HVIS FRUSTRASJON OG STRESS KUNNE STARTE FØDSEL…

La oss være ærlige, det er lite som slår irritasjonsmomentet som dukker opp i det teknologien vi er avhengig av begynner å svikte. I skrivende stund har jeg lyst til å løfte macbooken min opp fra spisestuebordet og kaste den gjennom nærmeste vindu, for jeg kan faktisk ikke huske sist jeg var så frustrert og forbanna. Dagens problemer får meg til å ville gå helt amish – si opp internett, flytte på vidda, kaste telefonen i vannet og leve av pinnebrød, fisk og bær. Jeg er så møkkalei nedlastninger, plassmangel, skyer som ikke fungerer, passord, ræva kundeservice og systemfeil at jeg spyr! Det at jeg er høyhormonell hjelper ikke akkurat på situasjonen..

Det hele startet med at jeg tenkte det hadde vært fint å oppdatere fotokunnskapene mine nå som jeg bare sitter hjemme og venter på fødsel, og med det tenkte jeg at jeg kunne laste ned Lightroom og noen nye presets. Det viste seg å bli en utfordring større enn jeg kunne forestille meg. Macen var selvfølgelig tom for plass, så for å laste ned Lightroom var jeg nødt til å skaffe meg litt lagringsplass. Heldigvis oppdaget samboeren min at vi har gratis, ubegrenset plass i skyen til internettleverandøren vår! Men heller ikke dette så ut til å gå min vei. Etter x-antall forsøk på å lage meg en brukerkonto så jeg meg nødt til å kontakte kundeservice, som etter en times tid fant en løsning på problemet. Skyen var på plass, og overføringen av filer kunne begynne. Etter å ha overført det jeg trodde var hele mapper, sletter jeg de fra macen i god tro om at de ligger trygt plassert i den såkalte skyen. Det viste seg å være en jævlig stor feiltakelse, for her må tydeligvis alt dobbeltsjekkes. Av 1046 filer var det bare fire filer som ble overført, og jeg har nettopp mistet alt av bilder og videoer fra siste halvår av 2017. Lesson learned. Moving on. Jeg overfører igjen, og denne gangen dobbeltsjekker jeg.

Endelig har jeg plass på macen for å laste ned Lightroom og presets igjen. Men hva skjer? Jo, jeg har ikke det nye operativsystemet til Mac – og nye Lightroom er ikke kompatibel med operativsystemet jeg har! Og til tross for at ALT på macen er flyttet til skyen og at jeg har nok plass til å laste det ned, mener App-store det motsatte. “Du har ikke nok ledig plass til å laste ned MacOS Mojave”.

Så her sitter jeg – tre timer senere – med en tom og renset Macbook som tydeligvis ikke har nok lagringsplass, masse tapte filer og minner, med kjøpte og betalte presets og programmer for over 2000 kroner som jeg ikke får brukt. Hvis stress og frustrasjon kunne startet en fødsel så hadde ungen ligget på gulvet nå, for FYFAEN så forbanna jeg er. Kall meg bare hekkeløperen, for her dukker det stadig opp nye hindre. Jeg skjønner ikke hvordan det er mulig for meg å ha så uflaks med ALT jeg gjør her i livet? Haha! 😭

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg