JEG GRÅT NÅR JEG SÅ KROPPEN MIN ETTER FØDSELEN

Det er ingen tvil om at et svangerskap endrer kroppen og hvordan man ser på den, og mitt første møte med mammakroppen oppstod i dusjen på Drammen sykehus like etter forløsningen. Jeg skal være ærlig å si at jeg gruet meg til å se meg selv i speilet – til tross for at jeg har laget et perfekt, lite menneske og gått gravid godt over tiden. Jeg ante ikke hva som ventet meg. Var det mye løs hud? Hvordan så navelen ut? Hadde jeg fått noen strekkmerker under fødselen, slik jeg har hørt mange får?

Speilbildet som kikket tilbake på meg overrasket meg, og jeg gråt. Jeg var så fornøyd! Jeg var så himla stolt over hva den hadde fått til! For å være helt ærlig var jeg ganske fornøyd med hvordan den så ut også, men det betyr plutselig så lite når jeg ser på datteren min. Tenk at jeg har blitt gravid, båret frem et friskt barn og gått igjennom en så tøff fødsel? Tenk hvor sterk jeg er! Hvem klarer å bry seg om cellulitter på lårene, et sprukket piercinghull i navelen eller litt ekstra fett på magen da? Kvinnekroppen er fantastisk, og jeg skal aldri snakke ned til kroppen min eller undervurdere den igjen. Jeg er faktisk helt forbanna rå – og det er du og!

Blåmerker langt oppover armene etter en hard fødsel. Melkeflekker på toppen til tross for ammeinnlegg. Bleie og nettingtruse tjuvlånt fra barselavdelingen på oppfordring fra andre mammaer. Magemuskler som ikke helt har trukket seg sammen. Jeg digger den!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg