REISETIPS: LITTLE FRENCH KEY

Jeg har vært i 34 land, på utallige øyer og i flere amerikanske stater, men det vakreste stedet jeg har sett, er “Little French Key” i Roatan, Honduras. Et fargerikt og blått sted som ser picture-perfect ut – helt uten filter og lightroom slik man ofte ser på nett og i sosiale medier. Tenk at Honduras er rangert til å være det 5. farligste landet i verden, også har de likevel klart å bevare freden og harmonien på øyene utenfor? Vi oppdaget øyen under et cruise i Karibien for to år siden, og jeg vet med sikkerhet at jeg må tilbake.

På den bittelille øya utenfor Roatan ligger The French Keys – et område som mange cruiseskip kjører til som en del av den karibiske ruta. To små øyer som ved siden av hverandre konkurrerer om turismen – to øyer du blir fraktet til med flåte og påhengsmotor. Her finnes et naturlig badeland med steinsklier, tau og husker, og området er fullt av dyr – både ville, og i fangenskap. Dyrene som lever i fangenskap her har derimot stor frihet, og er ofte ute på vandring. De er nemlig reddet fra sirkus og trange bur og satt ut på denne øyen av en grunn – for å få et bedre liv. Her kan du ikke bare bade, snorkle, drive med vannsport, kose deg med en deilig middag eller en øl, eller høre på karibisk musikk i solsenga – men du kan også kose med aper, lemurer, fugler og andre tropiske dyr jeg ikke engang kan uttale.

For ni måneder siden brant det kraftig på øya, men ved hjelp av nødvendig fundraising og turisme er den oppe å står igjen med pomp og prakt. Jeg vet allerede at jeg må tilbake til flere av de karibiske landene vi besøkte i 2017, men denne øya ligger hjertet nærmest. Jeg kunne ønske jeg kunne jobbe her som frivillig! Jeg klarer rett og slett ikke å glemme hvor vakkert det var her, og du bør sette destinasjonen på “bucketlisten” din før du glemmer det.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg