OPPSKRIFT-ONSDAG: LAM MED HONNINGGLASERTE ROTGRØNNSAKER

God onsdag! I dag skyter jeg ut en oppskrift før jeg farter avgårde på mor & barn-yoga og for å møte en venninne i Drammen. I dag er det lam på menyen! Favorittkjøttet mitt – uten tvil. En mør lammeskank hvor kjøttet glir av beinet må være noe av det beste jeg får, og denne er inspirert av kokkene på Strømstad Spa hvor jeg og samboeren ferierte i desember 2016. Denne retten lager jeg hver høst, og gjerne flere ganger. Du trenger kun en halvtime til forberedelser – resten gjør seg selv på en og en halv time i stekeovnen!

TIL TO PERSONER TRENGER DU:

To lammeskanker, en sellerirot, to gulrøtter, en pastinakk, fersk rosmarin, salt, pepper, hvitløk, honning og valgfrie poteter og saus.

DETTE GJØR DU:

Sett ovnen på 180 grader. Krydre lammeskankene med salt og pepper, og snitt opp skinnet og kjøttet langs benet for å stappe inn hvitløksbiter og rosmarin. Brun smør i en stekepanne, og stek frem en stekeskorpe på alle av skankens sider. Mens disse steker kutter du opp rotgrønnsakene i julienne, altså lange, tynne staver. Legg disse over på en ildfast form og hell over honning, salt og pepper. Når skankene er brunet, pakker du de inn i aluminiumsfolie og legger de på grønnsakene. Sett alt inn i stekeovnen i en og en halv time. I mellomtiden forbereder du valgfri saus og poteter – jeg valgte rødvinssaus og fløtegratinerte poteter. Middagen er ferdig når grønnsakene krøller seg, og lammekjøttet faller fra beinet. Vel bekomme!

Lam er som koriander – enten så liker du det, eller så hater du det. Liker du lam?

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg