NEW LOOK

Når man ligger inne i regnværet, høygravid, hormonell og trist, så gjør man ikke stort annet enn å se på TV og finne feil med seg selv og omgivelsene. Det er ikke synd på meg, men det er slik det er. Har du ikke vært høygravid og sykemeldt så aner du mest sannsynlig ikke hva jeg snakker om. Heldigvis for min del, så har jeg en fantastisk nabo som jobber som både negldesigner og frisør, så nå som jeg er i for dårlig form til å vagge inn til Oslo, er det gull å ha en nabo med magiske hender.

I går fikk jeg en ny look mot sommeren, og selv om jeg lovte meg selv å aldri bli blond igjen, har jeg tillatt meg selv å lysne det litt likevel. Håret har fått freshe striper, luggen er klippet opp og neglene er nye – nå gjenstår det bare en vipperefill og litt farging av bryn før jeg kan føle meg som menneske igjen! I kveld er planen å se pappa og bandet spille på “afterwork” i Drammen sammen med et par venninner, før jeg reiser i svømmehallen og trener bekkenet. Jeg klarte for første gang på to måneder å sove hele natten igjennom, og føler meg utrolig nok opplagt til å ta et par timer i byen! Det er sjeldent, for å si det mildt. Hva syns dere om håret?

REISETIPS: LITTLE FRENCH KEY

Jeg har vært i 34 land, på utallige øyer og i flere amerikanske stater, men det vakreste stedet jeg har sett, er “Little French Key” i Roatan, Honduras. Et fargerikt og blått sted som ser picture-perfect ut – helt uten filter og lightroom slik man ofte ser på nett og i sosiale medier. Tenk at Honduras er rangert til å være det 5. farligste landet i verden, også har de likevel klart å bevare freden og harmonien på øyene utenfor? Vi oppdaget øyen under et cruise i Karibien for to år siden, og jeg vet med sikkerhet at jeg må tilbake.

På den bittelille øya utenfor Roatan ligger The French Keys – et område som mange cruiseskip kjører til som en del av den karibiske ruta. To små øyer som ved siden av hverandre konkurrerer om turismen – to øyer du blir fraktet til med flåte og påhengsmotor. Her finnes et naturlig badeland med steinsklier, tau og husker, og området er fullt av dyr – både ville, og i fangenskap. Dyrene som lever i fangenskap her har derimot stor frihet, og er ofte ute på vandring. De er nemlig reddet fra sirkus og trange bur og satt ut på denne øyen av en grunn – for å få et bedre liv. Her kan du ikke bare bade, snorkle, drive med vannsport, kose deg med en deilig middag eller en øl, eller høre på karibisk musikk i solsenga – men du kan også kose med aper, lemurer, fugler og andre tropiske dyr jeg ikke engang kan uttale.

For ni måneder siden brant det kraftig på øya, men ved hjelp av nødvendig fundraising og turisme er den oppe å står igjen med pomp og prakt. Jeg vet allerede at jeg må tilbake til flere av de karibiske landene vi besøkte i 2017, men denne øya ligger hjertet nærmest. Jeg kunne ønske jeg kunne jobbe her som frivillig! Jeg klarer rett og slett ikke å glemme hvor vakkert det var her, og du bør sette destinasjonen på “bucketlisten” din før du glemmer det.

10 TING JEG VIL GJØRE I JUNI

Juni – endelig en måned jeg kan glede meg til! April og mai var ingenting å rope hurra for, men nå er sommeren her, og et nytt liv er rett rundt hjørnet – bokstavelig talt! Dette blir den mest spennende måneden i hele mitt liv, og jeg både gleder og gruer meg til alt jeg skal igjennom som førstegangsfødende og mamma. Jeg aner jo virkelig ikke hva jeg går til, men jeg er spent på hva juni har å by på!

1. Føde! Jeg vil føde i juni! Jeg kommer til å sette ned foten dersom det stemmer at frøkna i magen ligger 21% over normalen, og kommer til å kreve å bli satt igang før termin. Heldigvis er jeg under “loopen” til jordmødrene på sykehuset, så jeg er på jevnlig sjekk. Ikke faen om jeg skal presse ut en femkilos baby som førstegangsfødende eller risikere å havne i keisersnitt. Det vil jeg ikke ha!

2. Få samboeren hjem! Det er seks dager til han går ut i permisjon, og da er han ni uker hjemme sammen med oss. Tiden står stille om dagen, og jeg teller ned timene til jeg får han hjem. Hormonene gjør det uutholdelig å sitte her å vente, og jeg gråter av savn.

3. Handle inn de siste tingene vi trenger før fødsel. Jeg har innsett at jeg har handlet alt for mye klær i størrelse 56, så jeg må ut å bytte inn i litt størrelse 50 i tilfelle. I tillegg trenger vi brystpumpe, babycall, bilspeil, paraply til vogna og bæresjal.

4. Komme opp med flere navneforslag. Vi har vel bestemt oss for å ikke gi henne navn før vi ser henne, men det er kanskje greit å ha noen alternativer å velge mellom! Foreløpig er det kun han som sitter på et navn, men jeg er ikke helt enig. Så oppdraget mitt de neste seks dagene er å komme opp med en liste over forslag, og listen har faktisk ni forslag allerede!

5. Lande påbegynte prosjekter i hjemmet. Huset og grunnmuren på garasjen trenger et par strøk med malepenselen, plattingen bak huset må ferdigstilles, vinduene i vinterhagen må byttes ut og den nye dobbel-solsengen må på plass. I tillegg må vi gå til innkjøp av et seil eller en parasoll ettersom babyer ikke skal ligge i direkte sollys.

6. Pakke ferdig fødebagen! Jeg har jo allerede skrevet om hva jeg ønsker å legge i den, og selv om kofferten står fremme, er den bare halvfull ettersom jeg bruker mange av produktene i hverdagen. Denne må pakkes ferdig. I verste fall får jeg legge klart en liste til samboeren min så han kan pakke den ferdig mens jeg ligger med rier, haha!

7. Fortsette å svømme. Det er ingenting i verden som er så lindrende for vondt bekken som å svømme! Det er den eneste tiden av døgnet hvor jeg føler meg 100% smertefri, og jeg anbefaler det til alle gravide! Jeg svømmer 60 minutter i kaldt vann og gjør en halvtimes tøyebevegelser i varmt vann etter treningsøkta. Magisk!

8. Dra på kick-off/sommerfest med managerene og selgerne i Blogghuset! Jeg hører rykter om et cruise i Oslofjorden, og krysser fingre og tær for at jeg barnløs og i god form slik at jeg får blitt kjent med de andre i crewet.

9. Fortsette å jobbe med blogg og sosiale medier. Nå som jeg har blitt en del av Egmont og Blogghuset har jeg fått ny boost med energi og inspirasjon, og selv om jeg kun orker en liten time foran macen om dagen, utnytter jeg denne til det fulle. Migrenen har nemlig ikke gitt seg, så alle lysende skjermer plager fortsatt vettet av meg. Det samme gjør kaldt dagslys – gi meg sola tilbake!

10. Ta noen store beslutninger vedrørende bilsalg, bilkjøp, båtkjøp og leie av feriehus i utlandet under permisjonen. Spennende!

Q: HVA ER DINE PLANER I JUNI?

VINTERDEPRIMERT I MAI?

Som om det ikke var nok å være hormonell, høygravid og nærmest handicappet så måtte det typiske norske, ustabile sommerværet melde sin ankomst i tillegg. De siste ukene har mildt sagt vært tragiske, og jeg går snart på veggen her hjemme. Hadde det vært pent vær kunne jeg i det minste ligget i sola, grillet eller holdt på i hagen, men slik det ser ut nå blir det heller endeløse timer foran peisen, i badekaret eller på yogamatten. Og for all del, det er koselig, men heller noe jeg liker å gjøre på høsten – og ikke alene. Høsten har alltid vært min favorittårstid, men etter noen tøffe måneder i fjor (les om det her) hater jeg den mer enn noe annet. Regndråpene på vinduene og flammene i peisen minner meg om denne sesongen, og alt jeg ønsker meg nå er ekstremsommeren vi hadde i fjor – selv om jeg sikkert hadde svettet ihjel og hovnet opp i alt som kan hovne opp under et svangerskap.

En ting jeg derimot har fått gjort, er å vaske huset. Normalt sett har jeg støv på hjernen og svinger gjerne både mopp og støvsuger over gulvene daglig, men med bekkenproblematikken og et bein på slep tar ting tid. Det som ville tatt en halvtime til vanlig tar plutselig flere dager, og jeg sammenlikner husvasken med maling av eiffeltårnet – med en gang man er ferdig, må man begynne på nytt. Målet for i dag er å ta klesvasken. Med andre ord ligger lista lavt om dagen, og jeg trøster meg med at det er 29 dager til termin 😂

SKATTETIPS TIL INFLUENSERE MED ENKELTPERSONSFORETAK

Jeg er langt ifra noen økonomiekspert, men i går var jeg på et kurs for selvstendig næringsdrivende i regi av Skatteetaten, og med notater og foredrag ferskt i minne tenkte jeg at jeg kunne dele mine beste tips og “smutthull” med dere som sliter med næringsmeldingen – slik jeg gjorde for et par uker siden. Dette innlegget er beregnet for bloggere og influensere som driver eget enkeltpersonsforetak (det må dere om dere tjener noe på det dere gjør), og jeg håper dere drar nytte av disse tipsene.

 

DETTE BØR DU VITE:

 • Med enkeltpersonsforetak må du levere inn skattemeldingen innen 31. mai. Skattemeldingen ser lik ut for enkeltpersonsforetak og vanlige lønnstakere/pensjonister, men skatteoppgjøret blir ikke tilgjengelig før i august. Pengene får du til høsten.
 • Fakturerer du for over 50.000 kroner i året må du registrere deg i MVA-registeret, og betale moms fra og med den fakturaen som sender deg over 50.000. Dette gjelder over tolv måneder, og ikke kalenderår.
 • Har du over 600 bilag i året er du pliktig til å bruke et elektronisk regnskapsprogram, som f.eks Fiken. Hvert bilag må inneholde et bilagsnummer, en dato, hva det gjelder, sum og om det er et innkommende eller utgående sum. Husk at alt regnskap må oppbevares i minst fem år (med elektronisk backup) i tilfelle ettersyn.
 • Du er også pliktig til å bruke et faktureringsprogram som forhåndsproduserer fakturanummer. Jeg bruker Debet.no.
 • Du er ikke pliktig til å ha egen konto og kort for bedriften, men det anbefales dersom du skal gjøre utlegg eller innkjøp du senere vil ha fradrag for. Under 600 bilag i året kan du føre regnskapet i en ringperm med ark og stiftemaskin dersom du ønsker det.
 • Skatteetaten har en egen facebooksiden som heter “Skatten min – bedrift”. Denne anbefaler jeg alle å like.
 • Ta vare på alle kvitteringer, fakturaer og følgesedler/nullfakturaer som kommer med sponsede pakker.

FRADRAG:

 • Bli kjent med nettsiden til Skatteetaten. Lurer du på noe bør du bruke chattetjenesten da det ofte er lange køer på telefonen, og kun mulig å booke et kvarter med sakkyndig på fysisk kontor. For å finne takst på de aktuelle fradragene samt. hvilken post de skal føres i på næringsmeldingen, sjekk ut fradragsveiviseren hos Skatteetaten.no. 
 • Det viktigste for en selvstendig næringsdrivende i vår bransje er å ta vare på kvitteringer. Du kan nemlig få fradrag for blant annet innkjøp av kamera, pc, abonnementstjenester og Internett. Bruk veiviseren i lenken over.
 • Du kan også føre reiseregninger dersom du benytter deg av kollektivtrafikk, og bruker du bilen i firmaet, men kjører under 6000 km i året, kan du også få fradrag dersom du har ført kjørebok. Denne må inneholde strekningsbeskrivelser, dato og årsak. Du får 3,50 kroner per kilometer, og 4,50 kroner dersom du har med deg en passasjer – feks en fotograf eller assistent.
 • Inviterer du til middag og drinker med en potensiell samarbeidspartner kan du få fradrag på en sum opptil 474 kroner per person, inkludert deg selv dersom du kan legge frem hvor dere var, hvem som var med og hvorfor. Ta vare på kvitteringene, og husk at denne regelen gjelder all mat og drikke med unntak av brennevin.
 • Er du på jobbreise selv kan du også få fradrag på mat, men kun om du har vært på reise i over 10 timer, og om summen overstiger 200 kroner per måltid. Ideelt om du har vært utenbys og bodd på hotell i forbindelse med et oppdrag.
 • Har du hjemmekontor og kan bevise ved en eventuell kontroll at du har et eget rom som benyttes kun som hjemmekontor, kan du få et fradrag på 1800 kroner i året. Sett opp en kontorpult, folkens!

Dersom du ønsker å avvikle enkeltpersonsforetaket og få tilbake normal skattemelding med skatteoppgjøret i april, må du levere skattemeldingen “RF1175 næringsoppgave 1” og rapportere 0,- kroner i inntekt for forrige år. Dersom bedriften er momspliktig må du melde ifra til MVA-registeret i tillegg. Les mer om avvikling av bedrift her. Håper dere fikk nytte av noen av tipsene, og at dere klarer å benytte dere av smutthullene i fradragsveiviseren! Husk at skattemeldingen MÅ leveres dersom du har enkeltpersonsforetak, og at fristen er fredag 31.05. Trenger du 30 dagers utsettelse får du innvilget dette på Skatteetaten.no. Lykke til!

MITT KOSTHOLD I GRAVIDITETEN

Ifølge eksperter veier babyen, morkaka, livmoren, fostervannet og det ekstra blodet sammen med normale ødemer (altså vannhevelser i kroppen) gjennomsnittlig 12,2 kilo ved fødsel. Med andre ord er 12,2 kilo det man kan forvente å gå opp i vekt under svangerskapet. Mange overvektige går ned i vekt i svangerskapet på grunn av høyere forbrenning eller kvalme, mens andre går opp mer på grunn av svangerskapsrelaterte diagnoser som eksempelvis svangerskapsdiabetes. Andre klarer ikke å kontrollere inntak eller forbrenning av andre årsaker, eksempelvis at de blir mindre fysisk aktive på grunn av bekkenproblemer, eller fordi man bruker et svangerskap som en unnskyldning til å kose seg litt mer.

Gjennom de siste åtte månedene har jeg forsøkt å opprettholde en balanse som sørger for at jeg kan kose meg samtidig som jeg har bekkenløsning og unngår de overflødige kiloene. Jeg sier ikke at dette er en fasit, og jeg mener man skal gjøre og spise akkurat hva man selv vil, men ettersom jeg får daglige spørsmål om nettopp dette med mat og graviditet (selv om det ikke er et fokus jeg ønsker i mine kanaler) samler jeg likevel noen tips som har fungert for meg. Husk at alle har forskjellige forutsetninger. Alle har forskjellig forbrenning, forskjellige svangerskap og forskjellige kropper. Jeg teller ikke kalorier på hverken inntak eller forbrenning, jeg gjør ingen ekstreme tiltak, og koser meg masse til å ha gått opp bare 9,7 kilo i niende måned.

For ja, du skal spise mer i graviditeten, men du trenger ikke å spise for to. I begynnelsen av svangerskapet blir man bedt om å tilføre ett ekstra måltid i løpet av døgnet, men det trenger ikke å være med enn en frukt. I mitt tilfelle ble det kjeks og riskaker på nattbordet for å ikke våkne med kvalme. Mot slutten skal man tilføre to måltider, men det trenger heller ikke være mer enn en frukt, en brødskive eller en neve nøtter. Klarer du å la vær å tenke at du skal spise for to så har du allerede gjort halve “jobben”.

Til frokost spiser jeg to brødskiver med gräddost og masse (!) paprika – rett og slett fordi det er det jeg har fått dilla på. Her får jeg i meg mettende fiber fra brødet, fett og kalsium fra osten og mye vitaminer og næring fra paprikaen. Jeg spiser også en lik brødskive som mellommåltid mellom lunsj og middag, eller før jeg legger meg dersom middagen er tidllig på dagen. Visste du forresten at paprika inneholder tre ganger så mye vitamin C som appelsin?

Til lunsj spiser jeg fruktsalat med mager vaniljekesam. Her går det i mango, nektariner, jordbær, epler og blåbær – hver eneste dag. Det er sunt, men også godt og søtt – og derfor klarer jeg å holde meg unna andre søtsaker som godteri, sjokolade og bakst. OBS: pass på fruktsukkeret dersom du er i faresonen for å få svangerskapsdiabetes!

Iløpet av dagen koser jeg meg også med en hjemmelaget iskaffe eller to. Denne lager jeg kun basert på isbiter, brassero-kaffe og usøtet mandelmelk. Deilig og brent kaffesmak med søtfornemmelse fra mandlene – og best av alt, den er helt sukkerfri! Jeg drikker aldri kalorier, og drikker kun sukkerfri brus og saft. Nå om dagen er det vann med mynteblader og lime som er best!

Til middag går det omtrent bare i fisk, skalldyr og kylling, med unntak av tacofredag og solrike dager med fyr på grillen. Fisk i folie med spinat, brokkoli, gulrøtter og løk har blitt en ukentlig favoritt – det samme har torsk med rotgrønnsaker. Jeg spiser ofte rekesmørbrød og blåskjell, og lager mye hjemmelaget sushi med salmalaks eller kylling. Lasagnen spiser jeg med kylling og spinat istedenfor kjøttdeig, og dersom jeg har lyst på noe sprøtt velger jeg å panere scampi eller kylling med egg, mel og brødsmuler hjemme fremfor oljefriterte alternativer.

Hjemme hos oss spiser vi omtrent aldri halvfabrikat, og vi lager stort sett alt fra bunnen av. Vi er heldige som liker å lage mat begge to, og jeg vil tro det hjelper mye å finne glede i å lage mat! Du finner med andre ord ingen frossenpizza eller suppepose på vårt kjøkken med mindre det er unntakstilstand. Spiser vi halvfabrikat så er det i form av pølser til grillingen eller kjøttdeig til en tacofredagen – eller om vi unner oss en takeaway middag, hvilket skjer i form av pizzabakeren eller thaimat ca to ganger i måneden.

Med andre ord så er det enkelt å kose seg i svangerskapet uten å legge på seg 40 kilo. Unngå sukker, halvfabrikat og takeaway, lag hjemmelaget mat og spis kaloriene dine istedenfor å drikke dem. Mat er faktisk ikke noe hokus pokus – og klarer du å finne glede i sunn, variert og hjemmelaget mat kan du unne deg en utskeielse oftere. Hvis jeg klarer det, så klarer du det. Jeg har tross alt hatt bekken- og symfyseløsning siden uke 26 og har kun forbrent kalorier på yoga og i svømmehallen – og har langt ifra høy hvileforbrenning. I tillegg unner jeg meg selv både det ene og det andre 😀

SI FARVEL TIL KJEDELIGE FISKEMIDDAGER

Er det én rett du må smake i sommer, så er det denne. Enten du er fan av fisk eller ei, så kommer du til å like denne linefangede torsken med krutt og smør. Den sparker igang smaksløkene og gir et hot kick til en ellers så tradisjonsrik matrett. Hvit fisk har blitt servert på norske middagsbord i flere hundre år, men aldri som dette. Det kan jeg nesten love dere – for oppskriften har jeg nemlig kokt frem selv! Psst.. Visste du at jeg har kokkeutdanning i bunn? Sjekk ut kategorien “oppskrifter” – dette blir et satsningsområde 😋

DETTE TRENGER DU FOR TO PERSONER:

400 gram torsk og 200 gram baconterninger
2 pastinakk, 2 persillerot, 1 sellerirot og 1 bunt asparges
2 store chili, 3 fedd hvitløk, tørket dill, salt og pepper
1/2 dl fløte og 100 gram meierismør
stavmikser

Sett ovnen på 180 grader og sett over en stor kjele vann. Mens vannet koker steker du baconterninger og asparges i smør. Hakk opp chili og hvitløk, og skrell rotgrønnsakene og skjær opp i store biter. Når vannet koker kaster du oppi torskebitene. La de trekke i fem minutter. Når torsken er ferdig legger du den over i en ildfast form med smør, chili, hvitløk, dill, salt og pepper. Sett fisken inn i ovnen til kjøttet “deler seg” – cirka seks minutter. Hell grønnsakene over i vannet og la de koke til de er møre. Deretter moser du de med stavmikser – tilsett fløte og smør. Server fisken på toppen av rotmosen med asparges, bacon og smeltet smør over.

MÅNEDENS SPØRSMÅL #MAI

Ny blogg, nye følgere – derfor ny spalte! I slutten av hver måned kommer jeg til å samle opp spørsmål som har blitt stilt ofte i kommentarfelt og innboks i sosiale medier slik at dere får svar på det dere lurer på, og får sjansen til å bli enda bedre kjent med meg nå som jeg i nytt blogg-farvann. Mange av spørsmålene svarer jeg også på i innboks og i podcasten vår, “skamløspodden”.


Hvor handler du klær og hvor mange designerplagg har du?

Jeg endrer stil hele tiden, så å bruke mange tusen på designerplagg ville rett og slett vært en dårlig investering fra min side. Men på en annen side ønsker jeg å investere i en basicgarderobe av kvalitet, så mulig det blir en endring fremover. Jeg handler stort sett på Zara, HM, Gina Tricot, Monkey og Lindex. Av designerplagg så har jeg en del fra Kepaza og Ioanna Kourbela samt. et par designervesker. LV speedy 25, Chanel Boy medium silver caviar, Gucci Marmont black velvet, Michael Kors jetset tote bag og en Mulberry Hobo og Burberry Prorsum. Både Mulberryen og Burberryen har fuktskader etter å ha ligget ett år på loftet til pappa, så jeg må sjekke hva forsikringsselskapet tenker..

Hvor er den hvite kjolen fra?

Den kjøpte jeg på HM, både i sort og hvit! Tror aldri jeg har fått så mange spørsmål om et plagg før, så den gikk tydeligvis rett hjem hos dere. Prisen var 199 eller 299, og det er vårens beste kjøp for min del! Passer perfekt rundt magen i størrelse medium – og forhåpentligvis føler jeg meg komfortabel i den etter fødsel også.

Hvilke bloggere kjenner du?

Martine Halvorsen er en av mine beste venninner. Pilotfrue har jeg gått i klasse med under journalistikkstudiet. Stina Bakken kjenner jeg fra videregående og fra da vi hang i samme gjeng etter videregående. Iselin Guttormsen har jeg jobbet sammen med. Isabelle Eriksen og jeg er i samme management. Anne Brith er manageren min. I tillegg har jeg hatt det mye gøy med både Kristin og Dennis, Pappahjerte og Konatil, og selvfølgelig Supporterfrue Line Victoria og Kirsebærhagen-Christina. Jeg har også blitt kjent med Martine Lunde, Sofie Nilsen og en haug med PH-deltakere.

Er bestekompisen din homofil? Hva syns kjæresten din om vennskapet?

Jeg regner med det er Fredrik du sikter til? Nei, han er langt ifra homofil, men det er veldig mange som tror det basert på hvor “frigjort” han er rundt meg, haha! For min del kunne han like gjerne vært homo, for her er det svært lite seksuell spenning 😂Han er som en bror for meg, og samboeren min er like glad i han som det jeg er.

Er du bekymret for hvordan livet blir med barn? Du har jo ikke akkurat hatt en A4-livsstil hittil.

Jeg er ikke direkte bekymret, men jeg forstår jo at livet blir mer uforutsigbart! Men både jeg og samboeren min er impulsive drømmere, så det blir nok ikke slutt på reiser og påfunn selv om det kommer et familietilskudd! Vi har allerede store planer for de neste fem årene 😉 Når det er sagt så har jeg hatt en rekke store utfordringer og bekymringer i svangerskapet, så jeg begynner faktisk hos psykolog igjen neste uke. Rett og slett for å få ut alle tankene jeg har før barsel, og for å få kroppen til å produsere mer av kosehormonet oksytocin og mindre adrenalin og stress før fødsel!

Er du redd for å gå på overtid?

Ja, jeg er faktisk livredd. Jeg vil at fødselen skal starte av seg selv, men jeg vil samtidig gjøre alt jeg kan for å unngå keisersnitt, og nå som legene er uenige om størrelsen på babyen kjenner jeg at jeg får litt fødselsangst.

Hva er du minst fornøyd med ved din egen kropp og hva syns du om kosmetiske inngrep?

Spør meg igjen etter fødsel! Neida. Jeg er faktisk veldig komfortabel i egen kropp som høygravid, og føler nå at jeg har noe å skylde på dersom ikke alt ser ut som det skal etter fødselen. Haha! Likevel tror jeg svangerskapsvekten gir meg en magisk motivasjon til å komme i form igjen, så jeg krysser fingrene for at høsten byr på mye yoga, svømming, skogsturer og styrkeøvelser – iallefall mens samboeren er hjemme og kan passe den lille. Akkurat nå er det kanskje lårene jeg er minst fornøyd med, men det har mye med alt vannet å gjøre. Ting blir så hovent og slappt! Når det kommer til kosmetiske inngrep så mener jeg folk skal få bestemme selv, bare de holder seg for gode til å glorifisere og reklamere for inngrepene på nettet.

Har du noengang googlet deg selv?

I 2016 og 2017 ble jeg omtrent besatt av å google meg selv. Det var mange forsider, overskrifter, artikler og forum som omhandlet meg og min rolle som blogger, realitydeltaker og modell (spesielt i perioden etter Top Model Scandinavia og oppdragene som fulgte), og det stod mye rart. Alt fra hvor morsom og pen jeg var, til hvor stygg jeg var. Folk diskuterte meg opp og ned i utenlandske forum etter at programmet ble dubbet til forskjellige språk på nett-TV og kritiske følgere tikket inn i sosiale medier – spesielt fra Sør-Amerika og Asia. De er jo så sykelig opptatt av modell- og missekonkurranser i de områdene at det er på grensen til tragisk..

Har du hairextensions?

Nei, jeg har ikke hatt extensions siden januar. Håret mitt er både tykt, sunt og langt, men jeg kjenner at det frister litt med enda lengre og tykkere hår! Men igjen så vet jeg at det blir mye hestehale og bestemordott fremover når man har baby og småbarn, så jeg kan vel like gjerne la vær 😉

Takker du ja til alle samarbeid? 

Absolutt ikke, og spesielt ikke nå. Det er Anne Brith og selgerne i Blogghuset som tar seg av betalte samarbeid fremover, og spons er det jeg som takker ja til selv basert på hva jeg trenger og liker. Dette gjorde jeg vel klinkende klart i innlegget om casino-spons?

REISEVLOGG: USAS ØSTKYST PÅ FEM UKER

 

I 2017 dro jeg og kjæresten på en fem ukers tur til Amerika. Det hele startet med en seks måneders sluttpakke fra jobben og et modelloppdrag under New York Fashion Week, og med full konto og flyreise booket, satte vi snuten mot mulighetenes land. Vi startet med en uke i New York før vi tok buss til Washington DC. Her ble vi i to dager før vi fløy videre til Fort Lauderdale, hvor vi var i noen dager frem til cruise-avreise. Vi seilte til Karibien med Costa Deliziosa, og var innom både Bahamas, Dominikanske Republikk, Jamaica, Mexico, Cayman Islands og Honduras i tillegg til flere fantastiske dager til sjøs. Når vi ankom Miami bodde vi fem dager midt på Ocean Drive på South Beach før vi flyttet til Homestead. Herfra leide vi bil og oppsøkte nasjonalparker og Key West før vi en uke senere fløy hjem igjen til Oslo. Dette er den mest fantastiske ferien jeg har opplevd, og jeg vil gjerne dele videoen og opplevelsene med dere som er nye i mitt lille bloggunivers. Enjoy – og spør om dere lurer på noe! Jeg sitter på alt fra budsjetter til bo-tips 🙂