DATE I DYREPARKEN

Nå begynner det å bli en stund siden dere har hørt fra meg, og det beklager jeg. Jeg har rett og slett vært helt forjævlig opptatt med jobb, møter, arbeid på huset og arrangering av helgens festligheter, så jeg har rett og slett tatt et par dager time-out. Jeg tar riktignok aldri fri fra sosiale medier, så dere som følger meg på Instagram og Snapchat har kanskje fått med dere at jeg og LK var på sørlandet i helgen! Han skulle holde kurs i båtførerprøven for et knippe båtglade mennesker i Kristiansand, og booket dobbeltrom slik at jeg fikk være med. I tillegg overrasket han meg med tidenes koseligste date i Dyreparken! Jeg har en barnslig tendens til å elske nasjonalparker, fornøyelsesparker, akvarier og dyrehager, så han skaffet meg inngang til både dyr og badeland. For en tålmodig mann jeg har som gidder å vandre åtte timer rundt på asfalt i 30 varmegrader mens jeg løper supergira rundt og vil klappe og ta bilder av alt!


En liten kar som ikke ser overbegeistret ut over å være med på photoshoot..

Og ja, jeg vet det ikke er lov å klappe dyrene. Men jeg er en lawbreaker, moahaha.


Disse små, hårete, magre og klumpete apene har nok blitt et nytt favoritt-dyr for oss begge!

Så etter to dager på sørlandet, åtte timer i dyreparken, x-antall timer på bystranda i Kristiansand har jeg kommet frem til tre ting. At Kristiansand har overvurderte burgere, dyr sushi, og at jeg ønsker meg en lemur til bursdagen min. Pass deg LK – neste gang du er på sjøen kommer du hjem til tre lemurer istedenfor tre ender!

I morgen skal jeg forresten på finalefesten til Paradise Hotel, og vurderer denne kjolen. Hva tenker dere? 

SVAR PÅ DERES SPØRSMÅL

Hvor mye koster en and? Det spørs helt hvor du kjøper den, hvor gammel den er og hvordan situasjonen på gården den bor på er! Mange gir de bort dersom de har blitt utstøtt av flokken eller har for mange. Jeg kjøpte mine for 250 kroner per stk. De veier cirka fire kilo, så det er en billig kilopris dersom jeg en dag skulle bestemme meg for å slakte de! Det høres kanskje litt sykt ut å spise kjæledyrene sine, men de blir gjerne 20 år gamle, og jeg har ikke tenkt til å ha ender i hagen i 19 år til.. De er snart ett år!

Hva sa LK når du kjøpte endene?? Han var helt med på det! Vi kikket litt på høner først faktisk, men de er ikke like renslige og krever innhegning og hønsehus, så valget falt på moskusender. De liker seg best ute både sommer og vinter og tåler opptil 30 minusgrader. De spiser ALT, er billige i drift, og spiser brunsnegler, så jeg hadde mange gode salgstriks for å få han med på laget. Han ler av meg, men han var med på det!

Blir ikke samboeren din sjalu på bestekompisen din? Nei. De har blitt veldig gode venner, og kjæresten min vet at det ikke finnes, og aldri har fantes et snev av romantikk mellom meg og Fredrik. Han passer på meg når LK er på sjøen og sørger for at jeg kommer meg trygt hjem, har det bra osv, så jeg tror LK setter pris på at jeg har han!

Hvordan er det å være så mye alene mtp. jobben til LK? Bruker LK uniform på jobb, isåfall hvordan ser den ut? Det er veldig opp og ned, og spørs må dagsformen min og hvilke planer jeg har! Så lenge jeg har full kalender med jobb, blogg, venner og eventer så klarer jeg meg fint. Det er på kveldene jeg sitter hjemme alene jeg savner han mest. Jeg trodde det skulle være verre, men merker at jo eldre jeg blir, jo mer savner jeg han. Kanskje fordi det ikke er like gøy å dra på byen og sånt lenger? Jeg merker også at jeg skulle hatt han her mer når vi har kjøpt hus, men herregud, når han først er hjemme så er han jo hjemme 100% i tre uker! Det er jo egentlig litt luksus? Uansett.. når han er hjemme så er det nesten bare meg og han, men når han er borte får jeg fokusert mer på venner og familie, jobb og firma. Så det er vel egentlig ganske perfekt?

Har du lyst på barn? Når vil du gifte deg? Hvem skal være forlover? Jeg har lyst på barn, og kjenner jeg blir mer og mer verpesjuk for hvert år som går, haha. Vi har vel egentlig sagt at vi skal vente et par år til – til vi er 29-ish? Men jeg vil jo egentlig være gift før jeg får barn, så der har vi et problem! Haha! Sånn er det når man “starter på nytt” i en alder av 25 🙂 lool. Forloveren min blir bestevenninnen min Linn, men jeg skal ha flere “der oppe” sammen med meg. Kanskje Tina og Fredrik?

Hvor mye tjener dere tilsammen? Siden dere har to biler, enebolig, reiser mye osv. Har dere noen reiseplaner i år? Vår lønn er vår, og jeg syns ikke det er noe å spekulere i. Vi har det bra økonomisk, og trives. I mars startet vi begge i nye, gode jobber også, så 2018 har virkelig vært grei med oss. Han startet som overstyrmann på et turistskip, jeg som frontsjef i avis. I tillegg har han en fet businessidè på gang, og jeg har et firma, så dere kan jo gjette selv. Vi er flinke til å prioritere pengene våre, og kaster de ikke bort på dyre trender. Vi prioriterer hus og reise, og sparer til det vi ønsker oss. I sommer skal vi kjøpe basseng og spa-bad, og neste år blir det vannscooter eller båt! Når det kommer til reiseplaner så står Maldivene og Sri Lanka på lista. Kanskje en to-dagers tur innom Dubai også! Jeg skal også til Danmark i sommer, og prøver å skvise inn en tur til leiligheten vår i Sunny Beach, Bulgaria.

Hvor mange land og øyer har du besøkt? Norge, Sverige, Danmark, Tyskland, Polen, England, Frankrike, Italia, Sardinia, Sicilia, Bulgaria, Kroatia, Portugal, Hellas, Spania, Gran Canaria, Fuertuventura og Lanzarote, Thailand, New York, Florida, Maryland, Mexico, Bahamas, Jamaica, Dominikanske Republikk, Cayman Island og Honduras. Nå har jeg garantert glemt noen, for jeg vet jeg har vært 31 plasser og flydd 63 ganger, og nå kom jeg bare til 28. Haha!

Hvordan går det med grønnsakshagen din? Det går så det suser! Urtene har vokst seg store og grønne de siste to månedene, og tomat- og paprikaplantene er snart klare for å bli plassert ut. Sukkerertene skyter fart, det samme gjør salatene jeg har plantet. Jordbærene har fått blomster – det samme har frukttrærne. Det er ganske dødt i chili- og gulrothagen foreløpig, og noen av grønnsakene på prikles på nytt – altså få bedre plass i jorda. Avocadoen har også vokst seg stor og sterk!

Hvor er den gule og rød kjolen fra? Den gule kjolen er fra Vera Moda, og de har den i butikk ennå! Jeg kjøpte lik i rød dagen før 17. mai fordi kjolen jeg bestilte fra Nelly var forsinket og SINNSYKT STYGG når den først kom frem.

Stemmer det at du har vært med i en HM-kampanje? Så deg på nettsiden! Nei, de bare likte Instagram-bildet mitt og spurte om de kunne få bruke det i nettbutikken. Det sa jeg selvfølgelig ja til. De har tross alt 25 millioner følgere!

Når kommer filmen du er med i? The Writer kommer iløpet av 2018. Jeg lover å holde dere oppdatert! Det kan se ut til å bli en premierefest på en av kinoene i Oslo. Kanskje noen av dere vil komme å se den med meg? 🙂

NYE FAMILIEMEDLEMMER

Hils på våre tre nye familiemedlemmer! Dere har kanskje skjønt at jeg handler jævlig impulsivt, og at jeg hater å vente når jeg først har bestemt meg for noe. Slik var det onsdag 16. mai da jeg fant ut at hagen var full av brunsnegler. Jeg fikk flere anbefalinger om å gå til innkjøp av ender for å holde sneglbestanden nede, og plutselig var jeg på vei til Vikersund på ande-shopping. Tre moskusender ble med hjem i en pappeske i baksetet på cabrioleten, og nå har de bodd i hagen vår i tre dager! Det beste tegnet på trivsel blant ender er at de legger egg, og i dag våknet jeg til et egg i redet på fjellknausen vår. Gjett om det var digg med stekt andeegg til frokost! Nå har jeg gjort det enda lettere for endene å trives. Jeg har satt opp en liten provisorisk andedam (skal få en nedfelt en etterhvert) sørget for at de har tilgang til redskapsboden i kjelleren, og lagt frem høy så de kan bygge rede.

Ender er billige i drift. De spiser brunsnegler, klipper gresset, er renslige, legger egg og smaker nydelig på nyttårsaften. Moahah!

Jeg har bestemt navnet på andrikken og den blonde anden, og valget falt på Donald Trump og Dolly Parton. Den siste fikk samboeren min bestemme, og som den kjedelige AS-Roma supporteren han er, falt valget på Totti. Den kvinnelige anda Totti….

Omgangskretsen min ler seg ihjel og syns det nye innkjøpet mitt er legendarisk. 
Hva syns leserne mine om mitt nye innkjøp? HAHA!

LYKKE

Hei fra jenta med verdens vakreste utsikt! Jeg har tatt en velfortjent jentetur til København i helgen, og logget litt av livet på nett for å være sosial, og jeg angrer ikke et sekund. For en tur vi har hatt! Jeg reiste med DFDS sammen med en av mine beste venninner, og i København møtte vi nydelige Aida fra min sesong av Top Model Scandinavia! Det var utrolig godt å se henne igjen. Hun var en av mine soleklare favoritter hele veien, og jeg har savnet det smilet SÅÅ mye!

Nå er jeg hjemme i Svelvik igjen, og jeg har en klyp-meg-i-armen følelse i kroppen hver dag her ute. Jeg ELSKER huset vårt, hagen vår, nabolaget og utsikten, og trives så utrolig godt med sol, lukten av sjø, lyden av måkeskrik og tøffende motorbåter. Nå har det blomstret så fint i hagen også, og det er så spennende å se hva som dukker opp! Det står blant annet et par frukttrær her i full blomstring nå, og selv om jeg vet det ene er et epletre, aner jeg ikke hva det andre er. Det er treet til høyre jeg er usikker på. Noen forslag?

Vi vet forresten at plenen vokser på overtid, men jeg får ikke hentet gressklipperen før LK kommer hjem fra sjøen neste uke. Det skal bli godt å få veksten under kontroll! Akkurat nå gror jo både hage og blomsterbed inn i hverandre, haha. Var forresten på Jysk her om dagen og handlet inn litt til verandaen og hagen. Kjøpte mange solcellelamper som jeg plasserte rundt omkring i hagen, og denne hengestolen. 350 kroner dere! Det er hva jeg kaller et kupp!

Det står også bra til med grønnsakene jeg har plantet. Hvertfall priklingene som fortsatt får bo inne, altså urtene, paprikaen, tomatene og avokado-plantene. Det er noe helt eget å kunne hente seg gressløk til omeletten, timian til biffen eller mynte til mojitoen – fra sin egen hage! Nede i hagen har jeg plantet fire ulike typer salater, agurk, sukkererter, rødløk, jordbær, chili og gulrøtter. Salaten, jordbærene, sukkerertene og løken har allerede begynt å komme opp, men det ser verre ut med resten! Haha, kan ikke være god på alt, si!

Nå skal jeg få på meg klær (har ligget i bikini på verandaen i seks timer i dag) og komme meg ut i hagen for å luke litt skvallerkål og brennesle. Jeg HATER det jævla ugresset! Hørt man kan lage supper på det, men ærlig talt…

HVORDAN UTNYTTE EN FRIDAG

Det er ingen i verden som er flinkere enn meg til å utnytte fridager, helligdager eller inneklemte dager – det kan jeg nesten love deg. Mens mange bruker tiden på å slappe av i sofaen og binge-watche serier, inviterer jeg til grill og drinker på verandaen to dager på rad. Dere som følger meg i sosiale medier har sikkert sett at jeg har grillet omtrent hvert eneste måltid de siste to døgnene. Dere har sikkert også sett at vi har skravlet, drukket, gått turer, spist softis på brygga, og satt opp og testet både vannsklie og slackline. I tillegg til dette har jeg rukket vårrengjøringen av huset, litt hagearbeid, onlineshopping av hagemøbler, Paradise Hotel, et par timer hjemmekontor, og en heavy budrunde på jacuzzi som jeg tapte med en hundrelapp på grunn av juks og fanteri. Her har jeg virkelig fått unna det beste fra begge verdener – sommerkosen og nødvendige gjøremål.


18. mai er en ny fridag for meg – jeg har valgt å ha inneklemt fredag og stikker til Sverige for å fylle fryseren med grillmat!

PRISONER

For en dag! Jeg har jobbet, ordnet istand til grillings på verandaen i morgen, tapt i budrunde på utendørs jacuzzi ( 🙁 ) vunnet budrunde på innendørs jacuzzi ( 🙂 ) sovnet i bikini i solen og blitt svart (!) og turt å skru på gassgrillen for første gang i mitt liv. Grunnen til at jeg er pingle er at gassgrillen til mamma brant opp hele leveggen på verandaen vår når jeg var liten, så jeg har sjukt gassgrill-angst. HAHA! Resten av dagen går med på å sitte i dusjen (fordelen med steamdusj som ser ut som en tidsmaskin) og se på Paradise Hotel. Jeg skal også pakke, for på lørdag reiser jeg avgårde til København sammen med en av mine nærmeste. DET er et eventyr som må følges på snap @haugaard91. Dette er tradisjon – sist gang ble vi kjendiser på danskebåten, og alle visste hvem vi var etter en fuktig natt på byen med mye dans, dumme tatoveringer og morsomme nachspiel. Let’s go!

DRESS FRA HM

Buksa kjøpte jeg i september, og jakken i april. Flaks! Skjer med å selge et SETT separat?!

HAN ER PERFEKT

Det er utrolig hva en søt tekstmelding og et bilde på Facebook kan trigge av følelser. I dag vil jeg ta med dere inn i vår litt mer private hverdag som par, og takke samboeren min for hvem han er, og hva han gjør for meg. Jeg våkner hver dag med en skikkelig klyp-meg-i-armen følelse, og tenker at jeg er verdens heldigste som kapret dette mannfolket jeg møtte for 15 år siden.

På vår første impulsive “date” hjemme hos han serverte han meg hvitvin og denne deilige, hjemmelagde pastaretten. Om jeg ikke var forelsket fra før, så ble jeg det hvertfall da. Mange veddet på at dette kom til å “dabbe av” etter noen måneders tid, men to år senere er han like flink på kjøkkenet! Jeg er rett og slett skikkelig bortskjemt!

Han er romantisk! Han lager mat, åpner gjerne en flaske vin, tenner stearinlys, tar meg med inn i dusjen og løfter meg opp og bærer meg dit han vil ha meg. Mannfolk tror kanskje ikke at romantikk er sexy, men les setningen om igjen <–

Han ofrer sin egen komfort for at jeg (og hundene) skal ha det bra. Han hater varme soverom og myke senger – og er allergisk mot hund. Likevel sover jeg ofte på den harde siden av sengen, med varmeovnen på og bikkja mellom føttene.

Han baker pavlova til 17. mai-gjestene våre. Hvilken heterofil mann står opp tidlig for å bake kake til nasjonaldagen?! Jeg har gått kokkelinja, og ikke engang jeg baker kake på nasjonaldagen. Denne mannen har virkelig hele pakka!

Mens jeg ligger på sofaen å fryser så er han ute å henter ved og fyrer opp i peisen – uansett hvor kald han er selv. Så går han inn på soverommet og henter dyna til meg, før han går på kjøkkenet og henter noe varmt å drikke.

Han kan ALT – og det han ikke kan, det får han til, eller får noen til å ordne. Løsningsorientert og handy mann med gode kontakter – he’s a catch! I tillegg til dette er vi veldig flinke til å samarbeide og jobbe sammen, noe som har blitt veldig tydelig nå som vi har kjøpt oss hus. Det eneste vi er skikkelig dårlige på er å henge opp taklamper. Haha!

Vi har aldri kranglet eller kjeftet på hverandre – ikke engang under påvirkning av alkohol! Han kan jekke meg ned og sette meg på plass, og jeg kan mobbe han om han sutrer og klager, men vi behandler hverandre med respekt og har det alltid morsomt!

Han tar meg for den jeg er. Det er ingen hemmelighet at jeg kan være krevende å være sammen med: – Jeg farter mye, er ofte på arrangementer og fester, har alltid huset fullt av folk, har en mannlig bestevenn jeg henger med døgnet rundt, og lever av å ytre meninger og eksponere meg selv. Men det skal han ha – han har ALDRI forsøkt å endre meg, og det er det jeg elsker mest.

Han bruker tid på meg når han er på sjøen, og forstår hvor vanskelig det kan være å være så mye alene som jeg er. Det er kanskje derfor han lar meg holde på som jeg gjør – for at jeg ikke skal være ensom, å ha det bra? Han ringer meg i pausene sine, sender snaps og meldinger døgnet rundt, ringer på FaceTime hver kveld og sender koselige natta- og god-morgen-meldinger. Han gjør rett og slett alt han kan for at jeg skal trives i situasjonen som gressenke!

OLD FASHIONED

Er det bare meg, eller har denne dagen vært helt sinnsykt lang? Jeg føler jeg våknet for 20 timer siden! I dag har jeg bare slappet av i sola, samlet litt D-vitamin og brunfarge, hatt besøk av både pappa og bestekompis, og gått en laaang to-timers tur i ren oppoverbakke med to slitne hunder. Jeg elsker at våren er her! Da kan jeg ta frem favorittblazeren og den matchende hatten – som samboeren min syns er drit-stygg. Haha! Dette er et skikkelig business-antrekk. Perfekt for møter og lange dager på kontoret!

BLAZER - TO SØSTRE // HAT - TOPSHOP // PANTS - LINDEX // SHOES - HM

Klokken jeg har fra Daniel Wellington finner dere >her<
Med rabattkoden "BENEDICTE" får dere 15% rabatt på alle produkter!

THE BOX @ WALLMANS

Jeg vet ikke hvor jeg skal starte dette innlegget engang.. Fredagen var så forbanna sinnsyk! Det startet med at jeg fikk en invitasjon til showet “The Box NYC on tour” – en VIP-influencer fest på Wallmans i Oslo. Jeg reiste inn med mine +2 mannfolk, kapret et bord, og bestilte utallige flasker med rødvin, hvitvin, champagne og you-name-it. Det var liv laga, for å si det mildt! På scenen stod nemlig en flokk heite burlesque-damer, godt trente mannfolk, flinke dansere, sangere og sprø strippere. Altså, for et show! Her fikk vi se alt fra mannfolk i psykadeliske kaninkostymer og nakne damer som drar glowsticks ut av vajay-jayen! Dette er et show dere MÅÅÅ se når dere får sjansen!

Kvelden ble avsluttet i en taxi hjem til Drammen etter at min heterofile bestekompis klarte å kline med favoritthomoen min, Joakim. Altså, for en natt. Ord kan ikke beskrive hvor legendarisk dette var! Nå skal jeg dø videre på sofaen Xx

JEG TREKKER INVITASJONENE

I dag kom jeg over et innlegg Martine hadde delt på bloggen sin. 
Et tema jeg har hintet mye til i det siste, og tenkt lenge på å skrive.

Jeg var den første i vennegjengen som flyttet for meg selv. Jeg var 18 år, hadde 40 kvadratmeter å boltre meg på, og elsket å ha folk rundt meg. Og det gjør jeg fortsatt. Det er åtte år siden jeg flyttet ut av pikerommet, og iløpet av de åtte årene har jeg nesten uten unntak arrangert hver eneste nyttårsfeiring, 17.-mai frokost og Halloween. Hvert eneste vorspiel, nachspiel og julebord. Hver eneste hjemmefest, hagefest og jentekveld. Og i år arrangerer jeg i tillegg ungdomskolereunion. Ikke fordi jeg nødvendigvis savner de jeg gikk på ungdomskolen med eller har så jævlig mye å prate med de om, men fordi det er forventet av meg. Jeg kan nemlig ikke gå ut i min egen hjemby uten at noen fra ungdomskolen kommer bort og maser om når reunion-festen skal være.

Hvorfor, sier du? Fordi jeg er arrangøren. Sånn har det blitt.

Per dags dato har jeg fire arrangør-jobber hengende over meg. Jeg har forsøkt å arrangere en 17.mai-frokost på Bølgen & Moi i over en måned som jeg mest sannsynlig blir nødt til å avlyse i dag fordi folk ikke klarer å svare. Jeg har også denne ungdomskolereunionen, som jeg har forsøkt å arrangere to-tre ganger tidligere, som også må flyttes til høsten. I tillegg til dette har jeg de årlige hagefestene og bursdagsfesten min – hvor 70% har satt seg på “kanskje”, eller ikke svart i det hele tatt. Altså… KANSKJE?! Hvis du har lyst, så legger du det inn i kalenderen, søker fri, skaffer barnevakt og what-not! Det handler om prioriteringer og respekt for andres tid og penger. Hvis du har tenkt til å sitte å vente på at noe nedre skal dukke opp, så trekker jeg tilbake invitasjonen din – så enkelt har det blitt.

Jeg har ett nyttårsforsett for 2019 klart allerede i dag:
Jeg skal gi faen i å arrangere. Så får vi se hvor ofte jeg blir invitert.