EN DAG I MITT LIV – SOM SMÅBARNSMOR

Hei, og god mandag! Det er en ny uke, og du har fått muligheten til å starte på nytt. Det skal i alle fall jeg, for etter å ha hørt Funkygines lille peptalk på Snapchat i går ble jeg motivert til å starte uken på en sunn og sprek måte med en lang tur og en stor salatbolle. Nå spiser jeg frokost og drikker iskaffe mens den lille frøkna ligger i vippestolen og tar seg en powernap, for snart skal vi ned på helsestasjonen for å veie, få informasjon om D-vitamin, og ta den første vaksinen. Er det forresten flere enn meg som syns besøk på helsestasjonen er litt skummelt? Jeg digger både jordmor, helsesøster og den fantastiske kontordama der nede, men samtidig så føler jeg at hele konseptet er en sjekk av deg som forelder. Gjør jeg en bra nok jobb, liksom? Haha! Så, her har dere en typisk dag i mitt nye liv. Needless to say, hverdagen er en helt annen etter man får barn! Slik går nu dagan:

09.00: Vi våkner etter nattens tredje og siste amming, og står som regel opp etter denne om det ikke har vært en såpass søvnløs natt at jeg trenger et par timer til. Her står amming, raping og bleieskift på agendaen før vi ringer pappaen på FaceTime. Dette gjør vi maaange ganger om dagen mens han er på jobb på vestlandet. Etter dette legger jeg henne i vippestolen og fikser meg selv.

09.45: Frokost og iskaffe – dagens viktigste rutine! Jeg er helt zombie om dagen, og er helt avhengig av flytende energi. Jeg tar alltid frokosten på spisestuebordet foran macen mens lille koser seg i den elektriske vippestolen med leker, lyder, lys og vibreringer.

10.30: Jeg går gjennom skuffer og skap og skriver handleliste for hva vi trenger i butikken. Jeg har som mål å handle én gang i uken, men det blir som regel 2-4 😂 Dog klarte jeg det forrige uke! Samtidig som jeg innså at jeg har et svimlende høyt matbudsjett. Uff!

11.00: Ny runde med amming og sjekk av bleie før trilletur til butikken. En grinete baby er ingenting du vil ha med deg på butikken! Vi bor fem minutter unna Rema 1000, og første gang vi skulle trille til butikken etter fødsel endte jeg opp med å måtte amme en skrikende unge to ganger. Urutinert? Ja! Har jeg lært? Ja! Det er med andre ord ikke så lett å være rask og impulsiv om dagen!

12.00: Hjemme igjen! Hun får sove ut i vogna i gangen mens jeg tar meg av nødvendigheter som klesvask, oppvask, gulvvask etc.

13.00: Hun sover som regel tre timer i strekk fra 11-12 og utover etter å ha vært mye våken på morgenen, så det er her jeg får mest alenetid. Hvis hun sover så legger jeg meg ute i sola eller sitter litt på macen mens jeg spiser lunsj, og hvis hun er våken så er det amming foran TV-skjermen i selskap av The Handmaids Tale (jeg må se på noe mens jeg ammer – hvis jeg ser på henne så får jeg kink i nakken og hodepine – been there, done that).

15.00: Enten så får vi besøk, eller så forsvinner vi ut av huset igjen – omtrent daglig, med unntak av de dagene jeg har fått typ én time søvn på natten. Vi er mye ute, og det har hittil vært uproblematisk å ha henne med på besøk, shopping, møter eller behandlinger.

19.00: Jeg lager middag etter å ha ammet og byttet bleie for det som føles som hundrede gang for dagen, og har henne på kjøkkenbenken i babynest eller i vippestolen mens jeg kokkelerer og synger sanger fra Disney eller Kaptein Sabeltann – som er de eneste barnesangene jeg kan 😂 Når jeg spiser så sitter hun ved siden av meg i tripptrappstol med newborn-sete, eller i sofaen.

20.00: Etter middagen trener vi litt mage og nakke på gulvet, eller så legger jeg henne i babygymmet. Vi har kjøpt to forskjellige babygym, en for nyfødte slik at det ikke blir for mange farger, kontraster og inntrykk å ta inn, og et for litt eldre spedbarn. Etter litt trim så sovner hun på brystet mitt eller i fanget mitt, og jeg får sett litt på TV.

22.00: Tid for kveldsstellet! Jeg tar en dusj og bader henne, og hun får på seg pysjamas. Hvis hun er trøtt så prøver jeg å legge henne i bedsidecriben, hvis ikke så blir hun med tilbake på sofaen til vi begge er i ferd med å sovne. Men først: FaceTime med pappa!

2 kommentarer
  1. Åååå, det er så koselig å lese! Jeg gleder meg sånn til tiden etter fødsel. Det er lenge siden jeg var småbarnsmamma sist, så jeg husker ikke slå detaljer, men jeg elska det! Og håper jeg gjør det igjen. <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg