I NATT KLIKKA DET FOR MEG

Jeg har ofte skrytt av hvor heldige vi er som har fått en baby som aldri gråter og som sover godt om natta, men det jeg ikke har nevnt er at MOR gråter mye og sover dårlig. Og det er ikke babyens skyld. (Ja, jeg sier babyen. Babyen har nemlig ikke fått navn ennå. Vi har kommet oss ned til to alternativer, så vi nærmer oss). Tårene kommer fra hormonene som fortsatt koker i topplokket, og jeg kan nesten ikke se på mitt eget barn uten å sippe – spesielt på natten når jeg er litt frynsete. Og setter du på litt søt musikk i bakgrunnen da så har du rene vulkanutbruddet. Kjæresten min har fått det for seg at babyen skal sovne til norske god-natt sanger, og du kan tro jeg hyler når “Vi har ei tulle” eller “Reodors vise” spilles i bakgrunn. (Ikke byssan lull – fyfaen den sangen er skummel).

I natt sov hun i ett fra 23-04, men etter første amming var det på’n igjen med kose-snorkingen hun har lagt til seg de siste dagene. Hun lager høye (søte) lyder på hvert eneste utpust, og i natt holdt jeg på å bli gal. Kjæresten sov like søtt, mens jeg prøvde å bysse henne i dypere søvn med mer pupp, smokk, bleieskift og musikk – til ingen nytte. To og en halv time senere stod jeg opp og lette gjennom huset på desperat jakt etter ørepropper (hvilken mor sover med ørepropper?!) og når jeg endelig fant de og lyden av babysnorking ble dempet, begynte skjærene på utsiden av vinduet å krangle. Høyt. Jævlig høyt.

Så der stod jeg i soveromsvinduet i bare undertøyet med øreproppene halvveis på vei ut av ørene. I en sliten og gjennomvåt sports-bh fylt med ammeinnlegg og Bjørn Borg boksershorts kjøpt på Carlings i 2006 – med bleie – og “kjeftet” på både skjærene og babyen. I dag våknet jeg med dårlig samvittighet, for vi er jo verdens heldigste som har fått en såpass myk start på småbarnslivet. For hva er vel litt kosesnorking i forhold til hylgråt? Jeg må ta meg sammen. Sove når hun sover, og ha tålmodighet på natten.

Mvh skamfull bleierumpe. Foto: Min stakkars samboer. Ser dere bleierumpa?

6 kommentarer
  1. Hvilken mor sover med ørepropper – meg🙋 Da jenta mi var nyfødt var jeg nødt til å sove med ørepropper for å ikke våkne av hver minste lille lyd.. Hørte godt når hun gråt selv med proppene i, så det fungere fint. Tok noen måneder før kroppen ble vant til å ha ansvaret for en baby på nattestid og klarte å sove godt.

  2. Prøv White noise på youtube, det overdøver både snorkende(jepp, enda verre enn far sin hun vi har) og koselyder👍 Oooog det er samme lyder som babyen hørte i magehuset, så de sover veldig godt til det🙂

  3. Skjærene krangler ikke, de stresser noe sinnsykt med ungeflokk som maser, og advarer mot katter og alskens. Det er samme ståket hver sommer her pga mange skjærer i området. Og mange katter. Jeg er tålmodig…de er roligere resten av året når de ikke er en stor “familie” 😁

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg