RIER MED FEM MINUTTERS MELLOMROM

Fødekvinner sier bestandig at man ikke er i tvil når fødselen er i gang, nettopp fordi det gjør så himla vondt. Men igjen, smerte er individuelt. Klokken 22 i går kveld startet et smertehelvete jeg aldri har vært borte i før, og det med 15 minutters mellomrom. Slik holdt krampene i ryggen og nedre del av magen på frem til 03.30 i natt, da med både ti og syv minutters mellomrom. Det verste med riene var kanskje bevegelsene til babyen, for herregud så mye sparking og stanging hun drev med! Det var ingen tvil om at hun jobbet seg nedover, og det i ekspressfart! Samboer løp rundt og pakket siste rest i fødebagen, han åpnet til og med snacksen vi har pakket ettersom vi var så klare på at fødselen var i gang, og jeg lå på sofaen og pustet meg gjennom hver eneste topp. Likevel var jeg i tvil på om dette var “the real deal” – det var jo smerter ut av en annen verden, men det var jo ikke uutholdelig?

Planen var å ringe fødeavdelingen så fort riene hadde fem minutters mellomrom, men akkurat da stoppet hele prosessen. Krampene ga seg, babyen sluttet å bevege seg, og jeg sovnet – utrolig nok – selv om jeg var sinnssykt skuffet da jeg våknet. Vi var jo så klare for å få datteren vår i hendene! Hva var dette for noe? Etter et dykk på det store nettet innså vi at dette dessverre var normalt, og noe som skjedde mange fødekvinner i dagene før fødsel. Modningsrier og vonde kynnere har jeg jo hatt lenge, men disse maseriene var annerledes. Nå må jeg bare stålsette meg på at det kan fortsette slik i et par dager til før hun melder sin ankomst for alvor. Jeg har heldigvis time til modningsakupunktur i ettermiddag og trivselskontroll på sykehuset på onsdag, så jeg er i gode hender. Forhåpentligvis sjekker de etter flere modningstegn også, slik at jeg får svar på om disse smertene har hatt noe for seg.

Nå er planen å slappe av på verandaen, spise god mat, ligge i badekaret og lade batteriene. Er det én ting jeg innså i natt, så var det hvor krevende dette kommer til å bli når det først setter igang på ekte!

6 kommentarer
  1. Fødselen har nok begynt, du. Det tar bare ofte sin tid , spesielt første gangen, selv om enkelte ikke opplever det der som kan pågå noen dager.
   Så blir det julibarn 😁Smart å komme til verden denne måneden siden man fødes uten klær… Jeg er også julibarn, og har en av dem selv. 👍🏻

   1. Jo, sant nok, og det kjennes! Haha, jeg er også julibarn 😀 De er de beste! Syns likevel hun kan melde sin ankomst nå altså… Da får hun dele bursdag med oldemoren sin – etter ønske! <3

  2. Så kjedelig!

   Lå med kraftige kynnere selv en hel natt og håpet at det ville utvikle seg til rier. Våknet selvfølgelig rundt 8 tiden på morningen og alt var stille og rolig.. 39+1 her.

   Kan forestille meg din frustrasjon som er over termin nå🙈

  3. Forstår veldig godt hvordan du har det nå. Jeg var ogsåhelt ufattelig sliten lei og frustrert den siste tida før Z kom til verden. Lykke til – håper det er the real deal snart 😊❤️

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg