MAMMAKROPPEN UFILTRERT

Den siste tiden har jeg fått mange kommentarer på at jeg ser så bra ut etter fødsel, så jeg tenkte det var på tide å skrive litt om nettopp det. Noen går mye opp i vekt, men unngår strekkmerker. Andre går omtrent ikke opp i vekt, men får mange hormonelle strekkmerker. Noen får mye vann og hevelser i kroppen, andre får ingenting. Noen mager blir store, andre er nærmest usynlige. Og det fine er at alt er like normalt! I noens øyne har jeg kanskje «hoppet tilbake til min normale kropp», men jeg kan love dere at det ikke er tilfellet – ikke tro jeg slapp unna! Jeg gikk kanskje ikke opp så mye i vekt under svangerskapet, men vekt er ikke alt!

1. Jeg tapte masse muskelmasse på grunn av tidlig bekkenløsning og lite bevegelighet! 2. Magen er (naturligvis) slappere, men det er også lårene. 3. Rumpa mi har blitt vesentlig mindre spretten. 4. Ryggpuppene har fått et par nye kompiser. 5. Navelen min ser ut som logoen til HydroTexaco. 6. Jeg har blitt velsignet med nye tigerstriper. Og ikke nok med det! Håret er slitt og konstant fett, og kvisene har meldt sin ankomst for fullt. De gode nyhetene? Jeg har fått verdens fineste datter! Kroppen min har laget et nytt menneske!

Nå går jeg inn i barseluke seks, og jeg kan endelig begynne å trene igjen. Men ikke tro jeg skal presse kroppen min. Den har gått gjennom nok for en stund! Jeg skal trene pilates for å bygge opp kjernemuskulaturen. Jeg skal svømme for å reparere bekkenproblemene som dessverre fortsatt plager meg. Jeg skal praktisere yoga for å styrke hodet i denne kaotiske perioden. Jeg skal trille turer for å lufte hunder og barn. Mer trengs ikke – mer hokus pokus er det ikke. Ikke stress. Nyt barseltiden, og sett pris på kroppen din. Forsøk å aksepter, men ikke føl at du er nødt til å elske. Gjør de endringene du føler for, men aldri føl skam. Gå rundt i undertøy og bikini og vis frem MAMMAKROPPEN din stolt, for de «deilige» kidsa på stranda ain’t got shit on you 💪🏼

HAPPY PRIDE! – OG EN GLADNYHET

God lørdag, og gratulerer til Drammen og dens innbyggere som endelig har klart å få fingeren ut av ræva (bokstavelig talt) og arrangert byens første PRIDE! I dag pøsregner det på østlandet, men det hindrer ikke meg og Leah i å kle oss i regnbuens farger og kjøre inn til byen! Vi har tross alt paraply og regntrekk til vogna, så ingen unnskyldning her altså. Jeg håper folk tar turen til byen til tross for uvær, for dette er en viktig markering! Jeg skal møte mamma i byen og kanskje ta en lunsj, men før det så skal jeg innom Wamklinikken for et spennende samarbeid – et samarbeid jeg er usikker på hvordan dere vil reagere på ettersom det innebærer en viss endring av kroppen. Men så lenge dette er noe jeg står inne for og gjør for meg selv, så tenker jeg at det er greit. Jeg vet det er mange andre der ute som lurer på om denne behandlingen fungerer, så det skal jeg altså finne ut. Mer om dette senere 🙂

IPHONE 8S TAR RÆVA BILDER I DÅRLIG LYS

I skrivende stund sitter jeg og Leah ved spisebordet. Hun sover, og jeg spiser frokost og renser kaffemaskinen. Det er så nedtur når kaffemaskinen blir sperret og du egentlig har dårlig tid, men er det én ting jeg ikke klarer meg uten om dagen, så er det koffein. Jeg regner med vi er fler? Livet som småbarnsmor ass.. konstant poser under øynene og kronisk søvnunderskudd her altså!

I går fikk jeg forresten en skikkelig gladnyhet! Kjæresten min har fått seg ny jobb som han starter i på mandag, og kommer derfor hjem en tur i natt! Han er på vestlandet nå, og det er også hans nye jobb. Han kjører altså tur/retur vestlandet for å være med jentene sine i et lite døgn, og jeg gleder meg såå masse til å se han igjen! Det blir sushi, film, badekar og spoonings, I’m telling you.

I går var det oppholdsvær, hvilket betyr trilletur, og på butikken plukket jeg med meg disse liljene som jeg ikke aner hvordan ser ut når de blomstrer. Ingen helg uten friske blomster på bordet, eller hva? Jeg var også innom naboen og fikset neglene mine igjen, og denne gang gikk jeg for favorittfargen min “barista” som passer perfekt til sesongen vi nå nærmer oss. Det er så kjipt. Misforstå meg rett, jeg elsker høsten, men det betyr også at mørket og vinteren nærmer seg. Jeg liker kakao, peis, badekar og stearinlys, men ikke vinter.

DU HAR FÅTT BARN – LEGG VEKK MOBILEN!

“Legg vekk mobilen – her skaper vi magi” stod det på veggen på den ene fødestuen på Drammen sykehus når jeg var på omvisning der måneden før fødselen min. Tenk at mange kommende foreldre i det hele tatt må minnes på det? Vi hadde riktignok med både mobiler, kamera og ladere på sykehuset, men kun for vår egen del, og kun for ventetiden før fødselen. Jeg ser mange andre mamma-influencere deler alt fra sykehusinnleggelsen, smertelindringen, ventetiden, fødselen og den første tiden etter – og det mens det hele pågår. Det kunne aldri falle meg inn å fokusere på noe annet enn livets viktigste øyeblikk, uansett hvor mange følgere jeg hadde hatt.

Så fort vi innså at hun var på vei, ble alt lagt på hylla. Faktisk var vi så forelsket i dette lille vesenet at vi glemte å informere nærmeste familie om fødselen før dagen etter. På barselrom 333 på Drammen sykehus levde den nye familien i en isolert boble, og jeg husker at jeg for første gang ikke brydde meg om hva som foregikk på telefonen. Det skulle gå tre dager før jeg delte noe som helst. Tre dager hvor vi ikke gjorde annet enn å beundre henne, lukte på henne og ligge inntil henne.

For en stund siden satt mamma på bussen og oppdaget en pappa som satt sammen med sønnen sin. Sønnen søkte farens oppmerksomhet, men faren kikket bare ned i skjermen og overså den lille gutten totalt, og du kunne se at han ikke turte å si ifra. Skuffelsen var der, og den var visst lett å legge merke til. Hvor ufattelig trist er ikke det? Det skal aldri Leah få oppleve. Aldri.

Vi lever i en verden der alt foregår i lomma vår. Vår avhengighet til skjermen og den digitale verden vinner over moral og verdier, og vi er mer opptatt av å følge med på hva som skjer i alle andres liv, enn rett foran øynene på oss. Meg selv inkludert, frem til nå. Denne første måneden med Leah har fått meg til å tenke på hva som er viktig for meg, og det er menneskene i livet mitt og minnene vi skal lage sammen. Faktisk har det å få barn gått så innpå meg at jeg i en periode vurderte å legge ned både firma, blogg og offentlige kontoer, men kjenner jeg meg selv rett hadde jeg fort begynt å kjede meg. Likevel, jeg begrenser pc-tiden til én time om dagen, og det er når hun sover. Mobilen legger jeg vekk når hun er våken eller jeg ammer, bortsett fra når vi ringer pappa på FaceTime eller tar bilder av henne og oss. Hun er baby nå, ikke om ett år. Denne tiden får jeg aldri tilbake igjen.

OPPSKRIFT-ONSDAG: CRISPY PEKING DUCK

God onsdag! Jeg legger merke til at det blir mye oppskrifter om dagen, utrolig nok, siden jeg er alene hjemme med et nyfødt barn! Men siden jeg er så godt igang, tenker jeg å gi “oppskrift-onsdag” et forsøk igjen. Jeg har, som mange kanskje har fått med seg, en kokkeutdanning i bunn, og har en genuin interesse for matlaging. Kanskje det smitter over? Sjekk ut flere av mine oppskrifter her!

På mandag hadde jeg som sagt besøk av onkelen min fra Porsgrunn, og ettersom jeg allerede hadde tatt ut to andebryst fra fryseren for å lage asiatisk salat, kom jeg på at jeg kunne lage denne deilige retten istedenfor! Den asiatiske salaten får jeg heller spise med kylling senere i uken – det er jo nesten en skam å kaste bort and i en salat! Så her er den, oppskriften på deilig crispy peking duck!

TIL TO PORSJONER TRENGER DU:

To andebryst, en pakke peking duck pannekaker (lyse hvete-tortillas fungerer) gulrøtter, purre, vårløk, agurk, koriander og hoisinsaus.

DETTE GJØR DU:

Forvarm stekeovnen på 180 grader. Stek smør på høy varme mens du ruter opp skinnet på andebrystet, krydre filetene med salt og pepper, og legg de med skinnet ned til det har blitt sprøtt og brunt. Legg filetene over i en ildfast form, sett inn et steketermometer og la filetene stå ca 15-20 minutter til kjernetemperaturen har nådd 65 grader. Mens filetene steker i ovnen skjærer du opp grønnsakene “à la Julienne”, altså i lange, tynne staver. Når filetene er ferdig, sett de på kjøkkenbenken og la de hvile i ti minutter. Imens filetene hviler koker du opp vann og damper pannekakene/tortillaene i en sil. Server som deilig fingermat med koriander og hoisinsaus!

HUN HAR FÅTT NAVN!

Endelig, si! Det tok tre uker før du fikk navn, og enda en uke før det føltes riktig. Herregud, som dere har mast på meg om navn, haha! Det er tydeligvis ikke normalt for andre å vente tre uker med å bestemme seg, men i forhold til min familie har vi vært raske. Fetteren og kusinen min fikk ikke navn før de fikk beskjed fra staten om å bestemme seg, og selv fikk jeg tre navn fordi de ikke klarte å bestemme seg. Hvem døper datteren sin Benedicte Charlotte Isabell? Funfact: jeg fjernet Charlotte da jeg fylte 18. Pappa ville at du skulle hete Julie eller Andrea, og jeg ville at du skulle hete Olivia. Det eneste navnet vi klarte å bli enige om, var navnet du fikk. Om du får noe mellomnavn vet vi ikke ennå, for vi er ikke helt enige på det planet heller! Leah, vi gleder oss til resten av livet med deg ♥

UKENS KJØLESKAP OG SUNNE MENY

Endelig er kjøleskapet fylt opp! Men før vi kjører på med ukens sunne og inspirerende mathandel må jeg bare fortelle dere noe fra gårsdagen som er både morsomt og tragisk på samme tid. I forrige uke bestilte vi som sagt bæresele, og i går dukket hentemeldingen opp på telefonen. Vi bor i Svelvik – tror dere ikke pakken ble sendt til SUNDBYFOSS? Det er en time unna! Jeg skjønner ikke at det kan være så vanskelig.. Jeg syns jeg får pakker sendt til feil kommune månedlig?! Vel, desperat som jeg var i går så lagde jeg meg et eget bæresjal med hjelp fra et leopardskjerf jeg fant bakerst i klesskapet, og jaggu fungerte det ikke. Ungen ble vugget i søvn, og når jeg la henne ned på sofaen, fortsatt i sjalet og med tunge puter over seg slik at hun fortsatt trodde hun lå inntil meg, så sov hun som en stein i FIRE TIMER! Jeg fikk dusjet, spist OG blogget! Herreguud som jeg gleder meg til å ta bæresjalet i bruk. Caboo Close sjalet altså, ikke mitt lille do-it-yourself-prosjekt, som sikkert ikke er ergonomisk korrekt for fem flate øre. Mammapolitiet, arrester meg!

Når det er sagt så har jeg handlet inn til tre supersunne og store middager denne uken. Hva jeg skal til helgen er foreløpig uvisst, så jeg droppet å handle til disse dagene, men nå har jeg i alle fall sunn lunsj og sunne middager i fem-seks dager fremover! I går hadde jeg overnattingsbesøk av onkelen min fra Porsgrunn, så da stod peking duck på menyen! Deilig, sprøstekt and i lomper fylt med grønnsaker og hoisinsaus. Mmmh! I dag er planen å lage en stor, asiatisk salat (oppskrift her) og for torsdag og fredag lager jeg en deilig scampisalat inspirert av en middag søsteren min disket opp på søndag. Oppskrifter får dere selvfølgelig underveis!

Når det kommer til frokost og lunsj så har jeg fått helt dilla på cottage cheese igjen. Jeg spiser min med blåbær, jordbær og valnøtter! I tillegg går det mye av speltlompepizza og fylte lomper med røkt laks, avocado og philadelfia-ost. For ikke å snakke om vørterøl for melkeproduksjonen og iskaffe og Redbull.. (Slapp av, jeg holder sjakk på koffein-inntaket!) Har dere smakt den nye med kokos-smak?

..SOOOO GOOD!

EN DAG I MITT LIV – SOM SMÅBARNSMOR

Hei, og god mandag! Det er en ny uke, og du har fått muligheten til å starte på nytt. Det skal i alle fall jeg, for etter å ha hørt Funkygines lille peptalk på Snapchat i går ble jeg motivert til å starte uken på en sunn og sprek måte med en lang tur og en stor salatbolle. Nå spiser jeg frokost og drikker iskaffe mens den lille frøkna ligger i vippestolen og tar seg en powernap, for snart skal vi ned på helsestasjonen for å veie, få informasjon om D-vitamin, og ta den første vaksinen. Er det forresten flere enn meg som syns besøk på helsestasjonen er litt skummelt? Jeg digger både jordmor, helsesøster og den fantastiske kontordama der nede, men samtidig så føler jeg at hele konseptet er en sjekk av deg som forelder. Gjør jeg en bra nok jobb, liksom? Haha! Så, her har dere en typisk dag i mitt nye liv. Needless to say, hverdagen er en helt annen etter man får barn! Slik går nu dagan:

09.00: Vi våkner etter nattens tredje og siste amming, og står som regel opp etter denne om det ikke har vært en såpass søvnløs natt at jeg trenger et par timer til. Her står amming, raping og bleieskift på agendaen før vi ringer pappaen på FaceTime. Dette gjør vi maaange ganger om dagen mens han er på jobb på vestlandet. Etter dette legger jeg henne i vippestolen og fikser meg selv.

09.45: Frokost og iskaffe – dagens viktigste rutine! Jeg er helt zombie om dagen, og er helt avhengig av flytende energi. Jeg tar alltid frokosten på spisestuebordet foran macen mens lille koser seg i den elektriske vippestolen med leker, lyder, lys og vibreringer.

10.30: Jeg går gjennom skuffer og skap og skriver handleliste for hva vi trenger i butikken. Jeg har som mål å handle én gang i uken, men det blir som regel 2-4 😂 Dog klarte jeg det forrige uke! Samtidig som jeg innså at jeg har et svimlende høyt matbudsjett. Uff!

11.00: Ny runde med amming og sjekk av bleie før trilletur til butikken. En grinete baby er ingenting du vil ha med deg på butikken! Vi bor fem minutter unna Rema 1000, og første gang vi skulle trille til butikken etter fødsel endte jeg opp med å måtte amme en skrikende unge to ganger. Urutinert? Ja! Har jeg lært? Ja! Det er med andre ord ikke så lett å være rask og impulsiv om dagen!

12.00: Hjemme igjen! Hun får sove ut i vogna i gangen mens jeg tar meg av nødvendigheter som klesvask, oppvask, gulvvask etc.

13.00: Hun sover som regel tre timer i strekk fra 11-12 og utover etter å ha vært mye våken på morgenen, så det er her jeg får mest alenetid. Hvis hun sover så legger jeg meg ute i sola eller sitter litt på macen mens jeg spiser lunsj, og hvis hun er våken så er det amming foran TV-skjermen i selskap av The Handmaids Tale (jeg må se på noe mens jeg ammer – hvis jeg ser på henne så får jeg kink i nakken og hodepine – been there, done that).

15.00: Enten så får vi besøk, eller så forsvinner vi ut av huset igjen – omtrent daglig, med unntak av de dagene jeg har fått typ én time søvn på natten. Vi er mye ute, og det har hittil vært uproblematisk å ha henne med på besøk, shopping, møter eller behandlinger.

19.00: Jeg lager middag etter å ha ammet og byttet bleie for det som føles som hundrede gang for dagen, og har henne på kjøkkenbenken i babynest eller i vippestolen mens jeg kokkelerer og synger sanger fra Disney eller Kaptein Sabeltann – som er de eneste barnesangene jeg kan 😂 Når jeg spiser så sitter hun ved siden av meg i tripptrappstol med newborn-sete, eller i sofaen.

20.00: Etter middagen trener vi litt mage og nakke på gulvet, eller så legger jeg henne i babygymmet. Vi har kjøpt to forskjellige babygym, en for nyfødte slik at det ikke blir for mange farger, kontraster og inntrykk å ta inn, og et for litt eldre spedbarn. Etter litt trim så sovner hun på brystet mitt eller i fanget mitt, og jeg får sett litt på TV.

22.00: Tid for kveldsstellet! Jeg tar en dusj og bader henne, og hun får på seg pysjamas. Hvis hun er trøtt så prøver jeg å legge henne i bedsidecriben, hvis ikke så blir hun med tilbake på sofaen til vi begge er i ferd med å sovne. Men først: FaceTime med pappa!

TI TING JEG VIL GJØRE I AUGUST

Wow, er vi i august? Jeg syns jeg nettopp ble mamma! Herregud, hun er fire uker gammel nå. Er det virkelig fire uker siden jeg fødte? Hvor ble det av tiden? Da er det kanskje på tide å kjøre ut den månedlige spalten med hva som står på kalenderen og agendaen i dagene som kommer, for det er faktisk ikke lite – til tross for at jeg er nybakt mamma og deltids-alenemor, hehe! ⚓

1. Fortsette jakten på drømmebåten. Vi har bestemt oss for å kjøpe båt til våren ettersom vi har noen uker permisjon sammen, og kikker på alt fra 26-32 fot med 1-2 kabiner. Det viktigste for oss er at båten har eget bad/toalett, at den har godt med sitteplasser og at det er gode solforhold på dekk så jeg kan sole meg mens kjæresten kjører, haha!

2. Bestemme oss for hva vi gjør med kjøkkengulvet. Jeg hater det gulvet som er der nå, og gleder meg til å få det vekk. Det er ikke stygt å se på, men det er umulig å holde rent! De tidligere eierne har nemlig gått for gummigulv på rull som likner på skifer, og hundehårene sitter seriøst som klistret.

3. Legge platting bak huset, under tørkestativene. Det var kjæresten som skulle (og ville) gjøre det, men ettersom pappa har tilbudt seg å gjøre det mens han er på jobb, tenker jeg at det er helt greit at kjæresten kan komme hjem å gjøre noe annet isteden. Han skal blant annet mure opp en større plen-flekk på berget utenfor huset!

4. Begynne å trene. Jeg har meldt meg på mor & barn-yoga, og starter 21. august. Jeg vil også melde meg inn på et treningssenter, men jeg må gjøre litt research på hva de ulike kjedene tilbyr når det kommer til barnepass eller om det er lov å ha med baby i bilstol inn på senteret. Jeg kan jo ikke melde meg inn og bare trene de tre ukene samboeren min er hjemme!

5. Rydde i huset og kaste ting. Jeg rydder ofte, man kaster sjeldent. Jeg vil ha mindre ting! Vekk med klær jeg ikke bruker, møbler som bare står i veien og ting som samler seg på loft og i boder uten at det noensinne blir tatt frem.

6. Bade! Jeg har ikke badet i år! Først på grunn av de kalde temperaturene, så på grunn av fødsel og den fantastiske renselsen som foregår i seks uker etterpå.. Jeg hater den! Med en gang jeg får klarsignal fra gynekologen skal jeg hoppe ut i havet. Og legge meg i badekaret. OG fylle jacuzzien! Jeg elsker å bade, så denne sommeren har vært hard og varm for meg.

7. Komme igang med podcasten igjen. Jeg gleder meg til å SNAKKE med dere igjen, ikke bare skrive! I august kommer full recap av sommeren og selvfølgelig: fødselshistorien mer detaljert. Søk opp “skamløspodden” og abonner nå!

8. Fremkalle bilder. Dette er jeg faktisk ganske flink til å vedlikeholde! Jeg elsker å ha fysiske fotoalbum, og nå som vi har fått barn er det viktigere enn noensinne. I tillegg skal jeg starte tidlig på julegavene i år, ettersom mange av de blir hjemmelaget 😉

9. Gå i pride-paraden i Drammen! Jeg elsker at Drammen har fått pride, og skal selvfølgelig vise min støtte med barnevogn og flagg.

10. Få kjæresten hjem igjen, og booke tur. Vi tenker at et spaopphold langs den svenske rivieraen passer fint for en sliten småbarnsfamilie som oss. Men før det så skal vi i 30-års lag til verdens beste fadder!

FYLT INDREFILET PÅ GRILLEN

Det er august, det er lørdag, og forhåpentligvis har vi fortsatt noen fine sommerdager igjen som kan tilbringes i sola med deilig mat på grillen – og kanskje til og med en pils i hånda? Jeg drømmer. I dag er det meldt bøtter med regnvær og masse torden her i bygda, og jeg kan ikke akkurat si jeg gleder meg. Det er festival i byen, og jeg er alene hjemme med en baby og en hund som livredd for torden – så denne kvelden blir sikkert en fest i seg selv her i stua! Men uansett hvor dårlig været er, så er god mat alltid en sikker vinner. Forrige uke prøvde jeg meg på en ny vri av fylt indrefilet, og denne gangen gikk jeg all-in! Dette trenger du for å lage det samme:

TO PORSJONER

400-500 gram indrefilet av svin eller okse, en bunt fersk timian, spinatblader, hvitløk og chili, philadelfia kremost, salt og pepper.

Fyll indrefileten rikelig med kremost og spinat, hakk opp chili og hvitløk etter hvor sterk du ønsker den og krydre med salt og pepper før steking. Brun smøret godt i pannen på høy varme, og snurr den fylte fileten med en hyssing. Jeg brukte tanntråd! Snu deretter fileten i pannen til den har fått en brun og gyllen stekeskorpe på alle sider. Legg den så på grillen i ca 20 minutter, alt ettersom hvor gjennomstekt du ønsker den. Kjernetemperaturen skal være på 65 grader når den tas av varmen, og stiger deretter til 67-68. Bruk derfor steketermometer! Lik fremgangsmåte kan også brukes dersom du vil lage den i stekeovn – sett den isåfall på 125 grader.

Server indrefileten med en frisk sommersalat med masse frukt og grønt, og en deilig, hjemmelaget potetsalat. Oppskrift finner du her!

DET FJERDE TRIMESTERET HANDLER OM Å OVERLEVE

God fredag, solstråler! Her startet dagen klokken seks med full pupp – bokstavelig talt – og en veldig sliten mamma. Som jeg skrev i går så var jeg jo på Wamklinikken for å fikse både det ene og det andre, men den planlagte spadagen ble ikke så avslappende som forventet. Jeg fikk hudpleie og fotpleie (og godt var det!) men dagen ble på langt nær avsluttet i samme modus. Etter å ha kastet i meg en salat på Brask & Bramm i Drammen mellom amming og bleieskift, endte turen opp på strandpromenaden og en rask tur innom Rusta før vi dro hjem. Dette var nok til å overstimulere den lille hjernen som befinner seg midt i et utviklingstrinn.

Da vi kom hjem hadde jeg nemlig tidenes kamp om å få tid til å spise og drikke. For det har seg slik at melkeproduksjonen trenger hjelp, og uten mat og drikke duger puppen ikke. Det har seg også slik at denne lille frøkna har blitt et mammadalt klistremerke etter at pappaen dro på sjøen, så jeg er nødt til å bysse og bære henne overalt i huset. Planen var å spise asiatisk salat med andefilet i dag. Vel, det ble frossenpizza. Kan dere se for dere å steke en pizza, ta den ut av ovnen og skjære den opp med en hånd mens baby sitter på armen? Eller å åpne en 1,5 liters flaske Farris med en hånd? Jeg har nemlig fått beskjed av legen om å drikke Farris på grunn av blodtrykksfall, men det går jo ikke med en hånd. Så løsningen, etter å ha grått litt i sult og frustrasjon på FaceTime til kjæresten, ble å kjøpe et bæresjal. Vi landet på Caboo Close – noen som har erfaringer med denne? Jeg krysser fingrene for at det blir akseptert!

I dag er stemningen en helt annen. Hun ligger i den elektriske vippestolen, hører på spansk musikk og leker og pludrer mens jeg får jobbet litt i mailboksen og spist en solid frokost. Jeg fikk i tillegg verdens fineste smil på sengekanten i dag tidlig, og det gjør det hele verdt det. Likevel er det ingen tvil om at det fjerde trimesteret (som de så fint kaller de tre første levemånedene) handler om å overleve. Huset ser bombet ut, trilletur med babyen blir prioritert over turer med hundene, jeg går med ammehår i dott og har melkeflekker på ALT jeg eier av klær og sengetøy. I dag la jeg i tillegg merke til at alle plantene vi eier holdt på å visne, så jeg kjappet meg ut og rundt for å vanne alt – FØR FROKOST! Det er risikosport, ettersom jeg aldri vet om jeg får spist. Haha! Livet ass.. ♥