NO HABLA ESPANOL

PALMA DE MALLORCA

Adios, Espana, og takk for et par flotte dager! Etter vi forlot Sardinia satte vi kursen mot en av Spanias mest berømte turiststeder, nemlig Mallorca! Dette er foreløpig favorittstedet mitt av de vi har sett hittil, men det kan kanskje ha noe med all sangriaen innabords – for ikke å snakke om shoppingmulighetene! Vi gikk av skipet i Palma de Mallorca, og besøkte den berømte katedralen (herreguuuud for et fantastisk byggverk!) – hvilket sto øverst på sightseeinglisten. Etter et par timer med shopping i både gamle – og nybyen satte vi oss ned på en pub på Plaça de la Drassana for å se Roma knuse Qarabag. Kjæresten er en ivrig Roma-supporter, og så lenge jeg får et glass vin (eller i dette tilfellet en liter) sier jeg meg fornøyd med å se en spennende kamp på en spennende plass. På samme torget endte vi opp med å spise tapas! Vi fant et bord på Cafè Coto – en supersosial, tydeligvis populær og VELDIG rosa restaurant med fantastisk mat og drikke. Etter noen glass tok vi den siste sightseeingrunden gjennom gamlebyen, før vi tok noen morsomme filmer og bilder som jeg deler med dere senere!

TO LITER SANGRIA SENERE:

VALENCIA

SUSHI & MATCHA LATTE PÅ "CAPPUCHINO GRAND CAFE"

Valencia hadde også mye å by på når det kommer til shopping og kultur, men vi hadde ikke gjort grundig nok research før vi ankom havnen i dag morges. Vi trodde blant annet at vi skulle få se det kjente landemerket, museet for kunst og forskning, men det lå såpass langt unna bydelen vi var i at vi hadde ikke sjans på de få timene vi var i land. Vi fikk derimot sett St. Nicolas kirken, La Lonja de la Seda, Santa Catalina kirken, Miguelete-tårnet, Plaza de la Reina og Torres de Serranos – tårnene ved porten inn til byen. Det er sikkert som å banne i kirken, men jeg må innrømme at jeg er litt lei beige murbygninger og religiøse bygg på dette punktet i reisen. Det er helt supert om man er interessert i slike ting, men så lenge jeg ikke har lest om det i historiebøkene så sier jeg meg fornøyd med å ha sett bygningene fra utsiden – selv om jeg må innrømme at det var kult å klatre hele veien til topps av Serranos-tårnene. Nå kjenner jeg meg klar for fine fortausrestauranter, gode matopplevelser og shopping i Frankrike i morgen!


Midt i blogginnlegget ble vi avbrutt av roomservice på døren. Helt uanmeldt kom en av vertinnene på MSC Splendida inn på rommet vårt med Moet Champagne og sjokoladedekkede jordbær. For en fantastisk hyggelig overraskelse! Tusen takk til MSC som tar så godt vare på oss ♥

FINALIST I MASTERCHEF

Dere klarer aldri i verden å gjette hva jeg skal om et par strakser.. Jeg skal opp på scenen ombord MSC Splendida for å delta i finalen i MasterChef! I går var jeg (u)heldigvis en av vinnerene av en kulinarisk quiz, og etter å ha blitt dratt opp på scenen og ydmyket foran hele båten endte det med en finaleplass i kokkekonkurransen. MSC har kjøpt patentet, så det er faktisk en reell MasterChef-tevling, hvor vinneren får mulighet til å delta i TV-programmet i hjemlandet sitt. Så da gjenstår det bare å si: ønsk meg lykke til! Det her er så sjukt lættis, og jeg er så altfor unødvendig stressa. HAHA!

TAKK TIL KJÆRESTEN MIN SOM TVANG MEG TIL Å DELTA.....

SICILIA & SARDINIA

SICILIA - MAFIABYEN FRA THE GODFATHER

SARDINIA - DEN VAKRE BYEN MED DE KJENTE STRENDENE

Nå er vi på skipet på vei mot Palma de Mallorca, og vi har nettopp lagt fra oss et par dager i Sicilia og Sardinia. Kjæresten min hadde et sterkere forhold til den første destinasjonen basert på The Godfather og noen enkle søk på Google, mens jeg gikk fullstendig uvitende i land og ble sjokkert over den relativt fattige byen som møtte meg i Palermo. Selv likte jeg Sardinias Cagliari bedre da den for min del hadde mer å tilby både på mat – sightseeing – og shoppingfronten. Jeg endte blant annet opp med å handle med meg halve beauty-sortementet til Kiko Milano… På begge øyene tok vi for oss kulturelle minner, og vi besøkte ulike kirker, torg og palass. Jeg skal ikke gå fullstendig i dybden i hvert eneste blogginnlegg på denne turen, for da ender vi opp med å bruke 50% av tiden ombord foran macen, men når jeg kommer hjem skal jeg sette meg ned å skrive en egen TripAdvisor på byene og øyene vi besøker iløpet av cruiset. Når det er sagt, er min personlige mening at Sardinia trumfer Sicilia. Både på utseende, shopping og strender. Når det kommer til det kulturelle og historiske har kanskje Sicilia mer å tilby, men mer om dette senere. Nå skal vi ned på dekk 6 for å se kveldens show! I går ble vi underholdt av Dantes Inferno, og det var helt magisk! I kveld står flamenco-showet “Pura Pasion” på menyen, og vi gleder oss!

INSPIRED BY LINDEX

Lindex har fått inn sykt mye kult denne høsten, og jeg tør ikke å si hvor mye av lønnen min jeg bruker på arbeidsplassen min. Å jobbe med moodboards, styles og inspirasjon for de kommende ukene er skadelig for lommeboka, men herregud så gøy det er å åpne klesskapet! Her er noen av mine favoritt-looks for måneden som kommer, og disse, eller liknende plagg finnes i butikk NÅ!

BELTE, GENSER OG BLAZER I MASKULINT SNITT HOS LINDEX

LEO-COAT, SKJORTE MED RØDE STRIPER OG JEANS HOS LINDEX

DRESS, VESKE, BRILLER OG BH HOS LINDEX

JAKKE FRA LINDEX

WHY IS THE RUM GONE?

Dette er tredje året på rad hvor jeg benytter meg av Halloween-kostymene til Coolstuff.no. Jeg har vært både gorilla og karibisk pirat, og i år følte jeg for å freshe opp piratkostymet og gi det en ny vri til Halloween. Jeg digger dette kostymet, og syns det er en sexy variant som likevel ikke går under kategorien “unnskyldning for å kle seg lettkledd”. I år har jeg ikke bare drakten, men også sverd og parykk. Halloweenfeiringen i år blir selvfølgelig på Z nightclub i Drammen, men vorspielet blir noe annerledes. Vi skal nemlig i bryllupsfeiring! De som giftet seg i Italia i juni skal feire med større selskap, og kjører igang en fest på dagtid som ender i utkledning og feiring på byen i kostymer. Jeg gleder meg! Hva er deres planer for Halloween? Funnet ut hva du skal være?

FINN KOSTYMET MITT HER - FLERE KOSTYMER PÅ COOLSTUFF.NO

MSC SPLENDIDA

OPPHOLDET OMBORD ER DELVIS SPONSET

Buon Giorno, senoritas! Jeg befinner meg i skrivende stund på balkongen utenfor lugaren vår, og vi har nettopp seilt fra Sicilia, Middelhavets største øy. Mer om denne plassen senere, for nå skal jeg skryte av dette fantastiske skipet! Jeg tenkte også å svare på noen spørsmål iløpet av reisen, for det kommer inn en del spørsmål om denne reiseformen på de ulike sosiale mediene som jeg like gjerne kan oppklare på bloggen. Vi seiler med et cruiseselskap som heter MSC, og båten vi befinner oss på denne uken heter ‘Splendida’. Cruiset er kjøpt og betalt, men vi har fått oppgradert lugar med balkong og fantastisk utsikt, gratis premium internettpakke og litt ekstra goder på grunn av bloggen. Men nok om det, ta en titt:

SHIP: MSC SPLENDIDA
DEPARTURE: ROME, CIVITAVECCHIA
EXPERIENCE: BELLA
CABIN: 9126

Lugaren vår befinner seg på dekk 9, og er en utvendig kabin med balkong. Her finner du alt du trenger! Vi har kjøleskap og minibar, tv og filmleiemuligheter, skrivebord, store speil, godt med skapplass, sofa og bord til ettermiddagshvilen og en stor, deilig seng med putemeny dersom du ikke er fornøyd med noen av de tre (!) putene du får tildelt på lugaren ved avreise. Dette er vårt andre cruise, men det er første gang vi har kabin med balkong. Det SKJER IKKE at jeg nedgraderer – ever! Det er så fantastisk å sitte her å titte utover havet til alle døgnets tider at du vil ikke tro det! Akkurat nå ser jeg blått hav så langt synet rekker, og bølgesus dysser meg i søvn når vi har døren på gløtt.

Av uteområder har ‘Splendida’ utrolig mye å by på. Her snakker vi både utendørs og utendørs badepark med delvis oppvarmet saltvann og mange, store jacuzzier. Basseng og jacuzzier på øverste dekk foran, samt et privat badeanlegg for MSC yacht-medlem, og en stor sportsarena. På dekk 14 finner du også dansekurs, quiz og ulike show og eventer på dagtid. I tillegg til dette finner du barer, kaffebarer og isbarer på hvert eneste hjørne, samt buffet til alle døgnets tider.

MSC SPLENDIDA CASINO

Gode matopplevelser er noe jeg setter høyt når jeg er ute å reiser, og selv om jeg skal innrømme at jeg er liiitt lei italiensk mat etter to ukers italiensk cruise og to bryllup i Italia denne sommeren, finner jeg mye fristende både i buffetene og på á la carte menyen under middagen. I går hadde vi middelhav-aften, og vi fikk velge hva vi ville ha utifra en lang og variert meny. Jeg gikk for spansk tapas-tallerken, langtidsstekt kalveskank og frukt. I kveld er det galla, og jeg aner ikke hva jeg kan forvente annet enn at hele skipet skal pyntes opp i kjoler og dress.

SJEKK DENNE TRAPPA DA, DERE!

Jeg kommer til å oppdatere daglig fra cruiset og dets destinasjoner, og senere i morgen kommer det en bloggpost om dagene våre i Sicilia – home of the gangsters, og Sardinia. Vi skrives etter gallamiddag og show!

COLDIMOLINO COUNTRY HOUSE

Etter fem dager i vakre Italia har feiringen dessverre kommet til veis ende. Nå sitter jeg ombord på et av MSCs cruiseskip og ser tilbake på den fantastiske langhelgen vi har hatt fra onsdag til søndag på Coldimolino Country House i Gubbio. Vi har utforsket den lille middelalderbyen, spist felles-lunsj i vakre, men trange bakgater, testet gondol-banen til toppen av byen og opplevd sinnsyke flyplasstilstander. Over halvparten av gjestene opplevde store forsinkelser og at bagasjen ble borte – noe som selvfølgelig er helt KRISE når det er bryllupshelg. Mellomlanding i Amsterdam er visst fortsatt et kaos uten like..

Men søsteren min ble giftet bort, tårer ble felt (både jeg og samboeren min hulket!) taler er holdt, og jeg har møtt en haug av nye, fantastiske mennesker. I tillegg til dette har jeg hatt noen av de sykeste festene med impulsiv utkledning, kjærestens nakenbading og instagram-stunt og alkoholpåvirkede sceneopptredner. Dette var mitt andre italienske bryllup i år, og nå er det nesten så det frister sjæl. Om jeg en gang ender opp med ring på fingeren, da! Jeg fikk tross alt buketten i går 😉 Haha!

VERDENS VAKRESTE BRUDEPAR - MED KAKE PÅ NESETIPPEN

SAMBOEREN FIKK SEG NY BESTEVENN

VI LEIDE EN LITEN FIAT 500

JEG INTRODUSERTE GJENGEN FOR HUGO SPRITZ

UTKLEDNING = TOGAPARTY & DRESSCODE: SOMMERKJOLE

Takk for nå, Gubbio! Jeg er ikke heelt ferdig med Italia ennå. I morgen våkner jeg i Sicilia, og på tirsdag er jeg i Sardinia. Etter en uke på sjøen og et par svippturer innom Spania og Frankrike er vi tilbake for å oppdage Roma. Vi ses i oktober, Norge!

KLISJÉ

HOW TO BE A PARISIAN

Boken alle influencere har på kaffebordet sitt sammen med selvbiografier fra bloggkolleger, en og annen Chanel-bok og Kinfolk – en bok ingen vet hva handler om, men som alle har. Jeg rasket den med meg fra bokhandleren rett før jeg satt meg på flyet, med intensjon om å lese den ombord – og i Amsterdam under mellomlandingen. Det skjedde jo ikke, for igjen så klarte jeg å sovne på begge flyturene! Heldigvis skal vi på cruise i dag, så jeg får nok av tid rundt bassengkanten til å lese om de inspirerende, moteriktige kvinnfolka i Frankrike! Kanskje jeg har noen lesere som har sjekket ut denne boken?

SEPTEMBER FAVORITES

Jeg har nevnt flere ganger at jeg har falt pladask for rosegull. Så pladask at jeg nesten kunne hatt fargen på gifteringen min! Alle smykker, klokker, armbånd og øredobber er i rosegull om dagen – til og med sminken, parfymen og tilbehøret til telefonen. Hadde det gått an å fått en tatovering i rosegull hadde jeg fylt en kirsebærblomst med fargen og plassert den på håndleddet. Så forelsket er jeg. Septemberfavorittene har blitt brukt daglig, og jeg har ingen planer om å slenge de på hylla.

ARMBÅND FRA BJØRKLUND / BLUSHPALETT FRA MAKEUP-REVOLUTION

ØREDOBBER: LINDEX / PARFYME: YSL BEAUTY

RICHMOND & FINCH DEKSLER HER (SPONS)

DANIEL WELLINGTON KLOKKE HER