UTHVILT MAMMA MED DILLA PÅ STRÅ

God lørdag fra en blid og uthvilt småbarnsmamma! Rutinene jeg har innført på Leah fungerer så utrolig bra, så hun sover faktisk 6-7 timer i strekk før første amming! I natt fikk jeg totalt 11 timer søvn, så jeg kan virkelig ikke klage. Jeg har fått et par spørsmål om dette med kveldsrutiner for å få babyen til å sove, så kanskje jeg skal lage et innlegg om dette nå som jeg har funnet noe som fungerer? Jeg er ingen ekspert, og det er ingen garanti for at dette fungerer på andre barn, men hva tenker dere om et slikt innlegg?

Uansett.. Jeg har, som resten av influencer-norge, fått dilla på strå og pampasgress. Altså, kan det bli for mye? I think not! Interiørstilen vi (jeg, hehe) har valgt her hjemme går i duse jordtoner, og disse populære stråene glir rett inn i vårt varme, beige, brune og sorte hjem. Pampasgresset og stråene har jeg kjøpt på Mester Grønn, men de buskete, grå “fjærene” plukket jeg faktisk med meg fra en strand i Sande i mai måned, og jaggu har de holdt seg! Jeg fikk derimot en liten DM på Instagram om at det jeg gjorde var ulovlig ettersom de var fredet (?!) men hva vet vel jeg. Satser på at politiet har bedre ting å foreta seg enn å gi bøter til gress-tyver 😂

Hva syns du om trenden? Har du kastet deg på?

BEDROOM MAKEOVER

Reklame | Minikids.no

Trodde du også at du måtte male for å få følelsen av et nytt soverom? Etter å ha handlet nytt sengetøy, nye potter og planter, fått opp en ny lampe og nye bilder så føler jeg faktisk at vi har pusset opp hele rommet, og jeg er såå fornøyd! Jeg kan ikke huske sist jeg sov så godt – i alle fall ikke i barselperioden! Er det ikke rart at så “lite” kan utgjøre så mye? Jeg føler jeg har fått ny energi! Endringen kostet litt under 3000 kroner, og hva er vel det når man får den eksklusive hotellfølelsen på eget soverom?

Nattbordene er små trebord fra IKEA som jeg har malt sorte og satt lys inni. Jeg mener de kostet rundt 350 kroner per stk! Panter-pottene er fra Nille (på halv pris nå!) og sengen og sengegavlen er fra Skeidar. Sengetøyet er i sateng-bomull fra KID og er helt nydelig å ligge i! De har forresten halv pris på mye til soverom nå! Bildene er fremkalt hos JapanPhoto for den nette pris av 220 kr.

Fjærlampen VITA EOS skulle egentlig opp på barnerommet, men der gikk vi for den større varianten så vi hang opp denne på soverommet vårt isteden. Jeg har alltid hatt denne lampen på soverommet, men da vi skulle flytte til dette huset ble den dessverre ødelagt i prosessen. Nå er den tilbake der den hører hjemme, og jeg ELSKER den! Du finner den i medium hos Minikids.no her 💭

HVA SYNS DERE?

FRIDAY FEELS

Hei, og god FREDAG! Det tenker jeg mange av dere er glade for? Her går dagene i ett, og jeg skal innrømme at det ikke har så mye å si hvilken dag det er. Det er like mye bleier og amming i helger som i hverdager, så ingen fri å få her i gården! Når det er sagt så er Leah i sinnssykt godt humør i dag, så kanskje helgefølelsen er mer tilstede hos henne? Hehe! I skrivende stund sitter hun i tripptrappstolen ved siden av meg og smiler mens jeg synger sanger fra Kaptein Sabeltann. Ikke at hun forstår teksten eller at det i det hele tatt er en barnesang, men det er koselig å innføre fremtidige tradisjoner tidlig, eller hva? Nå synger jeg og Janne Formoe “venner” i kor, og smilet til Leah er så nydelig at tårene triller her! Naturligvis får jeg ikke fanget det via kamera, for selve kameraet eller telefonen er så spennende at smilet går over i et eneste, stort “what the fuck”, haha. The fotoalbum-struggle is real! 😂

Når det er sagt så hadde jeg kjæresten hjemme i går, og wow – tenk at en så kort visitt kan lade batteriene så mye? Han dro tilbake igjen i dag, og har til sammen vært borte i fire uker når han kommer hjem igjen neste onsdag. Det er tungt, men disse korte “besøkene” betyr alt! Vi spiste lunsj på Skutebrygga i Drammen etter å ha vært på shopping til hjemmet, og endte kvelden i badekaret etter en sinnssyk biffmiddag. Leah sov i seks timer i strekk i tillegg, så det ble mye kjærestetid og tid til å hvile ut for oss begge i går kveld. I tillegg fikk jeg tid til å gjøre noen etterlengtede endringer i hjemmet! Soverommet har fått en stor makeover som jeg skriver om senere i dag, og jeg har endret mye i husets småinteriør og dekor. Jeg fikk til og med pottet om et par planter og plantet to stiklinger fra monsteraen! Ikke verst til sliten småbarnsmor å være 😉 Nå skal vi gjøre litt yoga, så vi skrives fra det nye soverommet senere!

HVOR BLE DET AV BARNA?

En dag dro du ut for å henge med vennegjengen din for siste gang, og ingen av dere visste det. Har du noen gang tenkt over det? Hvordan var den dagen? Hva gjorde dere? Hvorfor var det den siste? Dette har jeg tenkt mye på i det siste, muligens fordi jeg nettopp har blitt mor, for jeg har lagt merke til at det er så stille i gatene i forhold til da jeg selv var yngre.

Hvor er lyden av skateboard på rampen? Husker som svinger? Fotballen som slår imot en vegg, eller barn som jubler fordi de scoret mål? Hvor er lyden av barn som gråter fordi de har falt og fått grus i såret? Hvor er strekene i sanden etter “kappe land” og kritt-tegningene på asfalten som en gang var et paradis? Hvor er alle barna som pleide å ake i akebakkene eller henge i klatrestativet?

Malingen på treverket på lekeplassene i nabolagene flasser av og sanden er full av katteavføring. Inne sitter barna foran hver sin skjerm. De chatter på Messenger, vlogger på Snapchat og poster videoer på Tik Tok. Ingen av de aner hva som skjer hvis du legger løvetannstilken i vann, eller tar en smørblomst under haka. De vet ikke at det finnes sukker i bunnen på ugressplanten “ormehode”, eller at det faktisk tar en evighet å komme til bunns i en evighetskule, med mindre du kaster den i asfalten eller slår den med en hammer. Det er ingen som leker “boksen går” lenger. Ingen som vedlikeholder trehyttene eller snøhulene foreldrene så ivrig lager.

Plukker barn skjell og steiner på stranden lenger? Går de julebukk, eller ringer på fremmede dører og stikker av? Kaller de billene de finner under steinene for kaffebiller eller skrukketroll – vet de i det hele tatt hvordan de ser ut? Har de noengang fanget gresshopper i et syltetøyglass, gravd etter meitemark, eller hatt en marihøne og en sommerfugl på fingeren?

Hvor ble det av barna?

OPPSKRIFT-ONSDAG: SPICY THAIGRYTE

Ingen onsdag uten ny oppskrift! Det er i alle fall planen, så får vi se om jeg klarer å opprettholde den! Her er oppskriften på en deilig thaisuppe – som i bunn og grunn blir en skikkelig tjukk gryte med alt jeg har oppi. Denne er sterk, så fjern eventuelt chilien for å gjøre den mer barnevennlig. Denne står fint i kjøleskapet og kan gjerne nytes dagen derpå også! Perfekt i lunsj-matboksen 😉

FIRE PORSJONER:

600g kyllingfilet, 2 teskjeer red curry paste, 1 rødløk, 1 kinesisk hvitløk, 1/2 chili, 2 cm fersk ingefær, 1 potte koriander, 2 spiseskjeer tomatpuré, 4 spiseskjeer fiskesaus, 4 spiseskjeer soyasaus, 4 dl kokosmelk, 2 paprika, 2 vårløk, 1 boks bambusskudd og ris.

DETTE GJØR DU:
Stek finhakket løk, hvitløk og chili i olje til blandingen er blank. Ha i currypaste, ingefær, koriander, tomatpuré, fiskesaus, soyasaus og kokosmelk, og la suppen koke i fem minutter før du kjører den med en stavmikser. Mens suppen koker bruner du kylling, bambus, paprika og vårløk lett i olje. Legg blandingen over i suppen, og la den koke i ytterligere fem minutter. Smak til med salt, pepper og eventuelt lime, og server med ris – og brød dersom du ønsker noe crunchy. Voila! Enkelt, kjapt og veldig, veldig godt!

JEG ER BORTSKJEMT – VÅR FØRSTE FAMILIEFERIE!

Det siste døgnet har vært tøft, jeg skal ikke lyve. Jeg har vært alene hjemme med Leah i tre uker, og selv om det har gått overraskende fint, har det vært tøft å være helt alene med tanke på nattevåk, søvnmangel og utviklingstrinn som ikke kan trøstes bort. Jeg er jo et levende matfat, så meg og mitt blir fort nedprioritert – hvilket går hardt ut over kostholdet om dagen. Det blir fort nede i 1-2 måltid i døgnet, og nå har jeg ikke hatt noe annet valg enn å bestille en Herbalife-shake så jeg i alle fall får i meg noe med næring og ikke mister melka! Og i  går fikk jeg i tillegg plutselig vite at kjæresten blir en uke ekstra på sjøen, og det tok jeg mildt sagt tungt..

Men, etter regnet synger fuglene. Gjett hvem som fikk roser og gaver på døra i dag? Og som om det ikke var nok, så har han booket flyreise, hus, leiebil og to uker i Alicante, Spania. Vel, ingen kan si at jeg ikke er bortskjemt. Det er kanskje tungt å være alene her og nå, og selv om jeg savner han veldig og hadde satt pris på å ha han hjemme med oss, så gleder jeg meg til vår første familieferie ♥

MINE MEST UPOPULÆRE MENINGER

Dette er en challenge som har eksplodert i sosiale medier, og nå er det min tur til å dele mine mest upopulære meninger! Jeg kjører på med den første allerede her, og det er at folk som lager slike innlegg og skriver politisk korrekte meninger er feige. Det heter upopulære meninger, ikke “meninger som skal få meg til å fremstå bra og få folk til å like meg”. Kjør!
💣 Jeg syns folk som bruker penger på dyrt toalettpapir er dumme. Jeg kjøper First Price, og er stolt av å spare 20 kroner på å ikke være fisefin på hva jeg tørker meg i ræva med. For ærlig talt, så stor forskjell er det vel ikke? Merker du egentlig forskjell? Så lenge du ikke har født da, haha.  Spesielt til gutta (samboeren min inkludert): hvor ofte bruker du egentlig toalettpapir??
💣 Jeg syns vi skal bremse ned innvandringen. Vi klarer ikke å integrere de som er her, og det er saken min et godt eksempel på.
💣 Jeg syns også vi skal bruke mer av skattepengene våre på barna under fattigdomsgrensa, syke som ligger på gangen på sykehuset og eldre som ikke får annet enn søppelmat på gamlehjemmet, istedenfor å sende de ukontrollert ut i den store verden.
💣 Jeg er ikke bekymret for klimaet, og ler litt av folk som sliter med klima-angst. Jeg lever kanskje i en boble, men jeg tror jorda rydder opp selv. Vi har hatt både istid og oppvarming før, og jeg tror det største problemet (som vi også kan og bør kunne kontrollere) er plasten i havet og dyrevelferden. Spis økologisk og frittgående, og plukk opp dritten din!
💣 Vet ikke om dette er en “upopulær mening”, men det er ingen hemmelighet at jenter liker å skravle, sladre og til tider, baksnakke. Jeg hater det. Jeg blir synlig oppgitt og irritert når folk jeg er med slenger dritt om andre, og sier fort ifra. Ikke snakk nedlatende om den overvektige dama på treningssenteret, kvinnen i burka på fortauet eller venninnen din – for den saks skyld. Jeg er ikke personen du går til når du trenger å “lette på hjertet”, for å si det sånn. For hva sier du da egentlig om meg, bak min rygg?
💣 Jeg skjønner ikke greia med Cardi B, Asap Rocky og alle de andre over-hypede gangstermusikerne. Også syns jeg folk som legger ut videoer at de lipsyncer tekstene (spesielt den ene sangen til Cardi B som jeg ikke engang aner hva heter) til disse artistene på story ser dumme ut. Spesielt folk jeg vet ikke liker den sjangeren engang, haha. Hvorfor?!
💣 Apropo folk som ser dumme ut, jenter som fyller lepper, pupper og rumpe og drar på sugardaddy-tur til Marbella eller Dubai og legger ut lettkledde bilder og videoer med champagneglass i hånda ved bassenget. Oh my, så harry.
💣 Channing Tatum er oppskrytt. Han er flink til å strippe og danse, og det er kanskje dette som gjør han hot, ikke selve fyren.
💣 Jeg tror ikke vi kan bekjempe kroppspress med mer kropp – spesielt ikke ved at overvektige mennesker danser halvnakne på Instagram i slow-motion. Jeg syns heller ikke vi skal fokusere så mye på å elske oss selv, det holder med aksept.
💣 Jeg syns nybakte mammaer skal chille litt. Jeg er medlem i flere termingrupper på Facebook, og er sjokkert over hvor mye de bekymrer seg, hvor lite de tør å finne på med det nye familietilskuddet, og hvor redd de er for at far skal gjøre noe galt. Seriøst? Vil du leve i en isolert boble i ditt eget hjem og bytte alle bleiene selv, når du strengt talt ikke trenger å gjøre det?

KJÆRLIGHETSBREV I POSTEN

Både mamma og morfar har jobbet på sjøen, og derfor har jeg hørt mange romantiske historier om kjærlighetsbrevene som ble utvekslet – spesielt mellom mamma og pappa. Å motta et brev i posten fra kjæresten min på sjøen har derfor vært et romantisk scenario jeg har bygget opp i hodet mitt, og her om dagen fikk jeg endelig det etterlengtede kjærlighetsbrevet i posten – etterfulgt av tidenes søteste overraskelse. Avsenderen var kjæresten min som fortsatt er på jobb, og i konvolutten lå det et fagbrev (haha!) for strålende innsats under fødselen! Herregud så søt han er. Gjett om dette skal rammes inn og henges opp da ♥

LEAHS FØRSTE FESTIVAL

I dag er det elvefestival i Drammen, og selv om jeg har barn blir det feststemning på meg også! Som jeg har skrevet tidligere så har jeg jo “bare” blitt mamma, jeg har jo ikke dødd! Fadderen til Leah fyller nemlig 30 år, og i den anledning tar vi en barnevennlig bytur hvor vi først drar på sightseeing og shopping, før vi blir med på den rolige delen av bursdagsfeiringen. Hva er deres planer?

MONKEYBUSINESS

Hvor lenge er det siden du var innom Nille? Dette var en butikk jeg sjeldent besøkte, men ettersom Svelvik ikke har så mange shoppingmuligheter blir det fort til at jeg går å kikker litt, og her om dagen kom jeg faktisk over denne supertrendy lampen! For den nette sum av 349,- kroner fikk den bli med både meg og pappa hjem (yes, vi har overraskende lik smak når det kommer til interiør) og jeg digger den! Det eneste minuset er at den har liten sokkel og derfor er utvalget av lyspærer noe sørgelig, men jeg regner med det store internettet kan hjelpe meg med det problemet. Hva syns dere om det nye tilskuddet på interiørfronten? 🐒