OPPSKRIFT-ONSDAG: KYLLING- OG SPINATLASAGNE

Forrige onsdag var høstens første og eneste oppskriftsfrie onsdag, og det kommer rett og slett av at jeg trengte en liten time-out fra alt som heter Internett og sosiale medier og bare fokusere på mammarollen. I dag er jeg tilbake igjen, og her kommer kjærestens deilige kylling – og spinatlasagne! (Håper jeg har skrevet ingredienser og fremgangsmåte riktig. Han får rette på meg om noe er feil!).

DETTE TRENGER DU:

400 gram fersk spinat, 4-6 store kyllingfileter, 9 lasagneplater, 3 dl matfløte, 2 dl juice blandet av eple, sitron og appelsin, et par fedd hvitløk dersom du ønsker, og ost til grateringen. Hvitløksbaguetter og rømme passer godt til denne retten.

DETTE GJØR DU:

Først freser du spinaten kjapt i meierismør i en gryte og damper den under lokk i ca 5 minutter. Fløten og juicen kokes lett på middels varme i ca 5 minutter til den oppnår en tykk konsistens. Ønsker du litt hvitløkssmak tilsetter du hakket hvitløk i sausen. Når kyllingen brunet og spinaten dampet gjør jeg klar en ildfast form og legger det hele lag på lag med sausen i bunn etterfulgt av fyll, lasagneplater og ost på toppen. Husk å spare litt av sausen til det øverste laget for at pastaen skal mykne! Stek på 225 grader i ca 20 minutter ♥

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg