HAN BLE DØMT!

“Retten finner det bevist utover rimelig tvil at det ikke forelå noen form for samtykke fra fornærmede, heller ikke i form av konkludert atferd, og at tiltalte rent faktisk har skjønt dette. I denne forbindelse nevner retten at tiltalte, som er asylsøker fra Syria, ikke behersker norsk godt, og at politiet opplevde betydelige kommunikasjonsproblemer med ham da de kom til stedet. I tillegg har tiltalte forklart at han har liten erfaring med å kontakte kvinner. Retten har tatt disse forholdene i betraktning, men er likevel overbevist om at tiltalte skjønte at han foretok seksuelle handlinger mot en person som ikke samtykket i dette, slik at han har opptrådt forsettlig.”

"Etter dette dømmes tiltalte for overtredelse av straffeloven § 297."

Wow, dere. En 13 måneder lang kamp er over, og jeg kom seirende ut av saken. Hvem skulle trodd det for et år siden? Jeg for min del er fornøyd med at saken i det hele tatt kom til retten. At han i tillegg ble dømt betyr at systemet fungerer, selv om jeg lenge hadde mine tvil. Jeg håper bare det fungerer for alle – og ikke bare for dem som roper høyest på sosiale medier. Mange spør om jeg synes det er synd at han får betinget fengsel og slipper soning, men fakta er jo at jeg har kjempet for at systemet skal fungere, og da må jeg også kjempe for at systemet skal fungere for han. Jeg har forståelse for at det manglet tilstrekkelig fysiske bevis for å fengsle han, og er ufattelig glad for at jeg ble trodd i retten, og jeg håper og tror at både han og andre forstår at dette ikke er OK oppførsel. Det har tross alt vært et par medieoppslag rundt denne saken, så jeg håper at dette kan hindre andre i å oppleve det samme – i alle fall for en stund mens saken ennå er fersk. Nå skal jeg fortsette å hjelpe overgrepsutsatte som stadig kontakter meg i innboksen. Min oppfordring er fortsatt at vi skal dele, kjempe og anmelde. Det er utrolig tøft å stå i det når det stormer som verst rundt deg, men fyfaen badass jeg føler meg nå som jeg har gjort det. Jeg kjempet for meg selv, og jeg vant! Vi jenter kan klare ALT! 👊

8 kommentarer
  1. Så bra.. jeg står selv midt i en prosess hvor jeg skal anmelde en voldtekt, men vet ikke om jeg klarer å stå i det pga fysiske og psykiske problemer som følge av det som hendte..

  2. Min sak ble henlagt uten særlig etterforskning eller avhør, og selv om vedkommende ble funnet naken utenfor huset og jeg stengte meg inne i huset, uten klær på underkroppen (men med sokker på), ble jeg ikke trodd der og da, av tre kvinnelige politibetjenter. Så nei, systemet fungerer ikke alltid og ikke for alle. Vanskeligere når man tidligere har hatt mye kontakt med politi grunnet psykiatri. Da mister man troverdighet.

   Måten saken ble behandlet på har skadet meg mye, i tillegg til traumene av voldtekten. Det føles så urettferdig.

   1. FYFAEN, jeg hater hvordan vi behandler damer på i rettssystemet! Hva slags kontakt man har hatt med politiet fra før av bør ikke ha noen ting å si i denne saken.. OGSÅ KVINNER?! Makan til mangel på nestekjærlighet og solidaritet! Jeg blir SÅÅÅ sinna!! :'(

    Tenker på deg <3 <3

  3. Sorry my french, men for en drittsekk!! Skylde på det at han ikke kan norsk og ikke kan kontakte kvinner!!! Jeg sitter her og skjemmes over å være utlending!!

   Bra jobba! Håper han får saftig rulleblad som vil føre til at han får store problemer med både jobb og opphold søknad i sin tid.

   Da lærer han kanskje noe.
   Klem

   1. Ja ikke sant?! “Dårlig sjekketriks” ?! ALLE vet at det der ikke er innafor! Heldigvis fåtall av utlendinger og mennesker generelt som oppfører seg slik, men det er jaggu nok av dem.

    Klem <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg