KORONA-BESKYTTENDE MUNNBIND TIL SALGS, HBO 5000,-

Når du tror du har sett det meste, så sjekker du Facebook “marketplace” og Finn.no. Bare i natt ble det lagt ut 38 salgsannonser for munnbind på Finn, og prisen PER STYKK ligger helt oppe i 400 kroner – med en pakkepris på 5000 kroner for 50 stk. Det blir som smørkrisen og mangel på gastromat – vi blir desperate etter ting vi kanskje aldri har tenkt på, og som vi egentlig ikke trenger for å overleve, og kjøper og selger produkter for helt sinnssyke priser. Som om ikke det var nok kaster vi oss over 113 og nummeret til den lokale legevakta så fort vi har en hetetokt eller klør litt i halsen, og de som ikke klarer å tenke langt nok MØTER OPP. Hvis du tror du har Korona så er det jo naturlig å møte opp og eventuelt smitte alle andre – eller? Jeg leser om folk som ikke tør å komme hjem fra ferien på Tenerife i tilfelle de blir smittet på flyet eller satt i karantene på Gardermoen. Jeg leser om folk som avbestiller CAMPINGTUREN TIL STRØMSTAD (!) fordi de er redd for å få Korona. Reisebyråene er livredde for å tape penger, for folk er livredde for å reise. Selv sitter vi med billetter til Spania neste måned, og planlegger tur til India. Hvem har det klikka for?

1. Norske myndigheter har en lei tendens til å krisemaksimere epidemiene. Hvor mange trodde de skulle bli syke og dø av blant annet SARS og Svineinfluensa i forhold til hvor mange som faktisk ble syke og døde?

2. Mediene, på lik linje som myndighetene, har en evne til å overdrive. Her skal kua melkes og klikk hentes, og det er ikke måte på hvor mange reportasjer de kan produsere om redsel, karantene, hamstring av hermetikk, salg av munnbind og mangel på salg av munnbind – hos apotek og i byggebransjen.

3. Er du ung, frisk, vasker hendene som normalt og har et vanlig immunforsvar? Da kan du mest sannsynlig slappe helt av.


Den som ler sist, ler best, tenker du kanskje, mens du fyller opp handlevogna med antibac, munnbind, tørr pasta, makrell i tomat, joikakaker og spaghetti á la capri. Og det skal du få lov å tenke – om jeg dør av Korona. Det vi faktisk skal bekymre oss over er alle sykemeldingene i Kina, fabrikkene som stopper opp og ringeffektene det har for handel- og importbransjen. Plutselig sitter du der uten deler til bilen, sykkelen eller mobiltelefonen 😉 #krise #livsviktig

14 kommentarer
  1. Men du er kanskje frisk uten underliggende sykdommer? For meg med kronisk sykdom så er det faktisk livsfarlig å få det. Men bare reis ut av landet til land det er påvist mange smittede og dra det med deg hjem igjen, slik at jeg kan få det å dø. Det er slike som deg som gjør ting farlig for meg.

   1. Det forstår jeg, og det er dritkjipt. Men nå sier de jo at viruset er mindre farlig enn en tøff influensa, og det har jo “mann i gata” hele tiden, overalt, hele året – om de reiser eller ei. Verdensøkonomien er avhengig av at folk går på jobb, at fabrikkene er i drift og at folk setter seg på fly og båt – dessverre.

  2. Men forskjellen på vanlig influensa er at de som er i risikogruppen (altså eldre, kronisk syke, eller de som for eks har immunsvikt) har muligheten til å vaksinere seg mot influensa. Det er også derfor dette sprer seg så raskt, ingen er immune og derfor har ikke viruset noen “bremser” som ved vanlig influensa. Derfor velger jeg å være forsiktig med reising og store folkesamlinger nå selv om sikkert jeg hadde tålt sykdommen greit, fordi de svake i samfunnet vårt tåler det dårlig, ihvertfall nå til spredningen kommer under noe kontroll. Bare ønsket å opplyse om det som helsepersonell, når du har en stor følgerskare 🙂

   1. Takk for konstruktiv tilbakemelding! Jeg forstår hva du mener og hvor du kommer fra. Jeg fikk svineinfluensa før vaksinen kom i 2009, og pga asmta var jeg innlagt på sykehus og i tre ukers hjemmekarantene. En gutt nær familien døde, 11 år gammel, julen 2012 av den samme sykdommen. Og det SUGER! MEN jeg mener vi ikke kan slutte å leve. Vi kan ikke være redde, slutte å møte opp på jobb, stanse fabrikker, stoppe all export og import, hamstre hermetikk og kjøpe alle munnbindene som finnes i verden. Det sprer voldsom frykt og angst hos barn, det ødelegger verdensøkonomien og jeg mener virkelig det er bedre å leve hver dag som i morgen var den siste. Så får man heller bruke antibac, vaske seg på hendene, unngå å håndhilse etc.

  3. Joda, greie poeng du har. Men samtidig skal man ikke bagatellisere noe som har blitt karakterisert som en pandemi. For mannen i gata er ikke covid-19 ekstremt farlig – men det kan potensielt være det. I andre land har unge og friske mennesker dødd av viruset.
   Det som er viktig å huske på er at du kan bli smittet, og ikke få symptom. Da kan du potensielt gå rundt å smitte så mangle flere enn du tror. Det er det som er farlig. Helsepersonell kan bli smittet, og ta det med videre til pasienter og kollegaer. Norge er dårlig rustet til en pandemi, og vi trenger alle helsepersonell vi har. Det vil få fatale konsekvenser dersom flertallet av sykepleiere/leger/vernepleiere etc blir smittet. Hvem skal da hjelpe de som trenger det?

   Økonomien er viktig, jeg står selv i fare for å bli økonomisk råket av dette viruset. Selv om det er kjipt, vil jeg heller at norske myndigheter setter strenge tiltak og begrensninger for å forhindre at mange blir smittet enn at vi fortsetter som før og sliter med viruset over lengre perioden. Tiltakene er for å redusere smitten, ikke for å være kjipe og råke økonomien og samfunnet. Det er bedre å stanse reiser/konserter/arbeidsliv for en periode og forhåpentligvis bli kvitt viruset kjapt enn at det får holde på lenge og gjøre enda mer fatale skader på økonomien.

   Som influencer har du en stemme i samfunnet, og det er akkurat i slike situasjoner det kan være negativt. Lesere stoler ofte blindt på det dere skriver. Vær kritisk til det du deler, du selv kan ha slike meninger men værsåsnill ikke påvirk andre til å ta dårlige valg.
   Regner med du har sett klippet som florerer der Fredrik Solvang i debatten avslutter med et svært viktig poeng – om ikke råder jeg deg til å se den nå!

   Ikke ment negativt mot deg, men viktig å få frem alvoret i situasjonen.

  4. Referer til en kommentar du la ut: jo, man kan «slutte å leve» i 14 dager, slik at andre også skal få leve. Alt handler ikke om en selv, («en selv» som i alle som tror livet bare kan fortsette og allikevel ikke risikere å smitte noen som kan dø), litt må man kunne ofre for at andre ikke skal dø. Kalles medmenneskelighet å droppe treningsenteret eller campingturen. Og bare på slutten her, setter du økonomi som noe viktigere enn menneskeliv?

  5. SARS kom vell aldri til skandinavia så det kan vell ikke sammenlignes, da norge aldri måtte håndtere det på samme måte som nå? Pluss at det hadde et dødstall på nesten 10% av smittede, og det blir mange mennesker i lengden, om dette viruset fortsetter å spre seg i samme hastighet som nå.
   Jeg skjønner deg godt og jeg er enig i at vi ikke må stoppe å leve, men når slike ting skjer er det bedre å ha stoppet opp i 2-3 uker og heller kan se tilbake på det om 1 år og le av at man var litt for hysterisk, enn å sitte om 1 år og se tilbake og angre på at man ikke var litt for hysterisk..

  6. jeg ser poengene dine. Selv er jeg ikke redd for corona, for jeg vet at det går fint. Likevel har jeg et familiemedlem som er veldig syk, og ei lita jente med nedsatt immun forsvar. Hvis alle tenker at dette ikke er farlig og bryter karantene så går dette utover de svake i samfunnet. Alle bør ta dette seriøst uavhengig om du er syk eller ikke og tenke på at man klarer faktisk å ofre noen mnd i livet ditt på å holde deg inne og sørge for god hygiene. Dette påvirker kanskje ikke deg nødvendigvis, men det finnes andre som faktisk kan dø av å bli smittet med corona..

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg