HVOR BLE DET AV BARNA?

En dag dro du ut for å henge med vennegjengen din for siste gang, og ingen av dere visste det. Har du noen gang tenkt over det? Hvordan var den dagen? Hva gjorde dere? Hvorfor var det den siste? Dette har jeg tenkt mye på i det siste, muligens fordi jeg nettopp har blitt mor, for jeg har lagt merke til at det er så stille i gatene i forhold til da jeg selv var yngre.

Hvor er lyden av skateboard på rampen? Husker som svinger? Fotballen som slår imot en vegg, eller barn som jubler fordi de scoret mål? Hvor er lyden av barn som gråter fordi de har falt og fått grus i såret? Hvor er strekene i sanden etter “kappe land” og kritt-tegningene på asfalten som en gang var et paradis? Hvor er alle barna som pleide å ake i akebakkene eller henge i klatrestativet?

Malingen på treverket på lekeplassene i nabolagene flasser av og sanden er full av katteavføring. Inne sitter barna foran hver sin skjerm. De chatter på Messenger, vlogger på Snapchat og poster videoer på Tik Tok. Ingen av de aner hva som skjer hvis du legger løvetannstilken i vann, eller tar en smørblomst under haka. De vet ikke at det finnes sukker i bunnen på ugressplanten “ormehode”, eller at det faktisk tar en evighet å komme til bunns i en evighetskule, med mindre du kaster den i asfalten eller slår den med en hammer. Det er ingen som leker “boksen går” lenger. Ingen som vedlikeholder trehyttene eller snøhulene foreldrene så ivrig lager.

Plukker barn skjell og steiner på stranden lenger? Går de julebukk, eller ringer på fremmede dører og stikker av? Kaller de billene de finner under steinene for kaffebiller eller skrukketroll – vet de i det hele tatt hvordan de ser ut? Har de noengang fanget gresshopper i et syltetøyglass, gravd etter meitemark, eller hatt en marihøne og en sommerfugl på fingeren?

Hvor ble det av barna?

2 kommentarer
  1. Bra skrevet, jeg i allefall skal videreføre det vi gjorde vi var små videre til mine barn. Og minner stadig på barna til vennene mine om f.eks det du nevner om løvetann og smørblomst, boksen går osv.
   Viktig at vi tar vare på den arven vi vokste opp med og ikke den digitale verden som er nå:)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg