WINTER WONDERLAND

Julemarkedet i Bærum, rettere sagt på Bærums Verk. Stedet du må besøke dersom julestemningen ikke er helt på plass ❥

I disse lekre julegatene finnes det små butikker og boder, både innendørs og utendørs på markedsplassen. Her kan du handle alt fra merkevarer og håndproduserte produkter i forskjellige kategorier, både klær, interiør og matingredienser. Og mens du kikker kan du nyte en kopp gløgg eller varm sjokolade, og spise hjemmelaget lakris, sjokolade eller julekaker. Jeg må alltid innom et julemarked, enten det er på torget der jeg bor, her på Bærums Verk, eller på Bygdøy i Oslo. Det kribler i hele kroppen å oppleve julelysene og den gode stemningen så tett innpå julaften. Det nærmer seg med stormskritt, og jeg er endelig klar for å feire jul!

EN DRØM HAR GÅTT I OPPFYLLELSE!

I går satt jeg og samboeren på hver vår pc på kjøkkenbordet mens vi hørte på den nye låta til Ed Sheeran og Eminem – som forresten er ganske så kul, med tanke på at jeg ikke liker engelskspråklig rap. Kjæresten multitasket og lagde taco, mens jeg sendte årets siste bloggfaktura avgårde til Sverige. Jeg nevnte at det hadde vært en drøm å se Ed Sheeran live, og at det er noe jeg har ønsket meg i flere år. Jeg nevnte også at jeg hadde vært på Ticketmaster og holdt av to billetter, men at jeg ikke gadd å bruke 3500 kroner på en konsert som ikke engang var i Norge. Billettene var utsolgt, så jeg måtte vel bare vente til neste turné, noe som kan bli lenge til da han hinter til å legge musikkarrieren på vent for å drive med andre prosjekter (I know right, wtf).

Plutselig sier kjæresten min at Ed Sheeran har satt opp en ekstrakonsert i Gøteborg, og at han hadde blitt plassert i venterommet til Ticketmaster. Et lite øyeblikk senere satt han på to billetter. Jeg sendte avgårde fakturaen samtidig, og vi ble enige om å bruke en del av pengene på konsertbilletter, så nå sitter vi her med to billetter til Ed Sheeran i Gøteborg 11. juli! Jeg er så jævlig lykkelig!

MINE NYTTÅRSFORSETTER

Jeg har aldri helt hatt troen på nyttårsforsetter og quotes som “new year, new me”, men ettersom jeg har klart å gjennomføre alle nyttårsforsettene mine de to siste årene gir jeg det et forsøk til i 2018! I 2015 skulle jeg reise mer, og jeg dro på tre utenlandsferier alene uten daværende samboer. I 2016 skulle jeg sette navnet mitt på kartet, og det gjorde jeg gjennom Top Model Scandinavia. I 2017 var planen å dra på backpacking, og jeg besøkte 14 land på ett år. Hva er planen for 2018? Jo, nå skal du høre..


❥ Bli flinkere til å si nei! De fleste ønsker kanskje å bli flinkere til det motsatte, men jeg sier “ja” til alt, absolutt hele tiden, og kjenner jeg er lei av å leve for å please andre. Jeg skal rett og slett bli bittelitt mer egoistisk! Er det er rart nyttårsforsett?

❥ Finne meg en ny hobby! I dag interesserer jeg meg for foto, blogg og makeup (og reise, om man kan kalle det en hobby?) men i 2018 vil jeg finne en ny lidenskap. Samboeren min har fått dilla på dataspillet Football Manager og norske nettcasino, men siden jeg bruker såpass mye tid foran macen hver eneste dag vil jeg drive med noe helt annet. Kanskje jeg skal få ny inspirasjon på treningen? Kanskje jeg skal begynne med fotball igjen? Eller sjekke om jeg har en kunstnerisk side ved å male? Hvem vet!

❥ Bli flinkere til å spare! De siste tre årene har gitt meg mye fest og moro, og jeg har reist og opplevd utrolig mye, men nå kjenner jeg at jeg må bli litt flinkere med sparekontoen min. Jeg skal selvfølgelig ikke slutte å leve (med det mener jeg at jeg ikke skal slutte å reise) men siden jeg i tillegg har nedbetalt billånet skal jeg spare minst 3000,- kroner mer i måneden enn det jeg gjør nå.

❥ Bli en bedre venn, kjæreste, datter og barnebarn! Jeg skal gå den ekstra mila for at de rundt meg skal ha det ekstra bra!

❥ Ta bloggen til et nytt nivå, ta meg tid til å dra på flere eventer og gjøre meg i flid med absolutt alt jeg tar imot av oppdrag. Jeg har mange spennende prosjekter på gang, og jeg gleder meg til det første kvartalet av 2018! Mer kan jeg ikke si helt ennå..

PICTURE IT

SPONSET PREMIE

I går la jeg ut en konkurranse på Instagram hvor en heldig vinner stikker av med et gavekort på 2000,- kroner hos Pictureit – på selveste julaften! Klikk dere inn her for å delta! Jeg har selv mottatt en hel haug av posters som jeg har rammet inn iløpet av desember, og det er en fryd for øyet å ha lekre, grafiske og symmetriske bilder hengende på veggene som pleide å være tomme. Jeg tror jeg har landet på plasseringene på de fleste, men er fortsatt litt usikker på hvordan kontoret blir seende ut når det er ferdig. Plakatene skal hvertfall ikke stå på kommoden slik de gjør i dag, men kanskje jeg lager en svær kollasj på veggen over skrivebordet? Jeg kjøpte noen confidentboosters på Upstairs i Oslo (Arkaden) og satt disse små kortene ved siden av plakatene på kontoret. Disse har jeg forresten hengt litt rundt omkring i leiligheten på passende steder, blant annet på soveromsspeilet. De passer godt sammen med de norske, grafiske kunstverkene fra Pictureit, og så lenge interiøret har en rød tråd gjør det ingenting om det er litt “more is more”. Hva syns dere om plakatene? Husk å delta i konkurransen på Instagram @ Haugaard91!

SOVEROMMET OG KONTORET

STUEN OG KJØKKENET

VED INNGANGSDØREN

KAN VI FORRESTEN SNAKKE OM HVOR VANSKELIG DET ER Å TA BILDE AV BILDERAMMER I DAGSLYS?!

DAGENS FLAUSE

I dag har jeg vært i Oslo på en bitteliten svipptur for et raskt møte på Grensen, og etter møtet tok jeg en liten tur innom noen av favorittbutikkene. Zara hadde ikke stort å by på i dag, annet enn et par comfy, chunky heels jeg selvfølgelig angrer på at jeg ikke tok med meg, men jeg fikk iallefall handlet inn de siste julegavene. Mormor ønsket seg en stor bildekollasj til soveromsveggen med bilder av hele familien, og det tenkte jeg selvfølgelig at jeg skulle ordne! Så jeg løp inn på JapanPhoto på Byporten 15 minutter før TimeEkspressen gikk, og regnet med at dette skulle gå både raskt og smertefritt.

Jeg satt meg godt til rette foran ekspressfremkalleren og koblet til telefonen, og opp poppet det ene bildet etter det andre. Jeg har, som mange andre, delt inn bildene mine i mapper, og det virket seriøst som om maskinen hentet frem det verste snusket og la de sammen på forsiden som et show for alle bak meg i køen. HERREGUD så pinlig det var! Først et bilde av hvor bra truseskille jeg hadde på rumpa mi etter en spraytan. Deretter en (ehm..) selfie av meg og kjæresten fra da vi nakenbadet i Kroatia. Også plutselig et bilde av kjæresten alene fra gårsdagens lille strippeshow på FaceTime hvor jeg var så IDIOT som tok screenshots.. Jeg frøs foran skjermen. Jeg klarte ikke å gjøre annet enn å stirre på katastrofen som tok plass rett foran øynene mine. Det at jeg bare kunne dra ut ledningen fra telefonen var ikke en tanke som slo meg i det hele tatt. JEG ER SÅ FLAU 🙁 + rakk ikke bussen..

Vet dere hva annet som er dritflaut? At jeg på et eller annet tidspunkt for leeenge siden har lånt telefonen til mamma for å sjekke sosiale medier, uten å logge ut. Mamma har derfor snoket, likt og delt i hytt og gevær, og nå tror sikkert alle “ofrene” at det er jeg som har gjort det. Vi snakker om ekser, andres ekser, nye kjærester, tidligere venner og ja.. det verste av det verste. Og jeg vet du leser dette mamma: skam deg! HAHA </3 Og bare for å få fakta på bordet: jeg stalker ikke folk jeg egentlig innerst inne ikke vil se eller vite om. Altså aldri! Jeg har bare ikke det behovet, og det har jeg ikke hatt på flere år. At dette har skjedd nettopp meg er helt hysterisk morsomt, for det er så sinnsykt ute av karakter.

A LITTLE PICK-ME-UP

Vippene er lange, tynne og få. Brynene er hårete og bleke under sminken. Dette må fikses før jul! Derfor skal jeg tilbake til Gentiana på Ambience i dag og bli ny. Helt ny blir jeg jo ikke, men volumvippene skal atter en gang legges på og brynene skal vokses og farges. Planen var egentlig å lage en makeup-tutorial til dere i dag, men på grunn av stor pågang hos Ambience før jul valgte vi heller å freshe meg opp så jeg er klar for jul og nyttår. Jeg har forresten antrekkene klare, og gleder meg SÅÅ mye!

I kveld er jeg invitert i et “ugly christmas-sweater party” hos et vennepar, og jeg har jaktet på den perfekte julegenseren overalt, til ingen nytte. Cubus her i byen er faktisk helt tomme, ikke bare i min størrelse, men i alle varianter! Og jeg gidder virkelig ikke å gå i gågaten for å måtte betale flere tusen for en julegenser jeg kommer til å bruke én gang i året. Så jeg har tre valg. Låne Caroline sin fantastiske og morsomme julegenser med printet “You ain’t getting shit”, lage en selv, eller kle meg i en kjole og høye hæler og se helt dust ut i forhold til alle andre. Eller.. strengt tatt er det de som ser ut som idioter i de stygge julegenserne sine, men jeg har ingen stor trang til å skille meg ut i dag kjenner jeg. Planen er å reise hjem når de andre drar på byen. Jeg har lite energi om dagen og lave nivåer av stort sett alt, spesielt B12 og D-vitamin, så jeg har ingen planer om å våkne fyllesyk med det første.

HVA SKAL DERE I DAG? NOEN SOM HAR JULEBORD PÅ AGENDAEN KANSKJE?

MIN NYTTÅRSLOOK

God torsdag ♥ I går la jeg ut noen bilder av de nye, skinnende tennene mine, og mange av dere lurte på hva slags makeup-look jeg hadde laget! Derfor tenkte jeg å skrive ned litt om det som blir min nyttårslook i år! Det blir ingen tutorial på denne med det første, men kanskje jeg roter meg til å lage en i romjulen? Her handler det om glød og fyrverkeri, og jeg har ikke spart på kruttet – det vil si glitteret og highlighteren! I jula skal jeg i tillegg ta en Green Peel behandling så jeg får vekk litt av de døde hudcellene som gjør at huden ser litt gusten ut om dagen, så forhåpentligvis ser jeg s-m-a-s-h-i-n-g ut på nyttårsaften! Here we go:

PRODUKTLISTE:

1. Environ supermoisturizer for å gi rikelig med fukt under makeupen så den ikke legger seg som flak på huden og i de fine linjene. 2. Buxom Cosmetics liquid highlighter i fargen “venus” smøres på alle høye punkt i ansiktet, det vil si neseryggen, under øyebrynene, på kinnbena, i amors bue, på haka og mellom brynene. Er du usikker må du gjerne smøre inn hele ansiktet, det gjør ikke annet enn å gi deg en fin glød. 3. BareSkin serumfoundation i fargen NUDE09 legges der det trengs, altså ikke i hele ansiktet, men over eventuelle røde områder, urenheter og/eller pigmentflekker. 4. Sett sminken med et gjennomsiktig pudder eller et mineralpudder. Jeg bruker “medium beige” fra BareMinerals. 5. Konturer kinnben, kjeve og panne med et mørkt pudder eller en stick. Jeg bruker palettet til NYX! 6. Highlight de samme områdene som du gjorde i begynnelsen. Favoritthighlighteren min er uten tvil “soft and gentle” fra Mac, men til nyttårsaften drar jeg kanskje på med The Balms “Mary Lou-Manizer”. 7. Blush på eplekinnene. Jeg bruker “eternal sun” fra Mac. På leppene bruker jeg en hudfarget lipliner og plumpglossen “dominique” fra Buxom Cosmetics. Min favorittgloss noensinne! 8. Siste steg, setting spray. Jeg bruker all-nighter fra Urban Decay!

STJERNESKUDD PÅ ØYELOKKET:

Ikke tenkt på brynene mine. Jeg har sloss litt med dip-lineren og dipbrowpommaden min fra Anastasia Beverly Hills i dag, for å si det sånn. De har klumpet seg og tørket ut, så de var ekstreeeemt vanskelig å jobbe med i dag. Tror nok Kicks får et besøk av meg denne uken! Anyways: her er nærbilde av øyeskyggen, mer riktig glitteret fra HM! Yes, du hørte riktig. Jeg har limt lim over hele lokket og klappet på glitter fra HM beauty med en øyeskyggekost. Det er åtte timer siden jeg lagde denne looken, og den ser like fresh og fin ut! Limet holder alt på plass, og jeg elsker den enkle løsningen de har laget! Både limet og glitteret får du i skjønnhetsavdelingen til HM, og det er deres eget merke. Glitteret finnes i gull, sølv og bronse, men de hadde bare sølv der da jeg var innom. Det var riktignok i fjor (haha) men uansett. Jeg tenker jeg går for gull eller bronse på nyttårsaften da det er mer “mine farger” ettersom jeg er brunette, har grønne øyne og en ganske gyllen hudtone i forhold til mange nordmenn som kler sølv best.

Og helt til slutt: et bilde som forklarer hvorfor dette er en kvelds-makeup. Haha, heiii dagslys! #skille

Jeg har forresten fått mange kommentarer og spørsmål om leppene mine i det siste, og ser det har blitt en snakkis igjen. Derfor vil jeg igjen påpeke at de er 100% naturlige, og at de ikke inneholder noe som helst. Skjønner ikke hvorfor det skal diskuteres igjen?

MEETINGS..

❥ Good morning, snowflakes! Herregud, så kaldt det har vært i Drammen i det siste.. i går var det -13 utenfor kjøkkenvinduet mitt, og jeg kviet meg for å reise på trening. Bare tanken på å måtte skrape is og kjøre en kald bil var uutholdelig, så det ble rett og slett ikke noe av! Fresh Fitness-avdelingen jeg trener på er jo i full oppussing, og det blir utrolig rart (men også kult) at de endrer navn og utseende over julen. I januar kommer jeg tilbake til SATS BASE – hva nå enn det betyr. Noen av dere husker sikkert at jeg jobbet på Fresh? Hjertet mitt ligger liksom litt i Fresh-navnet da, men jeg skal vel overleve en bitteliten endring. Lokalene blir iallefall super-spreke med spenstige farger, stor frivekts – og crossfitavdeling og en lekker gruppetimesal! Det gledes!

DEKSEL FRA IDEAL OF SWEDEN - BRUK KODEN AWNO OG FÅ -20%

Nå spiser jeg opp pepperkakerestene (se så stygg!) og drikker jeg en stor kopp kakao med krem, noe som bare skjer i desember. Jeg får nemlig så dilla at jeg ikke orker det på ett år igjen, haha! Nå skal jeg straks ut å lufte hundene før jeg skal i et kjapt møte i sentrum. En kjent oslo-klinikk har bosatt seg i Drammen, og vi skal kikke litt på hvilke markedsføringsmetoder jeg kan hjelpe de med uten at det går på bekostning av de andre partnerne mine, så det blir spennende! Håper dere får en fiiinfin dag! ❥

HVITE TENNER TIL JUL

Da jeg kom til Gentiana på Ambience-klinikken første gang for to uker siden var jeg grå etter overivrig bruk av kullbleking. Jeg hadde ikke gule tenner, men havnet langt nede på skalaen på grunn av gråskjæret dette kullet hadde gitt meg. Tannlegen min har flere ganger forsikret meg om at det ikke går an å få hvitere tenner enn jeg har uten å sette på falsetter/porselen, men jeg trodde heldigvis ikke på han. Skalaen til tannblekingsmerket ToothFairy som Gentiana fører på Ambience går fra S02 – S40, og jeg var på S28! Med andre ord var det lite som tilsa at tannlegen hadde rett, så jeg satt meg i stolen foran det blåfiolette lyset. Etter 45 minutter med tannbleking gikk jeg ned 22 nyanser, og endte opp på S06, noe jeg strengt tatt burde ha vært fornøyd med, men – mye vil ha mer! Her er jeg to uker senere etter to behandlinger: jeg er lysest på skalaen!

TANNBLEKINGEN INNEHOLDER IKKE DET SKADELIGE STOFFET HYDROGENPEROKSID!

BILDENE ER 100% UREDIGERTE // BOOK TIME HER

Dessverre glemte både jeg og Gentiana å ta før-bilde, men forandringen er enorm og jeg er så utrolig fornøyd med resultatet! Denne behandlingen koster opp mot 5700,- kroner hos andre aktører, men Ambience kjører nå en kampanjepris ut desember på kun 990,- kroner! Normalpris vil være 2500,- fra januar, så jeg ville virkelig slått til nå. Ikke bare får du en utrolig god pris, men du får også skinnende hvite tenner til jul og nyttår! Både bestekompisen min og kjæresten min har gjennomført behandlingen med gode resultater, og nå vurderer foreldrene mine og flere av venninnene mine å kaste seg på også. Og det forstår jeg! Resultatets holdbarhet varierer fra 1-3 år, avhengig av hvor mye du snuser, røyker og drikker kaffe, og det holder med én behandling (selvom jeg var sta og maste meg til to, haha). Behandlingen fungerer best på de med gule tenner. Vi med gråskjær krever dessverre litt mer! Vi husket å ta før – og etterbilder av kjæresten min. Han gikk ned 12 nyanser, men hadde ikke like mye å gå på som meg:

Urettferdig at han har så hvite tenner når han er den eneste av oss som snuser og drikker sort kaffe……

JULERIBBE MED EN TVIST

God morgen ❥ I dag reiste samboeren min avgårde på sjøen igjen, så vi bestemte oss raskt for å ha vår egen julaften i går, og lagde en stor julemiddag med påfølgende dessert og film på sofaen. Det ble tradisjonell ribbe med julepølse og medisterkaker, kokte gulrøtter og rosenkål, surkål og hjemmelaget saus, men jeg lekte meg litt ekstra på kjøkkenet i går og lagde noe helt nytt!

GLASERTE ROSENKÅL MED SUKKER, HVITLØK OG CHILI:Altså, det var så sinnsykt digg! Spicy og annerledes, men veldig godt! Jeg brunet en spiseskje meierismør i en teflonpanne og stekte opphakket rosenkål på høy temperatur med sukker og opphakket chili og hvitløk.. Planen var å bruke honning (har en følelse på at det kan være enda bedre) men det var vi dessverre tomme for. Dette kommer til å bli en fast favoritt til julemiddagen!

Ribba ble stekt i ekte Hellstrøm-ånd (oppskrift her) men også her gjorde jeg en liten tvist. Jeg lager alltid hjemmelaget saus med kraften fra kjøttet, men nå lagde jeg nesten hele sausen i langpanna ribba lå i. Sammen med ribba la jeg en opphakket rødløk, to buljongterninger, 6 hvitløksfedd, gulrøtter, fire spiseskjeer tyttebærsyltetøy, salt og pepper. Væsken i panna helte jeg over i sausjevningen av smør og hvetemel, og sausen ble helt nydelig med et dryss rosmarin oppi. Dessverre kjøpte vi ribba litt for sent, så vi rakk ikke å ha den oppskåret i kjøleskapet de 2-3 dagene den egentlig krever for å få perfekt svor, så det var kun halve ribba som “poppet” denne gangen. Jeg har aaaldri opplevd mangel på svor på ribba mi, but I guess shit happens, haha!

Kjærestens sjokolademousse derimot, var helt perfekt. Han er en drøm på kjøkkenet!