VIDEO: JEG KLIKKER PÅ MAMMAPOLITIET

Nå har jeg sett meg drittlei på alt oppgulpet som befinner seg blant mødre i sosiale medier. Faktisk så lei at jeg hverken klarer å formulere det i ord, eller orker å vente til jeg har sminket og ordnet meg før jeg slo på kameraet. Faktisk så hadde jeg ikke tid til å sette opp kameraet eller redigere heller, så dette kommer rett fra Photobooth på Macen. Ærlig, brutalt og kort, men la gå.

Kjære mammapoliti. Det er på tide å skjerpe seg. Finne på noe annet enn å kaste bort tiden sin på å spre eder og galle i fremmede folks kommentarfelt, og heller vise litt nestekjærlighet og solidaritet. Ta vare på hverandre, kom med oppmuntrende ord, og gjør som de sier på alle foreldrekurs i landet: ros god oppførsel og ignorer det dere ikke liker. Vi snakker stadig om “ungdom i dag”, og alt det negative somforegår på nettet, men visste du at den største andelen av netthets kommer fra voksne kvinner som er mødre og bestemødre? Husk at du er dine barns første og største forbilde, og at barna dine gjør som du gjør, ikke som du sier. Ønsker du å produsere en mobber, eller ønsker du å oppfostre barna dine i en verden hvor man heier på hverandre og respekterer hverandre?

Som småbarnsmor i 2019 kan du aldri gjøre noe riktig. Du blir kritisert for å være en dårlig kone eller kjæreste dersom du lar kroppen din forfalle etter fødsel, og du blir kritisert for å være en dårlig mor om du er raskt tilbake på treningssenteret med en shake i hånda. Du blir kritisert for å eksponere barnet ditt på sosiale medier dersom du publiserer et bilde av barnet ditt på Instagram, men lar du vær, så får du kommentarer på at det må være noe galt med barnet ditt ettersom du ikke viser det frem. Du får kritikk dersom du legger livet ditt litt på hylla og trer inn i morsrollen på fulltid hvor du kanskje ikke benytter deg av invitasjoner til fest og moro, men du får også kritikk dersom du prøver å leve livet så normalt som mulig med reiser, jenteturer og konserter. Du får kritikk om du gir barnet ditt flaske istedenfor pupp, men du får også kritikk om du ammer offentlig, eller for lenge. Du får kritikk – uansett hva du gjør.

Er det virkelig slik vi ønsker å behandle våre medsøstre, venninner, døtre, mødre og kjærester – som bare gjør sitt beste?

10 kommentarer
  1. Herregud!!! Kos deg med det du har lyst på, og om du tar 1øl så har det ingen ting å si. Kos deg med Pepsi Max, lakris og hva det måtte være. Er sååååååå deilig med de som sitter på sin høye hest, som vet best og som kan komme med pekefingeren til alle og enhver. Men en ting må de tenke på, når de retter pekefinger mot deg, så er det tre fingre som slår tilbake på de selv. Stå på og får håpe baby’n plopper ut snart. Slitsomt sånn på slutten 👼🏻🤰🏼🤱💕

  2. Godt sakt☺️
   Som mamma til to, har jeg også fått føle på «mamma-politiets» hets, å noe av det verste er jo at de motsier seg selv, gjerne opp til flere ganger i samme kommentarfelt🤯🙈
   Stå på, kos deg med dine goder💕

   1. <3

    Uff, så fælt. Virker ikke som om de har hodet helt på plass. Mest sannsynlig gjorde de mange av tingene når de gikk gravide selv! Skjønner ikke at venner, familie og mennene til dette "politiet" lar de holde på.. FLAUT!

    Takk <3 Nyt familien!

  3. Jeg tenker som så at en del av dette mammapolitiet kanskje ikke en gang har barn selv…
   Det er så mye tull og tøys og påstander at nybakte mødre kanskje bør ligge langt unna en del nettsteder der disse opererer. Hvordan har de tid til å blande seg inn overalt på nettet om de har småunger selv, forresten? Lurt å ha øyekontakt med barna!

   1. HAHA! Det tenker jeg og! Problemet er at de ikke kun opererer i forum, men i kommentarfelt, mail og innboks i alle mulige kanaler – som et personangrep som aldri tar slutt, spesielt for oss som deler litt på nettet.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg