ANTREKK, BREKNINGER OG FØDSELSPANIKK

Herregud, i går var jeg sikker på at dagen hadde kommet – og hadde det vært tilfellet så hadde jeg iallefall vært på mitt fresheste! Etter konserten til pappa tok jeg meg en tur innom HM for å kjøpe en lett gravidkjole, en solhatt og et par smykker jeg hadde pekt meg ut på nettsiden på forhånd. Med nyklippet og nyfarget hår, freshe negler og nytt antrekk inntok jeg HM idet maseriene inntok meg. Maserier, modningsrier, sterke kynnere – kall det hva du vil. Jeg endte opp med å knele inne på butikken og holdt meg fast i hyllene mens smertene stod på som verst, og valgte å gjemme meg i barneavdelingen idet jeg ringte fødeavdelingen i full panikk.

Jakke fra Gina Tricot // Skjørt fra Aqua i Drammen // Sko fra Agnes Cecilia (Ellos)

Kvinnen i den andre enden av telefonen ba meg sette meg ned og laste ned en rieteller – til tross for at jeg stod inne på HM. Løsningen ble å vagge over til Starbucks med en stresset Sandra på slep. Jeg fikk spørsmål om hvor smertene satt, og om smertene kom regelmessig, og fikk beskjed om å reise hjem, legge meg på sofaen og slappe av, og heller få noen til å kjøre meg inn til fødeavdelingen dersom det ble verre – selv om svaret på spørsmålene var soleklart JA! Jeg ønsket jo igrunn å komme inn, få en sjekk av livmorhalstapp og åpning og få utelukket at ting var igang, men den gang ei. Smøre meg med tålmodighet måtte jeg. Og misforstå meg rett, jeg ønsket IKKE at fødselen skulle være igang.

Med en samboer på sjøen, en pappa på byen, en Sandra uten lappen og en mamma med skadet ankel reiste jeg alene hjem til Svelvik, 30 minutter unna sykehuset og krysset fingrene for at smertene skulle gi seg. Der ble jeg møtt av et jævlig syn – en hund som hadde utnyttet tiden alene hjemme og brutt seg inn i søppelskapet og tømt både restavfall og matavfall utover hele gulvet. Heldig som jeg er (not) dokumenterte samboeren min det hele gjennom FaceTime:

Er det én ting jeg har lært, så er det at kroppen skal hvile de siste ukene før fødsel. Konsert og shopping gikk iallefall IKKE!

4 kommentarer
  1. Det var virkelig noe å komme hjem til midt oppi masrier å greier, du må bare ta det med ro å hvile deg nå de siste dagene/ukene 🙂

   Ønsker deg masse lykke til 🙂 <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg