THE PERFECT RED

 

DISCLAIMER: NOEN AV PRODUKTENE ER SPONSET AV LYKO.NO

Etter å stadig ha blitt fortalt av min mor at røde lepper ikke kler meg (haha) rasket jeg likevel med meg denne røde (og dyre!) leppestiften fra YSL på Gardermoen. Grunnen var at jeg ønsket å ha røde lepper på nyttårsaften i Egypt, og vet dere hva? Jeg syns jeg kledde den, jeg! Hovedgrunnen til at jeg valgte nettopp denne er at den inneholder blåtoner som gir et hvitere smil enn hva mine andre, mer oransje-fargede leppestifter gjør. Sexy smil og hvite tenner = to fluer i en smekk spør du meg!

YSL TATOUAGE COTOURE LIQUID LIPSTICK #09

I skrivende stund gjør jeg meg klar for en økt på kontoret før jeg har et spennende telefonmøte. Jeg skriver også ukens handleliste på etterskudd. Dette er noe jeg vanligvis gjør på mandager når samboeren min er på sjøen, men når han er hjemme så er vi to mennesker med forskjellige smaksløker, så da handler vi som regel litt mer fra dag til dag. Når han er bortreist derimot (han dro i går) så slår liste-Benedicte til, og nå som jeg er gravid er det en del ting som være på plass på kjøkkenet til enhver tid. På dagens liste står blant annet avokado, grønne epler, byggrynsgrøt og redbull. Jeg har gått ned til én om dagen – og det tenker jeg er innafor selv om mammapolitiet sikkert kommer å arresterer meg nå 😉

 

DEN MAGISKE UKEN

 

Jeg går inn i uke 23 nå, og det lille frøet i magen er ikke så lite lenger. Hun er faktisk 26 cm lang, og veier nærmere 500 gram – hvilket betyr at jenta vår kan klare å overleve utenfor magen dersom noe skulle føre til at hun ble klar for verden for tidlig. Jeg vil selvfølgelig at hun blir der inne så lenge som mulig, men det er fint å nærme seg en ny “kneik”. Første var tolv uker, deretter ordinær ultralyd. Nå er det uke 23, hvilket jeg entrer om fire dager, og etter det ser jeg frem til tredje trimester.

Tiden går så fort, og jeg gjør mitt beste for å henge med så godt jeg kan. Jeg merker på hormonene at lunta er kortere enn vanlig, og kroppen begynner å bli stiv og støl rundt bekkenet – til tross for de ukentlige yogaklassene jeg tar. Jeg merker også at jeg stresser for mye, og selv under yogatimene klarer jeg ikke å tenke på annet enn jobb, når jeg heller skulle fokusert på morsrollen og min egen pust. Jeg sover dårligere, og har kommet dit hvor det er umulig å ligge på magen og ryggen. Hodepinen har også tatt seg opp igjen, men med min daglige dose Paracet holder jeg smertene i pannen i sjakk. Vår lille fotballspiller sørger for at blæra får tømt seg hyppig, og bevegelsene i kroppen fører til at det er vanskeligere å opprettholde normal åndedrett. Med andre ord: jeg høres ut som en feit, sliten gris når jeg reiser meg opp fra sofaen.

Huden gløder, hår og negler vokser og jeg føler meg i relativt fin form i forhold til mange andre gravide jeg har blitt kjent med i termingruppa vår på Facebook. Jeg har hittil unngått både strekkmerker, sprengte blodkar og morgenkvalme, og i dag har jeg i tillegg på meg Levis-jeansene mine som tydeligvis fortsatt passer rundt rumpe og lår – hvilket jeg tar som et godt tegn på at jeg skal klare å holde vektøkningen i sjakk. Time will tell!

 

KVINNER SOM HATER KVINNER

LES VG-ARTIKKELEN HER/ LES FUNKYGINES STØTTENDE BLOGGINNLEGG HER

Jeg var veldig usikker på om jeg skulle kaste meg inn i denne influencer-debatten ettersom jeg følte jeg satt litt mellom barken og veden, men i går hadde jeg dessverre ikke noe valg. Jeg satt på informasjon en bloggkollega og venn hadde bruk for. Informasjon hun måtte høre, men som kom til å skade noen jeg liker veldig godt. Jeg snakker selvfølgelig om podcastepisoden halve landet rakk å få med seg i går: Andersen & Jacobsen.

Det har seg slik at den nevnte podcasten er en av mine favoritter, og jeg har snakket varmt om den både her på bloggen og i egen podcast. Jeg starter alltid tirsdagene mine med å høre på disse jentene. Jeg har et godt forhold til den ene jenta i podden, og et fantastisk inntrykk av dem begge. Det er derfor jeg ble så sjokkert når jeg hørte gårsdagens episode – rett og slett fordi det ikke liknet dem. Jeg ble så sjokkert at jeg måtte ta opptak av episoden. Et opptak jeg senere sendte til Anne Brith da jeg oppdaget at episoden var slettet og at hun ikke hadde rukket å hørt den. Hun var forsvarsløs. Halve landet snakket om henne, uten at hun visste hva det dreiet seg om – og jeg kunne hjelpe henne.

Anne Brith har lagt ned bloggen og skrevet boken “Kvinner som hater kvinner”. En bok som omhandler netthets – av kvinner, mot kvinner. Og det er nettopp dette Kristina og Belinda gjorde i går, hvilket jeg forstår utifra dagens redigerte versjon av episoden var en alvorlig feil. Som podcaster selv vet jeg hvor lett det er å bli revet med i en samtale med det som tilsynelatende bare er en venn, og det er lett å glemme at hele landet har tilgang på samtalen i ettertid. Jeg syns personangrepet var smakløst og urettferdig, og det er slike utsagn som gjør at jeg for eksempel ikke lytter til Tusvik & Tønne lenger. Jeg orker ikke å støtte podcastere som gir meg negativ energi, og som lever av å henge ut og snakke ned om folk – enten det er politikere, kjendiser eller bloggere. (Med mindre det er fortjent, noe det til tider selvfølgelig er).

Jeg støtter kritikk. Jeg støtter debatt. Jeg støtter at man kan være uenige, men jeg støtter ikke personangrep – spesielt ikke av influencere som via offentlige plattformer med tusenvis av følgere/lyttere har muligheten til å påvirke andre menneskers syn på en forsvarsløs person. Dette var 18 minutter med personangrep, og det er faktisk ikke greit.

HELGENS OPPUSSINGSPROSJEKT

Det er utrolig hva man får til på et par timer så lenge man legger litt godvilje til. Iløpet av helgen har vi pusset opp toalettet, og vi er såå fornøyde med resultatet! Det grå, falmede, kjedelige toalettet med halvveis hvitmalte furulister trengte å freshes opp, og hvilket tidspunkt passer vel bedre enn nå før babyen kommer? Det blir lite tid til oppussing til sommeren, så på listen for våren står maling av huset, bytting av verandadør, nytt terrassegulv og oppussing av barnerom – hvor vi strengt talt snart er i mål.

Ble det ikke fint?! Sort, matt og dekorert med gulldetaljer. Hadde det ikke vært for at det lille rommet fortsatt lukter kraftig maling hadde jeg sikkert sittet der å surfet på telefonen døgnet rundt! Atmosfæren er helt annerledes, og jeg koser meg på do. Freshe postere, fin pynt, deilige produkter fra Rituals og duftlys som matcher tepper. Flott skal det være! Hva syns dere?

TEPPE, LYS OG KROK FRA H&M HOME

VALENTINES DAY

Når jeg kom hjem i går fikk jeg bind for øynene, og beskjed om å beholde klærne på, og bli med samboeren min ut i hagen. Han leiet meg opp på den lille fjelltoppen vi har på tomta, og da jeg fikk åpne øynene ble jeg møtt av stearinlys, roser og alkoholfri rosévin. Inne ventet loff og ferske reker, og enda flere stearinlys, og vi så på klissete, romantiske komedier helt til vi sovnet.

Jeg lever for slike dager, og er så takknemlig for at jeg er sammen med en mann som i tillegg er en ekte hverdagsromantiker. En som står opp før meg for å lage kaffe og frokost. En som ser når jeg er sliten og overarbeidet, og som avlaster meg, motiverer meg og inspirerer meg. En som tapper badekaret fullt av vann og boblende såpe, og som gjerne gjør det samme med et fotbad på sofakanten. En som masserer meg, smører meg med bodylotion og stryker meg på ryggen – helt uten at jeg spør. Jeg er heldig.

HER SATT VI Å NØT UTSIKTEN OG NOE GODT I GLASSET

TI TIPS TIL VALENTINES

Her i huset er det mannfolket som tar seg av arrangeringen av valentinsdagen, så jeg kommer bare til å sitte pent på vent til han sier hva jeg skal gjøre, og hvor jeg skal gjøre det og hvordan jeg skal se ut. Jeg har vel egentlig aldri feiret denne dagen før jeg traff han, men han er mye mer romantisk enn andre jeg har vært sammen med, så det kom ikke som noe sjokk at han har en plan for morgendagen. Men til dere andre som kanskje ikke er like heldige: (eller kanskje det er din tur i år? Hva vet vel jeg) Her er mine beste valentins-tips til deg som er litt sent ute i planleggingen!

Bilderesultat for valentines inspo

Lavt budsjett? Det trenger ikke å koste penger. Lag middag sammen! Det er hyggelig å overraske den heldige med middag, men det er enda koseligere å lage den sammen. Det var et av våre mål for 2019, å stå enda mer på kjøkkenet sammen! Vi har igrunn alltid vært flinke til det, men det er faktisk en fin hobby å ha som par. Tenn stearinlys, sett på litt hyggelig musikk og finn frem en fin film dere begge har lyst til å se. Dra dynen ut på sofaen og avslutt det hele med en tur i dusjen eller badekaret før sengetid!

Lite penger på kontoen, men vil likevel gjøre noe utenfor huset? Dropp kinoen – da får man hverken sett på hverandre eller muligheten til å nyte de gode samtalene. Bruk heller pengene på mat eller vin! Og til gutta: i dag er det lov å møte opp hjemme eller til daten med roser og kort altså! Det trenger ikke koste skjorta, men det funker fjell! Tenk at noe så billig kan være så god smøring for et forhold, også skjer det så sjeldent? Hadde det vært så enkelt omvendt så hadde samboeren min badet i roser!

Slår du på stortromma? Hva med å overraske din utkårede med en opplevelse? Kanskje en ettermiddag på spa, en hotellovernatting i hjembyen, et mat- og vinkurs eller kanskje ølsmaking? At det er torsdag har ingenting å si. Bare sørg for å si ifra hva man skal pakke med seg! Inkluder en middag og en rosebukett, så har du snart snøret i bånn 😉

VIDEOBLOGG: GRAVID Q&A

I dag tenkte jeg å svare på de mest stilte spørsmålene som har tikket inn i kommentarfelt og på meldinger siden jeg fortalte at jeg var gravid! Her får du svar på hvor jenta vår ble unnfanget, hvordan jeg fikk vite at jeg var gravid, hvordan han reagerte og hvordan jeg kommer til å oppføre meg på nett nå som jeg blir mamma! 😉 Nå blir det andre boller!

PS: Vet jeg tar meg sjukt mye i håret her. Extensionet var såå tørt og ukontrollerbart, og ble tatt ut samme dag! 😂

HVA SKAL HUN HETE?

Det er sant som de sier, man vet ikke hvor mange mennesker man misliker før man skal navngi sitt eget barn. Én krangel, én mobber i skolegården, én ekkel kommentar eller hendelse, og personens navn er totalt uaktuelt å bruke på det lille mennesket som skal bety mest for deg resten av livet. Vi er en av de parene som sliter med navn. Guttenavnet var hemmelig, men det var klart. Men nå ble det jo ikke gutt heller, så hele prosessen må starte på nytt. Forslagene jeg kommer med, fnyser han av. Forslagene han kommer med, ler jeg av. The struggle is real, og vi trenger hjelp!

SELVERKLÆRT BABYMASKIN – FØLER MEG SÅÅ FRESH OM DAGEN!

Vi vil ha et navn som klinger like godt på norsk, som på engelsk. Men det skal samtidig være relativt kort og lett å uttale. Det ligger med andre ord ingen Nova Diamante eller Ella Isadora inni her 😂 Vi har i tillegg dykket inn i slektstreet, men kun for å finne ut at navnene til besteforeldre og oldeforeldrene våre ikke klinger like bra i dagens samfunn. Jeg refererer til mine forbilder, Agnes, Berit, Hansine og Nancy. Vi har også lett på nettet, i bøker og spurt i mammaforum og på sosiale medier.

Så her kommer spørsmålet: hvordan finner man ut hva den lille i magen skal hete? Hva gjorde dere?

MORSDAG

I vår familie har vi aldri brydd oss stort om morsdag og farsdag (spesielt ikke sistnevnte, da pappa mener farsdag og valentines er funnet opp av kyniske amerikanere som kun vil tjene penger), men jeg kan innrømme at tankene har forandret seg nå som jeg er gravid. For jeg vil jo selvfølgelig bli satt ekstra stor pris på, haha! Derfor har jeg funnet en haug av forslag til hva du kan gi eller gjøre for moren din denne helgen 🙂

Jeg har funnet en ny nettside som leverer opplevelser for alle i hele landet, menlig TrueStory.no! Nå har de en fantastisk kampanje gående hvor du – frem til morsdag 10. februar – får 15% rabatt på alle opplevelser med rabattkoden MOR! Selv frister det veldig med en spadag på The Well med lunsj eller middag sammen med mamma, og forhåpentligvis leser hun ikke bloggen min før jeg overrasker henne med morsdagsgaven i kveld! 🙂 Jeg legger selvfølgelig ut reaksjonsvideo på Instagram @haugaard91! Det nærmer seg også Valentines. Kanskje du kan overraske din valentine med en romantisk opplevelse?

Sjekk ut morsdagsforslagene til Truestory.no her!
FACEBOOK / INSTAGRAM

KJÆRE DATTER

Nå vet vi hvem som bor i magehuset. En stor, fin, skravlebøtte med ti fingre og ti tær. Fire hjertekamre som tilhører et rolig, men stabilt og dunkende hjerte. En sjel som allerede er så klar for å oppdage verden at den sparker og slår moren sin til alle døgnets tider – bortsett fra når pappa vil kjenne, selvfølgelig. I magen ligger datteren min. Datteren vår. Halvt meg, og halvt deg. Forhåpentlig får hun det beste fra oss begge. Tålmodigheten fra meg, omsorgen fra deg.

Kjære datter. Jeg lover å gi deg all den kjærligheten, oppmerksomheten, omsorgen og varmen du trenger. Jeg lover å være tilstede. Støtte deg i alt du interesserer deg for, og vise deg en verden med både dans og fotball – hester og biler. Du skal få bestemme selv hva du vil leke med og hva du vil kle deg i. Du skal få være deg selv hele tiden – og jeg skal stå stolt på sidelinjen.

Kjære datter. Det er ingenting som gleder meg mer enn å se hvor mye pappaen din gleder seg til å møte deg. Du kommer til å ligge på fanget hans når han spiller Xbox, være med til Roma på fotballkamper, ri på hester og bygge trehytter i hagen. Du kommer til å trollbinde han og ha han rundt lillefingeren. Det er ingen tvil om at du blir sjefen i huset.

Kjære datter. Du vokser opp i en verden full av farer, press og stress, men jeg lover å hjelpe deg gjennom det, for jeg har vært der selv. Verden er har forhåpentligvis ikke forandret seg så mye fra da jeg vokste opp, så jeg håper jeg er utstyrt med forståelse og råd som kan hjelpe deg når du trenger det mest. Jeg skal være åpen, ærlig og svare på alle dine spørsmål. Jeg skal forsøke å lese deg som en åpen bok, kjenne deg, og vite hva du lurer på og trenger uten at du skal behøve å spørre. De ubehagelige samtalene skal ikke være ubehagelige, og alt det vonde skal du skånes for, men likevel lære om.

Kjære datter. Hvordan kan jeg elske deg så høyt uten å ha møtt deg?