KJÆRE REGJERING: TA VARE PÅ FØDEKVINNENE DERES!

Har du noengang opplevd smerter i bekkenet? Bekkenlåsning? Isjias og nerver i klem? Bekkenløsning i forbindelse med svangerskap? Eller i det hele tatt en vond rygg? Da vet du hvor vondt det er. Og har du ikke? Da får du heller ikke lov å bestride de som lever med disse smertene. Visste du at 1/5 blir sykemeldt på grunn av bekkenplager under og etter svangerskapet? Eller at 11% av alle norske kvinner som har gått gravide har blitt ufør (!) nettopp på grunn av dette? De fleste blir friske etter seks måneder, men mange sliter for resten av livet, uten at det finnes en «kur».

Norske kvinner blir oppfordret til å føde flere barn. Samtidig blir vi fratatt store deler av foreldrepermisjonen vår, jaget ut i jobb, diskriminert på arbeidsplassen mens vi går gravide og nedprioritert når det kommer til forskningsstudier. I 2018 gikk 55.100 kvinner gravide, hvilket betyr at over 5000 kvinner får dette kroniske smertehelvetet kastet i trynet – hvert eneste år. Hvordan har det seg at sykdommer som rammet langt færre får millionbeløp til forskning, mens vi ikke engang får nødvendig behandling dekket under Helfo? Lønner det seg ikke å sette av midler til forskning og behandling av fødekvinnene, enn å sende de på NAV i form av sykemeldinger og uføretrygd? Kjære regjering. Hvem er Norge uten oss? Ta vare på oss! Hjelp oss med å forske på problemet og kanskje finne en løsning. Hjelp oss å betale de dyre behandlingene. Hjelp oss ut i fysisk arbeid igjen!

Mvh fortvilet 28-åring som til tider ikke klarer å sove uten sovepiller, bære eget barn uten å skrike i smerte, sitte på en stol for å jobbe, gå tur med familien eller leve normalt og smertefritt 🙏🏼

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg