HELE MEDIEBRANSJEN BURDE SKAMME SEG!

Til alle aviser som avfeier den viktige kroppspressdebatten som en “bloggkrig” for å sverte bransjen fremfor å løse det livsviktige problemet som ligger i bunn. Til alle TV-produksjoner som caster realitydeltakere dere vet kommer til å påvirke unge i en farlig retning, kun for penger, klikk og drama i ruta. Til alle stiftelser som premierer dårlig oppførsel med priser for mobbing, dårlig påvirkning og kynisk business slik at flere dårlige rollemodeller ønsker innpass i bransjen – skam dere!

Jeg er sint fordi de store avisene mater leserne med bloggdrama og Sophie Elise istedenfor å fokusere på sakens kjerne – kroppspresset som tar flere og flere liv. 70% av ungdom mellom 13 og 18 sier de kjenner på et sterkt kroppspress, og jeg er sint fordi ingen tar de rekordmange innringerne til Mental Helses nødtelefon på alvor. Jeg er sint fordi redaktører, juryer, blogg- og andre plattformer tenker mer på penger, enn å ta ansvar for hvilke rollemodeller de dyrker frem. Jeg er sint fordi dårlig oppførsel premieres med Gullrute – for ingenting kan forsvare at Melina Johnsens fyllekrangel fra Ex on the Beach vant over Solveig Kloppens tårevåte farvel til moren. Jeg er sint fordi TV-produksjonene er mer opptatt av å vise frem store bryster og små hjerner, enn variasjon, mangfold og relasjoner – og det er helsa til ungdommene som ser på som står på spill.

Mest av alt er jeg sint fordi det går rykter om at Fie Laursen skal delta i den norske versjonen av Paradise Hotel 2020. Dette er den samme dama som i desember gikk ut med en konkurranse der man kunne vinne en valgfri operasjon, samt. en rabattkode som gir 10% på kosmetisk kirurgi i Tyrkia – hos kirurgen som ødela rumpene til Sophie Elise og Isabel Raad. Den samme dama som brøt Fagutvalget for influensermarkedsføring sitt reglement for markedsføring av produkter eller behandlinger som bidrar til kroppspress. Den samme dama som i fjor risikerte bøter og ble kjeppjaget ut av landet av norske lovverk, influensere og følgere, men som i år muligens får sin hevn og største ønske oppfylt – å bli kjendis i Norge.

Skal opererte mobbere som reklamerer for rumpeoperasjoner og hårpiller få skinne i rampelyset og få ubegrenset mengde overskrifter og TV-tid, mens de som skriver om samfunn, interiør, reise, foreldreliv og kroppspositivisme feies under samme kam? Hva tror du er grunnen til at bloggere og influensere latterliggjøres i norske kommentarfelt av kvinne (57)? Jo, at mediene mater leserne og seere med plast i monitor fremfor alle de sunne holdningene, gode verdiene og sterke meningene som finnes der ute.

Dere som caster til Ex on the Beach og Paradise Hotel, er dere fornøyd med Norges nye forbilder? Dere som sitter som beslutningstaker i de ulike managementene eller på bloggplattformene – er dere fornøyd med de som ligger på topp, og de dere promoterer mest? Du som sitter i juryen – er du fornøyd med den som vant? Du som bestemmer hvem som skal bli verifisert på Snapchat og nå ut til flere hundre tusen nordmenn, syns du dere har valgt riktig? Er samvittigheten din ren?

Jeg har familiemedlemmer som ikke ser for seg å studere etter videregående, for det er mye enklere å melde seg på Paradise Hotel og bli bloggkjendis. Jeg har hatt bekjente som har tatt silikon og restylane for å få flere følgere på Instagram slik at de kan få klær og sminke sponset. Jeg har en nabo som ser opp til en Paradise Hotel-deltaker som sitter i fengsel for vold. Hva er det vi driver med?!

5 kommentarer
  1. AMEN!!! Tusen takk for ett knallbra blogginnlegg!!👏🏻 Delte det på facebook å håpe så mange som mulig fortsette å dele. Vi trenge ei forandring!!

  2. Bra skrevet!! Ansvaret må legges der ansvaret skal legges.

   Men vi må nok også ta noe av ansvaret selv, ved å skru av TV eller skifte kanal når teite realityshow vises, eller ved å ikke klikke på bloggkrig-overskrifter. Vi er selv drivstoffet for dette maskineriet. Trist som det nå enn er. Hvis de dårlige influenserne er berømte, så er berømmelsen deres todelt. Den ene halvparten elsker dem. Den andre elsker å hate dem. Og avisene tjener på begge.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg