VI FEIRER IKKE NORDMENN, VI FEIRER NORGE!

REPUBLISERT

Flaggdebatten herjet som verst i 2013, men en av nettavisene har igjen hauset opp en gammel artikkel og skapt debatt på nytt. Debatten er stor, og kommentarene er mange. Dessverre er skap-rasistene tøffest på tastene, men i de fleste forum og kommentarfelt klarer de fleste å holde seg saklig for å fremme poengene sine. Flere mener man skal få flagge med hvilket flagg man selv ønsker, mens flesteparten mener at 17. mai er Norges dag. Det er vanskelig å ikke ta side i en debatt som denne, og jeg er glad jeg slipper å argumentere på begge sider for så å komme til en konklusjon. Slik er det nemlig å skrive en blogg. Jeg har en viss frihet til å ytre min egen mening, og jeg mener at Norges flagg er det eneste som hører hjemme på Norges nasjonaldag.

Å flagge med andre flagg på 17. mai blir som å skrive navnet til alle i klassen på bursdagskaken til sønnen din. Det er sønnen din du feirer, ikke Fredrik, Ida, Kristoffer, Christina, Oliver, Ingvild og Andreas – selv om de er invitert til festen. Jeg feirer gjerne kineserne 1. oktober og spanjolene 6. desember, men på 17. mai feirer jeg Norge.

Ved å flagge med Norges flagg på 17. mai feirer vi ikke nordmenn. Vi feirer Norge!

Vi har én dag hvor vi får feire Norge og grunnloven vår. Én dag hvor vi kan feire vår nasjon og dens frihet. Ved å flagge med Norges flagg på 17. mai feirer vi ikke nordmenn. Vi feirer Norge! Så la oss feire de som ble født her. La oss flagge for de som flyttet hit. La oss gå i tog for alle som flyktet hit og bidrar til vårt land. Veiv flagget for alle som jobbet hardt for å komme hit, og de som jobber for å få bli. La oss feire fårikål, kebab og taco under samme flagg, mens vi drikker fransk champagne og roper hurra!

 

TREND-KJOLEN

Da jeg så denne kjolen i butikkvinduet i dag visste jeg at jeg at den måtte bli med hjem. Vi skal i 30-årslag i morgen, og selv om jeg har rundt 90 kjoler (!) har jeg ikke klart å finne noe jeg liker i skapet denne våren. Kanskje på tide med et klessalg? Uansett.. farger er i vinden, spesielt rødt og gult, og jeg har fått helt dilla. Gule vesker, gule topper, gule kjoler. You name it, I’ll buy it. Det samme gjelder omslagsskjørt. Og denne hadde begge deler! Den fremhever midjen ganske så fint også, syns dere ikke?

Kjolen kommer inn på Veromoda.no snart ♥

VIDEO: INDOOR SKYDIVE MED YOUWISH.NOÅh, det kribler i magen bare jeg ser videoen på nytt! Indoor Skydive deluxe-pakken fra Youwish.no gir deg 6 minutter flyvetid, noe som tilsvarer åtte fallskjermhopp fra 12000 fot! Dette ga mersmak, og iløpet av 2018 ønsker jeg å teste et vaskeekte fallskjermhopp! Denne pakken har allerede blitt populær i vennegjengen, og jeg vet om en som kommer til å bli overrasket med et besøk i vindtunnelen allerede på lørdag! Denne opplevelsen anbefaler jeg alle, og du kan gi den i gave til kjæresten, foreldre, venner eller best av alt – i et utdrikningslag! Se alle opplevelsene Youwish.no tilbyr her! Ser det ikke gøy ut?!

YELLOW IS THE NEW BLACK

Jeg har laget meg et nyttårsforsett – fire måneder for sent. Jeg har nemlig falt pladask for spreke farger, og har lovt meg selv å bli flinkere til å bruke farger i klesveien. Det er korallrødt og gult som preger garderoben min om dagen, og jeg elsker hva det gjør med humøret mitt og gløden min! Alt ser liksom.. friskere ut? Gir det mening? Uansett, denne toppen plukket jeg med meg hjem fra HM for bare 89 kroner! Og jaggu tror jeg de hadde de i flere farger også.. Jeg må nok innom iløpet av uken! Løp og kjøp ♥

NEW LOOK

Jeg føler meg alltid så fresh etter et besøk hos Gentiana på Ambience! Denne gangen har hun fått lov til å gjøre mer enn bare vipper – hun har fått microblade brynene mine også! Dere som har fulgt meg en stund vet jo at dette ikke er mitt første møte med permanent make-up. Første gang ble brynene mine runde og for høye, og jeg så konstant overrasket ut. Did someone say catface? Andre gang fikk jeg ingen refill fordi salongen la ned (wtf!) men nå er jeg strålende fornøyd med form og farge, og jeg vet jeg er i trygge hender en god stund fremover. Gentiana prøvde en teknikk jeg ikke har prøvd før, og det var å risse første runde uten bedøvelse, og fyttisatan så vondt det gjorde! Men etter å ha bitt tennene sammen endte jeg opp med verdens lekreste instabrows. For de som ikke har fulgt med i timen så er microblading en type manuell tatovering uten annet utstyr enn en skalpell og farge, så det sier seg selv at det gjør vondt å få en kniv inn i huden uten bedøvelse. Men jeg hadde gjort det igjen – og det skal jeg om fire uker. Da er det tid for refill på både bryn og vipper før finalefesten til Paradise Hotel! Jeg er nemlig Karolines +1!

HVA GIR DU TIL DEN SOM HAR ALT?

Goood onsdag, alle sammen! Jeg tror det er svært få der ute som er like gira som det jeg er i dag. Jeg er nemlig på vei til Oslo for å teste indoor skydiving! Husker dere at jeg hadde et par nyheter jeg ville dele med dere? En av de er at jeg har signert en ambassadørkontrakt med det online opplevelsessenteret Youwish.no! Det er en ære å få samarbeide med et firma jeg har digget i såpass lang tid, for denne gjengen har virkelig mye kult å by på! Jeg tør faktisk å påstå at dette er landets kuleste nettbutikk – for her shopper du opplevelser og tid med de du er glad i, istedenfor materialistiske ting som ender opp ubrukt i en skuff! Youwish er en portal med 453 forskjellige opplevelser, i hele Skandinavia. Her finner du alt fra matkurs og spa, til luftballong og innendørs fallskjermhopp – som er det jeg skal teste i dag! Haha, jeg gleder meg!! På ønskelisten ligger også rib-safari, bob-kjøring, bilrace og ulike vannsporter. Jeg tror ikke jeg har funnet en eneste opplevelse der jeg ikke har lyst til, haha.

Kjæresten blir med som fotograf i dag, og hele opplevelsen blir selvfølgelig vel dokumentert i sosiale medier før etter-filmen kommer ut. Jeg skal nemlig ha med meg fire forskjellige kameraer, med fire forskjellige objektiv og vinkler! Imens vi venter på det, kan dere sjekke ut @haugaard91 på Snapchat og Instagram! Men før vi i det hele tatt kommer oss på veien skal vi innom Bauhaus og kjøpe hvite stakittgjerder til huset som han skal få lov å sette opp. Det holder hundene på riktig side av tomta, og det ser pent ut!

SJEKK UT YOUWISH.NO HER

 

EN DAG I MITT LIV

06.30: BIIP! Alarmen vekker meg, og jeg slumrer gladelig et kvarter ekstra. Dette gjør jeg hver dag. Skjønner virkelig ikke hvorfor jeg ikke bare setter klokka på 06.45, haha. Jeg “hopper” (not) opp av senga og kler på meg morgenkåpa og tøflene før jeg tar stoffskiftepillene mine, renser ansiktet og pusser tennene mine.

07.00: Jeg lager meg frokost og spiser den mens fuktighetskrem og primer trekker inn i huden. Jeg spiser alltid smashed avokado-toast på grovbrød med et egg, eller en smoothiebowl med granola, kokos og friske bær. Mens egget steker tar jeg en runde i gata med hundene slik at de får gjort sitt fornødne før jeg drar.

Favorittfrokosten min - som jeg dessverre har kuttet ut i det nye kostholdet mitt.

07.15: Jeg sminker meg i cirka 10-15 minutter før jeg kler på meg. Jeg legger alltid klart antrekket kvelden før slik at jeg slipper å stresse med det når det nærmer seg å gå til bilen. Etter jeg har spist, sminket meg og kledd på meg lager jeg en kopp kaffe. Jeg tar en siste titt i speilet i gangen, putter headsettet i ørene og setter på podcasten til Harm & Hegseth. Jeg har 15-20 minutters reisevei til jobb, så jeg rekker å høre en pod iløpet av dagen – perfekt!

07.40: Jeg er på vei til jobb. Koser meg med podcast og kaffe og nyter utsikten over fjorden som strekker seg de to milene jeg kjører.

08.00: Fremme på kontoret. Sjekker mailboksen, leser tipsmail og logg fra gårsdagen. Oppdaterer meg på Twitter og andre medier og tar gjerne en sjekktelefon til nødetatene for å få litt informasjon om hva som har skjedd siden sist. Jeg jobber som journalist og frontsjef i lokalavisa, for de som ikke har fått med seg det!

09.00: Det går i ett med hendelser, utrykninger, intervjuer, telefoner, møter, foto og skriving. Mellom 11 og 13 tar jeg meg en velfortjent lunsj, og som regel står det knekkebrød med makrell i tomat eller grovbrød med hamburgerrygg og avokado på menyen. Iløpet av en arbeidsdag rekker jeg å helle nedpå 1,5 liter kaffe, så når arbeidsdagen nærmer seg slutt sitter jeg som regel foran pcen og skjelver som et løv i nordavind.

Utrykning og hendelser - her er jeg med når politiet befarer et jordras

16.00: Jobben i DRM24 er ferdig for dagen. Etter jobb hender det jeg drar i møter i forbindelse med bloggen, eller møter en venninne på en kaffe (lol, ja) på torget. Har jeg vippetime, negltime, hudpleietime eller liknende er det også noe som skjer i 16-17 draget. Har jeg ingenting på agendaen svinger jeg en tur innom butikken før jeg kjører hjem til hundene. Er ikke samboeren min hjemme må jeg selvfølgelig hjem til hundene før jeg gjør noe som helst annet.

16.15: Jeg er på Rema 1000 (alltid!) og plukker med meg det jeg vil spise de neste dagene. Jeg pleier å handle for ca 3-4 dager om gangen slik at jeg ikke brenner inne med masse mat om det plutselig dukker opp noen andre planer. Iløpet av en uke har jeg en kjøttmiddag, en tacokveld, to kvelder med fisk, to fulle dager med salat (lager store porsjoner) og en dag med cheating hvor jeg tillater meg selv å skeie ut med noe litt mer karbo-rik kost. Dette er som regel på søndagene når jeg har vært ute, og da spiser jeg lasagne, hjemmelaget burger eller en kebab.

17.00: Jeg er hjemme! Lufter bikkjene en halvtime langs fjorden og hører på musikk eller podcast.

Meg etter jobb. Rufsete, halvsvett og langt ifra ferdig med dagens gjøremål.

17.30: Jeg tar en rask rydderunde i huset på 5-10 minutter og sjekker mailboksen til firmaet mitt og tømmer den. Er jeg skrubbsulten prioriterer jeg mat foran bloggen, men jeg prøver å få ut et blogginnlegg før klokken 18. Dette gjør jeg med døren på vidt gap for å lufte ut tett luft og hundehår. Morsomt med vår og røyting, ikke sant? Jaaada.

18.30: Jeg lager- og spiser middag, gjerne med noe som surrer på macen i bakgrunnen. Per dags dato er det “Bloggerne” som er min faste kompanjong på kjøkkenbenken mens jeg skjærer grønnsaker og steker kjøtt. Funfact: jeg lager alltid hjemmelaget middag. Samboeren min jobber tre uker av og tre uker på (overstyrmann på båt) så jeg kan ikke tillate meg selv å ha dårlige matvaner.

20.00: Middagen er fortært mens jeg ser på et eller annet realityprogram jeg ikke trenger å følge med på. Nå skal hundene luftes, og bloggen oppdateres.

22.00: Dagens gjøremål er unnagjort, og jeg kan hoppe i dusjen etterfulgt av morgenkåpe og tøfler, å ta kveldsrutinen på hudpleiefronten. Etter dette er det Paradise Hotel eller Game of Thrones på TV, før jeg går låserunden, skrur av alle lys og legger hundene. Jackson sover i bur, mens Nala får ligge i egen seng på gulvet ved siden av oss på soverommet på grunn av ekstrem separasjons-angst.

23.30: GOD NATT!

TIDENES GIVEAWAY

Det nærmer seg nasjonaldagen, og siden det er “alles bursdag” ønsker jeg å slå på stortromma med den største give-awayen jeg noensinne har hatt! Konkurransen ligger live i alle mine sosiale medier, og det er samme om du deltar her, på facebooksiden min eller på Instagram. Jeg kårer en vinner 16. mai, og premiene som utføres på salongene i Drammen må benyttes iløpet av året.

I tillegg til premiene som er listet opp under, kan du vinne et valgfritt plagg fra designeren Kepaza! Se utvalget her ❥

Fingers crossed Xx

DET ER NULL STRESS Å BLI “DEILIG”

Det har aldri vært enklere å kvitte seg med komplekser enn hva det er i dag. Det er faktisk bare å spare penger. Spise lite, shoppe lite, kose seg lite og reise lite. Samle opp penger, og gå til kirurgen. Så enkelt har det vel egentlig vært lenge. Det er hvor normalt det har blitt som skremmer meg. Selvfølgelig kan jeg refinansiere huset og bli deilig? Det hadde tatt meg et par måneder det! Litt fettsuging fra lår og mage for å fylle det inn i rumpa – null stress. Nye lepper? Jeg hadde fått det sponset om jeg ville. Botox? Hit me! Silikonpupper? Jada, 50 000 kroner har jeg iløpet av noen uker.

Å bli “deilig” i dagens samfunn er like enkelt for alle. Det handler bare om økonomi.
Forskjellen er at jeg ikke gjør det. Fordi det er sykt. 

HATERS GONNA HATE

⚡ Folk som faen ikke kan kjøre bil. Hvis du skal ligge i 40 km/t i 80-sonen så kan du heller levere inn førerkortet ditt og gå! Og hvis ungen din absolutt skal ut å øvelseskjøre, sørg for å velge en vei hvor det er mulig å kjøre forbi, eller finne alternativ vei. Det er lite som gjør meg så forbanna som å ligge bak en saktegående idiot på den to mil lange, svingete veien hjem fra Drammen sentrum..

⚡ Gjerrige mennesker som ikke kan se litt mellom fingrene. Folk som skal krangle over en hundrelapp er det verste jeg vet – spesielt om de har gode fulltidsstillinger og tjener greit. Jeg sier ikke at man skal gi etter og dele ut pengene sine, men jeg har ikke noe problem med å spandere en kebab eller en flaske vin på en venninne i ny og ne om hun ikke tjener like bra. What goes around comes around?

⚡ De som tar hele hånda når du strekker ut en finger. Jeg er en naturlig initiativtaker og arrangør, men det betyr vel ikke at jeg må orge, styre, invitere, lage og betale hver eneste gang? Altså seriøst: jeg blir nesten aldri invitert på fest eller middag, men å arrangere selv er noe jeg gjør for venner (og randoms forsåvidt) flere ganger i måneden. Hva feiler det folk?? Again, what goes around comes around?

⚡ Kvinnekroppen. Fytti grisen som jeg hater kvinnekroppen noen ganger. Mensen, mensenkramper, mensensmerter. Eggløsning, vannbinding, oppblåsthet, hormoner og kviser. Og selvfølgelig alle tingene vi liksom gjør valgfritt, men som ikke føles valgfritt i det hele tatt, nemlig barbering, voksing, hårfarging, sminke, hudpleie, neglelakk og faens oldemor.

⚡ Stress. Jeg stresser 16 av 24 timer i døgnet, og det sier jeg uten å overdrive. Jeg stresser med jobb, jeg stresser med blogg, jeg stresser når jeg lager mat, jeg stresser når jeg går tur, jeg stresser når hundene piper, jeg stresser når jeg dusjer, jeg stresser når jeg sminker meg, jeg stresser for å skru på tven, jeg stresser for å gjøre absolutt alt, og jeg klarer ikke å la vær! Jeg kan ha en nokså stressfri hverdag med hjemmekontor, macen på fanget, kaffekoppen i hånda, musikk på anlegget og hundene på verandaen, men jeg sitter heller sulten og tissatrengt med høye skuldre i et stille, mørkt rom fordi jeg ikke føler jeg har tid til å tisse, lage mat, skru på lyset eller musikk. Hva er galt med meg?!