ØVERST PÅ ØNSKELISTEN

Hadde det ikke vært for babygulp og hunde-uhell så hadde dette teppet vært mitt NÅ! Kanskje jeg må ha det på soverommet? Eller i kjellerstua? Et sted må jeg få plass. Altså, HVOR fint? Nettbutikken har også en sweet deal, så du får 30% på den dyreste varen!

Annonse: Flosseteppe (inspirert av Layered)

Forresten, oppskrift-onsdag utgår denne uken. Jeg ligger i skrivende stund i badekaret og innbiller meg at jeg har fått coronavirus (noe jeg selvfølgelig ikke har) så jeg må rett og slett ta meg litt sammen, kaste i meg noen halspastiller og et svært glass med brusetabletter og komme sterkere tilbake. God bedring til meg – jeg skal tross alt på babysvømming i morgen og til svigers i helgen!

I DAG: KVINNE DØDE ETTER PLASTISK OPERASJON I TYRKIA

En svensk kvinne er død etter en skjønnhetsoperasjon i Tyrkia, skriver svenske Expressen. Kvinnen i 40-årene ble operert ved en klinikk i Istanbul, hvor hun ble sendt til gjennom et svenskregistrert foretak. En ansatt ved klinikken bekrefter dødsfallet til Expressen og på deres egen instagramprofil, det samme gjør det svenske utenriksdepartementet. Kvinnen døde i Tyrkia få dager etter inngrepet.

Og jeg spør igjen, hvor mange slike historier skal vi høre på før vi forstå hvor jævlig skummelt det er med operasjoner og anestesi, spesielt i utlandet hvor du ikke har noen garantier for kirurgens utdanning, sykehusets hygiene, beskyttelse mot antibiotika-resistente bakterier og viktigst av alt – oppfølging og fornøydgaranti? Er det virkelig verdt å spare 10.000 hvis du risikerer liv, helse og resultat?

Dette er grunnen til at jeg kjemper kampen mot kroppspress på blogg og Instagram, og grunnen til at jeg holder foredrag om influensermarkedsføring og om influenserens ansvar og påvirkningskraft. Ekspressen skriver at økningen i Sverige er mye takket være svenske influensere som deler ut rabattkoder og holder konkurranser, og klinikkene selv sier til TV2 at “influenserne har vært hjelpsomme når det kommer til promotering”. Hvor langt skal vi gå for å oppnå det vi innbiller oss er det “perfekte”?

Kan Fagutvalget for influensermarkedsføring, Forbrukertilsynet, regjeringen og sist, men ikke minst – MANNFOLKA snart komme på banen og få en slutt på dette? Legg ned forbud, del ut bøter, sett munnkurv på jenter som bruker operasjoner som PR, legg ned foretak som promoterer og tilbyr kirurgi i utlandet og fortell våre vakre, norske, naturlige kvinner at de er BRA NOK som de er!

Og kan influensere innse hvilket ansvar og påvirkningskraft de har, og bruke stemmen sin til noe mer fornuftig enn nye lepper, pupper og rumper? Store influensere har muligheten til å gjøre store endringer i samfunnet over hele verden, også er det DETTE man ønsker å oppnå? Ny, sponset kropp? Det er kanskje en snarvei til mange følgere i sosiale medier, men tro meg, du mister all respekt fra bloggkolleger, voksne følgere, brands du hadde hatt muligheten til å samarbeide med, og bransjen ellers. Er det virkelig verdt det?!

MITT FØRSTE MØTE MED VEGANSK MAT HOS FUNKY FRESH FOODS

Reklame | Funky Fresh Foods

OK, det var en løgn. Jeg har spist vegansk to ganger før, men aldri så godt som dette! Etter foredraget på lørdag ble vi invitert på middag hos Andreas på Funky Fresh Foods ved Grünerløkka i Oslo, og OMG så inspirert jeg er nå!

Jeg har riktignok gått kokkelinja og jobbet en del i restaurant, men å utnytte grønnsakene på denne måten var virkelig nytt for meg. Til forrett fikk vi “faux gras” paté med sprøtt surdeigsbrød, rødbetkrem, fritert jordskokk og syltet pære, og til hovedrett spiste vi “mac and roots” med tofu og salat, og marinert østerssopp med pastinakkrem. Jeg får fortsatt vann i munn av å tenke tilbake på denne maten – så god var den! Og det beste av alt: jeg savnet ikke kjøtt i det hele tatt! Har du testet fullvegansk mat noengang? Hvis ikke, gjør det!

FUNKY FRESH FOODS, HAUSMANNSGATE 16 OSLO

FOREDRAG OM KROPPSPRESS OG INFLUENSERENS PÅVIRKNINGSKRAFT

Hei, og goood mandag ♥ Jeg vet ikke med dere, men jeg har virkelig hatt en magisk helg! Fredagen var som dere allerede vet, fylt med god mat, vin, trening og hudpleie, og dagen i går var heller ikke så verst. Jeg hadde blitt booket inn som konfransier og foredragsholder under Equal Agency’s “influenser workshop” på First Hotel Grims Grenka i Oslo, og tilbragte dagen sammen med hundre inspirerende influensere, foredragsholdere, coaches og bedriftseiere.

Jeg skravlet om ansvaret og påvirkningskraften vi som driver med sosiale medier har, og oppfordret publikum til å tenke over mottakeren, følge FIMs retningslinjer og tenke konsekvenser av hva man publiserer, og da spesielt når det kommer til å påføre unge mennesker kroppspress. Visste du at 1 av 4 elleve-åringer hater hvordan de ser ut? Eller at 68% av alle ungdomsskoleelever føler på kroppspress og vurderer å operere seg når de blir myndige? I en klasse på 30 er altså 21 så misfornøyd med eget utseende at de ønsker å legge seg under kniven, mye takket være populære profiler med stor påvirkningskraft og dårlig dømmekraft. Dette vil jeg ha en slutt på, og derfor er jeg evig takknemlig for at Equal Agency ga meg muligheten til å snakke på denne arenaen.

Og for å si det sånn, det har stormet i kommentarfeltet og innboksen de siste timene! Det er tydelig at dette foredraget var nødvendig, og takket være dere som var publikum og dere som har sendt meg meldinger i ettertid, har jeg fått mersmak på dette med å holde foredrag. Da jeg var med på Top Model Scandinavia i 2016 ble jeg bedt om å holde foredrag et om kroppspress og det å elske seg selv foran en hel ungdomsskole, men det ble dessverre aldri noe av. Jeg syns det er synd at så mange lærere og helsesykepleiere ignorerer dette problemet, og det vil jeg også gjøre noe med. Kanskje du ser meg på en skole nær deg i fremtiden?

DEN ULTIMATE FREDAGSFØLELSEN

Reklame | Stylechild.no, Weightless.no

Hei, og god fredag! For en deilig dag – ikke bare fordi det er fredag, men fordi jeg har vært så sinnssykt produktiv, og klokken har bare nettopp passert 18! Jeg startet dagen rolig og behagelig i sengen mens Leah og pappaen gikk tur og lot meg sove ut, før jeg ble vekket med ostesmørbrød og cappuchino. Hvor heldig er ikke jeg? Deretter gikk turen på trening hvor rumpa og lårene fikk kjørt seg i bootybuilderen og beinpressen. Jeg kjenner allerede nå at jeg kommer til å være støl i morgen – såå gele i beina! Mens jeg var på trening tikket det inn en melding fra hudpleieren min her i Svelvik, og en time senere lå jeg på benken og fikk både massasje og ansiktsbehandling. Mer om dette i en egen bloggpost senere. Denne behandlingen var ikke bare digg, men SÅ KUL!

JOGGEDRESS FRA JUST HYPE HOS WEIGHTLESS.NO

I tillegg til dette har jeg skrevet ferdig foredraget jeg skal holde i Oslo i morgen, og forberedt meg til konfransierjobben som finner sted på hotell Grims Grenka fra 14-16. Kanskje noen av leserne mine skal dit – på Equal Agency’s influenser-workshop? I så fall, let me know – og kom for Guds skyld bort å hils på meg! Jeg har også ryddet og vasket huset mens mann og barn har ligget i badekaret, og nå står taco og rødvin på menyen. Igjen – FOR en deilig dag! Håper dere føler det samme ♥

Leah har forresten fått tilsendt verdens søteste dress fra Stylechild.no. Den finnes i flere farger, og som kanin, rådyr og dinosaur. I tillegg selger de verdens beste anti-skli sokker som ikke faller av. Ett must for alle småbarnsforeldre, spør du meg!

OPPSKRIFT-ONSDAG: KREMET KYLLINGPASTA

God onsdag ♥ Vi har kommet hjem fra yoga og bestefar-besøk, og i tradisjon tro kjører vi på med ukens oppskrift! Samboeren min kommer hjem fra sjøen i dag, hvilket betyr at det står pizza fra Pizzabakeren på menyen (tradisjon), men denne er minst like god!

 DU TRENGER (4 PERS):

3 kyllingfileter, 150 gram spekeskinke i terninger (evt bacon), 350 gram langstrimlet pasta (tagliatelle eller papardelle – jeg brukte sistnevnte) 1 ss smør, 3 dl fløte, gul løk, en halv kinesisk hvitløk (samme som to vanlige fedd), vann, olje, parmesan og persille.

DETTE GJØR DU:

Mens du koker opp vann til pastaen skjærer du kyllingen i strimler og salter og peprer den. Stek terningene og kyllingen i samme panne. Når det er gjennomstekt tar du kyllingen ut av pannen, tørker den og tilsetter smør. Tilsett hvitløk og gul løk og fres til løken blir gyllen. Kok pastaen «al dente», cirka åtte minutter, og ta vare på 2 dl av vannet når du heller pastaen over et dørslag. Ha fløten og pastavannet over i pannen med løken. Kok opp og la blandingen koke til den tykner. Rør inn masse parmesan og smak til med salt og pepper. Bland pastaen sammen med sausen og rør til sausen klistrer seg til pastaen. Blir sausen for tykk kan du spe med litt mer vann. Vend inn kyllingen, terningene og en bunt hakket persille. Server med det samme – gjerne med ekstra parmesan på toppen.

Jeg fikk litt ekstra hjelp på kjøkkenet, men du klarer det nok helt på egenhånd ♥

RUTINER I MAMMAPERMISJON

Reklame | Weightless.no

Rutiner er vanlig for alle som lever et relativt A4-liv, men jeg må ærlig innrømme at alt som heter rutiner har forsvunnet i permisjonen. Jeg har selvfølgelig rutiner på Leah som jeg ikke rikker fra, men mine egne rutiner er så godt som ikke-eksisterende. Jeg trodde jeg skulle starte 2020 med sunt kosthold og masse trening, men jeg utsetter og utsetter – hvorfor er det slik at ALT føles så mye enklere når man er to? Misforstå meg rett, jeg forstår jo selvfølgelig at ting er vanskeligere når man er alene med hus, hunder og baby – og når det skorter på søvn og tid til å lage mat, ja da er det vanskelig å få energi til å gjøre “alt annet”. Åh, jeg er så mye bedre på livet de tre ukene kjæresten er hjemme fra jobb! Håper vi er fler? Jeg gleder meg så sinnsykt til han går ut i pappaperm i april!

Selv om motivasjonen og energien er borte (det blir også feil, motivasjonen er jo der!) så skal det ikke stå på treningsgarderoben. Iløpet av bloggkarrieren har jeg vært ambassadør for både Under Armour, 2XU, Röhnisch og nettbutikken Weightless, så garderoben er fylt til randen av lekkert treningstøy! Nå har jeg også gått til innkjøp av nye studiosko, så når kjæresten kommer hjem i morgen SKAL jeg få kontroll på livet igjen. Vi skal også prøve å få Leah til å sove natten gjennom i egen sprinkelseng uten amming. Jeg regner med flere av leserne mine er, eller har vært småbarnsforeldre, så hit me – hva er deres beste tips for nettopp dette?

Nike Air Max Bella TR2 fra XXL // Tights og BH fra Weightless.no HER og HER

MIN UKENTLIGE TRENINGSPLAN (LES: PLAN!)

MANDAG:
Styrke – overkropp og armer

TIRSDAG:
Kondisjonstrening på Svelvik treningssenter

ONSDAG:
Yoga/pilates med Leah på Attic dansestudio i Drammen

TORSDAG:
Svømming med Leah

FREDAG:
Styrke – bein og rumpe

LØRDAG:
Gå turer med Leah og hundene

SØNDAG:
Gå turer med Leah og hundene

SIDEN SIST

Jeg trengte tydeligvis å lande litt etter rettssaken, for nå har det gått en uke siden forrige oppdatering. Jeg har brukt uken til å rydde opp i hode og hjem, besøke familie og svigerfamilie i Porsgrunn, trene og bare være – hvilket betyr at jeg endelig har tatt meg tid til å catche up på TV-programmene jeg er halvveis i, svart på mails som har ligget flagget i mailboksen og tatt tak i neste punkt på to-do listen for å få det bedre i 2020. Rettssaken er overstått, men det er fortsatt et par ting til som må på plass før jeg kan senke skuldrene, og forhåpentligvis er vi der iløpet av våren. Men uansett hvor lenge jeg blir borte her, så finner dere meg @benedictehaugaardno ♥

I uken som kommer skal jeg forsøke å opprettholde de gode rutinene med trening og jobb. Jeg har MYE å gjøre denne uken! På onsdag kommer samboeren min hjem fra jobb på sjøen, og torsdag skal vi feire bursdagen hans. Fredag er jeg nødt til å låse meg inne på hjemmekontoret og skrive, skrive, skrive – på lørdag skal jeg være konfransier OG foredragsholder under Equal Agency sitt influencer-workshop i Oslo, og jeg har ikke begynt engang! På onsdag og torsdag skal jeg også presse inn litt yoga, pilates og babysvømming, og laminere brynene mine. Jeg tror det er min nye favorittbehandling! Har dere sjekket det ut? Anbefales ♥

Å MØTE I NORSK TINGRETT ER SOM Å BLI UTSATT FOR OVERGREP PÅ NYTT

I går hadde jeg min siste dag i retten, og ankesaken mot overfallsmannen min er endelig overstått. Jeg har gruet meg mye, grått mye, sovet lite og fått stressutslett i hele ansiktet, men nå er det overstått, og jeg føler meg 100 kilo lettere. Det ble både tårer, sinne og frustrasjon i Drammen Tingrett i går, og det krever sin kvinne å stå med hodet hevet når mannlige forsvarere som pusher 60 prøver å få deg til å innrømme at du kledde deg for lett eller drakk for mye. Å få spørsmål om rusavhengighet når man får skrevet ut sobril for flyskrekk er irriterende. Å få spørsmål stilt rundt egen psykisk helse når man allerede er nedbrutt, er tøft. Å få spørsmål om alkoholproblemer når man anmelder et overgrep er provoserende. Heldigvis klarer jeg å se på hele situasjonen som latterlig – for det er jo nettopp det disse spørsmålene er! Latterlige! Vi er i 2020, også skal kvinner forsvare alkoholinntak, psykologbesøk og antrekk?

Jeg har ofte sagt at jeg har angret på hele anmeldelsen, og at det ikke er verdt det i lengden – men det er nettopp i lengden det er verdt det. Jeg har aldri følt meg sterkere enn jeg gjør i dag, og uansett hva dommen blir, så vet jeg at jeg har gjort noe riktig for meg selv, datteren min og dere som heier på meg og har delt deres historier. TAKK! Uten dere hadde det mest sannsynlig ikke blitt noen sak – i alle fall ikke i lagmannsretten. Jeg ble tatt på alvor. VI ble tatt på alvor. TAKK!

Den endelige dommen kommer neste uke. Enten så går det bra, eller så går det over. 

MORSDAG OG MOMMY-MAKEOVER

Reklame | Hendrix Hair, Jarmann & Beerenberg

God søndag, og ikke minst, god morsdag! Jeg regner med det gjelder en del av dere, og jeg håper samboere og barn har tatt godt vare på dere i dag. Er det én ting mødre fortjener, så er det å bli gjort litt ekstra stas på, og ikke bare på morsdag 😉 For gudene skal vite hvor jævlig tøff jobb vi gjør! Det har jeg virkelig fått kjenne på i dag, men mer om det en annen gang. Tøffe dager kommer sjeldent alene, haha! Selv ble jeg overrasket med blomster, sjokolade og lakris på døren, sendt fra mannen på sjøen som en gave fra Leah ♥

Fredag var det andre boller, for da var jeg invitert inn i frisørstolen til Mari AdeleHendrix Hair i Drammen! Jeg gikk inn med ettervekst, rødskjær og slitte tupper og forlot salongen med gyllent, karamellfarget, friskt og sunt hår! Altså SE den forskjellen! Jeg fikk også med meg noen produkter fra Jarmann og Beerenberg – en norsk serie som jeg gleder meg til å teste! Ettersom jeg allerede hadde skapet fylt opp med stylingprodukter mente frisøren det var på tide med noe litt mer pleiende i tillegg. Nå har jeg fått en kur som er fuktighetsgivende uten å virke tyngende på håret, hvilket passer meg perfekt! Dere vet jo hvor mye jeg elsker krøller og volum, så alt som tynger er no-go 😉 En fuktighetsgivende, pleiende og varmebeskyttende olje ble også med hjem, og hvis jeg klarer å få håret mitt til å se i nærheten av like lekkert ut som det Mari klarte i frisørstolen, så får produktene fast plass i baderomshyllen!

Hendrix har avdelinger på tvers av landet, og du finner nettsiden deres HER.
Mari Adeles inspirerende Instagramkonto finner du HER.
Du kan lese mer om produktene jeg fikk HER.