HVORDAN BEKJEMPE ALDRING OG URENHETER

Dersom du er en av de som stadig våkner med uforklarlige utbrudd i ansiktet, gjerne i T-sonen og spesielt rundt munnpartiet, bør du lese videre. Det er nemlig ikke alt som kan forklares med stort inntak av junkfood og alkohol. Noen ganger jobber huden, vårt største organ, rett og slett bare imot oss. Og dersom du i tillegg har blodprøver som viser plutselige fall og stigninger i de ulike hormonene kan du være som meg: avhengig av en sterk, medisinsk hudpleieserie.

LES: HUDEN VAR MIN STØRSTE FIENDE

Akne er en hudsykdom, og den skal behandles rett. Jeg har ikke akne, men jeg har uforklarlige utbrudd i ansiktet bestående av røde prikker, hovne porer og underhudskviser som aldri kommer ut, og hudpleieserier produsert for aknehud fungerer utmerket på meg. Problemene mine er ikke synlig under sminken, og problemene kan lett fjernes med en dyr syrepeeling hos en klinikk, men hvorfor gjøre det når du kan holde problemene i sjakk med en daglig rutine på badet før make-up og før leggetid? Jeg har samarbeidet med Environ siden august i fjor, og kommer mest sannsynlig aldri til å slutte med de fantastiske produktene deres. Her er mine produkter, og hvordan jeg bruker de:

RENS OG TONER: Jeg bruker Environ Interactive Cleansing Gel daglig, og B-active sebuwash etterfulgt av Sebutoner i perioder med utbrudd. Før jeg renser huden går jeg over ansiktet med Environ Pre-cleansing-oil. Denne fungerer både som en sminkefjerner for foundation og pudderprodukter, men fjerner også vannfast makeup uten store problemer. Jeg har også en egen sminkefjerner for øyesminke, men siden denne inneholder olje ligger den på hylla i de periodene jeg har vippeextensions. Denne jobber sminken ut av porene, mens rensen fjerner makeup og smuss fra ansiktet. Toneren fjerner overflødig olje som er med å tette porene og lage kviser. Den har også et lite alkoholnivå i seg som fjerner bakterier og virker mildt eksfolierende på huden, hvilket betyr at den kan svi litt på huden i perioder med utbrudd. Apropo utbrudd: dersom jeg har kviser (både underjordiske og fremtredende) pumper jeg en liten dråpe Sebuspot på tuppen. Denne modner kvisen og popper den omtrent for deg over natten. Et mirakelprodukt som jeg sverger til!

FUKTIGHET: Environ har et step-up system som fungerer slik at huden blir forsiktig introdusert for vitamin A og C dersom den ikke er vant til det. Hudpleiesystemet heter “AVST” og går fra steg 1 til 5. Jeg er på nummer to nå, men er snart klar for å begynne på steg tre. Fuktighetsserien er laget for å oppnå en jevnere hudtone, hydrere tørr hud og for å bekjempe frie radikaler. Den fungerer også godt som et anti-age produkt. Jo høyere på skalaen du er, desto sterkere og mer anti-age virkning har den. Det er derfor viktig at du tar ett steg av gangen slik at huden ikke sloss tilbake. Det tar tid å få huden i balanse, så det kan være en idè å gå til en hudpleier som er kjent med Environ en gang i blant for å se hvordan huden din reagerer på produktene, og for å vite når det er på tide å ta det neste steget.

PEEL OG ANTI-AGE: Jeg bruker to ulike peelinger fra Environ, men ingen av de inneholder skarpe korn som skrubbes inn i huden slik man kanskje er vant til å bruke. Jeg bruker både Hydrating Exfoliant Masque som fjerner overflødig olje og tilfører fukt og Revival Masque, også kjent som “facelift in a bottle”. Sistnevnte inneholder AHA-syrer. Masken vil lysne pigmentflekker, redusere fine linjer og rynker, og gi huden en yngre look ved å gjøre den strammere, glattere og mer glødende. Denne har jeg på meg i skrivende stund, og er perfekt å påføre på søndager hvor man ikke trenger å forlate huset. Den skal brukes regelmessig over 4-6 måneder, og må tilpasses etter hudens følsomhet. Hvordan den skal brukes leser du her. Hver kveld bruker jeg også Environ Eye Gel for å unngå poser, ringer og linjer under, og ved siden av øynene.

BESKYTTELSE: Antioksidanter i form av grønn te, rosmarinekstrakt, resveratrol, honey-bush ekstrakt og witch-hazel plante stabiliserer frie radikaler og hindrer ødeleggelse av celler. Environ argumenterer for bruk av moderat høy solfaktor i kombinasjon med antioksidanter for optimal solbeskyttelse med minst mulig bruk av skadelige kjemikalier. Jeg bruker Environ antioksidant gel i kombinasjon med Environ RAD-solkrem daglig under fuktighetskremen, spesielt etter en syrepensling eller hjemmebehandling med Environ Revival Masque.

Etter en periode med mye reising, høyt alkoholinntak og urutinerte matvaner har jeg havnet i en situasjon der jeg må være ekstra nøye med hudpleierutinene mine. Jeg var i en periode tom for en del av produktene ovenfor, og har derfor fôret huden på mye “godt og blandet” fra ulike apotek og dagligvareforretninger i inn – og utland. Nå har jeg grunnlag for å gi huden akkurat det den trenger, og jeg skal følge hudpleieregimet mitt slavisk fremover. Før og etter-bilder kommer, og jeg gleder meg til å vise dere effekten av disse produktene. Det er en grunn til at jeg har sverget til de i over ett år!

7 GLEDER VED Å VÆRE HJEMME ALENE

Fortvil ikke! Samboeren min jobber på sjøen, så jeg har lært meg å se lyst på det å være alene hjemme. Bli inspirert!


Du kan synge så høyt og jævlig du bare vil, og det er forhåpentligvis ingen som vil høre deg. Kanskje får du et merkelig blikk eller to fra naboene eller tilfeldig forbipasserende som tror du skriker etter hjelp fordi du er i ferd med å dø, men who cares?

Du kan bæsje med toalettdøren på vidt gap, og sitte så lenge du vil på telefonen uten å skamme deg. Du kan se den nye videobloggen til Mammatilmichelle eller sjekke mystoryen til Komikerfrue i fred og ro! #DontJudgeMe sa jeg..

Du kan danse rundt i bestemortrusa. Du vet, den mest behagelige mensentrusa kjæresten din hater. Ikke lat som du ikke har den. Alle har undertøy kjærestene ikke digger! Min er blå og rød med blonder, og faktisk ikke såå stygg som han skal ha det til..

Du kan spise absolutt hva du vil uten noen innvendinger eller forslag. Selvfølgelig er det koselig å spise sammen, spesielt når han lager middagen, men å ligge i sofaen med bestemortruse, dyne og beina på bordet med tacolefsa i hånda er gull!

Du kan ta skamløse selfies! Stå opp tidlig nok til å rekke både hår og makeup før lyset viser seg fra sin beste side, og fyr løs med telefon eller kamera – kanskje du til og med går “all in” og tar frem kamerastativet! Hello there, you sexy thing!

Du kan innta sjøstjerneformasjon i senga uten at en kjeft bryr seg. Du kan til og med få lov å sove i morgenkåpa når du fryser, for det er ingen kjæreste der som vil tvinge deg til å ligge naken i skje for å holde varmen!

Du kan se på tv-programmene han hater. Bloggerne, Skal vi danse, Kakekrigen, Luksusfellen, The bachelor, and the list goes on.

HIGHLIGHTS

God kveld fra kjøkkenet ♥ Håper dere har fått en super start på uken! Selv kan jeg ikke påstå det samme. Jeg sitter i skrivende stund inne på Gjensidiges hjemmesider og har tidenes blåmandag mens jeg melder inn et stort tap til forsikringsrådgiveren min. Vesken min med ALLE eiendelene mine, inkludert all sminken min og alle nøklene mine ble tatt fra meg på et jobbarrangement på lørdag, og jeg er så sint og oppgitt over at mennesker kan få seg selv til å gjøre sånne ting! Hva skal folk med min brukte makeup og nøkler til mitt hjem og min bil – som de ikke aner hvor befinner seg?! Jeg har selvfølgelig ikke reservenøkkel heller, så dette blir et stort økonomist synkehull for min del. Flott at vi nærmer oss jul, da… Jeg bruker bilen til å pendle til jobb, og føler meg så latterlig hjelpesløs akkurat nå.. Jeg har bare lyst til å ligge under dyna til alt har løst seg – på magisk vis.

Når det er sagt har jeg hvertfall ett lyspunkt i livet, og det er de nye stripene mine! Jeg har vært hos IngvildKarlssonBarlindhaug avdeling Vika, Oslo, å freshet opp fargen for den nye sesongen! Jeg er ikke lenger på grensen til sort, men jeg har fått en ny, solkysset, sjokoladebrun farge med frihåndsstriper i lengdene. Jeg elsker resultatet, og er alltid strålende fornøyd når jeg har vært hos Ingvild. Fortalte jeg dere at jeg spanderte en frisørtime på mamma til jul, og at hun ble så fornøyd at hun begynte å gråte? Det sier sitt! Hun har nemlig aldri vært fornøyd hos en frisør – i hvert fall ikke på mine 26 år 😉

Det har haglet inn med komplimenter de siste dagene, og det forstår jeg jo. Hun er jo en kunstner med fargepenselen, og jeg elsker at det ser så naturlig ut! I tillegg er det ikke sååå langt fra min egen bunnfarge, så etterveksten melder forhåpentligvis ingen ankomst før nærmere jul og nyttår, så da får vi se hva vi finner på neste gang! Ingvild, you’re a rockstar! I love you ♥

HVA SYNS DERE OM MIN NYE LOOK?

BLI KJENT MED MEG

På jobb er jeg hun som prøver å gå overens med alle, som er opptatt av at alle skal like henne og som kjemper for rettferdighet, trivsel og et fint og morsomt arbeidsmiljø. Jeg er hun med lister og kontroll, og liker å ha tyngde i arbeidet jeg gjør. Jeg trives best med å være en ekspert innen mitt felt som folk kan spørre, og føler meg fort umotivert og mislykket dersom jeg mangler faglig opplæring og påfyll. Jeg vil alltid lære mer! I tillegg til dette er jeg kronisk stresset. Jeg løper alltid rundt og sjekker om det er noen tiltak som kan iverksettes, og går (løper) ofte opptil 20 000 skritt iløpet av en 5-8 timers arbeidsdag.

Med venninner er jeg hun som arrangerer fester, høytider, hytteturer og jentekvelder. Jeg er den i vennegjengen som alltid er tilgjengelig og har en dør åpen for alle til alle døgnets tider, men som likevel er vanskeligst å få tak i på telefon fordi jeg hater telefonskravling og chatting. Jeg er den kreative med mange baller i lufta, og trives best alene når jeg har mye å gjøre. Jeg setter pris på å sitte ansikt til ansikt, og er ikke redd for å være brutalt ærlig å fortelle deg det du ikke ønsker å høre. For eksempel at kjæresten din er en dust, eller at crushet ditt rett og slett ikke er interessert i deg.

På fest er jeg hun som danser stygt med vilje, spiller beerpong med gutta, dokumenterer alt på Snapchat og byr alle på en Fireball-shot. Jeg starter alltid å vorse tidlig, og liker å komme på fest i god form slik at jeg kan watte opp stemningen.

Etter byen er jeg enten på Galaxy å bestiller kebab, eller på bensinstasjonen å kjøper olapakka – noe kjæresten min syns er helt hysterisk. Hvem spiser tørre brødskiver med gulost på byen? Jo, jeg. Jeg liker å gå hjem fra byen for å få av meg litt av alkoholrusen før jeg legger meg, og jeg har alltid et stort vannglass på nattbordet som jeg ikke engang smaker på.

Med kjæresten er jeg helt motsatt. Jeg er en patetisk kosepus som får kjæresten mine til å snakke babyspråk og kose meg på ryggen. Det beste jeg vet er å drikke vin sammen mens vi lager middag, etterfulgt av spooning på sofaen med favorittserien på TV. Litt bakgrunnsknitring i peisen og klining er heller ikke å forakte! På fest derimot får han gå i fred og snakke med hvem han vil. Vi er altfor sosiale av oss til å stå oppå hverandre hele kvelden!

Økonomisk er jeg som med alt annet, glad i lister og kontroll. Jeg regner alltid ut forventet lønn etter skatt og planlegger hva jeg skal bruke på regninger, mat og drivstoff, sparing, lån – og hva jeg måtte ha igjen til shopping. Shoppingen planlegger jeg også. Jeg skriver ned akkurat hvilke plagg jeg vil ha den måneden, hvor mye det koster, og fletter det inn i budsjettet. Dersom jeg har vært på en lang ferie (som jeg var i forrige måned) går jeg som regel en måned eller to i møte med lite kontroll, noe jeg hater. Det suger å ikke ha kontroll på økonomien – spesielt før jul, haha!

Om morningen er jeg glad i snooze-knappen (helst to-tre ganger) men også utrolig effektiv når jeg først har kommet meg ut av sengen. Iløpet av 40 minutter har jeg dusjet, spist frokost og drukket hjemmelaget iskaffe, pakket ned lunsj, sminket en full-face og kledd på meg. Det krever selvfølgelig at det meste er gjort klart kvelden før 😉

På kvelden er jeg sliten, men også på mitt mest kreative. Jeg spiser alltid en tidlig middag rett etter jobb mens en tv-serie ruller i bakgrunnen, før jeg begynner med noe annet. Det første jeg gjør etter middagen er å ta en liten quick-fix av leiligheten – jeg klarer nemlig ikke å gjøre noe kreativt med et rotete hjem, og det er gjerne litt rotete etter de 40 minuttene med kaos om morningen! Deretter styrter jeg en kopp iskaffe eller to før jeg setter meg ned med macbooken og dagens to-do liste. Jeg tar bilder, skriver blogginnlegg og holder mailboksen oppdatert.

Som sjåfør er jeg rask, men nøye med sikkerhet. Jeg kjører alltid med belte på og har alltid hundene i bur. Jeg kjører nok litt hissig, og kan fort komme opp med en langefinger i vinduet dersom noen gjør en feil. Kjører noen sakte foran meg er jeg raskt frem med langlys og tut, haha. Jeg har hatt lappen i 6-7 år, og aldri kræsjet, bulket eller ripet en eneste bil.

GLAM MAKE-UP PÅ 20 MINUTTER

Endelig kommer innlegget jeg har hatt lyst til å skrive en stund! Jeg har nemlig fått innarbeidet en ny makeup-rutine og flettet inn noen nye favoritter som jeg ønsker å vise dere. Sminkerutinen vår forandres støtt og stadig, og påvirkes ofte av hva vi ser i sosiale medier – det kan vi ikke nekte for. Både dipbrowen, settingsprayen, contourkitet og beautyblenderen er kjøpt inn på bakgrunn av

jeg har sett, men så lenge produktene holder det de lover så er det greit å innrømme at jeg lot meg påvirke. Jeg ELSKER alle disse produktene, og dette er mine 18 steg på 18 minutter (!) – sminken jeg bruker både til hverdag og fest!

1. Etter å ha påført fuktighetskrem går jeg over kinnben, neserygg, amorbue og hake med denne liquid strobecreamen fra Mac. Jeg har den i gull, men er også veldig fornøyd med “peach”. Denne har jeg brukt slavisk i ett og et halvt år!

2. En av mine french farmacy favorites, beautyfixeren fra Caudalie. Denne vekker huden, minsker porene og fungerer som både facial mist og settingspray. Denne lovprises i alle internasjonale motemagasiner, og ikke uten grunn!

3. Foundationrutinen min starter med å dekke røde flekker og ujevnheter. Jeg bruker Mac pro longwear concealer.

4. Jeg påfører en miks av Urban Decays naked skin 5.0 og BareMinerals BareSkin nude 09 for å få den perfekte tonen til mitt ansikt. Disse blander jeg med en foundationkost og påfører med en beautyblender for et naturlig resultat.

5. Jeg bruker et settingpudder fra NYX for å bake den flytende foundationen inn i huden slik at det blir lettere å påføre pudderprodukter, og for at looken skal vare lenger. Dette transparente pudderet gir ikke flashbacks fra foto-blitz!

6. For å korrigere hudtonen legger jeg et løst lag med BareMinerals pudder i fargen “golden medium” over hele ansiktet.

7. Jeg konturerer kinnben, panne, nese og kjeve med countourpalettet til NYX. Jeg streker opp linjene med den mørkeste, kalde fargen og går over med en lysere brun for å varme opp ansiktet og gjøre overgangene mer naturlig.

8. Macs limited edition “naturally enchanted” er et solpudder jeg sverger til! Denne bruker jeg mye på sommeren når det blir for heftig å konturere med harde, mørke farger. Dette pudderet kan jeg også bruke til å varme opp kontureringen, og for å legge til glød i kinnbeina.

9. Macs blush i fargen “eternal sun” har væt fast innventar i sminkepungen siden innspillingen av “Top Model” i fjor sommer. Denne påfører jeg å eplekinnet etter konturering, og før highlighter for å varme opp og tilføre farge.

10. Favoritthighlighteren min, Mac “soft and gentle”. Jeg har utallige highlightere, men denne gir best og mest naturlig resultat. Jeg ser ofte jenter som dykker litt for hardt ned i highlighterboksen, og selvom det er fint på Instagram-bildene så er det ikke alltid realiteten i virkeligheten. En glødende, naturlig look er penere enn å ha en hvit motorvei på kinnet.

11. Nå er jeg ferdig med basen, og da påfører jeg Urban Decays “all nighter” settingspray for at makeupen skal vare.

12. Over til øynene! Jeg starter med brynene for å ramme inn ansiktet, og her bruker jeg dipbrowpomaden fra Anastasia Beverly Hills i fargen “chocolate”. Denne har jeg brukt i 8 måneder, men nå holder jeg på med microblading av brynene, så hele brynsrutinen min komer til å endre seg.

13. Brynsgel fra KIKO. Denne bruker jeg både på brynshårene og på vippene for å separere og forme.

14. Favorittmascaraen of all times! Macs “extended play lash” har også vært min favoritt siden Top Model-perioden.

15. Som eyeliner bruker jeg en oljefri kullstift fra Mac. Denne bruker jeg fordi den ikke gjør skade på vippeextensionsene mine, og fordi den er lett å “smudge ut” til en smokey eye. For å få øynene til å se større ut bruker jeg en lys kajal fra KIKO.

16. Som skygge bruker jeg som regel et av TooFaced palettene, men i det siste har jeg brukt disse tre fra KIKO. Fargen #12 som base, #05 i globallinjen og #3 på selve øyelokket. Alle i brune bronsetoner for å matche det siste steget:

17. NYX lingerie wet eyelid-shadow i en lys, varm kobbertone som heter “nude to me”. Denne legger jeg innerst mot øyekroken for å åpne blikket og for å gi mer farge på øyelokket. Denne tørker fort, og creaser ikke i fine linjer.

18. Favorittglossen til slutt! Denne er fra Buxom Cosmetics, og plumper, skinner og varer time etter time. Anbefales!

Hele denne looken bruker jeg under 20 minutter på, noe som gjør at jeg rekker å legge en full-face før jobb. Til fest bruker jeg mer eyeliner, mørkere øyeskygge og mer highlighter, og gjerne en lys brun leppestift under lipglossen. Jeg vurderer å lage en video på denne hverdagslooken – hva tenker dere? Noe dere vil se?

NÅR #SJEKKDEG BLIR EN VITS

Vi vet alle hvilken måned det er. Oktober betyr Rosa Sløyfe. Rosa Sløyfe assosieres med brystkreft. Kreft betyr #sjekkdeg. Dette er et viktig budskap, og det kan ikke bli delt og snakket om nok ganger. Likevel er det en ting jeg irriterer meg over, og det er alle de oppmerksomhetssyke, pr-kåte, kroppsfikserte, opererte kjerringene som bruker enhver anledning til å vise seg frem – igjen. For også her er det puppebilder på avveie – og ikke den typen puppebilder man gjerne assosierer med kreft.

I begynnelsen av oktober ramlet jeg nemlig over utallige jenteprofiler på Instagram under #sjekkdeg taggen. Jeg søkte for å se engasjement og inspirasjon til egen post for å dele budskapet, men ga opp da jeg fikk bilder av hele kundelista til Aleris og Fornebu uforventet i trynet. Jeg trodde vi hadde sett nok pupper etter halve blogg-norges puppestunt i september, men den gang ei – noen kjerringer klarer tydeligvis ikke å få nok av det kirurgiske resultatet som møter de i speilet og føler et behov for å dele det med resten av verden. Det beste er hvordan de svarer når de får spørsmål om hvorfor de eksponerer seg på denne måten:

"Pupper ikke er seksuelt, det er til for å mate små barn".

Uhm, excuse me, what?! Ikke kom her å fortell meg at du fylte 600 gram saltvann i hvert av de små mannebrystene dine fordi du skal mate ditt ufødte barn! Du tok silikon for å føle deg mer sexy og tiltrekkende – ikke for å føre generasjonen videre. Klarer vi seriøst ikke å spre budskapet om å sjekke seg for brystkreft uten å måtte gå helt Pamela på nettet? Jeg skjønner ikke hva en silikonpupp med en teipbit over har med kreft å gjøre i det hele tatt! Det blir litt som Halloween – bare enda en dum unnskyldning for å kunne vise seg lettkledd. Og det er bare trist, for det er en jævlig viktig sak! Jeg virker kanskje litt old-fashioned nå, men opererte silikontits skriker bare sex og porno, og har ingenting med #sjekkdeg å gjøre.

Jeg er 100% for at man skal kunne bestemme selv hva man gjør med sin egen kropp, men det er faktisk ikke slik at du MÅ legge ut de nakne, opererte puppene dine for å spre budskapet. Det eneste du gjør ved å legge ut disse bildene er å gjøre de 10 år gamle følgerne dine enda mer usikre på seg selv. Og bare for å ha sagt det: jeg hadde skrevet akkurat det samme om jeg hadde hatt silikon selv. Det handler nemlig ikke om selve puppen, men hvordan den fremstilles.

#SJEKKDEG

KONKURRANSE: NIVEA X WHYRED

SPONSET PREMIE

Har du noen gang opplevd at deodoranten din setter igjen flekker på klærne dine – gjerne i gulnyanser midt i armhulen slik at de faktisk ser ut som svette? Those days are over! NIVEA har lansert en rekke deodoranter som garanterer flekkfrie skjorter! Deodorantene heter BLACK/WHITE og kommer i to varianter for kvinner, én for menn og en spray – hvor alle lover å holde deg fri for svette i opptil 48 timer. Jeg har selv brukt deodoranten “fresh” slavisk gjennom hele sommeren, og nå ønsker jeg dele gleden!

FØLG HAUGAARD91 PÅ INSTAGRAM FOR KONKURRANSEVILKÅR OG DELTAKELSE!

NIVEA har nemlig inngått et designsamarbeid med klesmerket WHYRED og redesignet den originale Karolina-skjorta – resultatet ser du over! Resultatet er en lekker, dyrisk og trendy zebraprintskjorte med hele 30% silke, og denne ønsker jeg å dele ut til en heldig følger! Skjorten har en verdi på 1560,- kroner (!) og du får både skjorten OG deodoranten! Alt du trenger å gjøre er å sjekke ut min siste post på Instagram @haugaard91 og delta! Vinneren trekkes førstkommende søndag ♥

SKJORTEN HAR JEG STYLET MED LEVI'S JEANS OG ET KORSETTBELTE FRA LINDEX

SKIVESOPP = SKIVEBOM

Gjett hvem som brukte hele kvelden sin i skogen etter en lang dag på jobb! Merkelig påfunn å få en mandags kveld, men sånn er det vel når man har hatt en edru og avslappende helg og bare ladet batteriene. Vi dro ut på kantarelljakt rett før solnedgang, og hadde ett eneste oppdrag: å finne én kantarell før det ble mørkt. Vi pakket bikkjer og handlenett, og dro på oss turklærne. Vi kjørte til Landfalltjern i Drammen og gikk inn til Tverken. Vi lette opp og ned bekker, under grantrær og langt inni skogen der det var bjørk og myr – dette hadde jeg nemlig lært etter 20 minutter på Google.

Og du kan tro jeg ble glad når vi fant mengder med kantareller og matriske skivesopper! Nå blir det viltgryte, tenkte jeg:

FØRSTE GANG JACKSON PRØVER Å SITTE I EN VESKE. IKKE SPESIELT VELLYKKET...

Etter å ha Google, spurt Facebook og lagt ut en desperat Instagram-story for å få svar fra Soppkontrollen, Hellstrøm og Matprat, ga vi opp. Det viste seg å bli lite sopp i viltgryta. Vi hadde plukket et handlenett fullt av bullshit. Kantareller har visst “ribber” på undersiden av hatten. Soppen jeg hadde plukket hadde skiver. Og skivesoppen jeg trodde var matriskesopp hadde hvit melkesaft istedenfor gul – noe som tydeligvis tilsier at den er giftig. Med andre ord kunne jeg tatt med meg samboeren inn i dialyse-verden, for nyresvikt er nemlig det første som oppstår om du spiser mengder giftig sopp fra norsk natur. Det er enda godt jeg har en viss selvinnsikt og forhører meg før jeg setter livet som innsats. Drittsopp…

HAR DU VÆRT PÅ SOPPTUR FØR?

10 TING JEG VIL GJØRE I OKTOBER

Det er en ny måned og ny sesong – nye planer og ønsker for fremtiden. Her er 10 ting jeg vil prøve å få til i løpet av oktober:


1. Garderobeoppdatering: jeg har allerede tømt alle skapene og kastet/gitt bort en del klær, men det er fortsatt en del som gjenstår. Jeg ønsker blant annet å få oversikt over alle accessoarer, smykker og sko, for akkurat nå veksler jeg mellom 3-4 par sko, 3-4 faste smykker og en lue. Jeg har utallige mengder med vanter, skjerf og luer, men ender opp med å kjøpe nytt flere ganger i året fordi jeg ikke har peiling på hva jeg faktisk har. NÅ skal jeg få oversikt!

2. Male vegger: det trengs! Leiligheten vi bor i ble totalrenovert i 2009, men siden den gang har det ikke skjedd mye på malingsfronten. Taket trenger et strøk, gangen og kjøkkenet skal få ny farge, og jeg skal finne en vegg i leiligheten jeg kan lage bloggmateriale foran. En helt slett, hvit vegg hvor jeg kan ta bilder, filme og gjøre alt mulig uten forstyrrende elementer.

3. Invitere på middag og vin: jeg elsker voksenkvelder som ikke ender i fyll og byturer, og det er noe jeg mest sannsynlig har arvet av foreldrene mine. De elsker å invitere folk hjem til seg på hjemmefester, og det er noe jeg har vokst opp med som jeg virkelig ikke har tatt skade av. Heller strake motsetning – jeg elsker å arrangere, invitere og kokkelere, og ønsker å gjøre enda mer av det i kosemånedene som kommer. Høsten i oktober, Thanksgiving i november og vennejulebord i desember. Kjærleik!

4. Høstkos: bære opp ved, kjøpe inn mer stearinlys og tenne røkelse på kveldene. Jeg elsker høsten, spesielt på et teppe foran peisen med en tv-serie rullende over mac-skjermen. Dette er måneden hvor vinteren skal preppes! Heldigvis har jeg en sterk mann som kan gå de kjipe meterne til garasjen for å hente ved. Det er nemlig noe av det kjedeligste jeg vet om!

5. Shoppestopp: jeg skal ikke bruke en krone på nye plagg før det er halv skatt! Da skal julegavene handles inn, og i høst skal jeg spare julegaveshopping til desember, skrive lister over hva som skal handles til hvem, og sørge for at hver minste lille julegave sitter som et skudd. Jeg skal ikke bare innføre shoppestopp, men også selge og gi bort en del av det jeg har i klesskapet mitt.

6. Jeg skal få opp mer på veggene! Samboeren min kjøpte et stort bilde av en gatekunstner i den dominikanske republikk, og det skal henges opp over sengen. I tillegg skal jeg kjøre på med posters på veggene – og kanskje noen mer personlig bilder også. Med tanke på at vi ikke har gardiner så kan det se litt tomt ut her, men jeg kan ikke noe for det – jeg liker bare ikke gardiner.. Flere som er sånn?

7. Jeg skal bli en bedre blogger! Jeg har allerede skjerpet meg og publisert jevnlig de siste ukene, og det skal jeg opprettholde. Jeg skal i tillegg bli bedre med videoer, og har allerede mange planer skrevet ned på en liste, blant annet i samarbeid med kommersielle aktører.

8. Budsjett: jeg skal spare mer, bruke mindre penger på mat, og reise mindre. Det siste er et punkt som river i hjertet, men nå skal det spares til ny bil, båt og fremtid! Kanskje vi faktisk klarer å oppgradere leiligheten til enebolig etterhvert også..

9. Kutte ned på matsvinn: jeg kaster altfor mye mat. Jeg lager for store porsjoner og ender opp med å kaste 1/3 av maten jeg lager. Jeg er vant til å ha samboer eller å bo i kollektiv, men når kjæresten er på sjøen på jobb så holder jeg matvanene og lager for mye mat. Det er greit om jeg hadde klart å fryse det ned å spise det utover uken, men jeg blir like fort lei av maten jeg lager, og ender opp med å kaste, og lage noe annet. Det er det slutt på! Nå skal alle måltidene i uken planlegges og handles inn på mandagen. Hver minste lille ingrediens skal brukes, og fryseren skal tømmes. Halve Svinesund ligger jo i fryseren og venter på å bli spist…

10. Trening: både jeg og kjæresten skal begynne å trene igjen. Jeg gikk på en smell sist da jeg var fast innventar på Fresh Fitness, og på to år orket jeg ikke å se innsiden av et treningssenter engang etter å ha brukt for mye tid der. Nå har jeg ny motivasjon, og jeg skal både trene mer og spise bedre. Jeg har allerede et godt kosthold med mye variert og bestandig hjemmelaget mat, men nå skal karboinntaket ned og proteininntaket opp. Tjohei!