STIL ER UNIKT – BLI MED HJEM TIL OSS

Reklame | Stilhuset.no

Interiør og stil er unikt, og det bør det få være hos deg også. Det er fort gjort å bli inspirert av bilder på Instagram, forsidene på magasinene i butikken og stylingen i nettbutikkene, men til syvende og sist er det du som skal bo der. Jeg har lenge tenkt at både hjem og antrekk bør speile personligheten din, men hadde jeg virkelig trodd det hadde både hus og klær vært fargerikt, sprudlende, innbydende og utadvendt. Slik er det altså ikke. Her er det mørkt, skandinavisk og industrielt. Sort og gull, botanisk og mørkt.

Da jeg var 18 år og flyttet for meg selv, malte jeg hele leiligheten i hvitt og cafe latte. Chabby chic var stilen, og møblene likedan. Jeg byttet stadig ut møblene, men holdt meg til beige og brune toner. Også i min nye leilighet, seks år senere. Ny sofa var på vei inn. Også beige. Nye puter, gardiner og stuebord. Brunt, fløyel, industrielt. I februar 2018 kjøpte jeg en 175 kvadratmeter stor enebolig med tre etasjer, og tror du ikke hele huset var malt hvitt og cafe latte? Jeg hadde håpet at et boligkjøp skulle tvinge meg ut av interiør-komfortsonen jeg hadde bodd i halve livet, men her sitter jeg. I en boble full av brune toner, med innslag av sort, gull og utenkelig mange planter. Og leopard. Jeg elsker leopard. Så da er det vel dette som er meg, ikke fargerikt og sprudlende.

Nå som jeg har landet på hvem jeg er stilmessig, kan jeg slenge meg på trendene. Et godt eksempel er alle monstera-plantene jeg har i stuen, eller pampasgresset som stikker ut av ikke bare en, men fire vaser her i huset. Jeg har pyntet med coffeetable-bøker, hodeskaller, tørkede roser og magasiner, og kjøper krydder fra Nicolas Vahe fordi det ser best ut i krydderhylla på kjøkkenet.

Jeg har 16 posters i forskjellig størrelse fordelt på tre etasjer, og bytter de ut etter sesong, trender eller humør. Heldigvis har Stilhuset lave priser og et utvalg som passer meg perfekt, slik at jeg kan bytte så ofte jeg ønsker. Stilhuset kommer også med muligheten til å trykke egne bilder, slik jeg har gjort med bilder av datteren min på soverommet. Dette er unikt, og noe jeg har savnet blant konkurrentene. Mitt neste prosjekt blir en bildevegg med rammer og posters i ulik størrelse – dette finner du også hos Stilhuset.

SPENNING I KULISSENE

Jeg hater når influensere sier at de har et prosjekt på gang, men ikke kan si hva det er – men jeg klarer ikke å la vær. Det skjer så mye spennende om dagen og jeg klarer ikke å holde det inni meg! Jeg har fått en utrolig kul designermuliget hvor jeg skal lage et produkt helt fra bunn, og det jeg jobber med nå krever maaange timers research, inspirasjonsleting og arbeid. Når det lanseres er jeg sikker på at jeg kommer til å være ufattelig stolt, og jeg gleder meg til å vise dere hva jeg har jobbet med i høst!

Nå er jeg hjemme fra Vestlandet igjen, og jeg kan ikke tro at turen gikk så smertefritt – 14 timer i tog fordelt på to døgn, midt i et utviklingstrinn!? Leah sov hele veien, tur-retur, og har vært en engel under hele oppholdet i Nærøyfjorden ♥

Nå skal jeg rydde litt i huset før jeg får familiebesøk, og jobbe videre med prosjektet mitt. Heldigvis kan mye av det gjøres fra macen, spesielt nå som jeg har fått påfyll av energi og inspirasjon fra Vestlandet. Vi blogges!

OPPSKRIFT-ONSDAG: PASTA À LA LEIFI

I dag reblogger jeg en av de mest populære oppskriftene her inne ettersom det har blitt et par år siden sist, så shoutout til kjæresten min som er verdens beste hobbykokk, og som kom opp med denne pastaen på en av våre første dates! Første gang jeg var hjemme hos han lagde han denne retten til meg, og jeg hadde aldri smakt bedre pasta i hele mitt liv! Og det beste er at retten er enkel, og tar typ 20 minutter å lage, så derfor skal jeg dele den med dere. Denne pastaen er perfekt som kosemat i helgen, som comfortfood på en grå hverdag, og passer også perfekt om du får gjester. Lov meg å si ifra om dere tester den ut ♥ Denne er SÅÅ god, og MÅ prøves!!

TO STORE PORSJONER:

350 gram svinekjøtt, 50 gram pepperoni, 3 dl creme fraiche, to kjøttbuljongterninger, en hel chili, en hel kinesisk hvitløk, pasta tagliatelle, to dl vann, 1 hvitløksbagutette, 2 ss meierismør, salt og pepper. Serveres gjerne med ruccola og parmesan.

SLIK GJØR DU:

Stek smøret sammen med opphakket chili, pepperoni og hvitløk mens du koker pasta og varmer baguetten i ovnen. Mens dette pågår koker du 2 dl vann i vannkokeren. Når smøret freser tilsetter du svinekjøtt og bruner det i 2-3 minutter. Når vannet i vannkokeren er ferdig heller du det over i en kopp og rører inn buljongterningene. Når alt er stekt tilsetter du 3 dl creme fraiche og buljongvannet. Kok alt inn i ca 5 minutter, og hell sausen og kjøttet over pastaen. Server med hvitløksbaguetter, parmesan og ruccolasalat.

INTERIOR WISHLIST

Reklame | Annonselenker

Er det én ting jeg har brukt for mye penger på i år, så er det interiør. Sånn er det kanskje for mange av de som går hjemme å stirrer ihjel de samme møblene og pynten hver dag? Jeg har vært hjemmeværende i seks måneder allerede i forbindelse med fødselen, og føler stadig for å bytte ut ting i hjemmet. Øverst på ønskelisten nå står ny spisestue, helst med drivved-plate og smijernsvogner. Nye pynteputer i sofaen står også høyt på listen, men jeg må også innrømme at jeg har veldig lyst på et lunt, hvitt og fluffy gulvteppe i stua – noe á la Layered, bare ikke til prisen av 9000 kroner. Derfor har jeg vært innom en av favorittbutikkene mine når det kommer til interiør på nett, nemlig Ellos Home! Nå spares det riktignok fortsatt til våren 2020 hvor det blir innkjøp av båt og noen uker ulønnet permisjon, men snart dere – SNART!

PINNESTOL // BORD //  ORANSJE PUTE //  SKINNSTOL // PUTE GEOMETRI // TEPPE // VASE 

REISETIPS: NORWAY IN A NUTSHELL

WOW! Har dere sett noe vakrere? Ikke bare mannen og barnet ( 😉 ) men fjorden, fjellene og naturen! Bildene er tatt i Nærøyfjorden mellom Flåm og Gudvangen, en opplevelse som i engelske turistbøker kalles “Norway in a nutshell”. Det er tre år siden jeg var her sist, og jeg hadde rett – det er umulig å glemme hvor vakkert det er her! “Norway in a nutshell” er en tur som er utrolig populær blant amerikanere, indere og asiatere, men som mange nordmenn ennå ikke har oppdaget. Dette er en tur for deg som ønsker en miniferie vekk fra storbyen – en ferie du kan gjøre unna på en dag eller to, med direktetog fra både Oslo og Bergen. Uansett hvilken av storbyene du velger å ta toget fra, havner du på Myrdal stasjon, 866 meter over havet.

På Myrdal stasjon venter de små, grønne vognene tilhørende Flåmsbanen på spor 11, klar for å ta deg med på verdens vakreste togtur gjennom Flåmsdalen. Togturen er på to mil, og tar en time – her får du flere wow-opplevelser! Du får blant annet se nedre del av vakre Rallarvegen, Rjoandefossen på 140 meter, 20 tunneler med utskjæringer for å optimalisere utsikten over Flåmsdalen, og muligheten til å se huldra som synger i Kjosfossen. I Flåm kan du gå gratis inn på museet tilhørende Flåmsbanen. Her kan du også handle suvenirer tax free, bo på Fretheim hotell, ta zipline, kjøre til Stegastein utsiktspunkt eller gå ombord en av de mange turistbåtene som går til Gudvangen. Her anbefaler jeg The Fjords hybrid-katamaran “Vision of the fjords” eller den helelektriske kopien “Future of the fjords”.

I Gudvangen kan du ta buss til Voss for å komme deg tilbake til Bergen, eller overnatte på Fjordtellet tilknyttet kaia eller tettstedets campingplass som ligger et par hundre meter unna, slik vi gjorde denne gangen. I Gudvangen har de i tillegg en nyoppført vikingslandsby som er verdt et besøk! Noen av båtene kjører kun i sesong, april – oktober, mens andre går hele vinteren. Hvorfor vente? Vi bør alle bli bedre kjent med Norge, og dette er virkelig en plass å besøke!

EN VIKTIG OPPFORDRING TIL KOMMENDE FORELDRE

Til alle dere som sa at nyfødttiden kom til å gå fort, og at jeg må nyte hvert sekund: dere hadde helt rett. I dag er Leah 10 uker gammel, og den lille jenta jeg holder i hendene føles ikke så nyfødt lenger. Det gikk så alt for fort. Nå vil hun ikke ligge i armene mine som en liten baby lenger, hun vil opp å utforske. Hun holder hodet sitt selv, spenner ben og står stivt som en stokk på mammas fang, skravler, gestikulerer, kommuniserer, og ruller rundt på gulvet. Jeg har en 10 uker gammel datter og tar meg selv i å bla gjennom bilder av nyfødte babyer på Instagram for så å savne nyfødttiden, og angre på at jeg ikke tok enda flere bilder – selv om jeg sikkert har tatt 2000. Hvordan kunne så mye skje på så kort tid? Klyp meg i armen, vekk meg opp, stopp tiden. Hjelp!

Så til alle dere som går gravide nå, eller sitter med en nyfødt på armen: Ta vare på øyeblikket fra det sekundet barnet ditt er født. Husk fødselen og det første møtet. Se på barnet ditt og sug inn alt av inntrykk. Ta de bildene du hadde planlagt – plutselig er hun 10 cm lenger. Bruk de søte klærne du har fått bestemor til å strikke for deg – plutselig passer de ikke lenger. Følg med på utviklingen og få med deg det første ordentlige blikket, det første smilet, den første latteren – for du får det ikke tilbake.

Hva er det jeg prøver å si? Jeg vet ikke. Kanskje jeg prøver å fortelle meg selv at jeg vil ha flere. Jeg må ha flere. Helt klart flere ♥

SLIK FÅR JEG BABYEN TIL Å SOVE HELE NATTEN

Dette innlegget er kanskje det mest etterspurte etter jeg ble mor, og jeg kan forstå hvorfor. Som mange av dere har sett på insta- og snapstory så er Leah både opplagt, forut sin tid og veldig blid og fornøyd, og årsaken er all søvnen hun får. Det er selvfølgelig forskjell på barn, så jeg forventer ikke at rutinene våre fungerer på alle. Noen har kolikk, noen har lakenskrekk og noen elsker å sove – min er sistnevnte, et gen hun trolig har arvet fra meg 😄 Dette er rutiner jeg har innført litt etter litt etterhvert som jeg har skjønt hva som fungerer. Med disse rutinene sover hun fra 22-10 (med 2-3 matpauser i søvne) og de fungerer 90% av gangene! Vil du prøve?

💤 Hun får sove så mye hun vil på dagtid, men jeg sørger for at hun er våken minst én time, gjerne to, før leggetid. Da holder jeg henne aktiv med rangler, musikk og sang, eller et bad i badekaret. Sistnevnte tar jeg evt til slutt da det er beroligende.
💤 Når klokken nærmer seg 22 avslutter jeg aktiviteten, demper lyset i rommet, skifter ny bleie og bytter om til pysj, så ammer jeg henne. Hvis jeg vil at hun skal sove ekstra lenge så pumper jeg melk over i flaske slik at jeg vet at hun har spist godt – det er nemlig fort gjort å sovne på puppen før man er mett! Er hun fortsatt våken etter måltidet, så masserer jeg henne med lavendelolje eller bysser henne med dette ni minutter lange white-noise tracket på repeat i bakgrunn.
💤 Når hun sovner putter jeg inn smokken og legger jeg henne ned på en stor 70×100 hotellpute i sofaen. Her pakker jeg henne inn med pledd, dyne, koseklut og en t-skjorte som lukter mamma. White-noise spilles fortsatt i bakgrunn på lavt volum.
💤 Noen ganger våkner hun, derfor lar jeg henne ligge på sofaen litt til hun har falt i dyp søvn. Så bærer jeg henne inn i senga og løfter henne over i bedside-criben. Leah sovner også for seg selv på soverommet, men ikke lenge eller i like dyp søvn som hun gjør på sofaen med oss i trygge omgivelser.
HVA TENKER DU? HAR DU TRUA?

HADDE IKKE KLART MEG UTEN DETTE

Finnes det noe bedre enn å legge seg på sofaen med god samvittighet etter en deilig tur i skogen – spesielt på høsten når skogen er full av farger og luften sprø og frisk? Flammer i peisen, noe godt i favorittkoppen og underholdning i form av en bok, podcast eller favorittserie? Det er lite som slår det, og derfor skjønner jeg ikke hvorfor jeg ikke gjør det oftere. Denne uken har jeg hatt spesielt god samvittighet. Jeg har spist sunt, gått mye og hatt to heftige styrkeøkter. det bør vel veie opp for alle nøttene med sjokoladetrekk? Hah!

Jeg har de siste ukene vurdert å melde meg inn på treningssenteret her i Svelvik, men jeg lurer på om jeg venter. Disse turene i skogen med Leah i bæresjal er rett og slett magiske, og jeg tror jeg skal holde fast til disse rutinene frem til snøen kommer. Når det er sagt så er dette bæresjalet helt genialt, og jeg kjenner at den gammeldagse, afrikanske urkvinnen i meg kommer ut når jeg bærer datteren min inntil kroppen min, haha. Bæresjalet mitt heter Caboo Close og er fra Jollyroom, og er samboerens gave til meg slik at jeg skal klare meg enklest mulig de tre ukene jeg er alene hjemme og han er på jobb på sjøen. Caboo Close har kombinert sjal og sele og er enkel å bruke, men ønsker du et rent bæresjal eller en sele som menn også vil bruke, kan du sjekke ut lenkene her:

BÆRESELE FRA BABYBJØRN HER // BÆRESJAL FRA BABYLONIA HER

Nå se jeg på soloppgangen over Svelvikstrømmen mens Leah ligger i babygymmen og bruker litt energi. Jeg kan ikke akkurat skryte av overskuddet mitt om dagen. Den siste uken har hun vært så aktiv, og hun sover omtrent bare fra 22-04! 😂 Please send help!

OPPSKRIFT-ONSDAG: TRUFFLE CREAM CARBONARA

God onsdag – og som vanlig, ingen onsdag uten oppskrift! Denne oppskriften blogget jeg i fjor, men ettersom den ble så stor suksess både blant dere lesere og her hjemme, pusher jeg den på dere igjen. I dag blir det ikke pasta på meg, men hjemmelaget sushi som jeg skrev om forrige uke! Mamma kommer på besøk og skal overnatte, og planen er å overtale henne til å være barnevakt så jeg får dratt på innflytningsfesten til manageren min, Anne-Brith på lørdag. Har dere fått med dere at hun er tilbake i Bloggerne? RÅTT!

DU TRENGER:

1 pakke fersk pasta – 1 dl fløte – 1 eggeplomme
2 kyllingfileter – bacon i strimler
1 chili – 1 hvitløksfedd
masse revet parmesan – smør til steking
Sort trøffel, trøffelolje eller trøffelsalt
Hvitløksbaguetter

Fres hvitløk og chili i panna til det har blitt blankt. Ha over kylling og bacon, og gjennomstek – tilsett salt, pepper og trøflene. Sett pastaen til koking. Har du kjøpt fersk pasta trenger den som regel ikke mer enn 4-5 minutter i vannet. Når pastaen er ferdig heller du av vannet, og tilsetter pastaen i stekepanna med kjøttet. Hell over fløten og parmesanosten, og vend til osten smelter. Strø noen friske urter over, og server med eggeplomme og hvitløksbaguetter. Voila! Håper det smaker! Eller.. Det vet jeg det gjør 😉

SMÅ HVERDAGSGLEDER

GOD mandag! Jeg har begynt å elske mandager. Er det ikke rart? Nå som jeg er i permisjon har det liksom blitt kjedelig med helg, for da skjer det så lite som angår meg og min nye tilværelse som småbarnsmor. Jeg skal jo ikke ut på fylla, så lørdagene er på en måte ikke så spennende lenger. Det mest interessante er hva som befinner seg i bleiene til Leah og hva som foregår i mailboksen, og den fylles jo ikke akkurat opp i helgene når folk har fri. Jeg hater å sitte med uferdige prosjekter, samarbeidsavtaler eller samtaler på fredag ettermiddag, da kribler det i fingrene etter å åpne mailboksen igjen på mandag.

I dag er planen å gjøre litt yoga på verandaen før jeg går en lang tur i skogen – med Leah i bæresjal og Nala i bånd. Denne hundesykdommen som sprer seg rundt er fæl, men jeg har ikke samvittighet til å sperre henne inne i hagen på ubestemt tid. Ikke orker jeg det heller – hun er så latterlig krevende når hun ikke får den mosjonen hun trenger. Jeg holder henne naturligvis unna andre hunder når vi er på tur, men helt ærlig, hadde hundesykdommen smittet via grøftekanten så hadde flere hunder vært syke/døde. Tror dere ikke? Uansett, jeg har en fantastisk dag til tross for at jeg savner kjæresten, og her har dere årsakene:

😍 Jeg føler meg uovervinnelig om dagen. Det går sikkert fort over, men nå gå nesten alt min vei. Og det fortjener jeg etter et helt år med dårlige nyheter, haha. Jeg vant rettssaken, jeg mestrer rollen som deltids-alenemamma, jeg klarer å holde huset rent og ryddig OG jeg får tid til å sove og slappe av. (Slappe av og slappe av.. jeg jobber i skrivende stund fra badekaret der jeg SKULLE slappe av!)
😍 Vi har fått tørketrommel på vaskerommet! Det var noe jeg mente vi ikke trengte, men herregud så deilig det er å slippe å henge opp håndklær og sengetøy til tørk i stua nå som høst og kulde banker på døra!
😍 Bloggen går så det suser om dagen, og jeg får den ene spennende mailen etter den andre. Nå må vi bare få bedre kontroll på podcasten også, så snakker vi! Til dere som lurer på hvordan det fungerer med det nye managementet: foreløpig gjør jeg alt på egenhånd, så mestringsfølelse er det ikke mangel på om dagen!
😍 Vi har fått opp jacuzzien for høsten, og jeg nyter hvert sekund! Selv om kjæresten min syns det er for varmt med 42 grader…