FYLT INDREFILET PÅ GRILLEN

Det er august, det er lørdag, og forhåpentligvis har vi fortsatt noen fine sommerdager igjen som kan tilbringes i sola med deilig mat på grillen – og kanskje til og med en pils i hånda? Jeg drømmer. I dag er det meldt bøtter med regnvær og masse torden her i bygda, og jeg kan ikke akkurat si jeg gleder meg. Det er festival i byen, og jeg er alene hjemme med en baby og en hund som livredd for torden – så denne kvelden blir sikkert en fest i seg selv her i stua! Men uansett hvor dårlig været er, så er god mat alltid en sikker vinner. Forrige uke prøvde jeg meg på en ny vri av fylt indrefilet, og denne gangen gikk jeg all-in! Dette trenger du for å lage det samme:

TO PORSJONER

400-500 gram indrefilet av svin eller okse, en bunt fersk timian, spinatblader, hvitløk og chili, philadelfia kremost, salt og pepper.

Fyll indrefileten rikelig med kremost og spinat, hakk opp chili og hvitløk etter hvor sterk du ønsker den og krydre med salt og pepper før steking. Brun smøret godt i pannen på høy varme, og snurr den fylte fileten med en hyssing. Jeg brukte tanntråd! Snu deretter fileten i pannen til den har fått en brun og gyllen stekeskorpe på alle sider. Legg den så på grillen i ca 20 minutter, alt ettersom hvor gjennomstekt du ønsker den. Kjernetemperaturen skal være på 65 grader når den tas av varmen, og stiger deretter til 67-68. Bruk derfor steketermometer! Lik fremgangsmåte kan også brukes dersom du vil lage den i stekeovn – sett den isåfall på 125 grader.

Server indrefileten med en frisk sommersalat med masse frukt og grønt, og en deilig, hjemmelaget potetsalat. Oppskrift finner du her!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg