MINE LEOPARDFAVORITTER

Det er høst, og min favorittsesong når det kommer til å kle meg! Her om dagen gikk jeg til innkjøp av en deilig dunjakke fra Haust, så nå kan kulda bare komme. Høsten er tid for å ta frem de deilige jordfargene jeg elsker, og leopard-mønsteret er en av tingene som for min del aldri går av moten. Her har jeg samlet alle leopardfavorittene mine fra Ellos – og i motsetning til mange andre influensere har jeg faktisk alle produktene. Onepiecen har jeg faktisk på meg akkurat nå mens jeg sitter foran peisen og jobber og gjemmer meg for alle barna som går knask eller knep. Jeg har nemlig glemt å kjøpe godteri, og jeg skammer meg nå som jeg har blitt mor selv. Haha!

Onepiece voksen//Fuskepelskåpe//Fannypack//Onepiece baby//Weekendbag

OPPSKRIFT-ONSDAG: DETTE SERVERER DU TIL RACLETTE!

God onsdag, fininger! Er det like fint vær hos dere som det er her i Svelvik eller? Jeg ELSKER å gå tur om dagen, og skylder på min nye Haust-jakke og Gucci-solbriller, haha! Uansett, dere vet hva som skjer i dag – ny onsdag, ny oppskrift! Mine tre favorittretter er uten tvil sushi, tapas og raclette, og i dag skal jeg vise dere hva dere kan spise og servere til sistnevnte – den sosiale bordgrillen! Et raclettejern får du tak i hos feks Elkjøp og Power, og de kommer i forskjellige størrelser. Vi har et eget jern til to personer, og et til et selskap på åtte. I løpet av de siste fire ukene har vi spist raclette fire ganger, og nå er det på tide å vise dere hva som står på bordet!

På et digert fat samler jeg alt jeg ønsker av kjøtt, pølser, ost og grønnsaker. Her ser du hva som er standard hos oss! Av ost serverer vi som regel to eller tre typer. “Racletteost” fra Sverige, Port Salut fra ferskvaredisken, og chevre. Vi spiser som regel entrecôte til raclette, og fyller opp fatet med masse forskjellige pølser. Mine favoritter er chili & cheddar, frankfurter og chorizo – alt fra MaxiMat på Nordy-senteret på grensen. Av grønnsaker finner du alltid squash, rødløk og sopp på tallerkenen min.

I tillegg serverer vi alltid raclette med nystekt, sprøtt foccaciabrød, hjemmelaget maisstuing laget på mais, fløte, salt og pepper (stavmikser er ett must!), kokte poteter med skall og forskjellige dressinger. Jeg elsker aioli og chilibearnaise!

Med andre ord, ingen direkte oppskrift i dag – la oss heller kalle det inspirasjon! Har du prøvd raclette før?

TIPS FOR Å ØKE MELKEPRODUKSJONEN

De fleste som har født får igang melkeproduksjonen automatisk når babyen havner på brystet, eller i mitt tilfelle 20 uker før det, og har ingen problemer med å opprettholde melkeproduksjonen den første tiden. De første ukene er det kanskje såre brystvorter, overproduksjon eller utdrivningsrefleksen som er den store bekymringen, men når melka har stabilisert seg kan det fort føles tomt ut ved økedøgn eller i tilfeller du ønsker å pumpe fordi noen andre skal passe barnet. Det første du må vite er at det ikke er tomt selv om brystet føles slappere enn vanlig. Det er ikke slik at brystspreng er “normalen” – heller tvert imot. Men virker barnet grinete, sulten eller slapt er det kanskje på tide å ta tak, og da vil man selvfølgelig prøve å øke melkeproduksjonen før man tyr til erstatning.

Mitt første og beste tips er havremelk. Jeg vet ikke om det er forsket på hvorfor, men det øker i alle fall produksjonen her i gården. Jeg drikker et glass sjokolademelk med havre om dagen, og bruker kun havremelk i kaffen. Du kan også spise havregrøt. Selv er jeg ingen fan av havregrøt, og dette går i tillegg mye raskere. Det går cirka 5-7 liter havremelk i uken, og produksjonen er på topp igjen. Riktignok kombinert med de andre triksene videre i innlegget. Jeg har også hørt at vørterøl skal hjelpe.

Pumping! Jeg har både melkeoppsamler fra Naturebond og denne elektriske freestyle-dobbelpumpen fra Medela. Melkeoppsamleren fungerer fint når jeg ønsker å få ut melk fra motsatt bryst ved amming, men for å pumpe til senere bruk og for å øke produksjonen benytter jeg meg av pumping. Elektrisk pumping ved hjelp av vakuum får nemlig ikke bare melka ut av brystet, men den drar også mer melk til brystet. Ved hjelp av pumpeteknikken beskrevet ovenfor fikk jeg produksjonen opp, og nå pumper jeg og fryser ned minst ett måltid om dagen slik at jeg har et lager. For å produsere melk trenger kroppen prolaktin – dette dannes på natten og tidlig morgen, så det er i dette tidsrommet du bør pumpe.

Ta pause fra smokken! Smokk kan dekke barnets behov for mat på falskt grunnlag i akutte tilfeller, og bør kun brukes som kos etter amming, når barnet skal sove eller i bil/vogn. For å øke melkeproduksjonen bør du kutte smokken for en stund slik at barnet ønsker å die så ofte som mulig. Produksjonen øker automatisk ved hudkontakt og når barnet legges til brystet. Legg til så ofte som mulig!

Sist, men ikke minst: kutt ned på stress og hvil mer. Dette er kanskje det tipset som fungerer best, men som jeg ikke klarer å følge 😉

HJEMMESNEKRET VASKEROM PÅ BUDSJETT

Da vi flyttet inn i denne eneboligen i fjor hadde vi ingen planer om å bygge vaskerom. Vaskemaskinen stod i første etasje på badet, og vi sa oss fornøyd med det. Et halvt år senere kom drømmen om badekar og nytt dusjkabinett, og en måned senere var det nye badet på plass – med boblebad og steamdusj. Vaskemaskinen trengte en ny plass, så vi fikk hjelp av faren min til å smelle sammen et vaskerom i kjelleren – hvilket jeg er sjeleglad for nå som vi har barn og betydelig mer klesvask! Dette rommet var intet annet enn en råkjeller uten gulv, vegger og tak, fylt opp med slitte hyller og gamle malingsspann. Et par måneder senere så det slik ut:

Veggene var det første som fikk gjennomgå. Sprekker, foringer rundt lister og eventuelle hull ble tettet med sement, og veggene ble malt med hvit murmaling. Gulvet ble kvitt sine små skjevheter og hakk ved hjelp av avrettingsmasse. Oppskriften på å avrette betonggulv finner du godt forklart i denne videoen. Ettersom vi ikke hadde planer om å flislegge vaskerommet, brukte vi to strøk blank og dekkende epoxy-gulvmaling. Denne gir en skinnende, tykk og slitesterk overflate. Her kan du lese mer om epoxymaling. Deretter kom rørleggeren og la om rørene slik at vi fikk koblet til både badekaret i etasjen over, men også hageslange, vaskemaskin og tørketrommel – og en utslagsvask til vaskerommet. Benken har pappa laget for hånd med wedi våtromsplater og fliser. Hvordan det gjøres kan du se her. Omtrent alle materialene er overskuddsmaterialer fra tidligere oppussingsprosjekter, blant annet skapdørene, flisene, malingen og vasken. Det eneste som kostet penger her var rørleggerarbeidet og eventuell maling, sparkel og fugelim vi ikke hadde fra før av. Med enkel styling skjuler vi rør og ledninger, og vaskerommet er både lekkert og fullt funksjonelt! Perfekt dersom du feks ønsker å bygge et fungerende vaskerom i et kjellerrom med lavt tak, ettersom dette ikke er penger du får igjen ved salg.

Hva syns dere?

HØSTEN PÅ SITT BESTE

Reklame | Ammebutikken.no

WOW, for en fin dag vi har hatt på østlandet i dag! Og hva skjer med at dagen går så sakte? Klokken er 16, og jeg føler jeg har vært oppe i ett døgn, selv om vi stod opp klokken 10. Jeg vet vi har stilt klokka altså, men dette kjennes nesten litt merkelig ut. Vi har i alle fall fått gjort mye i dag! Vi har vasket alt vi hadde av klesvask, vasket lampen over spisestuebordet som alltid blir full av fett når vi spiser raclette, støvsugd, hengt opp alt vi kjøpte på IKEA og sist, men ikke minst – gått tur med hundene og Leah i bæresjal. Det er første gang vi satt henne fremover i sjalet fra Caboo Close, og med bærejakka fra Ammebutikken.no gikk det som smurt! Hun hadde full oversikt og smilte hele veien – til tross for litt sol i øynene, stakkar ♥

Parkasen kommer i tre forskjellige farger, og koster fra 1299,- hos Ammebutikken.no. Dressen til Leah er fra Lillelam 🙂 Nå skal vi slappe av litt foran tven med Frustrerte Fruer, Mitt lille land eller Tid for Hjem – det er disse programmene det går i om dagen! Litt for å koble ut, litt for å bli inspirert. Leah sover, så kjærestetiden skal utnyttes før samboeren reiser på sjøen igjen om to dager. Senere blir det nachos på menyen, og forhåpentligvis en steamdusj på mor!

LØPETID OG BÆSJ PÅ GULVET

Jeg må le når jeg tenker på hvordan jeg startet dagen i dag, og jeg føler meg litt paranoid og psyko som sier dette, men jeg tror helt ærlig at hundene våre hater meg. Kjæresten min er på oppfriskningskurs i førstehjelp for sjøfolk i dag, og jeg er alene med Leah og hundene for første gang på over tre uker. Jeg har alltid sagt til han at det er vanskelig å være alene med hundene, men ettersom de ALLTID oppfører seg eksemplarisk rundt han, tror han selvfølgelig ikke på meg. Hva våknet jeg til i dag? Bæsj i spisestua OG ved siden av babygymmet. Som om det ikke er nok at Nala lider av kronisk piping og har løpetid, og at Jackson er et kåtsvin om dagen, så våknet Leah leeenge før hun pleier, og huset så ikke ut etter gårsdagens middag. Someone send help! 😂

Etter å ha plassert kongen av red-rocket på verandaen, fikk jeg endelig tid til å spise frokost. Kjæresten kjøpte to liter gresk yoghurt i Sverige, og etter å ha stirret på de uåpnede boksene i kjøleskapet i snart tre uker bestemte jeg meg for å handle inn frukt, bær, nøtter og honning slik at vi skulle få spist de opp før de gikk ut på dato. Hva tror dere møtte meg da jeg åpnet kjøleskapet i dag? Yoghurt som har gått ut på dato. Da ble det tørre brødskiver og favoritt-kaffen, hjemmelaget iskaffe med mandelmelk og karamellsirup.

Gårsdagen var i alle fall magisk, så jeg fortjener vel litt dritt i dag – bokstavelig talt. Vi koste oss med husshopping, IKEA-tur, utendørs lunsj og deilig raclette til Roma-kampen, og lo så mye at jeg har vondt i magemusklene i dag! Oppskriften på raclette kommer forresten neste onsdag. Gled dere, og gå til innkjøp av et raclettejern! Du kommer ikke til å angre. Topp tre på listen over favorittmat, ingen tvil! Apropo mat, i dag skal vi til mamma på familiemiddag og vinos. Fortjent etter denne dritt-dagen, haha!

IKEA

God morgen – klokken tolv! Jeg har blitt velsignet med et barn som er like glad i å sløve i sengen som det jeg er, og for det er jeg evig takknemlig! Selv om det skal sies at det var nærmest umulig å få henne til å sove i går kveld, haha. Vi prøvde vugge, bæresjal, badekar, whitenoise, ulike byssestillinger, amming, flaske.. Ingenting fungerte! Og hva er vel bedre enn en myk start på dagen med litt jobbmail og planlegging, med en smørblid jente ved siden av meg og en samboer som står på kjøkkenet og lager frokost da? For ikke å snakke om de vakre soloppgangene vi våkner til om dagen! Ikke klokken tolv altså – dette er tatt under en ammeøkt en eller annen gang i løpet av morgenen. Magisk å se over åsen og ned mot sjøen. Vil aldri ha noe annet enn sjøutsikt!

I dag går ferden tilbake på IKEA, men denne gangen blir kjæresten med slik at jeg slipper å drasse på både baby, bilstol og handlevogn slik som sist. Haha, for et syn det må ha vært. Spesielt med tanke på at jeg var kledd for Anne-Briths innflytningsfest i miniskjørt! Selvstendig, classy dame der altså. Hadde det bare vært så vel. Sist jeg var på IKEA kjøpte jeg Sonos-høyttaler, men jeg klarte selvfølgelig ikke å få med meg stativet som holder den oppe på veggen. I tillegg trenger jeg å friske opp blomsterpottene i hjemmet. Jeg har også en plakat jeg har veldig lyst på i kjellertrappa som vi har pusset opp! Og kanskje noe til kjellerstua? Det blir aldri én ting på IKEA – det vet vi alle. For alt jeg vet ender vi opp med nytt gulv til kjellerstua også. Vi får nemlig TV på besøk neste måned, så huset må vise seg fra sin beste side! Mer om det senere. Nå må jeg gjøre meg klar! Hva skal dere i dag?

OPPSKRIFT-ONSDAG: LAM MED HONNINGGLASERTE ROTGRØNNSAKER

God onsdag! I dag skyter jeg ut en oppskrift før jeg farter avgårde på mor & barn-yoga og for å møte en venninne i Drammen. I dag er det lam på menyen! Favorittkjøttet mitt – uten tvil. En mør lammeskank hvor kjøttet glir av beinet må være noe av det beste jeg får, og denne er inspirert av kokkene på Strømstad Spa hvor jeg og samboeren ferierte i desember 2016. Denne retten lager jeg hver høst, og gjerne flere ganger. Du trenger kun en halvtime til forberedelser – resten gjør seg selv på en og en halv time i stekeovnen!

TIL TO PERSONER TRENGER DU:

To lammeskanker, en sellerirot, to gulrøtter, en pastinakk, fersk rosmarin, salt, pepper, hvitløk, honning og valgfrie poteter og saus.

DETTE GJØR DU:

Sett ovnen på 180 grader. Krydre lammeskankene med salt og pepper, og snitt opp skinnet og kjøttet langs benet for å stappe inn hvitløksbiter og rosmarin. Brun smør i en stekepanne, og stek frem en stekeskorpe på alle av skankens sider. Mens disse steker kutter du opp rotgrønnsakene i julienne, altså lange, tynne staver. Legg disse over på en ildfast form og hell over honning, salt og pepper. Når skankene er brunet, pakker du de inn i aluminiumsfolie og legger de på grønnsakene. Sett alt inn i stekeovnen i en og en halv time. I mellomtiden forbereder du valgfri saus og poteter – jeg valgte rødvinssaus og fløtegratinerte poteter. Middagen er ferdig når grønnsakene krøller seg, og lammekjøttet faller fra beinet. Vel bekomme!

Lam er som koriander – enten så liker du det, eller så hater du det. Liker du lam?

LEOPARDSEASON

Reklame | Affiliatelenker

I dag våknet jeg på feil bein, og resten av dagen har fulgt etter. Jeg droppet timen som bilen min hadde hos NAF, ditchet kinodaten med mamma og holdt nesten på å droppe barseltreffet også. Noen dager frister sofaen og melkesjokoladen såå mye mer enn livet utenfor hjemmets fire vegger (er det dette de kaller PMS kanskje? Aldri slitt med det før!) men jeg skjerpet meg til slutt og dro på et aldri så hyggelig barseltreff. Da jeg kom hjem kunne jeg ikke få av meg jeansen fort nok. Jeg hoppet rett i joggedressen og sendte samboeren ut på butikken – med Leah i vogn slik at jeg kunne se en episode Frustrerte Fruer og være… frustrert. Haha!

Skjorten min finner du her

I går var jeg innom Wamklinikken for å freshe opp bryna og ta en behandling på magen etter fødsel. Jeg var også innom naboen for en liten oppfriskning av neglene. Jeg føler vinter og vår er pastell-sesong, mens sommeren er tiden for spreke korallfarger som fremhever brunfargen. Høsten er den eneste sesongen jeg kan rocke sort og burgunder, så det er disse fargene det går i om dagen! Black er min go-to farge, i tillegg til leopardmønsteret! At det er trendy nå bryr jeg meg ikke noe om, jeg har alltid digget leopard!

OPPUSSING FERDIG: FØR OG ETTER-BILDER

OK WOW! Dette ble enda bedre enn forventet! Jeg skal ærlig innrømme at jeg var litt bekymret da jeg stod der med enda et spann med sort maling, men jeg angrer ikke et sekund! Kontoret mitt er sort, toalettet er sort, walk-in closetet er sort, kjellerstua har en sort kontrastvegg, stuen har en sort kontrastvegg bak tven og nå – hele kjellertrappa. Men herregud så fint det ble! Eller fint.. Kult! Rocka! Fargen heter “dempet sort” fra Lady wonderwall, og er 0,5 på skalaen over hvor matt den er. Hva syns dere?!

Foreløpig har jeg bare stylet gangen med et stort, tungt, sort speil fra SIA og noen tørkede strå fra Kremmerhuset, men planen er å gå til innkjøp av noen fine stråkurver eller esker som kan stå bortover på hyllen og oppbevare tingene som stod her før, og som vi trenger i hverdagen, feks yogamattene, utstyret som hører til den trådløse støvsugeren (som forresten henger på veggen her, den er bare usynlig fra denne vinkelen!) og elektronikk/ladere. Har dere noen forslag til hvor jeg kan få tak i noen kurver som matcher fargen og er smale nok, let me know! I mellomtiden kan dere kose dere med før og etter-bildene:

Nå skal Leah ha pappa-tid mens jeg drar til Drammen for å besøke WAMKLINIKKEN. Jeg skal fikse neglene og brynene mine, og få sjefen sjæl til å ta en titt på strekkmerkene jeg fikk under svangerskapet. De er nærmest usynlige nå, og jeg har ingenting imot strekkmerker (jeg har pubertetsstriper på både rumpe og lår) men syns de på magen blir så flashy i forhold. Jeg hadde fint klart å leve godt med de, men hvis dermapen eller laser kan ta knekken på de eller i alle fall bleke de, så er det for min del verdt et forsøk.