OPPSKRIFT-ONSDAG: SPICY THAIGRYTE

Ingen onsdag uten ny oppskrift! Det er i alle fall planen, så får vi se om jeg klarer å opprettholde den! Her er oppskriften på en deilig thaisuppe – som i bunn og grunn blir en skikkelig tjukk gryte med alt jeg har oppi. Denne er sterk, så fjern eventuelt chilien for å gjøre den mer barnevennlig. Denne står fint i kjøleskapet og kan gjerne nytes dagen derpå også! Perfekt i lunsj-matboksen 😉

FIRE PORSJONER:

600g kyllingfilet, 2 teskjeer red curry paste, 1 rødløk, 1 kinesisk hvitløk, 1/2 chili, 2 cm fersk ingefær, 1 potte koriander, 2 spiseskjeer tomatpuré, 4 spiseskjeer fiskesaus, 4 spiseskjeer soyasaus, 4 dl kokosmelk, 2 paprika, 2 vårløk, 1 boks bambusskudd og ris.

DETTE GJØR DU:
Stek finhakket løk, hvitløk og chili i olje til blandingen er blank. Ha i currypaste, ingefær, koriander, tomatpuré, fiskesaus, soyasaus og kokosmelk, og la suppen koke i fem minutter før du kjører den med en stavmikser. Mens suppen koker bruner du kylling, bambus, paprika og vårløk lett i olje. Legg blandingen over i suppen, og la den koke i ytterligere fem minutter. Smak til med salt, pepper og eventuelt lime, og server med ris – og brød dersom du ønsker noe crunchy. Voila! Enkelt, kjapt og veldig, veldig godt!
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg