NYE SØVNRUTINER & 8 MONTHS SLEEP REGRESSION

Good tirsdag! I dag er jeg “on the top of my game”. Er det ikke rart hvordan selvfølelsen, mestringsfølelsen, motivasjonen og inspirasjonen bare plutselig dukker opp når du har hatt EN fornuftig dag? I dag startet dagen klokken 07, og jeg var raskt på plass på tredemølla og romaskinen. Jeg har spist sunn, næringsrik mat, hatt besøk, filmet housetour til dere på Instagram (HER), fått jobbet en del OG hatt full kontroll over Leahs søvn- og spiserutiner. JEG ELSKER DENNE DAGEN! Haha!

ANNONSELENKER: LIKNENDE JAKKE HER//LE SPECS BRILLER HER

Også er det på tide å snakke litt om søvn. Innlegget om Leahs søvnrutiner fra i høst er et av mine mest leste “familieliv”-innlegg så langt, og jeg får daglige spørsmål om jeg har noen tips eller råd for litt eldre barn. Nå er Leah åtte måneder, og dette er en periode som er kjent for å være vanskelig. Det kalles ikke “8 month sleep regression” uten grunn! Det skjer mye utviklingsmessig, og hjernen sliter kanskje med å følge med på alt som skjer. Barnet trenger mer nærhet og oppmerksomhet, mister ofte apetitten, er mer grinete enn vanlig og sover mindre. Nå skal jeg ikke late som jeg er noen ekspert, for tro meg – vi har slitt lenge nå! I tillegg til symptomene over er hun også midt i et tannutbrudd, og for oss er det tiden mellom kl 01 og 05 på natten som er den verste. Men slik gjør vi det:


07:00: Leah våkner, til min store fortvilelse. Jeg er et B-menneske uten like! Hun får pupp i senga, og vi står opp. Tips dersom du også er et B-menneske: ta med dyna på sofaen og lag deg en deilig frokost og en kopp kaffe med masse digg melkeskum.

08:00: Etter en rolig start på dagen med lek og litt TV-titting får hun en stor porsjon grøt og litt frukt og kjeks. Dette gir vi henne i god tid før første dupp slik at magen ikke har mye å jobbe med mens hun sover.

09.30: Ifølge “Sove-Karin” er to og en halv time våkentid perfekt før dagens første dupp. Det vi har gjort i det siste er å kle på henne varme klær, gi henne en flaske og trille henne i søvn i vogna. Vogna lar vi stå ute under tak med whitenoise og babycall.

11.00: Leah våkner etter 1 1/2 – 2 1/2 timer i vogna, og får puppekos og lek. Vi har barnesikret hele huset, så hun får bevege seg fritt.

12.30: Middagstid! Hun får middagen vår fra i går, et middagsglass eller brødskiver med leverpostei, prim eller makrell. Nye favoritten nå er tomatsausen fra makrell i tomat, så uansett hva vi gir henne går det ned om det er sauset inn i den tomatsausen. Til dette måltidet får hun dessert. Vi gir som regel fruktsmoothie – svisker og pære er favoritten.

14.30: På tide med dagens andre, lange dupp i vogna. Flaske, varme klær, whitenoise og babycall på verandaen eller trilletur!

16.00: Leah våkner igjen. Hun får mer fast føde (grøt, kjeks med pålegg, frukt og grønt, skive) men ikke noe særlig sukker.

18.00: Siste dupp, nå sover hun som regel bare 20-30 minutter. Når hun våkner får hun et bad, dagens siste grøtmåltid og masse kos. Ikke noe stimuli fra leker eller TV, bare nærhet, kos i sofaen med oss og utforsking.

20.00: Nå er det natta! Hun har ikke lært seg å finne roen selv, men sovner fort med en av oss inntil seg, i tillegg til whitenoise. Vi bytter på å samsove og ha henne i sprinkelseng ved siden av oss, og målet er å få henne på eget rom i løpet av mai (pappaperm, hah!). Hun sover godt de første timene, men på grunn av utviklingstrinn og tenner er det en del sutring og nærhetsbehov, spesielt mellom 01 og 04. Jeg håper og regner med at dette går over snart! Hun sover iallefall veldig godt på dagtid og halve natten 😉

Merk: Dette er en dag vi er HJEMME. Alt er vanskeligere på farten, men dette er utgangspunktet vi går etter ♥

4 kommentarer
  1. Kan si at jeg ikke gleder meg til tennene kommer. Særlig når jeg sitter i dette helt alene. Woho, alene mor!
   Gutten min har vært den snilleste hittil. Og han sover så bra om natta, og er oppe hele dagen nesten. Så er veldig heldig der. Bare håper det fortsetter sånn 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg