EN VIKTIG OPPFORDRING TIL KOMMENDE FORELDRE

Til alle dere som sa at nyfødttiden kom til å gå fort, og at jeg må nyte hvert sekund: dere hadde helt rett. I dag er Leah 10 uker gammel, og den lille jenta jeg holder i hendene føles ikke så nyfødt lenger. Det gikk så alt for fort. Nå vil hun ikke ligge i armene mine som en liten baby lenger, hun vil opp å utforske. Hun holder hodet sitt selv, spenner ben og står stivt som en stokk på mammas fang, skravler, gestikulerer, kommuniserer, og ruller rundt på gulvet. Jeg har en 10 uker gammel datter og tar meg selv i å bla gjennom bilder av nyfødte babyer på Instagram for så å savne nyfødttiden, og angre på at jeg ikke tok enda flere bilder – selv om jeg sikkert har tatt 2000. Hvordan kunne så mye skje på så kort tid? Klyp meg i armen, vekk meg opp, stopp tiden. Hjelp!

Så til alle dere som går gravide nå, eller sitter med en nyfødt på armen: Ta vare på øyeblikket fra det sekundet barnet ditt er født. Husk fødselen og det første møtet. Se på barnet ditt og sug inn alt av inntrykk. Ta de bildene du hadde planlagt – plutselig er hun 10 cm lenger. Bruk de søte klærne du har fått bestemor til å strikke for deg – plutselig passer de ikke lenger. Følg med på utviklingen og få med deg det første ordentlige blikket, det første smilet, den første latteren – for du får det ikke tilbake.

Hva er det jeg prøver å si? Jeg vet ikke. Kanskje jeg prøver å fortelle meg selv at jeg vil ha flere. Jeg må ha flere. Helt klart flere ♥

SLIK FÅR JEG BABYEN TIL Å SOVE HELE NATTEN

Dette innlegget er kanskje det mest etterspurte etter jeg ble mor, og jeg kan forstå hvorfor. Som mange av dere har sett på insta- og snapstory så er Leah både opplagt, forut sin tid og veldig blid og fornøyd, og årsaken er all søvnen hun får. Det er selvfølgelig forskjell på barn, så jeg forventer ikke at rutinene våre fungerer på alle. Noen har kolikk, noen har lakenskrekk og noen elsker å sove – min er sistnevnte, et gen hun trolig har arvet fra meg 😄 Dette er rutiner jeg har innført litt etter litt etterhvert som jeg har skjønt hva som fungerer. Med disse rutinene sover hun fra 22-10 (med 2-3 matpauser i søvne) og de fungerer 90% av gangene! Vil du prøve?

💤 Hun får sove så mye hun vil på dagtid, men jeg sørger for at hun er våken minst én time, gjerne to, før leggetid. Da holder jeg henne aktiv med rangler, musikk og sang, eller et bad i badekaret. Sistnevnte tar jeg evt til slutt da det er beroligende.
💤 Når klokken nærmer seg 22 avslutter jeg aktiviteten, demper lyset i rommet, skifter ny bleie og bytter om til pysj, og masserer med lavendelolje eller bysser henne med dette ni minutter lange white-noise tracket på repeat i bakgrunn.
💤 Når hun sovner putter jeg inn smokken og legger jeg henne ned på en stor 70×100 hotellpute i sofaen. Her pakker jeg henne inn med pledd, dyne, koseklut og en t-skjorte som lukter mamma. White-noise spilles fortsatt i bakgrunn på lavt volum.
💤 Noen ganger våkner hun, derfor lar jeg henne ligge på sofaen litt til hun har falt i dyp søvn. Så bærer jeg henne inn i senga og løfter henne over i bedside-criben. Leah sovner også for seg selv på soverommet, men ikke lenge eller i like dyp søvn som hun gjør på sofaen med oss i trygge omgivelser.
HVA TENKER DU? HAR DU TRUA?

HADDE IKKE KLART MEG UTEN DETTE

Finnes det noe bedre enn å legge seg på sofaen med god samvittighet etter en deilig tur i skogen – spesielt på høsten når skogen er full av farger og luften sprø og frisk? Flammer i peisen, noe godt i favorittkoppen og underholdning i form av en bok, podcast eller favorittserie? Det er lite som slår det, og derfor skjønner jeg ikke hvorfor jeg ikke gjør det oftere. Denne uken har jeg hatt spesielt god samvittighet. Jeg har spist sunt, gått mye og hatt to heftige styrkeøkter. det bør vel veie opp for alle nøttene med sjokoladetrekk? Hah!

Jeg har de siste ukene vurdert å melde meg inn på treningssenteret her i Svelvik, men jeg lurer på om jeg venter. Disse turene i skogen med Leah i bæresjal er rett og slett magiske, og jeg tror jeg skal holde fast til disse rutinene frem til snøen kommer. Når det er sagt så er dette bæresjalet helt genialt, og jeg kjenner at den gammeldagse, afrikanske urkvinnen i meg kommer ut når jeg bærer datteren min inntil kroppen min, haha. Bæresjalet mitt heter Caboo Close og er fra Jollyroom, og er samboerens gave til meg slik at jeg skal klare meg enklest mulig de tre ukene jeg er alene hjemme og han er på jobb på sjøen. Caboo Close har kombinert sjal og sele og er enkel å bruke, men ønsker du et rent bæresjal eller en sele som menn også vil bruke, kan du sjekke ut lenkene her:

BÆRESELE FRA BABYBJØRN HER // BÆRESJAL FRA BABYLONIA HER

Nå se jeg på soloppgangen over Svelvikstrømmen mens Leah ligger i babygymmen og bruker litt energi. Jeg kan ikke akkurat skryte av overskuddet mitt om dagen. Den siste uken har hun vært så aktiv, og hun sover omtrent bare fra 22-04! 😂 Please send help!

OPPSKRIFT-ONSDAG: TRUFFLE CREAM CARBONARA

God onsdag – og som vanlig, ingen onsdag uten oppskrift! Denne oppskriften blogget jeg i fjor, men ettersom den ble så stor suksess både blant dere lesere og her hjemme, pusher jeg den på dere igjen. I dag blir det ikke pasta på meg, men hjemmelaget sushi som jeg skrev om forrige uke! Mamma kommer på besøk og skal overnatte, og planen er å overtale henne til å være barnevakt så jeg får dratt på innflytningsfesten til manageren min, Anne-Brith på lørdag. Har dere fått med dere at hun er tilbake i Bloggerne? RÅTT!

DU TRENGER:

1 pakke fersk pasta – 1 dl fløte – 1 eggeplomme
2 kyllingfileter – bacon i strimler
1 chili – 1 hvitløksfedd
masse revet parmesan – smør til steking
Sort trøffel, trøffelolje eller trøffelsalt
Hvitløksbaguetter

Fres hvitløk og chili i panna til det har blitt blankt. Ha over kylling og bacon, og gjennomstek – tilsett salt, pepper og trøflene. Sett pastaen til koking. Har du kjøpt fersk pasta trenger den som regel ikke mer enn 4-5 minutter i vannet. Når pastaen er ferdig heller du av vannet, og tilsetter pastaen i stekepanna med kjøttet. Hell over fløten og parmesanosten, og vend til osten smelter. Strø noen friske urter over, og server med eggeplomme og hvitløksbaguetter. Voila! Håper det smaker! Eller.. Det vet jeg det gjør 😉

SMÅ HVERDAGSGLEDER

GOD mandag! Jeg har begynt å elske mandager. Er det ikke rart? Nå som jeg er i permisjon har det liksom blitt kjedelig med helg, for da skjer det så lite som angår meg og min nye tilværelse som småbarnsmor. Jeg skal jo ikke ut på fylla, så lørdagene er på en måte ikke så spennende lenger. Det mest interessante er hva som befinner seg i bleiene til Leah og hva som foregår i mailboksen, og den fylles jo ikke akkurat opp i helgene når folk har fri. Jeg hater å sitte med uferdige prosjekter, samarbeidsavtaler eller samtaler på fredag ettermiddag, da kribler det i fingrene etter å åpne mailboksen igjen på mandag.

I dag er planen å gjøre litt yoga på verandaen før jeg går en lang tur i skogen – med Leah i bæresjal og Nala i bånd. Denne hundesykdommen som sprer seg rundt er fæl, men jeg har ikke samvittighet til å sperre henne inne i hagen på ubestemt tid. Ikke orker jeg det heller – hun er så latterlig krevende når hun ikke får den mosjonen hun trenger. Jeg holder henne naturligvis unna andre hunder når vi er på tur, men helt ærlig, hadde hundesykdommen smittet via grøftekanten så hadde flere hunder vært syke/døde. Tror dere ikke? Uansett, jeg har en fantastisk dag til tross for at jeg savner kjæresten, og her har dere årsakene:

😍 Jeg føler meg uovervinnelig om dagen. Det går sikkert fort over, men nå gå nesten alt min vei. Og det fortjener jeg etter et helt år med dårlige nyheter, haha. Jeg vant rettssaken, jeg mestrer rollen som deltids-alenemamma, jeg klarer å holde huset rent og ryddig OG jeg får tid til å sove og slappe av. (Slappe av og slappe av.. jeg jobber i skrivende stund fra badekaret der jeg SKULLE slappe av!)
😍 Vi har fått tørketrommel på vaskerommet! Det var noe jeg mente vi ikke trengte, men herregud så deilig det er å slippe å henge opp håndklær og sengetøy til tørk i stua nå som høst og kulde banker på døra!
😍 Bloggen går så det suser om dagen, og jeg får den ene spennende mailen etter den andre. Nå må vi bare få bedre kontroll på podcasten også, så snakker vi! Til dere som lurer på hvordan det fungerer med det nye managementet: foreløpig gjør jeg alt på egenhånd, så mestringsfølelse er det ikke mangel på om dagen!
😍 Vi har fått opp jacuzzien for høsten, og jeg nyter hvert sekund! Selv om kjæresten min syns det er for varmt med 42 grader…

BARNEROMMET SKAL VÆRE MORSOMT, IKKE INSTAGRAMVENNLIG

Reklame | Jollyroom.no

Det er ingen hemmelighet at jeg har fått dilla på barneromsinnredning, og nå har jeg fått øynene opp for innredningen til Alice & Fox som føres hos barne- og babybutikken Jollyroom. Den siste uken har jeg stått for ommøbleringen av barnerommet, mens samboer har fått æren av å skru alt sammen. Og jeg er SÅ fornøyd! Jeg blir inspirert av alle mammabloggerne på Instagram som deler lekre bilder av barnas soverom, men samtidig blir jeg litt trist. Jeg syns mange av rommene ser sterile og voksne ut – nesten som de er møblert for å få likes i sosiale medier. Barna skal vel inspireres på sin måte? De skal leke og ha det gøy! Er ikke det hele poenget? Jeg gleder meg i alle fall til å fylle rommet med fargerike leker, morsomme sklier, husker i taket og tegninger på veggene. Foreløpig er hun bare babyen og bryr seg ikke stort om hvordan rommet ser ut, men det er i alle fall oversiktlig, inspirerende og morsomt!

BILLIG OG DEKORATIVT KLESSTATIV HER // MORSOMME OPPBEVARINGSBOKSER HER

Jeg ble så utrolig positivt overrasket når dette klesstativet kom i posten. Jeg trodde det skulle være et lite miniatyrstativ, men her er det jo plass til utrolig mye! Foreløpig får hennes fineste plagg henge her sammen med de søte oppbevaringsboksene på skohyllen under. Skostørrelse 17 fyller ikke akkurat denne hyllen med det første! Boksene brukes i dag som oppbevaring av leker og vinteraccessoarer som vanter, votter, sokker og luer. Senere er de perfekte til oppbevaring av legoklosser man ikke vil tråkke på 😉

BOKSTAVER MED LEDLYS TIL 139 KR HER (FINNES I FLERE FARGER OG FORMER)

Leah er heldig som har et kort og relativt populært navn. Med mine ni bokstaver fant jeg aldri navnet mitt på hårbørster, nøkkelringer eller notatbøker i lekebutikkene. Leah sitt derimot, finnes overalt! Og ettersom det er såpass kort kan jeg gjøre mye morsomt med det, som feks å pynte rommet med disse dekorative, batteridrevne lampene som lyser opp barnerommet på en varm måte – perfekt som nattlys for mørkeredde barn eller ammende mødre som ønsker å se hva de driver med uten å miste nattesynet og våkne helt.

OVERSIKTLIG BIBLIOTEK-BOKHYLLLE HER

Bøker kommer i mange varianter, og i denne lekre og oversiktlige bokhyllen har vi samlet alle slik at hun selv, fra ung alder, enkelt kan velge hvilken bok vi skal lese før hun legger seg. Her finnes sangbøkene, eventyrbøkene, pekebøker, bøker man har arvet, bøker man har fått i bokklubber og selvfølgelig bøkene om Roald Dahls magiske karakterer som vi alle kjenner fra vår egen barndom.

BOKHYLLE MED ROSA, HVIT ELLER BLÅ BAKGRUNN HER

Noe annet som er oversiktlig, er denne bokhyllen med skuff – også fra Alice & Fox. Her står noen av gavene hun har fått på display, blant annet leker, sølvarmbånd og en bamse. Denne er tidløs og klassisk, og kan brukes helt frem til ungdomsskolealder kombinert med hyller og et skrivebord som finnes i samme nettbutikk fra samme varemerke. Er den ikke fin? Og best av alt: de rimelige prisene!

BALLBASSENG HER – FINNES I FLERE FARGER

Sist, men definitivt ikke minst, ballbassenget som jeg kunne ønske fantes da jeg var liten! Er det innafor å være misunnelig på sitt eget barn? Heldigvis er det plass til meg oppi der også – her skal vi ha det gøy! Planen er å få inn en sklie etterhvert slik at hun kan klatre opp og skli ned i bassenget. Om ikke hun klarer å underholde seg på dette rommet etterhvert, er det noe galt. Jeg elsket å leke for meg selv, og krysser fingrene for at det er noe som går i arv slik at mamma og pappa også får litt alenetid. Er det innafor å si?

Hva syns dere om barnerommet hittil? Sjekk ut innredningen tl Alice & Fox her!

HAN BLE DØMT!

“Retten finner det bevist utover rimelig tvil at det ikke forelå noen form for samtykke fra fornærmede, heller ikke i form av konkludert atferd, og at tiltalte rent faktisk har skjønt dette. I denne forbindelse nevner retten at tiltalte, som er asylsøker fra Syria, ikke behersker norsk godt, og at politiet opplevde betydelige kommunikasjonsproblemer med ham da de kom til stedet. I tillegg har tiltalte forklart at han har liten erfaring med å kontakte kvinner. Retten har tatt disse forholdene i betraktning, men er likevel overbevist om at tiltalte skjønte at han foretok seksuelle handlinger mot en person som ikke samtykket i dette, slik at han har opptrådt forsettlig.”

"Etter dette dømmes tiltalte for overtredelse av straffeloven § 297."

Wow, dere. En 13 måneder lang kamp er over, og jeg kom seirende ut av saken. Hvem skulle trodd det for et år siden? Jeg for min del er fornøyd med at saken i det hele tatt kom til retten. At han i tillegg ble dømt betyr at systemet fungerer, selv om jeg lenge hadde mine tvil. Jeg håper bare det fungerer for alle – og ikke bare for dem som roper høyest på sosiale medier. Mange spør om jeg synes det er synd at han får betinget fengsel og slipper soning, men fakta er jo at jeg har kjempet for at systemet skal fungere, og da må jeg også kjempe for at systemet skal fungere for han. Jeg har forståelse for at det manglet tilstrekkelig fysiske bevis for å fengsle han, og er ufattelig glad for at jeg ble trodd i retten, og jeg håper og tror at både han og andre forstår at dette ikke er OK oppførsel. Det har tross alt vært et par medieoppslag rundt denne saken, så jeg håper at dette kan hindre andre i å oppleve det samme – i alle fall for en stund mens saken ennå er fersk. Nå skal jeg fortsette å hjelpe overgrepsutsatte som stadig kontakter meg i innboksen. Min oppfordring er fortsatt at vi skal dele, kjempe og anmelde. Det er utrolig tøft å stå i det når det stormer som verst rundt deg, men fyfaen badass jeg føler meg nå som jeg har gjort det. Jeg kjempet for meg selv, og jeg vant! Vi jenter kan klare ALT! 👊

HØR FØDSELSHISTORIEN I PODCAST-FORMAT

I ukens episode av Skamløspodden har jeg gått i detalj på fødselshistorien som fant sted for akkurat to måneder siden. Wow, tenk at Leah er to måneder i dag? Tiden har gått såå fort! Episoden kan du høre på Spotify, iTunes eller Podkaster-appen på telefonen din, eller ved å klikke her! Neste onsdag kommer episoden om rettssaken hvor vi snakker om nominasjonen til jenteprisen 2019 og hvordan året har vært. Har du noen spørsmål i forbindelse med den, kan du sende meg en melding. Episoden spilles inn til søndag!

ALLE AMMENDE MØDRE BØR HA DENNE I HUS!

Reklame | Ammebutikken.no

Jeg føler meg vanvittig heldig som kan fullamme barnet mitt, og bøyer meg i støvet for alle som må sterilisere flasker og varme opp morsmelkerstatning, spesielt om natten. Jeg pumpet og matet med flaske én natt når jeg hadde drukket alkohol under PINK-konserten, og kjenner det blir leeenge til neste gang – om melkeproduksjonen holder seg, naturligvis.

I tillegg bringer amming med seg utrolig mange helsefordeler for både mor og barn. Morens livmor krymper raskere, gravidkiloene faller raskere av, det er billigere, det reduserer stress og sannsynligheten for å få mange alvorlige sykdommer. Morsmelk sørger i tillegg for at barnet får bedre immunforsvar, at det sover bedre og er bra for hjernens utvikling. Det sies også at amming øker nivået av “oksytocin” i både mor og barns kropp på grunn av nærheten, men denne nærheten tror jeg man får med flaske også.

Jeg hadde bestemt meg for å amme lenge før jeg ble gravid, og når jeg ble gravid søkte jeg mye informasjon slik at jeg var godt forberedt. Jeg visste om de ulike ammestillingene, hvilke grep barnet måtte ha, hvordan jeg kunne tilby brystet for at datteren min skulle holde på vakuumet , alt om sårbehandling og eventuelle problemer som kunne oppstå – feks stramt tungebånd, lav produksjon og for rask/treg utdrivning. Jeg kjøpte også inn en dobbel elektrisk brystpumpe fra Medela i tilfelle jeg trengte å samle opp litt til far eller en barnevakt. Dette gjorde at jeg var forberedt. Men det jeg ikke visste, var at en silikonkopp til 299,- fra Ammebutikken var nok.

NATUREBOND MELKEOPPSAMLER FÅR DU TAK I HER

Denne prøver jeg å bruke hver gang jeg ammer, og ammehjernen min blir stadig flinkere til å huske det. Når Leah spiser av det ene brystet, klemmer jeg denne gummikoppen sammen over nippelen på det andre brystet og lar vakuumet suge ut melka som normalt ville havnet i ammeinnlegget. På én amming får jeg mellom 60 og 90 ml melk som jeg kan spare til kveldsmatingen, ha med i flaske på tur, eller gi til den som passer barnet. Spiser hun ekstra mye i 22-23 tiden, sover hun gjerne til 06, og det hjelper denne håndpumpen fra Naturebond meg med. Den er virkelig heeelt genial, og jeg skulle ønske jeg visste om den tidligere!

I RETTEN: HVA HADDE DU PÅ DEG? HVOR FULL VAR DU?

Nå er det en uke siden jeg logget meg inn her sist, og det med god grunn. Jeg har trengt å slappe av, klarne tankene, forberede meg til rettssak og sist, men ikke minst, kverne over hvordan rettssaken gikk. Jeg trodde jeg hadde et ønske om å skrive mer om saken og tiden før og etter, men da journalistene begynte å stille spørsmål føltes det mer naturlig å svare “ingen kommentar”. Jeg kommer til å fortsette å kjempe for en endring i systemet, men nå er jeg ferdig med denne saken. (Les alt om saken her).

Mandag 09.09 var en dag jeg hadde gruet meg til i 13 måneder. Jeg hadde vitnet i retten før, men ikke på denne måten. Ettersom tiltalen var nedjustert fra voldtektsforsøk til seksuell kontakt uten samtykke, hadde jeg ikke krav på bistandsadvokat, så jeg møtte opp alene. Riktignok ifølge med samboeren min, datteren min og en mann utstedt fra vitnestøttesenteret hos politiet, men ingen av disse kunne bidra med mer enn moralsk støtte.

Jeg var kalt inn til klokken 09. Dette ble raskt endret til 09.45. Likevel var jeg ikke på innsiden av salen før klokken var 10.55. Det hele startet med at aktor ba meg gjenfortelle hva som skjedde den kvelden. Tiltalte hadde allerede fortalt det han påstår er hans sannhet, nå var det på tide å fortelle min sannhet – sannheten. Deretter var det tid for å bli grillet. Torsdagen i forveien hadde jeg nemlig fått beskjed om at jeg måtte forberede meg på å måtte svare på en del ubehagelige spørsmål. Uten advokat måtte jeg forberede forsvar.

Jeg måtte svare på hva slags antrekk jeg hadde på meg. Her svarte jeg at antrekket mitt ikke har noe med saken å gjøre, men at jeg gikk i en heldekkende kjole, olajakke og joggesko. Jeg måtte også svare på hvor god stemning det var denne kvelden. På dette spørsmålet spurte jeg forsvareren hans om han fisket etter om jeg var full, og det gjorde han. Jeg svarte at det var god stemning, at jeg hadde drukket, men at jeg ikke var snydens ettersom dette var min første fest med nye kolleger. Jeg svarte også at jeg vet at han hadde drukket, og at mitt inntak ikke skal brukes som årsak mens hans inntak brukes som unnskyldning. Forsvareren spurte også om jeg tjente godt på å blogge om hendelsen. Her svarte jeg at jeg ikke sendte ut en eneste faktura siste halvdel av 2018.

Jeg følte at jeg svarte bra for meg. Overraskende bra. Jeg avbrøt han der han prøvde seg på urelevante spørsmål, og ba han vente til jeg hadde snakket ferdig når han forsøkte å prate i munnen på meg. Dommen er ennå ikke offentliggjort. Ifølge statistikken ender kun 3,3% av alle landets overgrepssaker i retten, og kun 1% i dom, så jeg holder hodet kaldt. Seier eller ikke, å komme inn i den rettssalen var en seier i seg selv.

DRAMMENS TIDENDE SKRIVER:

Benedicte Haugaard (28) blogget om at hun ble overfalt på vei hjem fra byen. – Jeg vil være en stemme for alle jenter som har, eller som kommer til å oppleve overfall, skriver hun. Mannen som er tiltalt for overfall sier det aldri har skjedd.

Natt til søndag 12. august i fjor var Benedicte på vei hjem fra Svelvikdagene. Mens hun gikk, snakket hun i telefonen med en bekjent som befant seg rett i nærheten. Da hun nærmet seg huset der hun bor kom en mann opp bak henne. Hun kjente ham ikke, men hadde sett ham flere ganger.

– I det jeg passerer det siste gatelyset, hører jeg plystring bak meg. Jeg snur meg og ser en mann. Jeg smiler og nikker som jeg pleier når jeg møter ham, fortalte Benedicte da hun forklarte seg i Drammen tingrett mandag. Der er mannen i 30-årene tiltalt for seksuell handling mot noen som ikke har samtykket.

Benedicte gikk videre etter å ha hilst. Ifølge henne kom mannen da opp på siden av henne.

– Han spurte om å få kysse meg. Jeg sa nei, og gikk videre. Da la han hånda på skuldra og sa «la meg kysse deg». Han holdt den ene hånda i nakken og dro meg ned, og stakk tunga inn i munnen min. Den andre hånda hans skled nedover rumpa, over låret og inn mellom knappene på kjolen foran, fortalte Benedicte i retten.

Benedicte beskriver mannen som pågående og aggressiv. Hun prøvde å ta dytte ham vekk. Mens hun forsøkte å dytte ham vekk kom den bekjente hun var på telefon med. Han skjønte at det skjedde noe, og kom til stedet.

– Da jeg kom la han umiddelbart på sprang, forteller den bekjente. For ham virket det som om Benedicte forsøkte å få mannen vekk eller holde ham på avstand.

De varslet politiet og like etter fant politiet en mann som passet til beskrivelsen. Benedicte gjenkjente ham og han ble siktet. Dagen etter ble han løslatt med besøksforbud. Benedicte syntes det var vanskelig at mannen bodde i nærheten.

– Han skadet meg ikke, men han tok fra meg tryggheten min. Jeg går ikke ut i mørket lenger. Jeg tør ikke engang gå ut og lufte hundene i mørket. De første to månedene var jeg redd for å overnatte alene hjemme. Jeg er redd når jeg våkner om natten. Det har vært veldig tøft. Jeg har følt at jeg har sittet i fengsel hjemme. Jeg har flombelysning ute og alarm, fortalte hun i retten.

Benedicte var så frustrert over situasjonen og det hun mener er manglende oppfølging fra politiet at hun fortalte om hendelsen på bloggen sin. Ifølge henne vurderte hun grundig om hun skulle dele historien sin. Hun var redd for å bli kalt PR-kåt og oppmerksomhetssyk, men valgte likevel å publisere.

– Jeg vil være en stemme for alle som ikke har anmeldt. Alle som fikk saken sin henlagt. Alle jenter som har, eller som kommer til å oppleve overfall. For det tar ikke slutt. Ikke med de latterlige straffene vi har her i landet. Jeg har fått hundrevis av meldinger i dag, og mange av jentene forteller sine historier. Historier om voldtekter og henleggelser, og følelser av å ikke bli trodd. Dette kan vi ikke ha noe av, skrev hun på bloggen få dager etter hendelsen.

Innlegget fikk massiv respons og ble lest og delt flere tusen ganger.

Mannen i 30-årene satt og ristet på hodet mens Benedicte forklarte seg i retten. Han innrømmer at han møtte henne den aktuelle natten, men har en helt annen versjon av det som skjedde.

– Jeg gikk bak henne, og spurte om jeg kunne snakke med henne. Jeg spurte om vi kunne bli kjent, og hvis du vil kan vi dra hjem til meg for en kopp kaffe. Hun sa nei, og sa at hun var gift eller forlovet eller noe sånt. Jeg spurte om å få en klem og da sa hun ja. Jeg ga henne en klem og holdt rundt ryggen hennes, men jeg har ikke rørt henne nedentil. Jeg spurte om å få et kyss, og det sa hun nei til. Da slapp jeg henne. Det var det som skjedde, fortalte mannen i retten.

– Hvorfor tok du kontakt, spurte aktor, politiadvokat Hildegunn Teigen.

– Jeg er ung og ugift, og ville snakke med henne. Kanskje kunne hun bli en venninne eller kjæreste. Jeg hadde ikke noe tanke eller hensikt om å voldta. Jeg tok kun kontakt for å snakke, sa mannen. Han fortalte at han hadde drukket for første gang denne kvelden, og han hadde heller aldri hatt kontakt med jenter i Norge tidligere.

– Har du gjort noe feil i denne saken, spurte aktor Teigen.

– Jeg burde kanskje ikke snakket til henne i det hele tatt. Alle kan gjøre feil, sa mannen i retten.

Mannen fortalte også om en tøff periode etter hendelsen. Han flyttet fra Svelvik kort tid etter hendelsen. Benedictes blogging gjorde ifølge ham at mange skjønte hvem han var.

– Folk snakket og så på meg. Jeg ville ikke bo der lenger. Jeg flyttet en uke etter hendelsen, og bodde tre måneder på hotell, fortalte han i retten.

Politiet mener at mannen skal dømmes til 40 dager i fengsel. Mannens forsvarer, advokat Svein Duesund, mener at retten ikke kan utelukke at hans klient snakker sant og derfor må frifinnes. Han mener også mannens manglende erfaring med kvinner og språkproblemer kan ha hatt betydning.

– Kanskje var det et klossete sjekketriks. Hvordan har de forstått hverandre? Kan det skyldes en misforståelse? spurte han.