ASIATISK KYLLINGSALAT

Ahh, her er endelig oppskriften på verdens diggeste, asiatiske salat som jeg lovet mange av dere i forrige uke! Her er oppskriften, og jeg har tatt utgangspunkt i en stor bolle til ca fire personer – eller for kjæresteparet som vil ha leftovers til lunsj dagen etter:OPP TIL 60% RABATT PÅ MAKEUP!

God søndagskveld! ❥ Jeg tenkte jeg skulle titte kjapt innom for å fortelle dere at Beautybrands.no har lagersalg på merkevarer med opptil 60% rabatt! Beautybrands fører merker som RealTechniques, SkinTechnologies, Babor, The Balm, BareMinerals, Loreal, Tigi, Kerestase og fler, og nettsiden har vært en stor favoritt hos meg siden jeg oppdaget siden for litt over ett år siden.

MINE FAVORITTER FRA SALGET:

Mary Lou-manizee highlighter, Bahama mana bronzer, Easycurl krølltang, Straightening brushBobbi Brown gel-liner, DoubleWear powder, EA lipliner, Bambustannbørste, Ovalbrush sett

STILL IN PROGRESS

I morgen er det to uker siden vi overtok den nye eneboligen vår, og tiden har gått så uforklarlig fort! Som jeg skrev tidligere så lurer jeg på om jeg fant et skjult “gir” i kroppen i boligkjøp-perioden, for alt har gått så bra og effektivt. Jeg har dog ikke klart å opprettholde hverken blogg eller sosiale medier på ønsket måte, men hallo, jeg har kjøpt, overtatt, flyttet og pusset opp alene mens samboeren har vært på sjøen, så noe må jeg vel få skylde på? Haha! Jeg har allerede pusset opp to rom i andre etasje, så både gangen og hjemmekontoret er 95% ferdig. Forhåpentligvis får jeg malt siste strøk i gangen iløpet av dagen i dag, og taket på hjemmekontoret iløpet av uken. Huset er relativt nyoppusset og jeg elsker fargene de tidligere eierne har valgt, så her er det egentlig ikke så mye som haster annet enn furu-helvetet i andre etasje som nå gradvis forsvinner. Nå er det bare gjesterommet igjen, men jeg har bestemt meg for å ferdigstille kjellerstua og vaskerommet først. I gangen har vi malt med sperregrunn og klassisk hvit, og veggene er caffelatte – en farge jeg egentlig er lei av, men som matcher resten av huset per dags dato. Hjemmekontoret er malt i silkematt sort fra Jotun, blandet av Bauhaus. Her kommer det nytt tak og gulv før jeg viser dere resten.

Her ser dere trappen opp til andre etasje, før og etterbilde av gangen og en liten sneak-peek på hjemmekontoret mitt:

DETAILS:

Fargetonene på hjemmekontoret blir sort, hvitt og gull. Bildene på veggen skal byttes ut med bilder som matcher sengetøyet neste uke og settes i gullrammer. Jepp, bildene skal matche sengetøyet. You heard me! Haha!

Bilder fra Pictureit.no (sponset)

Jeg gleder meg til å vise dere ferdig resultat – både av det sorte hjemmekontoret, og selvfølgelig resten av huset også! Rommet blir forresten en blanding av hjemmekontor (med skrivebord og kaffemaskin) sminkerom og gjesterom. Rommene i dette huset er så store, så her får vi slått mange fluer i en smekk! Foreløpig rommer huset åtte sengeplasser, noe som passer meg perfekt da jeg elsker å ha fester og besøk! I hagen er det også nok av plass til å slå opp telt, så naboene kan glede seg til sommerfestene våre!

OPPUSSING

Hei fra vår splitter nye spisestue! Her sitter jeg alene med maling på fingertuppene mens  samboeren min er på jakt etter møbler til hans nye “mancave”. Jeg har hørt det er viktig for mannfolka å ha sitt eget kryp-inn, og det kan jeg jo forstå. Jenter har en tendens til å stikke av med både kjøkken, bad, vaskerom, sminkerom, walk-in-closet og Gud-vet-hva. Derfor har jeg gitt han det nest største rommet i huset, nemlig kjellerstua. Der skal han få lov til å gjøre akkurat hva han vil, og jeg ser for meg et mørkt rom med TV, sovesofa, bar og fotballdrakter på veggen – og kanskje et forbud om å komme inn, haha! I skrivende stund maler jeg gangen mellom gjesterommet og kontoret mitt. Det er nemlig heeelt uaktuelt med furuplanker!

Det blir gjennomgående klassisk hvit i spisestuen, i karmer, opp hele trappa og gjennom 2. etasje. Badet går i sorte og hvite fliser, og toalettet, kjøkkenet og soverommet i kalk-grått. Veggene i fellesarealene er i en caffe-latte/marrakesh-mix, og kontrastveggene på kontoret mitt, i kjellerstuen og bak tven er matt sort. Jeg gleder meg til å vise dere resultatet!

Denne helgen skal 2. etasje males og soveromsgulvet byttes!

Nå skal jeg male videre før jeg skal til legen igjen. Jeg har vært hos legen annenhver uke siden oktober, og er såå lei! Jeg har forresten begynt på stoffskiftemedisiner igjen, og startet på den minste dosen. Formen er med andre ord veldig varierende om dagen, og jeg kunne ønske de bare kunne øke dosen min eller sette meg på naturlige medisiner ASAP! Levaksin er jo bare tull..

FRONTSJEF I LOKALAVISA!

Det skjer mye i kulissene om dagen, og selv om jeg er totalt utslitt så gir det meg mye glede i hverdagen å tenke på hvor bra fremtiden blir. Og fremtiden starter allerede til mandag med ny enebolig! Men om en liten stund skjer det noe enda større. Noe jeg har jobbet for i 7 år. Noe som var grunnen til at denne plattformen ble opprettet i det hele tatt. Jeg har fått meg fast jobb i mediebransjen! Etter en lang utdanning, 5 år som blogger, spaltist og frilansjournalist er jeg endelig der jeg vil være. DRM24 har ansatt meg som frontsjef og journalist, og jeg kribler i fingrene etter å lage gode artikler for alle drammensere – helt fri for betalingsmur! Så dersom du bor i området (eller bare vil følge med) anbefaler jeg dere å klikke LIKE på facebooksiden deres!

Forresten, så dere på Sophie Elises verden på torsdag? Når til og med bloggdronninga sier hun vil legge ned bloggen på sikt og jobbe med noe annet, DA er det på tide å få seg en wake-up call. Kanskje de på topp også burde få seg en utdannelse som backup? Jeg er så sinnsykt glad jeg pushet meg selv gjennom alle forelesningene selv om bloggen på daværende tidspunkt var på topp. Se hvor jeg er nå! 100% stilling som journalist og ny enebolig i tillegg til en veldreven blogg! Halle-fucking-lujah!

“DET ER IKKE PLASS TIL DEG I BRANSJEN!”

OK, nå skal jeg fortelle dere om en historie som hendte meg etter Top Model. En hendelse som hendte meg etter å ha debutert som modell under New York Fashion Week – etter å ha blitt invitert tilbake til mitt andre og tredje show under en av verdens største moteuker noen måneder senere. Her kommer historien om turen til København og tilbakemeldingene jeg fikk under et møte de inviterte meg til. En shoot de oppfordret meg til å komme helt til København for fordi de ville være managementet mitt. Jeg trenger ikke å nevne navnet på byrået (selvom jeg virkelig burde, og kanskje en dag gjør det..) men det er det minst profesjonelle jeg noensinne har vært borte i. Og tro meg, jeg har vært borte i en hel del i min nokså unge alder.

For det første så sender de meg en dato og et klokkeslett hvor de ber meg møte opp i København. København er ikke akkurat “borti gata”, og modellyrket er ikke akkurat en drøm jeg har hatt, men jeg tenker hvorfor ikke. Top Model var jo bare flaks, og at jeg kom helt til semifinaleuken er jo bare latterlig, men der var jeg da – i København, foran et stort bygg uten ringeklokke. Jeg finner frem telefonnummeret til personen jeg har mailet med. Hun som var så gira på å være manageren min. Hun tar ikke telefonen. Klokken bikker ti minutter over tiden, og jeg ringer på i første etasje og tar meg gjennom en klesbutikk og opp i byråets lokaler – tydeligvis uanmeldt. Hun jeg trodde var min fremtidige manager var i Sverige og hadde glemt meg bort! Nevnte jeg at jeg hadde kommet helt til Danmark??

En random dame ber meg sette meg i sofaen midt i arbeidsrommet foran alle ansatte mens jeg fylte ut et skjema. Overskriften lød som følgende: “søknad for å bli modell i…”. Søknad?? De hadde jo mailet meg etter å ha sett meg på TV?! Da det “endelig” var min tur, fikk jeg beskjed om å ta av meg sminken. Jeg hadde jo kommet usminket, det var jo det som sto i mailen. Men nei, jeg måtte vaske av meg bryn og ta av meg vippene. Problemet var disse vippeextensionsene og de tatoverte brynene da.. Så fikk jeg litt kjeft for det, før hun kastet en haug med klær i fanget mitt. Klær fra plus-size merket Zizzi. Jeg har aldri passet i klærne til Zizzi og fikk mildt sagt panikk da buksene hang på hoftene mine og t-skjorten lå baggy over skrittet mitt. “Klar for testshoot?”

FEM MINUTTER FØR MØTET MED MODELLBYRÅET I KØBENHAVN

Ikke veldig klar, men OK. Jeg ble satt inntil en hvit vegg med strietapet (?!) og en annen random dame kom å tok noen bilder av meg mens hun ba meg om å le. Jævlig lett å le på kommando etter denne behandlingen tenkte jeg, men javel. Ett minutt senere, et nytt posete antrekk som ikke passet. Ti minutter senere ble jeg sendt hjem. TI MINUTTER! Ikke en eneste samtale, tilbakemelding eller beskjed om når jeg skulle få høre noe. Et søknadsskjema, to antrekk jeg så helt jævlig ut i, og noen halvveis avrevne øyevipper senere stod jeg utenfor å ringte kjæresten min i sjokk. Hva faen var dette for en oppførsel?

Utallige uker senere poppet det endelig en mail opp i mailboksen min. Jeg kunne velge mellom å gå ned fire størrelser eller å gå opp fire størrelser. Jeg, som en størrelse 40 måtte altså ned på “size zero” (noe jeg heeelt klart ikke har anlegg til) eller opp på 48. Jeg var hverken syltynn eller overvektig, og det var ikke plass til meg i bransjen. Men hallo. Var det ikke akkurat det vi forsøkte å bevise i Top Model?? Dere så meg jo på TV? Dere følger meg jo på Instagram? Hvordan i helvete kan dere tro at jeg er en størrelse 32 eller 48?! Hvis min størrelse ikke er god nok for dere, hvorfor i helvete fikk dere meg helt til København?!

Når jeg blir intervjuet i mediene så er det et spørsmål som er en gjenganger. “Er det fortsatt modell du ønsker å leve av?”. For det første, det har aldri vært en drøm. Det har vært flaks. Flaks, og et dryss original personlighet. For det andre: NEI! Ikke hvis bransjen er slik den er i dag. Du kan tro jeg er villig til å gå opp eller ned 40 kilo for det dritt-yrket der. Å jobbe døgnet rundt, få lite betalt og reise meg ihjel uten å egentlig se en dritt? Ikke faen. Å være modell er som å få betalt for å sitte på venterom. Du venter på jobbene. Du venter på bekreftelse. Du venter på hår. Du venter på makeup. Du venter på designeren. Du venter på fotografen. Du er nederst på rangstigen, og folk gir faen i deg. Hvem ønsker det for seg selv?!

Jeg nekter å hylle jenter som sulter seg syke for å vise frem klær for en luselønn i Milano. Jeg nekter å hylle overvektige, usunne kvinner som trøkker i seg hamburgere på Instagram og filmer valkene sine for likes. Jeg vil hylle mangfoldet, normalen og “the girl next door”. For hvorfor er det ikke plass til jenter i størrelse 40 i motebransjen når nesten hele verden er en størrelse 40?! Takk GUD for designerne som inkluderer alle og viser mangfold, og som viser unge jenter at du ikke må være sånn eller sånn. Nå er det faen meg nok! Et glorifisert, sukkerglasert og overvurdert drittyrke skal faen ikke bestemme hvem du skal være!

KUPPET ENEBOLIG OG FLYTTET INN PÅ EN UKE

…og det er grunnen til at jeg har vært så mye offline siden Vixen-festen på søndag! Under bildene kan dere lese den sinnsyke historien min, som både eiendomsmegleren og finansrådgiveren finner underholdende, fantastisk imponerende, originalt og nytt og mest sannsynlig jævlig stressende for dem selv. Og for meg! Herregud, dere må lese historien i bunn av innlegget..

Så her sitter jeg da, fire dager senere – eier av en enebolig med mannen i mitt liv! En enebolig 15 minutter fra jobb, like utenfor Drammen, med sjøutsikt, stor veranda, 1,3 mål tomt og mulighet for båtplass når sommeren kommer. Klyp meg i armen! Jeg har stresset så mye de siste dagene at det ikke har rukket å synke inn.. Altså! Samboeren min har ikke sett huset vårt engang! Jeg søkte om lån alene på vegne av oss begge, dro alene på visning, la inn bud alene, kuppet den alene, signerte alle papirene og gjennomførte alle møtene alene, og guess what: dro til Bergen på dagstur fordi jeg manglet en signatur fra han! Hvis ikke dette er en historie for avisa, så vet ikke jeg. Hva jeg får til når jeg vil ass! Og det sykeste: vi flytter inn på mandag! Eller ærlig talt.. JEG flytter inn på mandag! Kjæresten er på jobb til onsdag kveld, og jeg pakker og gjør ALT alene! Av egen, fri vilje, selvfølgelig, men altså.. denne dama fortjener en helvetes valentines-gave når han kommer hjem fra sjøen! Hahaha!

OG BEST AV ALT... HAN FIKK ENEBOLIGEN PÅ BURSDAGEN SIN, 06. FEBRUAR!

SLIK HAR MINE SISTE DØGN VÆRT:

Mandag kl 10.00: Våkner fyllesyk etter Vixen Influencer Award. Innser at jeg er midt i en budrunde på hus.

Mandag kl 18.00: Hjemme, og klar for å legge inn det jeg trodde var siste bud før fellesvisningen i morgen.

Mandag kl 23.47: Får melding om at jeg har kuppet boligen før visning – og fått lekre hagemøbler inkudert.

Tirsdag kl 13.45: Møte med selger og selgers megler i Drammen. Jeg sier jeg ønsker overtakelse på mandag.

Tirsdag kl 17.45: Etter en telefonsamtale med den finansielle rådgiveren min skjønner jeg at jeg må til Bergen.

Tirsdag kl 18.00: Billetter med nattoget samme kveld er bestilt. Jeg må besøke samboer på jobb for å få signaturer!

Tirsdag kl 23.59: Hopper på toget til Bergen. Returbilletten er samme dag, altså om 24 timer fra nå av.

Onsdag kl 03.00: Sitter på toget med en gråtende kolikk-baby bak meg og får ikke sove ett eneste sekund av turen.

Onsdag kl 07.00: Fremme i Bergen. Spiser to vårruller til frokost på Deli de Luca og venter på kl 08-toget til Halhjem.

Onsdag kl 11.00: Ombord på båten og besøker kjæresten på jobb ombord. Sovner på lugaren hans og får underskrifter.

Onsdag kl 19.00: Sitter en time på bussholdeplassen og spiser en burger fra den eneste sjappa på Halhjem fergekai.

Onsdag kl 20.00: Sitter på Kaffelade med en tidligere kollega og drikker to pils før toget går kl elleve. Stup-trøtt!

Onsdag kl 22.59: Nattoget tilbake i Drammen. Får et narkoman-par bak meg som stønner non-stop helt til Drammen.

Torsdag kl 05.37: Endelig i Drammen. Taxi hjem for å prøve å få et par timer søvn før jeg må samle underskrifter.

Torsdag kl 11.00: Foreldre og vitner signerer på at jeg er “ved mine fulle fem” når jeg signerer kontrakten.

Torsdag kl 13.45: Befinner meg på Oslo S med bil (!) og finner ut at jeg skulle vært på Majorstuen. Helvete heller.

Torsdag kl 13.55: Leverer papirene personlig til min finansielle rådgiver. Alt er i orden, bortsett fra egenkapitalen.

Torsdag kl 15.00: Mamma drar meg med inn på IKEA. Jeg har ikke sovet ordentlig siden lørdag før Vixen.

Torsdag kl 16.03: Ringer banken for å høre hvorfor de ikke har overført pengene fra BSU. Avdelingen er stengt!

Torsdag kl 17.30: Mamma kjører hjem å henter en sovepille for meg. Jeg gråter av alt, og er totalt utslitt. Sovner.

Fredag kl 07.00: Mailer med finansrådgiveren min. Ingen egenkapital på konto. Ringer og kjefter huden full på DnB.

Fredag kl 14.00: Nordea stenger og DnB har fortsatt ikke klart å overføre pengene mine – på fire dager!

Fredag kl 14.01: Ligger i sofaen og ler og griner om hverandre fordi jeg kanskje må utsette overtakelsen av huset.

...OG NÅ: PAKKE, PAKKE, PAKKE!

Tro det eller ei, men jeg har pakket 90% av leiligheten innimellom alt dette! Det eneste jeg mangler er å pakke ned kjeler og gryter, sminken min og tingene jeg bruker daglig. Dette ble plutselig en interiør – og oppussingsblogg, men jeg håper dere vil følge med! Huset er 70% ferdig, men jeg skal virkelig legge hjertet mitt i de siste 30. I tillegg kommer jeg nok til å bytte ut en heeel del allerede de to første sesongene. Og vet du hva? I morgen kommer det enda større nyheter! Jeg gleder meg til denne våren!

Mvh crazy.

VIXEN INFLUENCER AWARDS

Herregud, dette er jo fem dager siden! Jeg har ikke pushet ut ett jævla innlegg på fem dager – men jeg lover at jeg har en grunn! En SYKT god grunn! Dere som følger med i mine enda-mer-sosiale-medier vet hva jeg har drevet med denne uken, og la oss bare si det sånn: det er ikke lite!

Anyways! For fem (!) dager siden satt jeg og Martyparty på hotellrommet til Pappahjerte og Mammahjerte aka Kona Til og drakk hjemmebrent fra Hvittingfoss tilhørende Juliafrika. Phew, for en merkelig setning! Inn dørene kom også Kristin Gjelsvik og Poppemann, June Holm og sikkert enda fler som jeg ikke husker. Etter at vi ødela toalettet til Hjertene ble det relativt svart, og dette var FØR prisutdelingen begynte!

Jeg har alltid kalt denne prisutdelingen for Vixen Blog Awkward, rett og slett fordi det tidligere har vært litt stivt og uchill. Men i år dere! I ÅR! I år har jeg drukket meg ufin med Pappahjerte, posert halvnaken med Komikerfrue og vært på homseklubb med Kristin & Dennis. La oss bare si at dette var en fantastisk kveld! PS: Er du på jakt etter komplimenter eller trenger en liten pick-me-up? Gå på London! Dæven, så deilig jeg følte meg!

Men la oss snakke litt om vinnerne, dere.. Er der bare jeg som syns det har snudd litt siden ifjor? Jeg jublet (faktisk høyest av alle, om man ser livestreamingen fra Vixen.no) hver gang en av de fine, originale og normale menneskene fra vorset vårt endre opp på scenen med en pris. Så vidt jeg vet var det ikke en eneste operert leppe, pupp eller rumpeballe oppe på pallen i år, og det gleder meg å se at ekte forbilder prises for jobben de gjør i samfunnet. For å være en toppblogger og et forbilde for barn i ung (og lett påvirkelig) alder er en VIKTIG jobb – en jobb man skal ta seriøst og være sitt ansvar bevisst. Talen til Kristin var helt fantastisk denne kvelden, og selv om jeg hørte den på rommet tidligere på kvelden ble jeg like stolt og rørt. Faen, for noen flotte mennesker vi har i denne gale bransjen! Dere gjør alt verdt det!

ALLE BILDER ER HENTET FRA VIXEN UNNTATT DISSE RÆVA MOBILBILDENE:

Kjæresten min tror jeg er hemmelig forelsket i Thomas og gutta fra Suite 16. Det er ingen hemmelighet.
Og forresten.. Takk til 730.no for å gi meg tidenes fylleangst mandag morgen:

KLAR FOR VIXEN!

God søndag! For en behagelig helg dette har vært! På fredag inviterte jeg bestevenninnen min over, og vi så på tegnefilmer og spiste popcorn. Lørdagen startet på skytebanen med hagla og en annen venninne, og på kvelden kom en tredje venninne på te og jenteprat. En helg med sunn mat og null alkohol gjør at jeg kan skeie ut litt i kveld – det er nemlig tid for året event for oss bloggere og influencere, Vixen Influencers Award. Festen starter 18.30 i kveld og tar plass på ærverdige Grand Hotel i Oslo.

Jeg reiser inn til Oslo om et par timer for å møte Martine Halvorsen og vorse litt med jentene i SIDE2, men før det må jeg finne ut hva jeg skal ha på meg. Jeg klarer ikke å velge mellom tre antrekk, og feilet totalt med strømpebuksevalget. Hvordan går det an å kjøpe tre par, også er ALLE helt feil? Feil størrelse, feil tykkelse, feil mønster.. Jeg gir opp. I-landsproblemene baller på seg, haha!

Mer om Vixen i morgen. Nå skal jeg kikke på Finn.no etter hagle, mens jeg sminker meg før kveldens event. Denne jenta har nemlig lyst til å ta jegerprøven, og da må man jo øve litt? Jeg syns det er så kult når jenter har andre interesser i tillegg til sminke, klær og interiør! Apropo interiør så har jeg noen sykt kule nyheter å komme med. Følg med på bloggen i morgen!

ÅPNING AV PRONAILS PREMIUM SALONG

INVITERT / AMBASSADØR

Hei dere! ♥ Nå er jeg hjemme fra en fantastisk kveld hos ProNails første premium salong i Norge. Den åpnet i Drammen (!) i dag, og jeg er så heldig å få være ambassadør for dette flotte teamet og en av verdens beste merkevarer når det kommer til negldesign! Det var dekket opp til fest med champagne, tapas og et helt fantastisk fruktfat, og folk rant inn i lokalet. Jeg fikk mye skryt for både negler, blogg og opptredenen min i Top Model, noe som var veldig hyggelig! Neglene mine har fått litt ekstra “bling” – de får dere se på lørdag! I morgen skal jeg nemlig noe helt nytt og spennende, men det kan dere høre mer om det senere 🙂

Flotte Camilla og Helen ♥

Jahne Haraldsen i Esthetica, min samarbeidspartner innen hudpleie ♥

ProNails egne kosmetiske sykepleier, Ann Kristin Blix ♥

Mor og datter, eiere av ProNails Norge.

Premiene hadde de ikke holdt igjen på! Alle ballongene i taket inneholdt egne premier og ballongene måtte sprekkes for å avsløre premien. Det var virkelig rene “black friday”-stemningen når ballongene falt! Noen av dere har kanskje sett det allerede på Instagram? Haha! Både venninnen min og moren min stakk av med gavekort på nye negler, og alle besøkende dro med en ny beauty-date i kalenderen. For en kveld – for en suksess! Sjekk ut ProNails premiumsalong på Facebook her!