PÅ BADESTRANDA ÅTTE DAGER ETTER TERMIN

🎵 Tjukkebolla lengter etter havet, havet det er tjukkebollas hjem.. Jeg kan ikke akkurat si at jeg føler meg sexy om dagen, men til å være gravid på dag nummer 291 (!) så ser jeg kanskje ikke så verst ut likevel!? Jeg har i alle fall fått farge i år, det kan ingen ta fra meg. I dag tok vi turen ned til badeplassen her vi bor, og jaggu ble det ikke en dukkert på oss til tross for at det kun var 19 grader i fjorden. Dette blir trolig min første og siste tur i vannet på en stund ettersom denne “renselsesprosessen” etter fødsel varer i rundt seks uker, og jeg kjenner at akkurat det er litt bittert. En sommer uten bading – når man bor ved sjøen?? Det er bare tortur.

Bortsett fra det så flyter dagene fortsatt litt over i hverandre. Jeg sover dårlig, er mye kvalm, ligger mye i sola og okkuperer badekaret nærmest daglig. Det ble jo ingen fødsel i går slik jeg hadde håpet og trodd, og akkurat nå har jeg mistet trua på at denne fødselen går som jeg ønsker. Jeg har ingen store krav heller. Alt jeg ønsker er å føde naturlig uten å bli satt igang, ha tilgang på badekar og være på Drammen sykehus. Nå ser det ut til at jeg blir satt igang, muligens på et annet sykehus på grunn av plassmangel, i full isolasjon uten tilgang på badekar, og med mye innblanding av leger på grunn av denne ESBL-smitten jeg tydeligvis er bærer av. Faen ass.

Når det er sagt så har jeg ny kontroll av baby, morkake og navlestreng allerede i morgen, på min niende dag på overtid. Og ettersom det ikke er lov å la gravide gå i mer enn 11 dager over tiden her til lands (førstkommende søndag for min del) så synes jeg det er merkelig at jeg ikke har fått mer informasjon om en eventuell igangsettelse. Jeg vet at Drammen sykehus har stappfull føde- og barselavdeling, og at fødekvinner de siste dagene har blitt sendt til Bærum, så hvorfor kan de ikke bare shippe journalen min over til et annet sykehus og få dette inn i kalenderen? Helsevesenet i det landet her skuffer meg stadig. Mulig jeg bare har uflaks i alt jeg gjør.

Nå ruller Tour de France over tv-skjermen (bokstavelig talt) mens samboeren min står på kjøkkenet og lager indisk. Jeg er heldig! ♥

6 kommentarer
  1. Får så vondt av deg! Min mor gikk 13 dager på overtid med meg og hun skulle egentlig settes igang på dag 14, men dagen før jeg skulle ut satt fødselen igang av seg selv og jeg kom som en kule, mildt sagt! Kanskje kroppen din ordner dette selv når du har fått en dato for igangsettelse og kroppen slapper av😁 lykke til!!

  2. HELDIGVIS er det andre regler nå enn da jeg fikk min sønn.. Jeg gikk litt over en mnd over tiden.. hadde termin 19 mars, så fikk jeg ny termin ved ultralyd som var 21 mars…. 23 april fødte jeg min sønn. Det var LITT frustrerende kan man si..

  3. Det er jo bra de passer på i våre dager når gravide blir gående over termin. Min mor gikk jo slik med meg..i juli, ja..hehe. Men i den tiden var det nok røffere og tøffere. Gammel jordmor uttalte bryskt til henne:” Det finnes ikke noe som heter å gå på overtid! Ungen kommer når den er ferdig!”

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg