OPPSKRIFT-ONSDAG: CACIO E PEPE & PARMESAN-BOWL

Har dere hørt om “cacio e pepe”? Vel, det hadde ikke jeg heller. Ikke før jeg besøkte Roma-restauranten “Roma Sparitas” i bydelen Trastevere. “Cacio e pepe” betyr enkelt og greit “ost og pepper”. Høres kjedelig ut, sier du? Absolutt ikke! Se for deg en myk, varm, kremaktig, klebrig pasta med masse smeltet ost i, servert i en sprø parmesan-skål med sort pepper på toppen? Helt fuckings nydelig, skal jeg si deg! Jeg trengte et par timer på kjøkkenet etter vi kom hjem fra Roma tidligere i januar, men jeg tror jeg har knekt koden.

Her er MIN ost og pepper, og den tar bare 20 minutter å lage! Og det beste av alt, du trenger omtrent ingen ingredienser. Kjør!

TIL TO PERSONER TRENGER DU:

400 gram valgfri, lang pasta, en “kloss” parmesan, ca 160 gram og 100 gram pecorino ost, salt, pepperkorn og meierismør.

DETTE GJØR DU:

Sett stekeovnen på 200 grader og riv opp all parmesanen. Del parmesanen i to hauger på et bakepapir på en rist, men spar noe til strøssel på toppen av retten. Spre osten rundt i en sirkel på ca 10 cm, og smelt i ovnen i 1-2 minutter. Når osten er smeltet tar du den ut av ovnen og vender den forsiktig over en skål med samme størrelse, og lar den stivne mens du lager pastaen.

Riv pecorino-osten og bland den med knust pepper i en bolle av glass eller metall. Tilsett litt vann og mos det sammen til en “grøt”. Kok pastaen i lettsaltet vann i en romslig kjele. Når pastaen er «al dente» etter cirka 8 minutter løfter du den opp av vannet og over i blandingen. Ta vare på cirka 2 dl av kokevannet. Rør alt sammen, og tilsett en klatt smør. Ha alt tilbake i kjelen og ha over litt av det varme vannet, og fortsett å røre til pastaen har en kremet konsistens. Legg pastaen over i skålen og server med én gang – gjerne med ruccola og tomater, og med et dryss pepper og parmesan over. Håper dere forstod forklaringen! Spør om dere lurer på noe ♥

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg