SPLITTER NYTT KJØKKEN FOR UNDER 20.000 KRONER

Reklame | AZ design

Okei, det er ikke før man ser bildene sammenliknet at man innser hvor stusselig kjøkkenet vi hadde før egentlig var. Og det verste er at jeg trivdes – i to år! Helt til mammapermen kom og tok meg, og jeg begynte å pirke på og hate på hver minste detalj. Mange har spurt om denne oppussingen, og nå skal jeg svare på ALT dere har lurt på! Velkommen til husets viktigste rom ♥

Jada, jeg trenger både fotpleie og ny shellac på tærne – så ikke tenk tanken engang 😂

OK, så mangler jeg riktignok gardiner, men hvor får man kjøpt liftgardiner som ikke ser ut som de kommer fra en svensk bondegård fra 50-tallet? Tips meg gjerne! En annen ting er at jeg vurderer å bytte ut sittebenken under kontorplassen med en stol. Jeg har funnet mange lekre lounge- og lenestoler hos AZ design her, til en mye billigere pris enn hos feks Kremmerhuset, Skeidar og Bohus som fører liknende produkter, men vet ikke helt hvilken stol som passer inn. AZ design er forresten en nettbutikk for de som trenger møbler til ulike bedrifter, feks konferansemøbler, store konferansebord eller møbler til uteservering.

Uansett: Hva syns dere?! Altså sammenliknet med den triste gråfargen vi hadde så er jo dette mekka! Marmor-mekka! Vi har gjort ALT selv (det vil si samboeren og faren min – jeg har malt, vasket og målt, og gjort ting som ryggen har tålt – yes, det rimte). Og før vi går inn på hva vi har gjort, hvor mye dette har kostet og hvor ting er kjøpt, kjører vi på med noen før-bilder. Fra en photoshoppet boligannonse til realiteten:

Her snakker vi GLOW-UP eller? Best for dere at dere liker det. Tok oss jaggu to måneder!

Så, tilbake til det alle lurer på. Hvorfor gjorde vi dette? Hvordan gjorde vi dette? Hvor mye kostet dette? La oss starte med hvorfor: jeg hatet at gulvet sugde til seg alt mulig smuss og var umulig å holde rent, og ba om å få bytte gulv. Så tenkte jeg at jeg like greit kunne male også. Og ta ned glassplatene over benken. Så ville jeg ha ny benkeplate, for jeg syns den forrige var så slitsom å se på. Og da var vi i gang. Det første vi gjorde var å male hele kjøkkenet i en annen grå farge. Fargen heter “elegant”, og passer perfekt til frontene på kjøkkenet som vi har spraylakkert selv med en slitesterk blanding av billakk og gulvmaling i fargen “klassisk hvit”. Dersom du skal gjøre dette, gjør det grundig. Ta dørene av, vask de med salmiakk og puss de helt matte. Legg de på gulvet over en presenning og lakk over fra 24 centimeters avstand. Voila, nytt kjøkken på 1-2-3! Eller to måneder…


Benkeplate “Ekbacken” fra IKEA ca 280 kroner per lengdemeter.
Gulv “italian marble” fra Coop Bygg ca 350 kr per kvadratmeter.
Vask fra IKEA, 2800 kroner. Armatur fra Bauhaus, 1200 kroner.
3 liter veggmaling, ca 500 kroner. 3000 kroner for 12 spraybokser.
Oppvaskmaskin fra Bosch, ca 5000 kr. Front fra IKEA, ca 500 kroner.
Knotter fra IKEA, 39 kroner per stk. Sittebenk fra Jysk, 1000 kroner.
Gulvsokler og lister fra Maxbo, usikker på pris, men ikke dyrt.
TOTALSUM SPLITTER NYTT KJØKKEN: CA 20.000 KRONER


VIL DU BLI INSPIRERT? FØLG MEG PÅ INSTAGRAM @BENEDICTEHAUGAARDNO

DAYS LIKE THESE

Reklame | Coolstuff.no

God kveld fra Svelvik! ♥ Her sitter jeg med macen på verandan og stirrer utover sjøen mens jeg ser tordenværet nærmer seg. Leah har nettopp sovnet, og jeg vet at både hun og hundene reagerer på lyn og torden, så det er bare å stålsette seg for en kveld med høye skuldre. Slik har det derimot ikke vært de siste dagene. Den største bekymringen har vært om solfaktoren er høy nok, og om vannet er for kaldt til å bade i. Ingen er solbrent, og alle har badet!

Tandemkajakken er forresten fra Coolstuff (sponset) og jeg ELSKER den! Du finner den HER!

Det var ikke med intensjon at det ble helt stille her inne, men jeg må innrømme at jeg syns Instagram er morsommere enn blogg om dagen. Det krever plutselig så mye mer å åpne macen istedenfor å bare ta opp telefonen, og helt ærlig: leser folk blogger lenger? Før hadde de på TOPP3 over 70.000 lesere om dagen. Nå sliter de største med å holde seg over 20.000, og det med utallig mye kjas og mas om å sveipe opp på Snapchat og Instagram. Jeg kjenner jeg er lei. Jeg har lyst på sommerferie. Samboerens største ønske er en uke ferie uten internett – tenk det? Så lett å tilfredsstille, men samtidig ikke.

Det er jo dette jeg driver med. Hadde jeg ikke drevet med blogg og sosiale medier nå, hadde jeg flydd på veggen. Permitteringer, sykemeldinger, resepter og henvisninger. Det er også en ting å være lei av. På MR fant de en punktert pute (det er vel det de kaller prolaps?) og et par skivebukninger. En eller annen væske renner ut der den ikke skal, og det er bare ryggen. Hofta fikk jeg ikke henvisning for. Men jeg fikk henvisning til fysikalsk medisinsk avdeling på sykehuset – hva nå enn det er. Krysser fingrene for at jeg snart er oppe å nikker igjen! Nå har treningssentrene åpnet og, og jeg kjenner jeg savner en normal hverdag hvor man kan trene hvis man vil, og løfte under når man må.

Nå skal jeg ferdigstille noen samarbeid før kjæresten min kommer hjem fra vestlandet. Der har han vært i ett døgn KUN for å gå gjennom et totimers kurs. Stakkars mann! Han kommer dog hjem til rent og ryddig hus, og en deilig, hjemmelaget sjokolademilkshake 😉 Hva driver dere med om dagen? Jeg savner å snakke med dere!

MINE DESENIO-FAVORITTER

Reklame | Desenio.no

God lørdags kveld! Det begynner å bli en stund siden jeg logget meg inn her sist, men jeg har rett og slett fått helt dilla på Instagram og Snapchat om dagen! Ingen unnskyldning til å “glemme bort” bloggen, men i tillegg til å være hjemme med Leah OG ha hoppet inn i et nyoppstartet firma med vond rygg (MR i morgen!) har jeg rett og slett måttet prioritere. Nå sitter jeg derimot i stua å ser utover sjøen mens jeg drikker et glass vin og koser meg og legger planer for hva jeg vil gjøre med stua – til samboerens store fortvilelse, som mener vi har pusset opp nok i år.

Er det én ting man burde gjøre en gang i blant, så er det å bytte ut bildene på veggene. Forstår dere hva jeg mener? Det er lite som inspirerer meg mer og som treffer blikket mitt oftere enn det som henger i hjemmet vårt, og derfor er det viktig at bildene matcher personlighetene i huset, årstiden vi er i eller trendene. Dere vet jo at jeg har designet en del posters selv, men det er ikke alt som egner seg til alle rom, og vi har derfor fått plukke ut noen fra Desenio til blant annet barnerom og bad.

“ROME” PLAKAT HER // “PINK PILLARS” PLAKAR HER

Ettersom datteren vår ble unnfanget i kjærlighetsbyen Roma, og at det var hennes første utenlandsreise nå i januar, var det ingen tvil om at veggene på rommet hennes skulle vise nettopp dette. I tillegg er AS Roma samboerens favoritt-fotballag, og datteren vår har selvfølgelig egen Roma-drakt. Roma er en by som ligger godt plantet i hjertene våre på godt og vondt, og det er på mange måter “vår” by.

“MISTY” MONSTERA PLAKAT HER

Dere som har fulgt meg en stund vet jo også at jeg har en greie for monstera-plantene, og som om det ikke holder å ha fem stykker hjemme i tillegg til x-antall stiklinger, har jeg også valgt meg ut en plakat til badet. Den glir rett inn i det våte miljøet med boblebad og steamdusj, am I right? Jeg postet dette bildet i instastory her om dagen og fikk utrolig mange tilbakemeldinger på den. Den er så… mystisk?!

“FOREST MOUNTAINS” PLAKAT HER // “TWO IN A LAKE” PLAKAT HER

På soverommet har vi en litt mørk, hytteaktig stil med grått eikegulv og tømmervegger, og man får på mange måter følelsen av å våkne på en hytte på fjellet når sannheten er at vi bor ved sjøen. For å følge den røde tråden valgte samboeren min disse to plakatene som viser typisk norsk natur, og som på mange måter minner han om jobben som styrmann på sjøen. Her har vi også, som dere vet, til tider bilder av datteren vår. Men som sagt tidligere er det viktig å bytte på litt – om ikke man fjerner bildene helt, så bytt gjerne plass på de.

“GETTING DRY” PLAKAT HER // “CATCHING UP ON READING” PLAKAT HER

På toalettet (som selvfølgelig også er i sort og gull som snart resten av huset, haha) valgte vi disse sort/hvitt-bildene som etter min mening passer PERFEKT inn på et lite toalett! Desenio.no selger ikke bare fotokunst og trykk, men også personlige postere og tilhørende rammer. Jeg vet i alle fall hvor jeg skal kjøpe rammer neste gang!