INNLAGT PÅ SYKEHUS MED ANTIBIOTIKARESISTENT BAKTERIE

Hei, og god fredag! Dette innlegget kommer mildt sagt på overtid, både fordi jeg har vært syk denne uken (lovte en følger å legge det ut i løpet av forrige helg, hehe) og fordi det faktisk er ganske mange som har sendt melding og lurt på nettopp dette om sykehus-innleggelse med antibiotikaresistent bakterie, feks ESBL og MRSA. Som mange har fått med seg gjennom fødselshistorien min eller Instagram så fødte jeg en datter i juli. Det jeg ikke visste da, var at jeg hadde blitt smittet med en antibiotikaresistent bakterie (symptom: jeg lå tre uker syk med matforgiftning) mens jeg var i Egypt i fjerde svangerskapsmåned. Dette stod skjult med liten skrift i journalen min, og hverken jeg eller sykehuset visste om dette før jeg var over en uke på overtid. Her er mine beste tips og råd, og litt informasjon om hvordan det er å være pasient ved norske sykehus med antibiotikaresistent bakterie i kroppen. Kommentarfeltet er åpent i tilfelle du har noen spørsmål som ikke blir besvart her. Jeg svarer fortløpende! ♥

1. Informer sykehuset!

Ifølge sykehuslegen er dette noe som skal informeres om på forhånd slik at både pasient og sykehus er forberedt. Det er nemlig noen tiltak som må gjøres ettersom dette er en bakterie som bokstavelig talt kan ta knekken på eldre og syke som er innlagt og har dårlig immunforsvar. Denne “sykdommen” overlever nemlig enhver antibiotikakur, og er med deg livet ut. Men slapp av, den er hverken farlig, ubehagelig, sjenerende eller merkbar, og den finnes visst hos 40% av europeisk befolkning. Og den smitter kun dersom du får tarmbakterier i munn. Fra rumpehull til munn – for å si det rett ut. Så jeg har vel hatt greit med uflaks og fått rumpesvette i middagen min. Kos i Egypt, si! Uansett, informer sykehuset. Hvis du skal legges inn eller føde kan du si ifra på kontroll. Hvis du legges inn akutt skal fastlegen din ha lagt inn en “rød notis” som popper opp på skjermen til sykehuset når de åpner journalen din. Dette kan være greit å dobbeltsjekke slik at du slipper å gå gjennom det jeg gjorde med lang ventetid på rom og helsepersonell.

2. God håndhygiene!

Det faller i alle fall meg naturlig å vaske meg på hendene etter toalettbesøk, men det gjelder ikke alle (igjen: fuck you, egypter…). Er du smittet med en antibiotikaresistent bakterie du være nøye med håndhygienen. Gjerne overalt og til enhver tid, men spesielt på steder hvor syke og eldre befinner seg. Har du ikke blitt smittet bør du tenke deg om en ekstra gang før du unngår i vaske hendene – denne bakterien kan fort bli din!

3. Forbered deg på at ting kan ta tid.

Spesielt dersom du ikke informerer sykehuset på forhånd. Jeg opplevde å måtte gjennomføre store deler av åpningsfasen og riene på både venterom, balkong og kontrollrom fordi de måtte gjøre klart et isolert rom til meg. Jeg fikk egentlig ingen fødestue heller, og fikk beskjed om å føde på et vanlig rom som du ser på bildet, men her snudde de heldigvis i siste liten. Det som tar tid kan være å få tildelt rom, vente på smertelindring og rett og slett vanlig assistanse ettersom alle som kommer inn på rommet ditt kler seg i vernedrakter med hårnett, masker og hansker. Det føles jævlig nedverdigende der og da, men du blir fort vant til det. På Drammen sykehus lo de bare og følte seg veldig teite selv, ettersom denne bakterien er lite smittsom og veldig vanlig blant befolkningen. Noen gadd faktisk ikke å kle på seg “kostymet” heller – spesielt de danske som var mer opplyst om bakterien.

4. Du lever i isolat – men du får heldigvis enerom/familierom!

Det suger å ikke kunne gå ut på gangen, spise fra buffeten og møte familie og venner i de offentlige rommene, men du får enerom (familierom ved fødsel) og helsepersonellet er dine personlige tjenere under hele oppholdet. Pling i bjella for saft, pling i bjella for juice, pling i bjella for frokost, lunsj, middag og smertestillende – de kommer med det du vil ha! Og besøk – ja, det får du ha på rommet ditt uansett. Forbered deg også på at oppholdet ikke nødvendigvis helt helt som planlagt. Spesielt dersom du skal føde. Jeg hadde en plan (et fødebrev) som inneholdt ønsket smertelindring, og en av disse var badekar. Det gikk visst ikke gitt!

COVERGIRL

Hei fra en supersliten julebordsjente! I dag har det gått i ett, og jeg kan ikke fatte og begripe hvorfor jeg stapper timeplanen så full at det nesten går rundt for meg. I dag har vi vært på babysvømming med Leah etterfulgt av et pass-ærend på politistasjonen før Roma-turen og en deilig julelunsj hos pappa. Deretter sendte jeg mann og barn hjem med bilen mens jeg ble igjen i Drammen for et aldri så lite edru-julebord på Egon med gamle kollegaer. Jaggu fikk jeg unnagjort litt (u)nødvendig shopping også før jeg tok buss for første gang på evigheter. Jeg kjenner at det blir lenge til neste gang, for herregud så bilsjuk jeg blir.

Da jeg kom hjem ventet kjæresten på meg med et hånlig flir etterfulgt av noen kleine kommentarer og en avisforside i hånden. Der var trynet mitt på forsiden av lokalavisa igjen, og jeg blir like klein hver gang. Og selv om jeg ikke helt forstod vinklingen må jeg si at jeg har sett verre. Da jeg fikk modelloppdrag under New York Fashion Week i 2017 stod det bare “Benedicte skal til New York” på forsiden. Altså what?! Haha! Jeg husker også en gang da jeg var avbildet på forsiden av VG med tittelen “ønsker å være et godt forbilde”, også hadde jeg lagt ut tidenes fylle-story på Snapchat natten før. Oh the irony.

KLIKK I VINKEL OG EN ANNERLEDES OPPSKRIFT-ONSDAG ✨

God onsdag, fininger! Jeg må innrømme at jeg har slitt litt med julestemningen i dag, og jeg refererer selvfølgelig til dagens instastory hvor det regelrett klikker for meg. Mitt lille anfall ble godt tatt imot og det er tydelig at dere liker å bli med litt “bak fasaden”, og det fikk jeg jaggu vist frem i dag! Dagen startet med yoga og mindfullness og ble avsluttet med et hjemmelaget sjokoladehus – etter å ha ødelagt (les: spist) tre av sjokoladeplatene. I mellomtiden rakk jeg å bli fly forbanna på alt som finnes av julepynt og rot – men la oss være ærlige: jul er koselig, men mye av kosen føles litt påtvungen, spesielt gjennom kameralinsen til influenserne som på død og liv kun viser frem glansbilder. Jeg får litt “NÅÅ SKAL VI KOSE OSS” -vibes fra forrige sesong av “Jul i Blodfjell”, og jeg nekter å bidra!

Når det er sagt så kommer jeg ikke til å dele oppskrift på hvordan vi lagde dette sjokoladehuset steg for steg, men jeg kan referere til DENNE videoen fra Freia som guidet oss raskt gjennom prosessen – dog litt for raskt da vi klarte å få til et par feil her og der. Vi klarte blant annet ikke å skjære ut vinduene, så de fikk et strøk med smeltet, hvit sjokolade istedenfor. Skal ikke stå på kreativiteten! Men er ikke det en del av sjarmen med hjemmelagde ting da, litt “bumps in the road”?! Nå får vi se hvor lenge huset får stå i fred. Heldigvis får jeg ikke neste menstruasjon før i januar, og det er som regel da sjokoladesuget kicker inn 😂 Kjæresten derimot…

Har dere prøvd dere på sjokoladehus før? Ikke ille til å være første gang, hæ? Med melis-snø og greier!

SVELER, LAPPER ELLER MOFFELOFFER?

OK, nok rumpeprat for denne helgen. Nå skal jeg nyte søndagen! Please si at dere kjenner til uttrykket “moffeloffer”? Moffeloffer var jo livet på 90-tallet! Jeg husker fortsatt den blå kokeboken “Fra boller til burritos” fra ungdomsskolen, og at dette var den eneste oppskriften jeg gadd å bla opp etter skolen. Jeg vet faktisk ikke om det er noen forskjell mellom moffeloffer, lapper, sveler og amerikanske pannekaker, men i dag ble det i alle fall en av de til lunsj! Med blåbærsyltetøy, rømme og fløtemysost, selvfølgelig.

Jeg har kopiert oppskriften til Fjord1, og blandet fire egg og 250 gram sukker til eggedosis. Deretter har jeg blandet inn 125 gram smeltet margarin og 1 liter kulturmelk. Så har jeg pisket inn 750 gram hvetemel og 1,3 spiseskjeer natron. Så enkelt er det faktisk!

HVORDAN VITE AT RUMPA ER SPONSET?

Blogginnlegget mitt fra i går har tatt helt av, og i dag har jeg fått meldinger og blitt nedringt fra alle kanter. Folk har spørsmål. Noen roser meg for å ta opp problemet som aldri ser ut til å forsvinne. Noen kritiserer meg for å kalle det spons når jeg umulig kan vite om det er sant. Og sannheten er at jeg ikke vet om rumpeoperasjonen er sponset, fordi innleggene ikke er merket med reklame. Med mangelen på reklamemerking eller om den er sponset er ikke hovedproblemet – ei heller operasjonen i seg selv. Problemet er å i det hele tatt markedsføre en operasjon som får andre til å føle seg usikker, og en bedrift som lever av menneskers dårlige selvbilde. Problemet er å rosemale operasjoner som en enkel vei til bedre selvtillit og reklamere for en bedrift som er kjent for å være useriøs, og operere på “rullebånd”.

Og helt ærlig, hvis rumpa ikke er sponset, hvorfor skrike så høyt? Med tags, stories og før- og etterbilder? 

Den nyopererte hevder hun har ønsket seg ny rumpe i fem år, men nevner aldri at grunnen til at det tok tid å få operasjonen er fordi hun har spart penger til den. Så hvorfor operere akkurat nå – hos et sykehus som er kjent for å lokke norske influensere til Tyrkia via innboksen på Instagram? Den opererte har heller ikke tatt implantater, men forstørret med eget fett. Og fra min synsvinkel er ikke forskjellen stor nok til at resultatet ikke kunne vært trent opp på treningsstudio i løpet av fem år – hvis sannheten er at hun har vært misfornøyd såpass lenge, og ikke at hun har hoppet på et innboks-tilbud på Instagram.

Brazilian buttlift til 50.000 kroner og en mammarumpe bygget opp av squats, sofa og karbohydrater. Ser ikke så stor forskjell jeg ass.


Denne høsten lanserte som sagt FIM nye retningslinjer for influensermarkedsføring. Dette står skrevet på deres nettside:

1. Influencermarkedsføring av visse varer og tjenester med budskap som kan føre til misnøye med kropp eller utseende hos barn og unge voksne skal unngås (✓)

3. Ved vurderingen av om influencer markedsføringen kan føre til misnøye med kropp eller utseende hos barn og unge voksne (✓) og derved vil stride mot punkt 1, skal det foretas en helhetsvurdering hvor det blant annet skal legges vekt på:

a) Type vare eller tjeneste, samt assosiasjoner knyttet til den aktuelle merkevaren (✓)

b) I hvilken grad varen/tjenesten som markedsføres er egnet til å skape kroppspress og/eller utseendemisnøye blant barn og unge voksne (✓)

c) I hvor stor grad influenceren appellerer særlig til barn og unge voksne. Ved denne vurderingen legges det vekt på dokumentert eller sannsynliggjort aldersfordeling på de faktiske følgerne. Dersom det kan dokumenteres eller sannsynliggjøres at en stor gruppe under 18 år påvirkes skal det foretas en særskilt streng vurdering (✓)

d) Influencerens alder.

e) Influencerens generelle profil og om denne generelle profilen er egnet til å skape kroppspress og/eller utseendemisnøye blant barn og unge voksne (✓)

f) Om det er benyttet språk, bilder eller andre virkemidler som er særlig egnet til å skape kroppspress og/eller utseendemisnøye blant barn og unge voksne (✓)

g) Om markedsføringen er satt inn i en kontekst som er særlig er egnet til å skape kroppspress og/eller utseendemisnøye blant barn og unge voksne (✓)

4.  Influencere skal:

a) ikke markedsføre eller promotere varer og tjenester i strid med disse retningslinjene.

b) ikke bidra til å spre uriktige eller udokumenterte påstander om kropp og helse i influencermarkedsføring. Påstander i markedsføring om faktiske forhold, herunder om varer og tjenesters egenskaper eller virkning, skal kunne dokumenteres i tråd med gjeldende regler for markedsføring. Dokumentasjon skal finnes på annonsørens hånd på markedsføringstidspunktet.

c) merke eller gjøre oppmerksom på manipulerte bilder som skaper et uriktig inntrykk av utseende eller kroppsfasong.

Kirurgiske inngrep
Som definert i forskrift om markedsføring av kosmetiske inngrep § 3 må «kirurgiske inngrep» presiseres da forskriften tolkes ulikt av aktørene i markedet. Forskriften definerer inngrep som kosmetisk «når det avgjørende hensynet for å utføre inngrepet er av kosmetisk karakter og ikke av medisinsk karakter» og omfatter kirurgiske inngrep, behandling med laser, sprøyter og kanyler for utsuging, eller deponering/implantasjon. I tillegg bør behandlinger som grenser tett opp mot disse og som i praksis ikke skiller seg betydelig fra definisjonen i forskriften, tas med – fordi intensjonen er utelukkende kosmetisk. Se eksempler under:

a) Inngrep utført med skalpell, som for eksempel brystoperasjoner, fjerning av overflødig hud, innsettelse av implantater, kosmetiske neseoperasjoner, ansiktsløft, øyelokkoperasjoner og lignende plastikkirurgiske inngrep (✓)

b) I tillegg skal plastikkirurgiske inngrep som utføres med for eksempel fettsuging og fettransplantasjon omfattes (✓)


Uavhengig om den opererte har fått bakdelen sin sponset, så er det ingen tvil om at dette er markedsføring og promotering av en plastisk operasjon og et “sykehus” i Istanbul. Den opererte snakker om egen misnøye, og anbefaler ovenfor sitt unge publikum (PH-deltakeres målgruppe er som regel fra 13-24 år) en operasjon som skal gi henne bedre selvbilde.

På Instagram-story sier hun at hun gleder seg til operasjonen og å besøke sykehuset, og hun lover å ta med følgerne sine gjennom sin operasjonsreise ved å gi de hyppige oppdateringer fra sykehuset på sosiale medier og vise de resultatet. Hun svarer offentlig på spørsmål om hvor smertefull operasjonen er, hvilke områder hun har fettsugd og at hun gjør det for å få en “finere figur”. Hun lover også å publisere en video med svar på alle spørsmål når hun kommer hjem fra Istanbul.

