OPPSKRIFT-ONSDAG: ENTRECÔTE MED GRILLEDE, FYLTE GRØNNSAKER

I går var vi på harryhandel i Sverige og kjøpte de fineste, mest marmorerte biffene jeg vet om! De finnes i disken på MaxiMat og faller omtrent fra hverandre i stekepanna. Jeg gleder meg alltid til å lage middag når jeg har kjøkkenet fullt av råvarer, og i går ble det en biffvariant med masse grønnsaker – uten raske karbohydrater. Dette var naturligvis ikke det eneste vi handlet, og handlelista kommer på bloggen allerede i morgen! Nå derimot, skal jeg dele oppskriften på dagens entrecôte-suksess. Soppen får en sekser fra meg!

DETTE TRENGER DU TIL TO PORSJONER:

To entrecôte-biffer, fire mellomstore portobellosopp, en halv squash, en hel paprika, 50 gram chevre-ost, to skiver racletteost (port salut feks) en halv rødløk, chilibearnaise, hvitløk, chili, en skvett fløte, stekesmør, salt og pepper.

DETTE GJØR DU:

1. Rens og hul ut to av portobellosoppene ved å fjerne stilk og skiver. De to andre skjærer du i skiver og steker på medium varme med smør, salt og pepper til de blir møre og bløte. Kok inn en skvett fløte, og hell soppstuingen over i portobellosoppene når den er ferdig. Dekk soppen med racletteost og legg de i en ildfast form.

2. Del en paprika i to og ta ut kjernen og frøene. Fyll den med chevre-ost og legg bitene i den samme formen. Sett paprika og sopp i stekeovnen på 225 grader mens du steker biff, squash og løk.

3. Tørk pannen med tørkepapir, tilsett litt smør og rødløk, og stek squash i skiver  til de får litt brunfarge i kantene. Legg grønnsakene over på middagstallerken når de er ferdig. Her kan du også legge på chilibearnaise – middagen er klar om fire minutter.

4. Varm opp smør, salt, pepper, en halv chili og en halv hvitløk. Stek biffene to minutter på hver side til kjøttet og fettet skiller seg fra hverandre. Ta ut sopp og paprika og server alt sammen på en tallerken.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg