SKJØNNHETSPRODUKTENE JEG SVERGER TIL

Reklame | Annonselenker

Det er mange fantastiske produkter som ikke har funnet vegen inn i dette innlegget, men det er rett og slett fordi de selges i salong eller i mindre nettbutikker, deriblant hudpleieserien til Environ, sminken til Frøya Cosmetics og hårproduktene til Jarmann og Beerenberg. Likevel har jeg samlet alle mine all-time favorites – produkter jeg har brukt i flere år, og som fortsatt klikkes hjem når de er tomme. Her har jeg samlet mine favorittprodukter i alle kategorier. Kommer du hjem til meg og går gjennom skapene mine så finner du alle disse produktene. Jeg elsker de, og kommer mest sannsynlig aldri til å bytte de ut! Kanskje vi har noen felles favoritter?

MAC highlighter//MAC mascara//MAC perfekt nude leppestift//MAC glowspray//MAC sommerblush//MAC helårs solpudder//MAC lipliner

Elixir niactil//Clinique dagkrem//ABH browgel//Favorittpudderet mitt//Clarins lipgloss//ABH brynspomade//ABH brynspenn

Joico hydrating hårkur//Kevin Murphy killer-waves//Highlighterkost//Verdens beste blåshampoo//Pudderkost//Beautyblender//Verdens beste hårolje

TAKK KORONA, FOR ALT JEG FÅR TID TIL

Wow, i dag har jeg vært effektiv! Leah sov ni timer i strekk i natt, og selv om jeg ikke fikk sove (mødre kan relatere – man ligger halvvåken og venter på at ungen skal våkne) så følte jeg meg likevel mer uthvilt enn jeg har gjort på lenge. Hun har ikke sovet så lenge i strekk siden 22. desember – JA, JEG HAR TIL OG MED NOTERT MEG DATOEN FORDI JEG HOLDER PÅ Å BLI SPRØ!

Jeg har fått tømt, ryddet og støvsugd redskapsboden vår i kjelleren – det var nemlig høyst nødvendig! Synet som møtte meg da jeg åpnet døren var katastrofalt. Ingen tvil om at vi har hatt mus i vinter – hvis mus spiser gummi? ALT av basseng, oppblåsbare badedyr, vbademadrasser og vannsklier var bokstavlig talt SPIST OPP!? Jeg har løpt rundt i hagen og støvsugd gummibiter i hele dag, for alt dette blåste selvfølgelig avgårde i det jeg lukket opp døren. Nå er det i alle fall på stell der, og redskapsboden har blitt et skikkelig verksted med benk, hyller og alt av verktøy på veggene. Nå bør samboeren min bli fornøyd og bygge den jævla plattingen jeg har ønsket meg i to år.. Haha! Her kan dere se inspirasjon til hvordan jeg vil at det skal bli. 

I tillegg til dette har jeg fått raket både bed, plen og skråning – sistnevnte har jeg også fått delvis planert slik at grovarbeidet til plattingen er gjort klart. Nå er det snart tomt for unnskyldninger her 😉 (Han har ikke lyst på platting – han kaller meg plattingdronninga, for jeg vil nemlig ha det overalt!). Jeg har også kuttet ned alt av blomster og trær som overvintrer, og sådd tomater, chili og sukkererter i vinduskarmen. FOR EN DAG! Jeg gikk selvfølgelig tom for energi når jeg kom inn igjen, så det ble takeaway!

Mange tenker sikkert at jeg hadde hatt tid til alt dette uansett ettersom jeg har mammaperm, men de som tenker det lever mest sannsynlig ikke med baby, to hunder og et svært hus midt i fuckings nowhere mens samboeren deres er tre-fire uker på sjøen av gangen. I tillegg til ukentlige yoga/pilates-timer, trening på studio, babysvømming og familie- og vennedates som må fordeles rundt i ukekalenderen og matche med Leahs søvnrutiner. Dere aner ikke hvor mye tid som går med bare på mat, søvn og planlegging. Jeg trodde faktisk ikke det var mulig! Jeg går også rundt med kronisk dårlig samvittighet fordi jeg ikke føler jeg strekker til for alt av venner og familie, men nå har jeg en unnskyldning til å holde meg hjemme – og godt er det.

Vi ses på Instastory om 10 minutter! Jeg og Sandra kjører livelversjon av Skamløspodden, og snakker om alt og ingenting <3

ISOLASJON ER KJEDELIG, MEN FOR NOEN ER DETTE DET VERSTE SOM KUNNE SKJE

Norge er i lockdown, og vi blir tvunget til å holde oss innendørs. Dette kjennes på mange måter lettende for mange, men for andre er dette det verste som kan skje 💔 De ensomme og eldre får ikke besøk – vær så snill og plukk opp telefonen og ring de du er glad i – ofte! De som lever med en voldelig samboer får aldri fred, og barn som bor med en overgriper slipper aldri unna. Ring vold- og overgrepstelefonen 116 006. Mange har angst – generell angst, helseangst og dødsangst, og situasjonen vi befinner oss i nå kan virke overveldende. Ring mental helses nødtelefon 116 123. Ta vare på deg selv, og ta vare på hverandre. Vi har ingen å miste.

ØKONOMISK NEDGANGSTID – OG INFLUENSERE OPPFORDRER TIL SHOPPING?

Reklame | Annonselenker NAKD

Yes, du leste riktig. Reklame. Det er umulig å komme unna korona-snakk, også her på bloggen, og selv om bloggere og influensere blir kritisert høyt og lavt fordi de reklamerer for klær, kosmetikk og tjenester nå i det som ser ut til å bli en økonomisk nedgangstid velger jeg å tipse dere om noen freshe vårnyheter for å få tankene deres over på noe annet – det trenger i alle fall jeg.

Sannheten er at hvert eneste firma vi reklamerer for trenger å overleve for at vi skal ha et tilbud når denne krisen er over, og for at folk skal beholde arbeidsplassene sine. Det samme gjelder alle bloggere og influensere som tar ut lønn gjennom et enkeltpersonsforetak. I et AS kan eiere og ansatte permitteres og få dagpenger, men uten inntekt i et enkeltpersonsforetak fylles ikke kjøleskapet. NAV har nemlig ingen fallskjerm for denne gruppen, og havner de på ræva og må be om sosialhjelp går det fra skattebetalernes lommebok uansett. Det samme gjelder dersom et av de nye tiltakene blir å redde enkeltpersonsforetakene på lik linje som alle andre, med dagpenger. Så støtt alle de små bedriftene der ute så godt dere kan. Det er ikke alle som tør eller kan ta seg råd til å shoppe nå, men å støtte hverandre lønner seg for alle ♥

BLUSEN MIN FINNER DU HER

Rød kjole//Bluse med knyting//Kjole med blomster//Bluse med cups//Piratbluse//Korsett

Hvit denimjumpsuit//Beige bukser//Lace-up kjole//Stripete dress//V-formet genser//Singlet

Til noe mer positivt: det er sol og fint vær! I alle fall på østlandet. Kanskje du er som meg, og tenker at du blir værende hjemme såpass lenge at det kan være greit å fornye litt i hage eller på verandaen? Finn frem grillen, kjøp pølser, corona og kvikklunsj og kos deg i solveggen i noen nye, freshe hagemøbler! Jeg kommer nok til å finne frem hagemøblene mine snart! (Nei takk til snø).

Sittegruppe//Bambus-bord//Sort bambussofa//Bambusbenk//Lounge-stol//Daybed//Utelampe

Og til min favorittkategori i denne lockdownen vi befinner oss i: SPILL! Dessverre er jeg i karantene alene og har ingen å sosialisere meg med, men til dere som befinner dere innelåst med familien: sett smarttelefonen til kidsa i fengsel, og spill brettspill og kortspill! Jeg ELSKER Cluedo og Monopol, og det at det har kommet en Game of Throne-versjon (!?) har gått meg hus forbi! Visste dere?!

Smarttelefon fengsel//Labyrint 2.0//Dead Celebs kortspill//Truth Detector//Illusion kortspill//Cluedo//Game Of Thrones Monopol//Cluedo – Game of Thrones

GJESTEINNLEGG OG EN TAKK: ET HJERTESUKK FRA RENHOLDSBRANSJEN

“Et hjertesukk fra meg som jobber i renholdsbransjen. Renholderne i hele Norge er fotsoldater i fronten i kampen mot Corvid-19. De utsetter seg for risiko hver dag. Min jobb i vårt firma som kundeoppfølger, er å reise rundt til kunder for å gi råd om hvordan vi kan bekjempe covid-19 viruset. Jeg tar også kvalitetskontroller. Jeg leverer ut varer. Der dere hører om steder det har vært Covid-19 og stedet er desinfiser – så vit at det er renholdere som desinfiserer.

I privat sektor har vi ikke tilgang på beskyttelses drakter. Det er stopp på å selge oss desinfeksjon til hender og vi er nå kommet så langt at den beskyttelsen vi kan gi våre renholdere er desinfeksjon til hender som er på størrelse med en maskara. Den fungerer som en mikro-spray. Ikke et sted på nasjonalt nivå, har vi blitt nevnt. Vi risikerer livene våre på daglig basis for å bremse smitten. Når du tar t-banen og er redd for smitte, så husk at det er renholdere som har rengjort vognene natten før.” Nora Andersen.

Kjære norske myndigheter og befolkning – sett pris på alle de som holder landet vårt i gang, og så trygt som mulig. Sett pris på renholderne som gjør det så trygt som mulig for deg å ferdes kollektivt. Sett pris på de som er ansatt i helsevesenet som utsetter seg selv og familiene sine for at du og dine skal føle dere ivaretatt. De som jobber på spreng for å frakte mat fra lagrene og ut til matbutikken slik at du som hamstrer skal få fylt opp kjøkkenskuffene dine. De som jobber i matbutikkene som sørger for å desinfisere handlevogner og holder det hygienisk i frukt- og grønnsaksdisken slik at det ikke er farlig for oss som handler som normalt.

Takk regjeringen for at vi har verdens tryggeste land å drive bedrift i, og forfedrene våre som har jobbet for at vi står så sterkt økonomisk som vi gjør. Takk bankene som låner ut penger, senker rentene og stanser avdrag på dyre lån. Takk til forsikringsselskapene som ikke snur på krona, men som betaler for å få innbyggerne våre hjem. Takk til de som venter på en operasjon, og som dessverre ikke blir prioritert akkurat nå. Dere redder liv. Takk til alle som opprettholder karantenen. Takk ♥

DE MANGE POSITIVE SIDENE VED KORONAVIRUSET – NORGE ER I LOCKDOWN, DETTE BØR DU GJØRE:

Wow, for en respons på gårsdagens innlegg om hamstring! Takk for alle delinger, kommentarer og meldinger. Dette er så viktig! Koronaviruset er skummelt, og jeg har innsett det selv nå. Det er spesielt skummelt fordi jeg har en godt voksen far på Gran Canaria, en lungesyk mor, en mormor på intensivavdeling som hverken får besøk eller den pleien hun trenger, og fordi jeg selv har astma. Jeg kjenner ikke på bekymringene ennå, men plutselig slår de meg ned som lyn fra klar himmel. Så ja, jeg skal slutte å kødde med viruset. MEN jeg skal prøve å være positiv – både for meg selv og for dere. Så for dere som ikke sitter fast i mammaperm-bobla (ref bildet under) så har jeg nå samlet noen gladnyheter og tips til hva du kan finne på mens du sitter i karantene eller lockdown:

🦠 Det har blitt 30% bedre luftkvalitet i Kina etter at storbyene og fabrikkene gikk i lockdown, og klimagassutslippet har blitt redusert med hele 25%. Dette kan redde mange menneskeliv på sikt, spesielt de som er plaget med astma eller andre luftveissykdommer.

🦠 Vi reduserer CO2-utslippet på verdensbasis da det blir mindre trafikk i fly- og cruisenæringen. Det blir mindre export og import, så det blir færre containerskip på sjøen, og folk farter mindre i bilene sine.

🦠 Store arrangement er avlyst – hvilket også betyr store deler av russetiden. Vi har snakket om å få russefeiringen til etter eksamen i flere tiår, og nå har vi muligheten. Ja til russetid nærmere sommerferien! (PS: Jeg syns så sjukt synd på de som kanskje ikke får russetid i år. Den måneden var epic!).

🦠 Du har mulighet til å bli bedre kjent med familien din! Kjøp inn masse morsomme brettspill, lag deilige middager og se på filmer sammen. Føler du at du har mistet kontakten med tenåringen i hus? Nå har du sjansen til å connecte! Er du trist fordi du får for lite tid sammen med minstemann i barnehagen? Nå kan dere leke sammen hele dagen!

🦠 Du får endelig brukt det treningsutstyret du har liggende i boden! Du vet, den yogamatten, bosuballen og manualene. Kanskje du har en mølle eller romaskin i kjelleren, slik som oss? Treningssenterne er stengt – nå kan du være kreativ hjemme! Og hvem vet – kanskje du får en åpenbaring og sier opp den dyre regningen når alt dette er over?

🦠 Dette er tiden for å la kjærligheten blomstre! Hvis du har kjæreste da. Å gå på Tinder-date nå er kanskje ikke det smarteste. MEN har du kjæreste eller samboer? Ha masse sex! Fyr i peisen, tenn stearinlys, drikk dere fulle på rødvin, ta en dusj eller et bad sammen, spill xbox, se på seriene dere elsker, spill “fuelbox” (anbefales!). Kos dere mens dere har tid!

🦠 Har du en hobby du aldri får tid til, eller et prosjekt du drømmer om å realisere? Nå har du muligheten. Begynn på det maleriet, skriv første side i den boka du vil gi ut, øv på å synge, fyll ut sidene du aldri fylte ut i babyboka, pusle puslespillet. Gjør det nå!

🦠 Forefallende, kreativt arbeid. Endelig får du tid til å pusse opp gangen, slipe terrassegulvet, male den slitte trappa, rake løv i hagen, klippe ned fjorårets trær og busker eller så frø i vinduskarmen slik at du får deilige grønnsaker på verandaen til sommeren.

🦠 Har du lenge hatt lyst til å gjøre noe veldedig arbeid, men ikke helt kommet i gang? Nå har du muligheten! Du kan være barnevakt for noen som må på jobb for å holde landet vårt gående, eller dra på matvareshopping for noen som sitter i karantene. Legg ut en annonse på Finn eller Facebook, så lover jeg deg oppdrag og god samvittighet!

Å HANDLE I SOLIDARITET BETYR IKKE Å FYLLE OPP HANDLEKURVEN!

Jeg er en av de som ikke tok koronaviruset på alvor, og noen ganger er det bedre å innrømme at man tok feil, enn å opptre stolt, dum og naiv. Når sant skal sies har regjeringen og media har ropt ulv, ulv i mange år, blant annet når fugleinfluensaen, svineinfluensaen og SARS rammet verden og vi ble lurt til å tro at millioner kom til å dø. Da er det kanskje ikke så rart at mange merket det hele med hysteri? Nå derimot, har regjeringen endelig kommet på banen og tatt etter blant annet Italia og Danmark. Nå har vi kanskje lært én gang for alle at vi må krisemaksimere tidlig for å få noen reaksjon, og for å få folk til å opprettholde karantenen. Det å stenge skoler og barnehager, og nekte nordmenn å gå på jobb, kino, treningssenter, fritidsaktiviteter, konserter, festivaler og afterski er tydeligvis det eneste som fungerer – og det fungerer overraskende godt. For godt.

På utsiden av butikkene står det flere biler enn det finnes parkeringsplasser, og handlevognene er ikke å oppdrive. I kassene jobber de ansatte på spreng, og køene er så lange at de strekker seg fra brødmaskinen til bæreposene. Hermetikkhyllene er tomme. Det går ikke an å oppdrive ett eneste egg i bybutikkene. Av suppeposer er det bare betasuppe igjen, og både brødavdelingen og frysedisken er tomme for brød og rundstykker. Det går ikke an å få tak i babygrøt eller morsmelkerstatning. Glutenfrie og laktosefrie produkter forsvinner først. Hyllene med bleier og toalettpapir synger på siste verset, og antibac og munnbind selges til blodpris på nettet.

Rema 1000 i Drammen sentrum er tomme for ost, kjøtt og allergivennlige matvarer. Coop Extra i Solbergelva har kilometerlange køer inn til parkeringsplassen. Det går ikke an å parkere på Kiwi Stenseth. Og dette er bare butikkene jeg kjørte forbi mellom klokken 15 og 17. De store arrangementene, feks Vikersundbakken, sitter igjen med overskuddslagre som kaffe, is og pølser, og innbyggerne lokker til seg flere kilo per husstand istedenfor å dele på det som plutselig ble en luksusvare.

Det er tre timer siden Erna Solberg erklærte pandemi og krisetilstand, og samtidig som hun ber folk la vær å hamstre, løper Ola og Kari Nordmann til matbutikkene – og ikke bare i Norge. Det er i skrivende stund over én times kø i matbutikkene på Nordby og Svinesund, og det er allerede tomt for det meste av tørrvarer. Å handle i solidaritet betyr å bry seg om hverandre. Vise støtte, kjærlighet og hensyn. Å handle i solidaritet betyr ikke å fylle opp handlekurvene. Alle babyer trenger melk, men DITT BARN trenger ikke morsmelkerstatning for ett år. Alle trenger dopapir, men DU trenger ikke dopapir til 2021. Allergikere trenger mandelmelk, havremelk og soyamelk mer enn du (og jeg!) som kjøper den kun fordi den smaker best i kaffen.

ASKO gikk i dag ut med bilder fra lagrene deres på Facebook. Hyllene er stappfulle, og det er ingen tegn på at det kommer noe mindre inn på lager i dagene som kommer. I tillegg er det vår, og bønder og gartnere er i full gang med å produsere deilig, norsk sesongbasert mat. Jeg vil tro det samme gjelder slaktere og bakere. Kanskje vi for en gangs skyld setter pris på de som står bak det frodige kjøleskapet vårt.

Norge er i lockdown. Gratulerer, du har endelig mulighet til å tilbringe litt tid med familien din. Kjøp et brettspill istedenfor!

FØLG MEG PÅ INSTAGRAM HER @BENEDICTEHAUGAARDNO

TORSDAGSTANKER

💭 Koronaviruset. Jeg er fortsatt ikke redd for meg selv, men begynner å innse at alvorsgraden er større enn antatt. Jeg merker det fordi butikkene er tomme for hermetikk, munnbind og antibac, og fordi sykehuset mormor ligger på er under lockdown. Hun er alvorlig syk, og har ligget inne siden julaften – og vi får ikke vært der med henne. Jeg forstår selvfølgelig hvorfor, men det er sårt. I tillegg er pappa den siste i verden til å bekymre seg og skape hysteri, og nå er til og med han bekymret – på Gran Canaria.

💭 Jeg er evig takknemlig for at pappaperm nærmer seg med stormskritt, og kjenner jeg er redd for å snakke og skrive om turnusen til samboeren min. Jeg har ikke lyst til å dele når jeg er alene, og er helt nazi på å holde dører og vinduer låst. Rettssaken har satt en stuck i meg – spesielt nå som han faktisk skal i fengsel.

💭 Jeg går ikke på prevensjon, og det skremmer livskiten ut av meg. Vi er forsiktige, men plutselig sitter vi der med skjegget i postkassa – eller to unger, for å droppe metaforen. En side av meg sier at det er galskap å få to tette, mens den andre siden vil bli ferdig med det så jeg kan få tilbake kroppen min.

💭 Jeg er i skikkelig dårlig form om dagen. Jeg er motivert, trener og spiser sunt, men kroppen er så jævlig fucka etter svangerskapet. Som om det ikke er nok at bekkenet skrangler, ryggen og skuldrene er stiv og at senebetennelsen i armen har kommet for å bli, har jeg også begynt å slite med kneskaden jeg fikk da jeg var liten. Altså, give me a break!

💭 Jeg har rundet 8000 følgere på Instagram! Haha, jeg må være Norges mest saktevoksende influenser, men jeg slår meg til ro med at jeg fortsatt har verdigheten min i behold. Jeg har ikke driti meg ut, tråkket på tær, vært en ræva bloggkollega eller hengt ut noen jeg er glad i for å komme dit jeg er, og det gjør meg VELDIG tilfreds i en verden full av desperate, nakne kropper og clickbaits.

💭 Even fra Paradise Hotel fascinerer meg. Igjen er jeg splittet – halve meg hater trynet hans, innstillingen hans til ærlig arbeid og ønsker å shippe han på første fly hjem, mens den andre digger at han er seg selv, liker damer i alle former og fasonger, og byr på bra trash-TV. Hva tenker du?

OPPSKRIFT-ONSDAG: THAI RED CURRY MED AND

Wow, for en dag! Jeg har ikke hatt fem minutter for meg selv i sofaen, og det har gått i ett kjør. Sånn er det vel når det er avreisedag og jeg må forberede meg på tre uker som gressenke. Da skal huset se ut slik jeg liker det best, og rutinene skal gå på mine premisser. Haha! Jeg har klart å opprettholde leggerutinene til Leah, vært på grønnsakshage-shopping på Plantasjen og rukket en middagsdate med samboeren før han satte seg bak rattet og kjørte mot vestlandet. På MAX av alle plasser, haha! Det var det vi rakk, gitt.. Anyways, endelig onsdag og ny oppskrift! Dette var en helt ny oppskrift for meg, men shit så god den var! Om du liker litt spicy asiatisk mat så kommer du til å digge denne. Retten tar ca 45 minutter å lage, så kos deg med et glass rødvin i mellomtiden! 😀

TIL TO PERSONER TRENGER DU:

To andebryst ca 200 gram, red curry paste, wokgrønnsaker etter smak (jeg brukte bønner, sukkererter, gulrøtter, vannkastanjer, brokkoli, purre, rødløk, champignon og bambusskudd), 4 dl/en boks kokosmelk, jasminris, salt, pepper og solsikkeolje til steking.

DETTE GJØR DU:

Start med å sette ovnen på 125 grader, og lag ruter i skinnet på andebrystene. Gni de inn med salt og pepper, og stek på høy varme i panna med solsikkeolje, ca tre miutter. Skru ned varmen og stek de tre minutter på andre siden. Legg de over i en ildfast form og sett de i ovnen i 30 minutter. Ny runde med solsikkeolje og høy varme – fres grønnsakene til de blir wokket og sprø! Mens du gjør dette setter du over risen. Når grønnsakene er ferdige tar du over seks t-skjeer curry paste og heller over kokosmelken. Når anden er ferdig serverer du retten med ris i bunn, grønnsaker og saus over og kjøtt på topp. SÅ digg! Bon apetít ♥

NYE SØVNRUTINER & 8 MONTHS SLEEP REGRESSION

Good tirsdag! I dag er jeg “on the top of my game”. Er det ikke rart hvordan selvfølelsen, mestringsfølelsen, motivasjonen og inspirasjonen bare plutselig dukker opp når du har hatt EN fornuftig dag? I dag startet dagen klokken 07, og jeg var raskt på plass på tredemølla og romaskinen. Jeg har spist sunn, næringsrik mat, hatt besøk, filmet housetour til dere på Instagram (HER), fått jobbet en del OG hatt full kontroll over Leahs søvn- og spiserutiner. JEG ELSKER DENNE DAGEN! Haha!

ANNONSELENKER: LIKNENDE JAKKE HER//LE SPECS BRILLER HER

Også er det på tide å snakke litt om søvn. Innlegget om Leahs søvnrutiner fra i høst er et av mine mest leste “familieliv”-innlegg så langt, og jeg får daglige spørsmål om jeg har noen tips eller råd for litt eldre barn. Nå er Leah åtte måneder, og dette er en periode som er kjent for å være vanskelig. Det kalles ikke “8 month sleep regression” uten grunn! Det skjer mye utviklingsmessig, og hjernen sliter kanskje med å følge med på alt som skjer. Barnet trenger mer nærhet og oppmerksomhet, mister ofte apetitten, er mer grinete enn vanlig og sover mindre. Nå skal jeg ikke late som jeg er noen ekspert, for tro meg – vi har slitt lenge nå! I tillegg til symptomene over er hun også midt i et tannutbrudd, og for oss er det tiden mellom kl 01 og 05 på natten som er den verste. Men slik gjør vi det:


07:00: Leah våkner, til min store fortvilelse. Jeg er et B-menneske uten like! Hun får pupp i senga, og vi står opp. Tips dersom du også er et B-menneske: ta med dyna på sofaen og lag deg en deilig frokost og en kopp kaffe med masse digg melkeskum.

08:00: Etter en rolig start på dagen med lek og litt TV-titting får hun en stor porsjon grøt og litt frukt og kjeks. Dette gir vi henne i god tid før første dupp slik at magen ikke har mye å jobbe med mens hun sover.

09.30: Ifølge “Sove-Karin” er to og en halv time våkentid perfekt før dagens første dupp. Det vi har gjort i det siste er å kle på henne varme klær, gi henne en flaske og trille henne i søvn i vogna. Vogna lar vi stå ute under tak med whitenoise og babycall.

11.00: Leah våkner etter 1 1/2 – 2 1/2 timer i vogna, og får puppekos og lek. Vi har barnesikret hele huset, så hun får bevege seg fritt.

12.30: Middagstid! Hun får middagen vår fra i går, et middagsglass eller brødskiver med leverpostei, prim eller makrell. Nye favoritten nå er tomatsausen fra makrell i tomat, så uansett hva vi gir henne går det ned om det er sauset inn i den tomatsausen. Til dette måltidet får hun dessert. Vi gir som regel fruktsmoothie – svisker og pære er favoritten.

14.30: På tide med dagens andre, lange dupp i vogna. Flaske, varme klær, whitenoise og babycall på verandaen eller trilletur!

16.00: Leah våkner igjen. Hun får mer fast føde (grøt, kjeks med pålegg, frukt og grønt, skive) men ikke noe særlig sukker.

18.00: Siste dupp, nå sover hun som regel bare 20-30 minutter. Når hun våkner får hun et bad, dagens siste grøtmåltid og masse kos. Ikke noe stimuli fra leker eller TV, bare nærhet, kos i sofaen med oss og utforsking.

20.00: Nå er det natta! Hun har ikke lært seg å finne roen selv, men sovner fort med en av oss inntil seg, i tillegg til whitenoise. Vi bytter på å samsove og ha henne i sprinkelseng ved siden av oss, og målet er å få henne på eget rom i løpet av mai (pappaperm, hah!). Hun sover godt de første timene, men på grunn av utviklingstrinn og tenner er det en del sutring og nærhetsbehov, spesielt mellom 01 og 04. Jeg håper og regner med at dette går over snart! Hun sover iallefall veldig godt på dagtid og halve natten 😉

Merk: Dette er en dag vi er HJEMME. Alt er vanskeligere på farten, men dette er utgangspunktet vi går etter ♥