Hvis ikke dette burde bli slått ned på, så vet ikke jeg. Alt jeg vet er at jeg er mor til en datter som en dag skal vokse opp i dette sinnssyke samfunnet vi har skapt, og at jeg kanskje skyter litt ekstra hardt fra hofta nettopp på grunn av det. Hva tenker dere?

LES OGSÅ: Brazilian buttlift VS. karbohydrater

NY BLOGGER PÅ RUMPETUR TIL TYRKIA – KNIVTURISME OG KLEINT BRUDD PÅ NYE RETNINGSLINJER

Tidligere i høst kom de nye retningslinjene for influenser-markedsføring som innebar at bloggere og influensere fikk nye regler å forholde seg til rundt spons og annonsering – spesielt annonseringen innenfor skjønnhetsindustrien, og spesielt dersom de har følgere under 25 år. Det tok ikke lang tid før retningslinjene ble glemt, og jeg skal ærlig innrømme at jeg glemte de selv da jeg et øyeblikk anbefalte både greenpeel og plasmapen – hvilket jeg fortsatt står inne for. Jeg har uttalt i podcasten vår Skamløspodden at jeg er uenig i at det skal være et så strengt regelverk knyttet til hudpleie ettersom eksempelvis akne er et problem mange sliter med uansett hvor mye influensere sier at man skal “elske seg selv”, men jeg er 100% enig i at regelverket bør være strengt rundt markedsføring av botox, fillers og plastisk kirurgi.

Denne uken fant jeg ut at en tidligere Paradise Hotel-deltaker har lagt seg under sponsorkniven i Istanbul, på samme “sykehus” som både Sophie Elise og Isabel Raad besøkte da de ble misfornøyd med de opererte bakdelene sine. Mens de to andre har vært ærlige om sin misnøye, i alle fall i senere tid, reklamerer denne tidligere realitydeltakeren fra sykesengen i Tyrkia, og hun bryter tydelig de nye retningslinjene for influensermarkedsføring,. Trolig bryter hun også markedsføringsloven ved å ikke merke innleggene som reklame. For det kan vel ikke være noen tvil om at dette er reklame. Med tags, stories og egne highlights for en klinikk i Istanbul.

Dette er, så vidt jeg vet, den tredje PH-deltakeren som reiser til Tyrkia for å fornye bakdelen sin, og mens en av disse har sagt at operasjonen er betalt selv, har de andre tietnår spørsmålene har florert – og ingen av de har merket innleggene sine med “reklame”. Men hva er grunnen? Skammer de seg over at de ikke har råd til å betale for kroppene sine selv, er de redd for å bli hengt ut av FIM.no og forbrukertilsynet, eller er de rett og slett redd for å få baksmell på ræva? Kanskje det er et PR-stunt for å holde det glemte navnet sitt varmt og relevant ettersom samtlige bloggkarrierer gikk i dass?

Hva som får unge jenter til å ville operere seg er kjent, og man kan skylde på alt fra influensere og Hollywood-stjerner til foreldre og venner, men hva får de til å ville legge seg under sponsorkniven hos en useriøs bedrift med dårlig rykte, som må lokke med fem stjerners luksushotell for å få kunder? En jalla-sjappe styrt av menn med et forferdelig kvinnesyn, som i tillegg legger ut før-og etter bilder av deg – som dette?

Planen min er å få to barn, og etter to barn vil jeg tro at puppene mine ser ut som tomme tennissokker, og at magen er strekt som en kengurupung. Men ikke faen om noen skal få skjære i meg og bruke den bevisstløse kroppen min i markedsføring mot at jeg legger ut kleine stories på Instagram. Jeg skjønner ikke at de tør! Jeg hadde vært så JÆVLIG flau hvis det var jeg som måtte stå i dette, både i pressen, men også foran egen familie, svigerfamilie, kjæreste og venner – reklame eller ei.

JULESTEMNING OG BESØK AV LOKALAVISA

God torsdag fra en trøtt og sliten familie ♥ Herregud for en natt vi har hatt. Takk GUD for at kjæresten var hjemme i natt for å dele på ansvaret! Leah har vært en engel i snart fem måneder, men i natt var det virkelig kaos. Den ene dagen i uken vi stå opp tidlig for å rekke babysvømming, da skal hun bli urolig. I skrivende stund ligger hun i senga vår og tar igjen tapt søvn, noe vi også burde, mens vi andre pynter til jul og lager middag. Vi har nettopp hatt hjemmebesøk av en veldig hyggelig journalist fra lokalavisa her som ville lage en reportasje om meg, familielivet og alle prosjektene jeg driver med i mammapermen, og jaggu ble jeg ikke kontaktet av enda en journalist i dag for et annet intervju som finner sted i uke 51. Det skjer ting i kulissene folkens, og det er gøy! Dere har vel fått med dere nå at jeg har maur i ræva – et morsomt begrep journalisten brukte om meg i dag 🙈

Nå skal jeg gå tilbake til eskene med julepynt og se over julekulene fra tidligere år. Jeg har en stygg følelse av at mye må byttes ut. Sånn er det når man har vært i et stilskifte OG har bikkjer som til stadighet velter trærne så glasskulene knuser. Hvis noen liker lilla og sølv og er i etableringsfasen, kom å hent! Her går vi for hvitt, sort og gull fremover ♥ Ønsker dere får en fiiin kveld videre!

OPPSKRIFT-ONSDAG: HJEMMELAGET KAKAO

Det er desember, og hva er vel mer jul enn noe godt og varmt i koppen? Mine favoritter er gløgg og kakao etterfulgt av utallige klementiner, og i dag skal jeg dele en oppskrift jeg ikke hadde laget på ti år – inntil nå nylig. Dette er såå mye bedre enn Regia sjokoladepulver som røres ut i vann, og virkelig verdt den lille tiden det tar å lage den. Enjoy!

TIL TO PERSONER TRENGER DU:

1/2 liter melk, 75 gram melkesjokolade, 2 ts sukker, 1/4 ts vaniljesukker, fløte, kanelstang og strøssel/marshmellows til dekor.

Hakk sjokoladen i biter og smelt den på lav varme i en gryte. Tilsett melken og varm den opp til kokepunktet med hyppig omrøring. Visp kremen halvveis fra bunnen av med kremfløte, sukker og vaniljesukker. Denne skal ikke serveres på toppen, men vendes inn i sjokoladen under oppvarming. Server deretter med krem og pynt. Jeg pleier å bruke sjokoladestrøssel til kaker fra matbutikken! ♥


Nå skal jeg lage meg en kopp kakao å vente på at kjæresten kommer hjem fra jobb. Vi har ikke sett han på to uker, og nå får vi han hjem i nesten hele desember og januar! Det setter både jeg, Leah og kroppen min pris på. Jeg trenger søvn og avlastning, haha!

VÅR FØRSTE FAMILIEFERIE GÅR TIL…

ROMA!

2020’s andre reise er booket, og den går til Italias hovedstad allerede om en måned! Tidligere i høst booket vi to uker til Spania, men denne gangen reiser vi tilbake til vår by – på godt og vondt. Det blir fotballkamp mot Juventus og Ronaldo, sushi-buffet på Hakkaido, trøffelpasta, pizza, risotto, rødrutete duker, vin og masse amore. Det blir min fjerde tur til Roma og jeg gleder meg allerede til å komme meg bort fra Norge og vintermørket, se Leah i nye omgivelser (ikke minst på fly!) og få være skikkelig kjærester igjen.

Nå skal jeg pynte videre til jul og gjøre huset klart til desembers høydepunkt: i morgen kommer nemlig LK hjem fra sjøen! ♥