OPPSKRIFT-ONSDAG: HJEMMELAGET SUSHI

Denne retten har jeg delt tidligere, men nå er det på tide å legge ut en oppdatert versjon! Jeg elsker sushi, og tipper jeg ikke er den eneste. Jeg lager sushi flere ganger i måneden, og bytter på mellom salmalaks, fritert scampi eller innbakt kylling. Sistnevnte lagte jeg ikke nå, men jeg kan love dere at det kommer oppskrit på denne også! Slik lager jeg hjemmelaget sushi med laks OG fritert scampi:

TIL TO PORSJONER TRENGER DU:

Bambusmatte til rulling, en pakke med fem sushi noori tangplater, sushiris, to egg, hvetemel, grillmel eller knust kavring, solsikkeolje, en pakke naturell philadelfia-ost, 200 gram salmalaks, 21 scampi, to avocado, to chili, sesamfrø og majones.

DETTE GJØR DU:

Skyll risen som anvist på pakken og sett den til koking. Samtidig koker du opp fire dl solsikkeolje til fritering. Dupp scampiene i hvetemel, så i eggene, og rull de i brødsmulene. Når oljen er klar friterer du de til de er gylne i fargen, uten at de har minket i størrelse – ca to minutter. Når de er ferdige lar du de hvile på tørkerull så fettet renner av. Del salmalaksen i to deler på langs slik at filetene passer inn i to ruller. Hakk opp chilien, og del avocadoene i to og skjær de i tynne skiver, ca seks skiver per avocado. Når alt er klart legger du en tangplate på bambusmatten. Smør risen utover platen, legg salmalaksen eller syv scampi på risen, legg til tre skiver avocado, en stripe majones, et dryss sesamfrø og ønsket mengde chili etter smak. Rull rullene stramt, skjær opp, smør på philadelfia-ost og server med wasabi-soyasaus. Oppskriften er nok til to ruller laks og tre ruller scampi “tempura futo maki”. Bon apetit!

2 kommentarer
  1. Hei Snuppa
   Vi er en gjeng lesbiske damer som skal ha jentekveld og lurte på om du ville være med.
   Vi kunne tenke oss å smake sushien din og kanskje litt på deg å.
   Vi er veldig åpne og du kommer til å føle deg trygg.
   Vi kan hente deg på togstasjon i Drammen lørdag 13.7 kl 1700
   Håper vi ser deg der
   Xxx

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg