OUTFIT OF THE DAY: HAPPY MOMMY, HAPPY MINI

Reklame | Adlinks

For en NYDELIG dag! Til å ikke ha sovet mer enn 40 minutter til sammen de siste to dagene (jeg tror ikke jeg overdriver) er jeg i fantastisk godt humør. Det hjelper så sykt på humøret med fint vær og god kaffe. Enig? Jeg har kommet opp med oppskriften på verdens beste frappuchino, og den får dere selvfølgelig servert her under “oppskrift-onsdag” i morgen!

I dag, som i går, har vi gått en lang tur, hentet pakker og handlet. Bekkenet mitt blir ikke akkurat bedre for hver dag som går etter fødselen, og nå som både treningsstudio, yogaklassene, bassengene og fysio er stengt får jeg ikke gjort annet enn å gå. Men hva gjør vel det når det er så nydelig vær? Leah sovnet i vogna på vei hjem isted, så da slang jeg pølser på grillen og åpnet en iskald Corona med lime i solveggen mens jeg hørte på podcast. Og mens jeg skrev dette innså jeg hvorfor jeg er så godt humør: pappapermen starter i morgen, og jeg får kjæresten hjem for FEM MÅNEDER PÅ RAD ♥

MOM-JEANS HER // SUPERGA FLATFORMS HER // MATCHENDE KLÆR HER

BRUK RABATTKODEN “BENEDICTEH20” HOS JUNKYARD OG FÅ -20% PÅ ALT

ETT, TO ELLER TRE BARN?

Det er det mest stilte spørsmålet det siste året, og på én måte forstår jeg hvorfor, men på en annen måte tenker jeg jo at dette er det absolutt ingen andre enn oss to som bestemmer, eller har noe med. Vi har likevel tatt et klokt valg om at to tette ikke er ideelt for oss, spesielt slik situasjonen er nå hvor koronaen herjer, Leah og hundene krever sitt, jeg er permittert og han jobber på andre siden av landet. Jeg har aldri hatt et behov for å få to barn, for både jeg og LK har vokst opp som enebarn eller med søsken med veldig stor aldersforskjell, men ettersom mannen i mitt liv vil ha to, så er jeg selvfølgelig med på det. Når det er sagt ser jeg jo på både kusiner, fettere og tantebarn at de har mye glede av hverandre – og jeg kunne jo strengt tatt ønske at jeg og søsteren min var nærmere i alder da jeg var yngre. I tillegg hører jeg jo hvor mye “enklere” det blir for foreldrene på sikt når barna har flere å leke med i barndommen, støtte seg på i ungdomstiden og hjelpe seg i voksenlivet.

Det blir to, men det blir ikke to tette. Og jeg gleder meg allerede. Jeg syns de første seks månedene var magiske! De seks neste også, selvfølgelig, men på en annen måte. Leah har plutselig ikke tid til å ligge lenge på fanget mitt å kose slik hun gjorde før, og som førstegangsmamma (som mildt sagt hadde sitt å stri med) var det vanskelig å sette pris på øyeblikkene når de var der – godt gjemt under nattevåk, skitne bleier og rettssaker. Neste gang setter jeg alt annet på vent. Det er tross alt bare en kort periode av livet ♥

Høygravid med Leah, juli 2019 – tre dager før fødsel. Her var jeg en uke på overtid!

HAPPYMOMMYSQUAD

Hei, og takk for sist! Er det det man sier etter en pause? Dagene går så utrolig fort, og Leah er i en enorm utviklingsfase hvor jeg rett og slett sliter litt med å følge med. Hun er overalt til alle døgnets tider, og det er mangel på søvn både på dagtid og nettene. Heldigvis starter pappapermen på onsdag, og jeg ser SÅ frem til å få være litt Benedicte igjen, og ikke bare et matfat – selv om det dessverre betyr hagearbeid, husarbeid og jobb på hjemmekontoret istedenfor kafébesøk, fester og reiser, haha. Jeg har jo som dere vet satt meg selv i frivillig isolasjon, og nekter å møte folk. Jeg skal IKKE være en grunn til at noen blir syke, så jeg holder meg for meg selv.

Når det er sagt har det ikke vært helt dødt. Mange av dere har fått med dere at jeg har blitt fast snapper for en av landets største snapkontoer, @happymommysquad! Og herregud, for en overveldende respons jeg har fått! På under ett døgn fikk jeg over 1000 nye følgere på Instagram og Snapchat, bloggen havnet rett opp på topp 12 og meldingene strømmer inn på alle plattformer. Jeg føler meg godt tatt imot, og håper dere gleder dere til å følge den ærlige, åpne og ufiltrerte hverdagen min.

Jeg angrer ikke et sekund på at jeg takket ja når Donna, gründeren bak Little Kingdom, spurte meg. For en gjeng med fine damer ♥

SKJØNNHETSPRODUKTENE JEG SVERGER TIL

Reklame | Annonselenker

Det er mange fantastiske produkter som ikke har funnet vegen inn i dette innlegget, men det er rett og slett fordi de selges i salong eller i mindre nettbutikker, deriblant hudpleieserien til Environ, sminken til Frøya Cosmetics og hårproduktene til Jarmann og Beerenberg. Likevel har jeg samlet alle mine all-time favorites – produkter jeg har brukt i flere år, og som fortsatt klikkes hjem når de er tomme. Her har jeg samlet mine favorittprodukter i alle kategorier. Kommer du hjem til meg og går gjennom skapene mine så finner du alle disse produktene. Jeg elsker de, og kommer mest sannsynlig aldri til å bytte de ut! Kanskje vi har noen felles favoritter?

MAC highlighter//MAC mascara//MAC perfekt nude leppestift//MAC glowspray//MAC sommerblush//MAC helårs solpudder//MAC lipliner

Elixir niactil//Clinique dagkrem//ABH browgel//Favorittpudderet mitt//Clarins lipgloss//ABH brynspomade//ABH brynspenn

Joico hydrating hårkur//Kevin Murphy killer-waves//Highlighterkost//Verdens beste blåshampoo//Pudderkost//Beautyblender//Verdens beste hårolje

TAKK KORONA, FOR ALT JEG FÅR TID TIL

Wow, i dag har jeg vært effektiv! Leah sov ni timer i strekk i natt, og selv om jeg ikke fikk sove (mødre kan relatere – man ligger halvvåken og venter på at ungen skal våkne) så følte jeg meg likevel mer uthvilt enn jeg har gjort på lenge. Hun har ikke sovet så lenge i strekk siden 22. desember – JA, JEG HAR TIL OG MED NOTERT MEG DATOEN FORDI JEG HOLDER PÅ Å BLI SPRØ!

Jeg har fått tømt, ryddet og støvsugd redskapsboden vår i kjelleren – det var nemlig høyst nødvendig! Synet som møtte meg da jeg åpnet døren var katastrofalt. Ingen tvil om at vi har hatt mus i vinter – hvis mus spiser gummi? ALT av basseng, oppblåsbare badedyr, vbademadrasser og vannsklier var bokstavlig talt SPIST OPP!? Jeg har løpt rundt i hagen og støvsugd gummibiter i hele dag, for alt dette blåste selvfølgelig avgårde i det jeg lukket opp døren. Nå er det i alle fall på stell der, og redskapsboden har blitt et skikkelig verksted med benk, hyller og alt av verktøy på veggene. Nå bør samboeren min bli fornøyd og bygge den jævla plattingen jeg har ønsket meg i to år.. Haha! Her kan dere se inspirasjon til hvordan jeg vil at det skal bli. 

I tillegg til dette har jeg fått raket både bed, plen og skråning – sistnevnte har jeg også fått delvis planert slik at grovarbeidet til plattingen er gjort klart. Nå er det snart tomt for unnskyldninger her 😉 (Han har ikke lyst på platting – han kaller meg plattingdronninga, for jeg vil nemlig ha det overalt!). Jeg har også kuttet ned alt av blomster og trær som overvintrer, og sådd tomater, chili og sukkererter i vinduskarmen. FOR EN DAG! Jeg gikk selvfølgelig tom for energi når jeg kom inn igjen, så det ble takeaway!

Mange tenker sikkert at jeg hadde hatt tid til alt dette uansett ettersom jeg har mammaperm, men de som tenker det lever mest sannsynlig ikke med baby, to hunder og et svært hus midt i fuckings nowhere mens samboeren deres er tre-fire uker på sjøen av gangen. I tillegg til ukentlige yoga/pilates-timer, trening på studio, babysvømming og familie- og vennedates som må fordeles rundt i ukekalenderen og matche med Leahs søvnrutiner. Dere aner ikke hvor mye tid som går med bare på mat, søvn og planlegging. Jeg trodde faktisk ikke det var mulig! Jeg går også rundt med kronisk dårlig samvittighet fordi jeg ikke føler jeg strekker til for alt av venner og familie, men nå har jeg en unnskyldning til å holde meg hjemme – og godt er det.

Vi ses på Instastory om 10 minutter! Jeg og Sandra kjører livelversjon av Skamløspodden, og snakker om alt og ingenting <3

ISOLASJON ER KJEDELIG, MEN FOR NOEN ER DETTE DET VERSTE SOM KUNNE SKJE

Norge er i lockdown, og vi blir tvunget til å holde oss innendørs. Dette kjennes på mange måter lettende for mange, men for andre er dette det verste som kan skje 💔 De ensomme og eldre får ikke besøk – vær så snill og plukk opp telefonen og ring de du er glad i – ofte! De som lever med en voldelig samboer får aldri fred, og barn som bor med en overgriper slipper aldri unna. Ring vold- og overgrepstelefonen 116 006. Mange har angst – generell angst, helseangst og dødsangst, og situasjonen vi befinner oss i nå kan virke overveldende. Ring mental helses nødtelefon 116 123. Ta vare på deg selv, og ta vare på hverandre. Vi har ingen å miste.

ØKONOMISK NEDGANGSTID – OG INFLUENSERE OPPFORDRER TIL SHOPPING?

Reklame | Annonselenker NAKD

Yes, du leste riktig. Reklame. Det er umulig å komme unna korona-snakk, også her på bloggen, og selv om bloggere og influensere blir kritisert høyt og lavt fordi de reklamerer for klær, kosmetikk og tjenester nå i det som ser ut til å bli en økonomisk nedgangstid velger jeg å tipse dere om noen freshe vårnyheter for å få tankene deres over på noe annet – det trenger i alle fall jeg.

Sannheten er at hvert eneste firma vi reklamerer for trenger å overleve for at vi skal ha et tilbud når denne krisen er over, og for at folk skal beholde arbeidsplassene sine. Det samme gjelder alle bloggere og influensere som tar ut lønn gjennom et enkeltpersonsforetak. I et AS kan eiere og ansatte permitteres og få dagpenger, men uten inntekt i et enkeltpersonsforetak fylles ikke kjøleskapet. NAV har nemlig ingen fallskjerm for denne gruppen, og havner de på ræva og må be om sosialhjelp går det fra skattebetalernes lommebok uansett. Det samme gjelder dersom et av de nye tiltakene blir å redde enkeltpersonsforetakene på lik linje som alle andre, med dagpenger. Så støtt alle de små bedriftene der ute så godt dere kan. Det er ikke alle som tør eller kan ta seg råd til å shoppe nå, men å støtte hverandre lønner seg for alle ♥

BLUSEN MIN FINNER DU HER

Rød kjole//Bluse med knyting//Kjole med blomster//Bluse med cups//Piratbluse//Korsett

Hvit denimjumpsuit//Beige bukser//Lace-up kjole//Stripete dress//V-formet genser//Singlet

Til noe mer positivt: det er sol og fint vær! I alle fall på østlandet. Kanskje du er som meg, og tenker at du blir værende hjemme såpass lenge at det kan være greit å fornye litt i hage eller på verandaen? Finn frem grillen, kjøp pølser, corona og kvikklunsj og kos deg i solveggen i noen nye, freshe hagemøbler! Jeg kommer nok til å finne frem hagemøblene mine snart! (Nei takk til snø).

Sittegruppe//Bambus-bord//Sort bambussofa//Bambusbenk//Lounge-stol//Daybed//Utelampe

Og til min favorittkategori i denne lockdownen vi befinner oss i: SPILL! Dessverre er jeg i karantene alene og har ingen å sosialisere meg med, men til dere som befinner dere innelåst med familien: sett smarttelefonen til kidsa i fengsel, og spill brettspill og kortspill! Jeg ELSKER Cluedo og Monopol, og det at det har kommet en Game of Throne-versjon (!?) har gått meg hus forbi! Visste dere?!

Smarttelefon fengsel//Labyrint 2.0//Dead Celebs kortspill//Truth Detector//Illusion kortspill//Cluedo//Game Of Thrones Monopol//Cluedo – Game of Thrones

GJESTEINNLEGG OG EN TAKK: ET HJERTESUKK FRA RENHOLDSBRANSJEN

“Et hjertesukk fra meg som jobber i renholdsbransjen. Renholderne i hele Norge er fotsoldater i fronten i kampen mot Corvid-19. De utsetter seg for risiko hver dag. Min jobb i vårt firma som kundeoppfølger, er å reise rundt til kunder for å gi råd om hvordan vi kan bekjempe covid-19 viruset. Jeg tar også kvalitetskontroller. Jeg leverer ut varer. Der dere hører om steder det har vært Covid-19 og stedet er desinfiser – så vit at det er renholdere som desinfiserer.

I privat sektor har vi ikke tilgang på beskyttelses drakter. Det er stopp på å selge oss desinfeksjon til hender og vi er nå kommet så langt at den beskyttelsen vi kan gi våre renholdere er desinfeksjon til hender som er på størrelse med en maskara. Den fungerer som en mikro-spray. Ikke et sted på nasjonalt nivå, har vi blitt nevnt. Vi risikerer livene våre på daglig basis for å bremse smitten. Når du tar t-banen og er redd for smitte, så husk at det er renholdere som har rengjort vognene natten før.” Nora Andersen.

Kjære norske myndigheter og befolkning – sett pris på alle de som holder landet vårt i gang, og så trygt som mulig. Sett pris på renholderne som gjør det så trygt som mulig for deg å ferdes kollektivt. Sett pris på de som er ansatt i helsevesenet som utsetter seg selv og familiene sine for at du og dine skal føle dere ivaretatt. De som jobber på spreng for å frakte mat fra lagrene og ut til matbutikken slik at du som hamstrer skal få fylt opp kjøkkenskuffene dine. De som jobber i matbutikkene som sørger for å desinfisere handlevogner og holder det hygienisk i frukt- og grønnsaksdisken slik at det ikke er farlig for oss som handler som normalt.

Takk regjeringen for at vi har verdens tryggeste land å drive bedrift i, og forfedrene våre som har jobbet for at vi står så sterkt økonomisk som vi gjør. Takk bankene som låner ut penger, senker rentene og stanser avdrag på dyre lån. Takk til forsikringsselskapene som ikke snur på krona, men som betaler for å få innbyggerne våre hjem. Takk til de som venter på en operasjon, og som dessverre ikke blir prioritert akkurat nå. Dere redder liv. Takk til alle som opprettholder karantenen. Takk ♥

DE MANGE POSITIVE SIDENE VED KORONAVIRUSET – NORGE ER I LOCKDOWN, DETTE BØR DU GJØRE:

Wow, for en respons på gårsdagens innlegg om hamstring! Takk for alle delinger, kommentarer og meldinger. Dette er så viktig! Koronaviruset er skummelt, og jeg har innsett det selv nå. Det er spesielt skummelt fordi jeg har en godt voksen far på Gran Canaria, en lungesyk mor, en mormor på intensivavdeling som hverken får besøk eller den pleien hun trenger, og fordi jeg selv har astma. Jeg kjenner ikke på bekymringene ennå, men plutselig slår de meg ned som lyn fra klar himmel. Så ja, jeg skal slutte å kødde med viruset. MEN jeg skal prøve å være positiv – både for meg selv og for dere. Så for dere som ikke sitter fast i mammaperm-bobla (ref bildet under) så har jeg nå samlet noen gladnyheter og tips til hva du kan finne på mens du sitter i karantene eller lockdown:

🦠 Det har blitt 30% bedre luftkvalitet i Kina etter at storbyene og fabrikkene gikk i lockdown, og klimagassutslippet har blitt redusert med hele 25%. Dette kan redde mange menneskeliv på sikt, spesielt de som er plaget med astma eller andre luftveissykdommer.

🦠 Vi reduserer CO2-utslippet på verdensbasis da det blir mindre trafikk i fly- og cruisenæringen. Det blir mindre export og import, så det blir færre containerskip på sjøen, og folk farter mindre i bilene sine.

🦠 Store arrangement er avlyst – hvilket også betyr store deler av russetiden. Vi har snakket om å få russefeiringen til etter eksamen i flere tiår, og nå har vi muligheten. Ja til russetid nærmere sommerferien! (PS: Jeg syns så sjukt synd på de som kanskje ikke får russetid i år. Den måneden var epic!).

🦠 Du har mulighet til å bli bedre kjent med familien din! Kjøp inn masse morsomme brettspill, lag deilige middager og se på filmer sammen. Føler du at du har mistet kontakten med tenåringen i hus? Nå har du sjansen til å connecte! Er du trist fordi du får for lite tid sammen med minstemann i barnehagen? Nå kan dere leke sammen hele dagen!

🦠 Du får endelig brukt det treningsutstyret du har liggende i boden! Du vet, den yogamatten, bosuballen og manualene. Kanskje du har en mølle eller romaskin i kjelleren, slik som oss? Treningssenterne er stengt – nå kan du være kreativ hjemme! Og hvem vet – kanskje du får en åpenbaring og sier opp den dyre regningen når alt dette er over?

🦠 Dette er tiden for å la kjærligheten blomstre! Hvis du har kjæreste da. Å gå på Tinder-date nå er kanskje ikke det smarteste. MEN har du kjæreste eller samboer? Ha masse sex! Fyr i peisen, tenn stearinlys, drikk dere fulle på rødvin, ta en dusj eller et bad sammen, spill xbox, se på seriene dere elsker, spill “fuelbox” (anbefales!). Kos dere mens dere har tid!

🦠 Har du en hobby du aldri får tid til, eller et prosjekt du drømmer om å realisere? Nå har du muligheten. Begynn på det maleriet, skriv første side i den boka du vil gi ut, øv på å synge, fyll ut sidene du aldri fylte ut i babyboka, pusle puslespillet. Gjør det nå!

🦠 Forefallende, kreativt arbeid. Endelig får du tid til å pusse opp gangen, slipe terrassegulvet, male den slitte trappa, rake løv i hagen, klippe ned fjorårets trær og busker eller så frø i vinduskarmen slik at du får deilige grønnsaker på verandaen til sommeren.

🦠 Har du lenge hatt lyst til å gjøre noe veldedig arbeid, men ikke helt kommet i gang? Nå har du muligheten! Du kan være barnevakt for noen som må på jobb for å holde landet vårt gående, eller dra på matvareshopping for noen som sitter i karantene. Legg ut en annonse på Finn eller Facebook, så lover jeg deg oppdrag og god samvittighet!

Å HANDLE I SOLIDARITET BETYR IKKE Å FYLLE OPP HANDLEKURVEN!

Jeg er en av de som ikke tok koronaviruset på alvor, og noen ganger er det bedre å innrømme at man tok feil, enn å opptre stolt, dum og naiv. Når sant skal sies har regjeringen og media har ropt ulv, ulv i mange år, blant annet når fugleinfluensaen, svineinfluensaen og SARS rammet verden og vi ble lurt til å tro at millioner kom til å dø. Da er det kanskje ikke så rart at mange merket det hele med hysteri? Nå derimot, har regjeringen endelig kommet på banen og tatt etter blant annet Italia og Danmark. Nå har vi kanskje lært én gang for alle at vi må krisemaksimere tidlig for å få noen reaksjon, og for å få folk til å opprettholde karantenen. Det å stenge skoler og barnehager, og nekte nordmenn å gå på jobb, kino, treningssenter, fritidsaktiviteter, konserter, festivaler og afterski er tydeligvis det eneste som fungerer – og det fungerer overraskende godt. For godt.

På utsiden av butikkene står det flere biler enn det finnes parkeringsplasser, og handlevognene er ikke å oppdrive. I kassene jobber de ansatte på spreng, og køene er så lange at de strekker seg fra brødmaskinen til bæreposene. Hermetikkhyllene er tomme. Det går ikke an å oppdrive ett eneste egg i bybutikkene. Av suppeposer er det bare betasuppe igjen, og både brødavdelingen og frysedisken er tomme for brød og rundstykker. Det går ikke an å få tak i babygrøt eller morsmelkerstatning. Glutenfrie og laktosefrie produkter forsvinner først. Hyllene med bleier og toalettpapir synger på siste verset, og antibac og munnbind selges til blodpris på nettet.

Rema 1000 i Drammen sentrum er tomme for ost, kjøtt og allergivennlige matvarer. Coop Extra i Solbergelva har kilometerlange køer inn til parkeringsplassen. Det går ikke an å parkere på Kiwi Stenseth. Og dette er bare butikkene jeg kjørte forbi mellom klokken 15 og 17. De store arrangementene, feks Vikersundbakken, sitter igjen med overskuddslagre som kaffe, is og pølser, og innbyggerne lokker til seg flere kilo per husstand istedenfor å dele på det som plutselig ble en luksusvare.

Det er tre timer siden Erna Solberg erklærte pandemi og krisetilstand, og samtidig som hun ber folk la vær å hamstre, løper Ola og Kari Nordmann til matbutikkene – og ikke bare i Norge. Det er i skrivende stund over én times kø i matbutikkene på Nordby og Svinesund, og det er allerede tomt for det meste av tørrvarer. Å handle i solidaritet betyr å bry seg om hverandre. Vise støtte, kjærlighet og hensyn. Å handle i solidaritet betyr ikke å fylle opp handlekurvene. Alle babyer trenger melk, men DITT BARN trenger ikke morsmelkerstatning for ett år. Alle trenger dopapir, men DU trenger ikke dopapir til 2021. Allergikere trenger mandelmelk, havremelk og soyamelk mer enn du (og jeg!) som kjøper den kun fordi den smaker best i kaffen.

ASKO gikk i dag ut med bilder fra lagrene deres på Facebook. Hyllene er stappfulle, og det er ingen tegn på at det kommer noe mindre inn på lager i dagene som kommer. I tillegg er det vår, og bønder og gartnere er i full gang med å produsere deilig, norsk sesongbasert mat. Jeg vil tro det samme gjelder slaktere og bakere. Kanskje vi for en gangs skyld setter pris på de som står bak det frodige kjøleskapet vårt.

Norge er i lockdown. Gratulerer, du har endelig mulighet til å tilbringe litt tid med familien din. Kjøp et brettspill istedenfor!

FØLG MEG PÅ INSTAGRAM HER @BENEDICTEHAUGAARDNO