HJEMMELAGET HASSELNØTT-GELATO

Etter å ha tilbragt store deler av helgen innendørs i snøstormen, må jeg ærlig innrømme at jeg har fått en ny “guilty pleasure”. Flere av dere har sikkert fått med dere at jeg en gang gikk på kokkeutdanning og i tillegg jobbet som kokk på en av byens bedre restauranter, og da P3-Ronny plutselig bestemte seg for å lage hjemmelaget, italiensk iskrem, måtte jeg selvfølgelig gjøre det samme. På en helt annen måte selvfølgelig, og med mine favorittsmaker. Denne enkle varianten kalles “semifreddo” på fagspråket, og tar ca 45 mimutter å lage. Oppskriften jeg deler med dere i dag er nok til 2 liter, ca fire-seks porsjoner.

Jeg vet ikke hvordan det er med dere andre der ute, men for oss 90-talls barn var det noe som het “sjokonøtt” da vi vokste opp. Et gult pålegg med hasselnøtt- og sjokoladesmak. Denne gule boksen har nå fått nytt navn og design, og er nå grønn og heter “nøttesjoko”. Gudene vet hvorfor, men gravid som jeg er så har jeg igjen fått dilla. Denne cravingen er utgangspunktet i denne oppskriften, og ønsker du lik hassel-sjoko-smak, anbefaler jeg deg å ta en tur på REMA1000.

FOTO: WOOLWORTHS

Pisk sammen tre kremer hver for seg i hver sin bolle – gjerne for hånd så du ikke pisker for lenge. Det skal ikke være helt stivt!

Tre eggeplommer
Tre spiseskjeer sukker
Frøene fra en vaniljestang

Tre eggehvitter

3 dl fløte


Smelt tre store spiseskjeer med sjokoladepålegg i vannbad, og bland alle de fire bollene sammen til slutt. Dekorer isen med restene fra den smeltede sjokoladen, og la isen stå i fryseren til den har blitt stiv og luftig. Bon apetít!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg