SEKS SMÅ SEIERE

Jeg vil først og fremst starte med å si FY FAEN! Dere er helt rå! Bloggen min har hatt flere titalls tusen visninger det siste døgnet, i tillegg til alle de titalls tusen delingene dere har bidratt med, og jeg er helt målløs. Vi har virkelig fått spredd budskapet, og jeg har blitt nedringt av medier i hele dag. I den anledning har jeg noen gode nyheter å komme med – og det er kun takket være dere! For ikke å snakke om hvor mye kjærlighet jeg har fått. Jeg gråter for solidariteten og nestekjærligheten!

I bølgen av gårsdagens virale facebookinnlegg har jeg fått ikke en, men TRE henvendelser fra politiet i sør-øst. Dette er bare spekulasjoner, men jeg tviler på at dette hadde skjedd dersom ikke venner, bekjente, medier, publikum og naboer hadde ringt ned politistasjonen med spørsmål og meninger. I dag har jeg til og med fått politiet på døra, og jeg har hatt en hyggelig og overraskende nok så personlig samtale med en av de gode, gamle (og snart pensjonerte) politibetjentene. Dere vet, en av de som fortsatt kjemper for den gamle politireformen, kjennskap til nabolagene og lokale lensmenn.. Her fikk jeg endelig, etter fire dager med usikkerhet, svar på mye av det jeg lurer på:

1. Saken er ikke henlagt! Dette, og politidamens oppførsel, beklages og omtales som en stor misforståelse.
2. Jeg har endelig fått bistandsadvokat, og jeg har fått den beste av de beste – en tidligere politiadvokat!
3. Betjenten har spurt Svelvik kommune om å flytte mannen til en annen kommune, ettersom han er NAV-klient.
4. Betjenten har vært i kontakt med det syriske miljøet i bygda mi for å roe ned eventuelle tanker om hevn. 
5. Bistandsadvokaten skal søke om å få utvidet besøksforbudet frem til han eventuelt blir flyttet. 
6. Gjerningsmannen innrømmer å ha vært på stedet, og å ha kontaktet meg. Han innrømmer ikke straffeskyld.

Også vil jeg ha et par ting på det rene. Jeg er ikke ute etter å spre rasisme – jeg er ute etter rettferdighet for overgrepsofre. Jeg vil ikke ha mer hat i kommentarfeltene. Norge bør ha lært til nå at hat bare sprer mer hat. Jeg la ut facebookinnlegget i hat, og kunne sikkert formulert meg annerledes dersom jeg hadde ventet. Jeg forventer ikke at at gjerningsmannen skal bli straffet og utsendt på dagen slik mange tydeligvis tror – jeg ønsker en endring i lovverket på sikt. En endring i hvordan man blir behandlet av politiet og hvordan forvaringsprosessen av gjerningspersonen skal foregå. For dersom en nabo, samboer, venn eller et familiemedlem forgriper seg på deg, så er det utrolig lite gjennomtenkt av politiet å sende vedkommende tilbake til nabolaget, huset eller vennegjengen. Man er uskyldig inntil det motsatte er bevist, men hvis ikke øyevitner er bevis – hva er bevis da?

SE 
VÅR HER

Den eneste dårlige nyheten jeg fikk i dag, var at alt dette som skjer på sosiale medier nå kan ødelegge for meg senere. At alt hatet som blir spredd i kommentarfeltene kan falle tilbake på meg, slik at en eventuell jury får medlidenhet for han, dersom han føler seg krenket. Dette kan føre til at jeg taper en eventuell rettsak, og jeg ber dere derfor tenke dere ekstra om før dere poster i kommentarfeltet. Politibetjenten anbefalte meg å roe ned og slette det som foregår på sosiale medier om dagen, men jeg nekter.

Dette er en rettsak det er verdt å tape, for jeg vet hvor mange andre mennesker der ute jeg hjelper med å dele sin historie og anmelde sitt overgrep. Dersom min historie hjelper ett annet menneske, så vil det hele være verdt det. Del, anmeld, kjemp!

#ViNekter #WhereIsJustice

17 kommentarer
  1. For ett flott menneske du er som står på så mye for å hjelpe andre ofre også. Jeg har selv anmeldt 2 voldtekter, de ble begge begått av menn i Oslo som var ulovlig her i Norge. Politiet henla sakene nesten umiddelbart. Synd at politiet ikke prioriterer voldtekt, det er jo noe av det jævligste man kan gjennomgå. De ser dessverre ikke hvor grusomt det er å oppleve. Håper det at du står frem kan få endret på politiets syn på alvorlighetsgraden av voldtekt.
   Du er så tøff, det er virkelig beundringsverdig. Lykke til fremover, håper du får rettferdighet.

  2. Stå på, kvinne! Du er fantastisk! Voldtekt skal ikke skje- ingen fortjener eller skal gå gjennom slikt. Det må tas på alvor, hvis ikke så vil problemet bare fortsette og eskalere. Ønsker deg lykke til, vi heier på deg.

  3. Dette er en svært viktig sak!.

   Voldtekt skjer som oftest av noen nære; venner, familie, bekjente, kollegaer. Politiet må ta grep og passe på offeret i slike situasjoner, ikke gjerningsmannen.

  4. Hei! Hvis kommentarfeltet er en ulempe, så kan du skru det av så det ikke kommer flere kommentarer på innlegget. Men at innlegget og de tidligere kommentarene synes.

  5. Jeg ble selv voldtatt på Svelcikdagene. Sakn ble henlagt, ennå jeg hadde bevis på telefonen. Husker ennå han smilte til meg på bussen etter det skjedde. Jeg flyttet til slutt, greide ikke ta alle fagene på skolen osv…

  6. Åja.. HAN kan føle seg krenket? Hva med offeret da? Synes ikke han har noen rett til og i det hele tatt tenke på at han kan føle seg krenket. Flytte han til et nytt nabolag? Så han kanskje kan prøve å forgripe seg på en ny person i det nabolaget? Nei, sett han i fengsel, gi han psykologisk hjelp eller what ever, men ikke la han gå fri. Hvis du skulle tape rettsak pga at en som potensielt kan ødelegge et eller flere liv føler seg krenket, mister jeg troa. Heia Norge

  7. Fantastisk at du har valgt åpenhet, Benedicte, det vil hjelpe andre der ute. Stå på! <3 Lykke til med saken! Håper på rettferdighet for deg : ) (NorgeOgVerdensNytt vil følge saken videre)

  8. Så flott å få lese at du får hjelpen du trenger i denne saken. Du hadde øyenvitne overfor saken og gjerningspersoner, uansett bakgrunn hvor de har blitt tatt på fersken, bør få en straff. Hvilken type er opp til politiet å bestemme. Håper inderlig at du vil ha det litt lettere nå, nå som du vet hva som skjer i saken din

  9. Jeg ble forsøkt voldtatt når jeg var elleve av en ca. førti år gammel mann, turte ikke si noe til noen før jeg var godt voksen. Han presset hånda mi til å beføle han og han befølte meg. Det er bare ett par som jeg har våget å si det til. Men har ikke våget å si sannheten om hvordan jeg havnet der til noen da jeg fortsatt føler skyldfølelse rundt det. Det påvirker meg fortsatt en dag idag. Er forferdelig trist at når de som tørr å stå fram tross skyldfølelse og bevis ikke blir trodd. Har i senere tid opplevd å bli voldtatt av egen partner rett etter at han var utro og jeg var klar over det. Godt å høre at saken din ikke er nedlagt, stå på videre du er supertøff ❤️

  10. Hei! Ville bare si at jeg er så trist for deg men glad for deg at saken har snudd. Ingen i hele verden skal oppleve det du verken om du er kvinne, mann, hvit, mørkhuded osv. Det å miste makten over hva som skjer med seg selv er trist og leit og ikke minst fysisk og psykisk ødeleggende. Slik du fremstår for meg så er du en sterk kvinne som ønsker rettferdighet for det som har skjedd nettopp deg og jeg reiser meg i all respekt og klapper. Stå på og jeg ønsker deg alt godt fremover .

  11. Heier på deg, men det du sier om øyenvitne som bevis er, beklagelig nok, bullshit.
   Øyevitneutsagn er det dårligste beviset i ENHVER sak.

   Håper du har det fint, though.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg