SPØRSMÅL OG SVAR: FØDSEL OG MAMMAROLLEN

God morgen fra supermammaen som trives så godt i morsrollen at hun egentlig ikke har lyst til å åpne macen i det hele tatt. Heldigvis sover den lille mye på dagtid, så jeg har noen timer å slå ihjel når jeg ikke sover selv! I helgen hadde jeg en spørsmålsrunde på instastory, og ettersom det kom inn ufattelig mange spørsmål velger jeg å samle de i et blogginnlegg istedenfor å svare der hvor svarene kun blir synlig i 24 timer. Her er svar på alt dere lurer på når det kommer til fødsel, foreldrerollen og veien videre ♥

Har du det bra? Jeg har det utrolig bra! Mye bedre enn jeg hadde det i siste delen av svangerskapet, i alle fall. Jeg føler jeg har hatt så mye uflaks den siste tiden, og innbiller meg at dette nye livet er starten på et nytt liv for meg også. Jeg er lykkelig, og får utrolig mye støtte og hjelp i en pappa som gjør halvparten av jobben – om ikke mer!

Har hun fått noe navn? Hvilke står det mellom? Nei, det har hun ikke. Litt spesielt å dele bilder i sosiale medier og fødselsattest i avisa osv når hun ikke har noe navn, men slik er det altså. Vi har fire navn vi vingler mellom per dags dato, men det er stadig forandring på listen, så vi ønsker å holde lav profil frem til vi har bestemt oss.

Hva er deres tanker rundt en eventuell dåp? I min familie bryr vi oss ikke så mye om det blir dåp eller navnefest, så jeg tenker at samboer og svigers kan bestemme hva de ønsker om noe er viktig for dem og deres familietradisjoner. Det blir uansett ikke før til våren! Blir det dåp blir det sannsynligvis i Porsgrunn ettersom begges familier kommer derfra. Blir det navnefest satser jeg på at vi får ha den ombord skipet samboer jobber på. Dåpskjolen er uansett klar! 😉

Hvor lenge vil du amme? Hvordan fikk du til ammingen? Jeg kommer til å amme så lenge det føles riktig for meg og jenta vår. Om det er et halvt år, ett år eller mer, vil tiden vise. Amming byr på mange helsefordeler for oss begge, og båndet man knytter med den lille er helt spesielt. Jeg har ikke hatt noe problem med amming i det hele tatt, og tror det er en kombinasjon av at jeg er godt opplyst (har lest mye, sett mange filmer og fått kurs av jordmor ettersom amming ikke har vært noe vi kan skryte av i familien ellers) og at babyen er sugevillig og automatisk hadde riktig grep.

Hvordan sover gullet? Utrolig bra! Hun sover faktisk mellom 5 og 6 timer på rappen på nettene, og vi kunne ikke vært heldigere. På dagtid våkner hun hver andre eller tredje time og vil ha pupp og kos, også sovner hun igjen. Vi har ennå ikke hørt henne gråte skikkelig av frustrasjon, så hun er tydeligvis en fornøyd baby. Eneste problemet nå er oss, at vi må lære oss å sove når hun sover. For når hun våkner i 06-tiden så skal hun gjerne ha oppmerksomhet et par timer, og da er vi trøtte om vi ikke har lagt oss før 00-01.

Hvordan får du henne til å sove så lenge om natten? Her har jeg ingen kjerringråd å komme med. Jeg tror vi rett og slett er heldige! Også tror jeg hun sover godt fordi hun får mye melk. Hun har gått opp en halv kilo siden fødselen for ti dager siden, og spiser godt. Vi har også funnet en fin rutine på søvn ved at hun sovner alene i egen bedside-crib, men får samsove med oss etter første eller andre amming. I tillegg bytter vi bleie så fort hun fyller den opp, så hun har lite å klage på om nettene.

Hva har vært annerledes i forhold til hva du så for deg? Er det lov å si at det foreløpig er mye enklere enn jeg hadde trodd? Vi triller, ammer offentlig, drar ut på byturer, har MASSE besøk – null stress! Jeg har ingenting å klage på. Jeg er trøtt og sliten, men det kommer av dårlige rutiner på min egen søvn, og at jeg mistet mye blod under fødselen. Det er ikke hennes skyld 🙂

Hva fikk du bruk for/ikke bruk for fra fødebagen? Dette kommer det et eget innlegg på i løpet av uken! Herregud så mye unødvendig jeg pakket.. Mye mulig det er nødvendig for andre, men her fikk jeg kanskje bruk for 1/3 av tingene, om ikke mindre.

Hva er det beste med å bli mamma? På førsteplass: å ikke være gravid lenger. Jeg hatet de siste tre månedene og gledet meg såå til å få henne ut! Jeg lengtet så fælt, og premien jeg fikk – hele pakka – er det beste med å være mamma. Det er også ubeskrivelig vakkert å kunne forelske seg i kjæresten sin på nytt slik man gjør når man ser de inntre foreldrerollen. Også er det jo kosen man får, kjærligheten man føler, stoltheten man lyser. Jeg elsker å være mamma!

Føler du på kroppspresset etter du ble mamma? Ikke ennå, i alle fall! Jeg har fortsatt ikke vist meg på stranda i bikini, men den dagen kommer nok i løpet av uka. Jeg sprader rundt med ammeinnlegg, melkespreng og bleierumpe, og kunne ikke brydd meg mindre. Jeg spiser hva jeg vil og koser meg med at det er sommer. Kroppen har kommet seg utrolig raskt til hektene igjen, og magen er snart der den var. Litt vann, et par nye strekkmerker og litt cellulitter på lårene stopper ikke meg! Når det er sagt gleder jeg meg VELDIG til å kunne trene igjen. Ikke for å oppnå sommerkroppen for neste år, men fordi jeg har savnet å kunne bevege meg fritt etter måneder med bekken- og symsyseproblemer.

Kommer du til å fortsette å dele bilder av prinsessen på sosiale medier? Det kan du lese om i et tidligere innlegg HER.

Hvordan gikk det med underlivet under fødselen? Jeg måtte sy, men det var fordi de utførte et kontrollert klipp, ikke fordi jeg revnet – heldigvis. De klippet bakover og på skrått, og jeg tror det er den beste løsningen de kunne valgt med tanke på at hun kom med hånda på hodet. Jeg har tatt en titt, og ser ingen forskjell fra før, annet enn at det er et par sting der 😀

2 kommentarer
  1. Heisann. Jeg kom ganske nylig over bloggen din og jeg må si jeg liker den 👍 Du er så ærlig og det er forfriskende å se innimellom alle de rosenrøde forskjønnende bloggene 😃 Keep being you! Gratulerer som ny mor 😄

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg