OPPSKRIFT-ONSDAG: CRISPY PEKING DUCK

God onsdag! Jeg legger merke til at det blir mye oppskrifter om dagen, utrolig nok, siden jeg er alene hjemme med et nyfødt barn! Men siden jeg er så godt igang, tenker jeg å gi “oppskrift-onsdag” et forsøk igjen. Jeg har, som mange kanskje har fått med seg, en kokkeutdanning i bunn, og har en genuin interesse for matlaging. Kanskje det smitter over? Sjekk ut flere av mine oppskrifter her!

På mandag hadde jeg som sagt besøk av onkelen min fra Porsgrunn, og ettersom jeg allerede hadde tatt ut to andebryst fra fryseren for å lage asiatisk salat, kom jeg på at jeg kunne lage denne deilige retten istedenfor! Den asiatiske salaten får jeg heller spise med kylling senere i uken – det er jo nesten en skam å kaste bort and i en salat! Så her er den, oppskriften på deilig crispy peking duck!

TIL TO PORSJONER TRENGER DU:

To andebryst, en pakke peking duck pannekaker (lyse hvete-tortillas fungerer) gulrøtter, purre, vårløk, agurk, koriander og hoisinsaus.

DETTE GJØR DU:

Forvarm stekeovnen på 180 grader. Stek smør på høy varme mens du ruter opp skinnet på andebrystet, krydre filetene med salt og pepper, og legg de med skinnet ned til det har blitt sprøtt og brunt. Legg filetene over i en ildfast form, sett inn et steketermometer og la filetene stå ca 15-20 minutter til kjernetemperaturen har nådd 65 grader. Mens filetene steker i ovnen skjærer du opp grønnsakene “à la Julienne”, altså i lange, tynne staver. Når filetene er ferdig, sett de på kjøkkenbenken og la de hvile i ti minutter. Imens filetene hviler koker du opp vann og damper pannekakene/tortillaene i en sil. Server som deilig fingermat med koriander og hoisinsaus!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg