PERSONANGREP? MOBBING? FORBILDE? PÅ TIDE Å ADRESSERE ELEFANTEN I ROMMET!

Jeg har fått nok av influensere som både gjemmer seg, bytter side etter hvilket forum de er i, og som ikke tør å kommentere elefanten i rommet – det som skjedde på Vixen i helgen. Jeg leser «mobber». Jeg leser «dårlig forbilde». Jeg leser «personangrep». Sannheten er at bransjen er ny, og ettersom den er såpass fersk er det vanskelig å sette grenser, og tolke normer, regler, lover, etikk og koder – både ut til publikum, mellom hverandre, og opp til lovverket. Bransjen har såvidt gått inn i sitt andre tiår, ting har ikke fått kjørt seg inn ennå, og vi kommer alle til å tråkke feil en eller annen gang. Men dette må influensere og «mann i gata» vite og huske på: i denne bransjen er begrepet «personangrep» i ferd med å vannes ut. Så lenge man er sin egen bedrift, selger seg selv som produkt og tjener penger (i dette tilfellet millioner) på å påvirke andre, gjerne yngre mennesker, så må det være innafor å kritisere nettopp den bedriften.

Joda, man kan diskutere om det var riktig arena. Jeg hadde aldri gjort det selv (mest fordi jeg ikke har like store baller) men hadde det ikke blitt gjort akkurat der og da, og på den måten, så hadde debatten blitt glemt – igjen!! Og det kan vi faktisk ikke tillate. Internett er et farlig sted for unge mennesker, og jeg er evig takknemlig for Kristin og alle andre som ønsker å gjøre det til en litt tryggere plass å være. Kan vi nå fokusere på å gjøre det til en litt HYGGELIGERE plass også? Jeg er nemlig mamma – datteren min skal hverken vokse opp med kroppspress eller mobbing.

Vi trenger ikke et «Team Sophie Elise» og et «Team Kristin Gjelsvik». Du kan faktisk like begge to, og skryte av de når de fortjener det, og peke på de når de gjør feil – på lik linje som alle andre – både person og bedrift. Som Anne-Brith så fint sa: man kan like, være glad i og snakke varmt om mennesker man ikke er enige med. HUSK DET! ♥

4 kommentarer
  1. Jeg syns det er vanvittig vanskelig å velge side i denne debatten. Kristin har noen gode poeng, uten tvil, men som ung jente i dag er det på mange måter pga henne at jeg noen ganger skammer meg over å ha silikon bryster og juvederm i leppene. Jeg føler meg dum, selv om jeg i utgangspunktet gir faen i hva folk måtte mene.

   For hva er egentlig fasiten her? Tok jeg silikon fordi jeg er svak? Tok jeg silikon fordi jeg ikke jobbet nok med meg selv? Her føler jeg at det må bli mer klarhet. Selv om man opererer seg, betyr ikke det nødvendigvis at man er en svak person som blir påvirket av andre. Jeg føler Kristin bygger seg selv opp ved å snakke ned plastikk kirurgi. Det er akkurat som om hun mener at de som velger å operere er ofre og stakkarslige på en eller an måte.. At vi som har operert har tapt en kamp og ga etter for presset. Jeg syns vinklingen til Kristin er ekstremt feil og jeg syns også det er ekstremt feil at hun bruker SE som en boksesekk for å framstå sterkere og bedre enn alle andre. Syns verken SE eller Kristin har noe som influensere å gjøre..

  2. Godt skrevet

   Vi trenger ikke som du sier ta en side , men det som ble sagt var mye sant og på høy tid at noen så ifra .

   Er synd at ikke flere bloggere, som sier seg enig. Som jeg har fått med meg så sa flere av som var på vixen seg enige , emen trakk tilbake dagen etter. Dårlig gjort det på en måte .

  3. Heia Kristin! Jeg synes hun er beintøff som står i det og roper høyt. Det er så viktig! Og selvom det på en måte kanskje var dumt å brøle ut på vixen, tror jeg rett og slett det var nødvendig. Håper virkelig folk endrer synet sitt på plastisk kirurgi og snart godtar det normale som normalt. Og de som ikke gjør det, og velger å ty til operasjoner kan fikse på det for seg selv, og ikke gå ut med det til resten av verden.

  4. Du skriver at din datter ikke skal vokse opp med kroppspress eller mobbing. Sannheten er at det vil være kroppspress og det vil være mobbing. Det er ikke noe som har dukket opp det siste tiåret, det har alltid eksistert. Det har bare blitt mer synlig det siste tiåret.
   Derfor tror jeg det viktigste vi kan gjøre for barna våre er å lære dem å takle dette kroppspresset, vise dem de viktige verdiene i livet, vise dem at de er flotte akkurat slik de er, men også la dem velge selv hvis de er noe de vil forandre på.
   Selv mener jeg at når man går på samme person/bedrift gang på gang blir det personangrep . Og hva er grunnen til at ikke denne personen kan velge sitt eget utseende uten å bli kommentert på det? Skal vi lage kroppspress på at alt skal være naturlig? Kan vi ikke bare akseptere og respektere at vi er forskjellig og vil forskjellige ting? Og lære våre barn hva vi mener er viktig? Må det som er viktig for meg- være viktig og riktig for alle andre?

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg