NYBAKT MOR? FØRSTEGANGSFØDENDE? KOM DEG UT!

HAPPY MOM, HAPPY KID

Før jeg fødte snakket jeg mye om hvordan jeg trodde jeg kom til å være som mamma. Jeg sa jeg skulle ivareta det livet jeg hadde, at jeg skulle komme meg ut, at jeg skulle være like sosial, og at det ikke var noe problem å ha med seg en baby. Jeg fikk høre at jeg drømte. At jeg ikke hadde peiling. At jeg kom til å være så sliten at sofaen var nok. Jeg måtte bare komme meg ned fra min høye hest, for jeg tok feil – jeg måtte bare innfinne meg med at det fjerde trimesteret, og hele babybobla, kom til å bli tøffere enn jeg trodde.

Men det var dere som tok feil. Hvis vi ser bort ifra fyll og nattlige byturer, har jeg klart å leve akkurat som før. Tenk hvis jeg hadde slått meg til ro med at dere hadde rett? Da hadde jeg gått glipp av en av mine beste venners 30-årslag. Jeg hadde fått en sommer uten bading og strandliv. Jeg hadde gått glipp av Svelvikdagene og det første vinglasset med familie og gode venner. Jeg hadde gått glipp av Elvefestivalen, og den myldrende stemningen i byen. Jeg hadde gått glipp av treningsøktene i skogen, og yogatimene i studio. Jeg hadde ikke fått kjøpt det jeg trengte den gangen på IKEA. Heller ikke besøkt en venninne i Oslo. Jeg hadde heller ikke fått besøkt pappaen til Leah på Vestlandet om jeg ikke hadde turt å sitte 14 timer på tog. Men jeg turte, og jeg tør stadig.

Det er bare du som setter grenser. Ja, babyer er forskjellige, og jeg er heldig. Men babyer gråter, og det vet folk flest. Himlende øyne på toget eller hvisking i kassa på IKEA skal ikke behøve å stoppe deg, for dersom de har et problem med babyer, så er det nettopp det det er: deres problem. En lykkelig og avslappet mor skaper en lykkelig og avslappet stemning, og derfor et lykkelig og avslappet barn. Tror dere ikke?

4 kommentarer
  1. Hei! Så bra skrevet, og mange fine bilder av dere 🙂
   Stå på videre og er helt enig med deg, er selv mamma til tre og har nok ikke vært så flink som deg med førstemann, men nr tre er med ut hele tiden og hun er nå 1 år <3
   Ønsker deg en fin dag!

   1. Tusen takk <3 Så bra! Man lærer så lenge man lever. Alle er ikke like trygge i starten, og det forstår jeg. Men jeg tror det er viktig for mammas helse å komme seg ut 🙂 Ha en fin langhelg!

  2. Takk! Er så lei å høre sånne ting. Og ikke minst at livet blir aldri det samme igjen, og at man aldri får gjort ting man har lyst til. Alt er jo hva man gjør det til selv, og hvilke krav og grenser man setter for seg selv. Ja mange ting er kanskje vanskeligere å gjøre med en baby enn uten, men det vil ikke si umulig. Jeg tenker at jeg kommer til å kjede meg ihjæl i permen😂 barn er ingen hindring! Men skaper mange nye og utfordrende muligheter. Så må man se det positive i det!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg