OPPSKRIFT-ONSDAG: KREMET KYLLINGPASTA

God onsdag ♥ Vi har kommet hjem fra yoga og bestefar-besøk, og i tradisjon tro kjører vi på med ukens oppskrift! Samboeren min kommer hjem fra sjøen i dag, hvilket betyr at det står pizza fra Pizzabakeren på menyen (tradisjon), men denne er minst like god!

 DU TRENGER (4 PERS):

3 kyllingfileter, 150 gram spekeskinke i terninger (evt bacon), 350 gram langstrimlet pasta (tagliatelle eller papardelle – jeg brukte sistnevnte) 1 ss smør, 3 dl fløte, gul løk, en halv kinesisk hvitløk (samme som to vanlige fedd), vann, olje, parmesan og persille.

DETTE GJØR DU:

Mens du koker opp vann til pastaen skjærer du kyllingen i strimler og salter og peprer den. Stek terningene og kyllingen i samme panne. Når det er gjennomstekt tar du kyllingen ut av pannen, tørker den og tilsetter smør. Tilsett hvitløk og gul løk og fres til løken blir gyllen. Kok pastaen «al dente», cirka åtte minutter, og ta vare på 2 dl av vannet når du heller pastaen over et dørslag. Ha fløten og pastavannet over i pannen med løken. Kok opp og la blandingen koke til den tykner. Rør inn masse parmesan og smak til med salt og pepper. Bland pastaen sammen med sausen og rør til sausen klistrer seg til pastaen. Blir sausen for tykk kan du spe med litt mer vann. Vend inn kyllingen, terningene og en bunt hakket persille. Server med det samme – gjerne med ekstra parmesan på toppen.

Jeg fikk litt ekstra hjelp på kjøkkenet, men du klarer det nok helt på egenhånd ♥

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg