24 ÅR OG ALLEREDE GAMMEL ÅRGANG

Kjære alle landets 16-åringer. Faen så deilige dere har blitt. Noen av dere er faktisk så vakre at det går meg på nervene. Når jeg var 16 gikk vi alle i hvite Jean Paul jakker og hullete Sisters Point jeans bundet opp med strikk på anklene. Vi hadde Lindeberg-belter rundt livet, og hørte på Basshunter mens vi smugdrakk hjemmebrent brygget av en shady type oppi nabobygda. Sminken lå kladdete i fjeset, og vi trodde vi var lekre i våre solpudder-dynka tryner som på toppen av kransekaka var malt med fem hundre lag, klumpete maskara. Vinget eyeliner var det ingen som hadde hørt om, og lipliner var forbeholdt Dolly Parton og Pamela Anderson. Selfies eksisterte ikke, og de peneste bildene av oss er tatt med et 3,5 megapixelkamera med blitz og selvutløser. Disse ligger mest sannsynlig på nett via en blodharry Piczo-hjemmeside.

collage

Mens dere ser ut som en gjeng med 25 år gamle Kardashian-jenter, så jeg ut som noe Linsey Lohan hadde spydd ut på rehab. Og tro meg, jeg ble betraktet som både pen og populær i mine glansdager. (Lurer på om barnebarna tror på det når de ser disse bildene..) Jeg må fortsatt vise legg på polet i en alder av fire-og-tyve, mens dere mest sannsynlig har trumfet gjennom kassa med deres konturerte kinn og tykke bryn siden barneskolen. Neglene deres er lange som dagen er lang, mens mine stubber har blitt bitt på siden jeg barnehagen. Jeg brukte pengene mine på ostebriks, godteri og kantinemat. Dere bruker de på vippeextensions, lipfillers og korsetter for å likne mest mulig på de armenske Hollywood-dronningene. Instagramprofilen deres ser ut som et magasin jeg leser på venteværelset hos tannlegen. Piczo-siden min gjorde ikke det.

collage

Jeg er selvfølgelig bekymret for at dere blir for tidlig voksne og mister mye av den morsomme barne – og ungdomstiden jeg aldri ville vært foruten. Jeg er også bekymret for de som ikke besitter like heftige skills på make-up og beautyfronten, og er redd presset blir høyere og mobbingen hyppigere. Jeg er også redd de blir enkle offer for trakassering og pedofili når det blir vanskeligere å vanskeligere å se forskjell på en fjortenåring og ei i 20-åra. Jeg er også bekymret for hvordan de vil se ut når de blir eldre da mye make-up og fillers over tid kan gjøre skader på hud, porer og vev. Jeg er jævlig bekymret.

Men dette er strengt tatt ikke mitt problem. Jeg skal bare stirre, misunne og nyte mine halvveis-til-femti ♥

–> LES FLERE INNLEGG FRA DEBATTKATEGORIEN HER <–

15 kommentarer
  1. VELDIG bra innlegg, Benedicte!! Jeg så heller ikke slik ut i en alder av 16 år, og gjør vel strengt tatt ikke det i dag heller. Alle bekymringene dine er det full forståelse for, jeg fatter ikke engang at disse jentene er så unge og ser så gamle ut. Men jeg er heller ikke misunnelig, for de barne- og ungdomsårene ville ikke jeg heller vært foruten.

  2. Så utrolig bra skrevet! Måtte le da jeg leste om hvordan du var som 14-åring, for det var som å lese om mine glansdager. Det var tider..

  3. Utrolig bra innlegg. Nå er det jo litt lenger siden jeg var 16, men jeg husker Fila gensere str L (for de skulle helst gå til knærne – her snakker vi jenta si som er 161 cm og str XS liksom) og hawaiibølgen i luggen (herlige 90-tall) Hun ene som kledde seg slik 16 åringer kler seg idag, ble sett på som skikkelig tantete. Haha
   Da jeg var gravid og fant ut at jeg venta en gutt ble jeg nesten litt letta – for når de prakker på 5 åringer høye hæler, når 10 åringen til mannen insisterer på å bruke sminke på skolen og 13 åringens undertøy blir forveksla med mitt når mannen tar klesvasken fordi hun bruker temmelig sexy blondestringtruser (da jeg var 13 var liksom Sloggi superekslusivt) – da kjenner jeg jeg blir redd for hva fremtiden bringer for unge jenter. Mannens 14 år gamle datter blir ofte tatt for å være 23-24… Det er skummelt. For om hun bestemmer seg for å ikle seg kort kort skjørt og dype utrigninger når vi et øyeblikk snur ryggen til (les: på den måten vi hadde croptop under fila-genseren som vi tok av når vi kom frem på festen, og hadde smugla med oss rød leppestift som ble sendt rundt blant jentene på festen) så tror jeg LETT hun kan få oppmerksomhet fra menn som hun hverken vet hvordan hun skal håndtere, eller skjønner hva som foregår før det er for sent…

   Ta tilbake ungdomstia – jeg så helt rævva ut fra 13-19 – men jeg hadde det kjempegøy og har mye å le av nå når jeg ser tilbake 🙂 Godt man ble bedre på stil med årene sier bare jeg 🙂

   1. Herlig kommentar, Maria! Du har så rett. Må jo være litt morsomt for deg å se forandringene på så nært hold. Håper også jeg får en gutt, men håper jo jeg får en jente også. Gleder meg – OG gruer meg!

    Vi ses på fredag <3

  4. “Kjære alle landets 16-åringer. Faen så deilige dere har blitt.” Haha, hadde en mann sagt det hadde han fått skikkelig problemer XD
   Men joda, det skremmer meg veldig at barn gjør alt de kan for å se voksne ut og faktisk lykkes. Exen min viste meg et bildet av en… pen jente en gang og ba meg gjette hvor gammel hun var. Det første jeg tenkte var 19-20. Da hun sa hvor gammel hun faktisk var fikk jeg en sterk trang til å sitte i fosterstilling i dusjen i 4 timer.
   “så jeg ut som noe Linsey Lohan hadde spydd ut på rehab” Da husker vi ting litt forskjellig tror jeg XD

   1. Hahaha! Så hyggelig å høre fra deg igjen! Alltid morsomt å høre fra gamle klassekamerater 🙂 Uff, det er skummelt. Den saken om Tyga nå som prøvde seg på en 14-åring – jeg skjønner han! Herregud, det er jo umulig å vite om de ikke sier noe.

    Jeg var kanskje “goodlooking” der og da, men hadde jeg sett sånn ut på ungdomsskolen I DAG hadde vel folk trodd jeg var tilbakestående! Haha :):)

    God klem!

  5. AMEN! Dette innlegget er så bra!!
   Det er helt skremmende hvordan det utvikler seg idag, og jeg tør nesten ikke å tenke på åssen det ender opp til slutt.

   Jeg glemmer aldri første gangen jeg traff deg da. Det var i 2008 en gang! haha…
   Vi “hang og slang” en hel jævla dag på Magasinet i Drammen…

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg