JEG SKULLE HATT BARN I JULI

Benedicte på 10, 12, 16 og 18 skulle ha barn når hun fylt 26 år. Om hun ikke hadde et barn allerede, skulle hun bli gravid når hun var 26. Dette visste jeg tydeligvis før jeg i det hele tatt visste hva sex var, men planen var klar. Jeg skulle ha barn når jeg var 26 og gifte meg når jeg var 27. Med mannen i mitt liv, som jeg hadde vært sammen med i maange år.

Jeg fyller 26 år neste måned, og lille Benedicte tok grusomt feil. HAHA, Benedicte. HAHA! Jeg visste som sagt ikke hva sex var. Jeg visste heller ikke hva forelskelse var. Heller ikke kjærlighet. Og at forskjellen på forelskelse og kjærlighet var såå stor, det kunne jeg aldri i min villeste fantasi forestille meg. Men jeg har lært. Jeg har sittet på skolebenken. Jeg har feilet, strøket og lært.

Benedicte på 14 var forelsket. I en hun selvfølgelig trodde hun skulle gifte seg å få barn med. Men man får visst ikke barn med noen som dumper deg på skoleballet fordi du ikke vil miste jomfrudommen din bak en container. Man får heller ikke barn med en som er kronisk utro. Heller ikke med en som er så sjalu at man blir sparket i leggen under bordet hvis man åpner kjeften sin til en av motsatt kjønn. Jeg er glad jeg ikke fikk barn når jeg var 14.

Benedicte på 16 var også forelsket. Også her trodde hun at hun skulle gifte seg og få barn. Jeg er veldig glad jeg ikke fikk barn når jeg var 16. Kronisk utro var visst en rød tråd gjennom kjærlighetslivet til Benedicte. For om du tror det er kjipt å få klamydia, så kan jeg love deg at det er enda kjipere å få det av venninnen sin – via kjæresten sin. Jeg mistet både kjæreste og venninner, men heldigvis la jeg kabalen død før det gikk så langt.

Opp med kortstokken! Ut fløy det en ny knekt. Benedicte på 18 trodde også hun hadde møtt han hun skulle dele livet med, og vi var sammen i seks år. Seks flotte år, uten anger. Det viste seg å være bestevennen hennes istedenfor, og når det ble slutt på gresset av et biljardbord i Lier lovte de hverandre to ting. 1. Vi skulle være bestevenner for alltid. 2. Vi skulle ikke laste ned Tinder etter bruddet. Vel.. Han fikk seg ulovlig fort en ny “bestevenninne” og jeg fikk meg ulovlig fort Tinder. I dag deler vi hundene 50/50. Det vil si 99/1. Jeg er glad jeg ikke fikk et fremtidig skillsmissebarn når jeg var 18..

Jeg er kanskje 26, men jeg stresser ikke. Jeg er sammen med en som jobber på sjøen. 14 dager av og 14 dager på. For å si det sånn: det skjer ikke at jeg sitter hjemme alene med kids og bikkjer alene halve måneden, så her er det bare å smøre seg med tålmodighet. Dette blir dessverre ingen mammablogg med det første! Benedicte på 10, 12, 16 og 18 tok feil. Jeg og fireball går nemlig fortsatt hånd i hånd. Jeg er barnslig, eventyrlysten, reisesyk og utemmet. Og jeg er egoistisk. Livet mitt er fortsatt mitt, og bare mitt, og jeg er overhodet ikke klar for å vie det 100% til noen andre.

VISSTE DU AT..

JEG KLARER IKKE Å SVARE FREMMEDE PÅ RIKTIG MÅTE NÅR JEG AVSLUTTER EN SAMTALE. EKSEMPEL: NÅR DAMEN I BUTIKKEN I ROMA SIER “HAVE A SAFE TRIP HOME TO NORWAY” SÅ SVARER JEG “YOU TOO”…. SOM OM HUN SKAL NOE STED.

JEG MISTET EN HEL KARAKTER (GIKK FRA A TIL B) PÅ JOURNALISTIKKEKSAMEN PÅ GRUNN AV EN GJENNOMGÅENDE SKRIVEFEIL. ÈN! FORSKJELLEN PÅ “ENNÅ” OG “ENDA” ER TYDELIGVIS STOR, OG JEG GLEMMER DEN IKKE IGJEN..

I 2010-2011 VAR JEG AMBASSADØR FOR BRUN OG BLID. JEG VAR SÅ SVART AT HELE VGS’EN MIN TRODDE JEG GIKK PÅ MELA-SPRØYTER, HAHA.

APROPO SPRØYTER. ALLE TROR JEG HAR FILLERS I LEPPENE MINE. SORRY TO DISAPPOINT YOU, MEN DISSE LEPPENE KOM FRA MOR OG FAR!

HVIS JEG RISTER BRØD ELLER STEKER RUNDTSYKKER SÅ SMØRER JEG PÅLEGGET KLART PÅ TALLERKENEN FØR BRØDET ER FERDIG. FOR Å SPARE TID. HERREGUD..

JEG ER FØDT I LØVEN. JEG ER STA, VILL, UTADVENDT OG GLAD I OPPMERKSOMHET.

JEG ER TIDENES LISTEMENNESKE OG SKRIVER LISTER FOR ALT! OG DET ER DRITFLAUT NÅR ANDRE FINNER DE..

LISTEMENNESKE, DERFOR GOD MED ØKONOMIEN MIN. FULL OVERSIKT HER I GÅRDEN ALTSÅ!

JEG HAR SINNSYKT SMÅ ØRER. JEG ER BASICALLY EN ALV.

JEG HAR VISST ASTMA. MEN JEG MERKER DET IKKE FØR DU FÅR MEG TIL Å GRÅTE.

JEG ER 26 ÅR, OG HAR FOR FØRSTE GANG FÅTT EN ORKIDÈ TIL Å BLOMSTRE TO GANGER.

JEG ER SINNSYKT FLINK TIL Å MISTE KLÆR. GLEMME IGJEN, LÅNE BORT OG IKKE FÅ IGJEN OSV..

FIREBALL OG CHILIMOJITO ER VISST TO TING SOM FORBINDES MED MEG.

PÅ SOMMERHALVÅRET SÅ LUKKER JEG IKKE VERANDADØREN.

RIPPED JEANS

God søndag, fininger! Håper dere har hatt en superduper helg, og at dere hadde en fin sankthansfeiring! Selv lå jeg på sofaen i armkroken til kjæresten og så på SVK (hans forslag, haha!) etter et nydelig blåskjell-måltid på Jonas B. Gundersen i Porsgrunn. Det var virkelig på tide med en ordentlig kjærestedate, for denne karen er nemlig tidenes arbeidsnarkoman så jeg ser han ytterst sjeldent om dagen. I morgen er han endelig hjemme igjen (rart å si, siden vi endelig har blitt samboere) men lykken er kortvarig. Onsdag morgen setter han vind i seilene igjen, og jeg ser han ikke før i midten av juli. Jævla gressenke, det er det jeg har blitt.

Anyways! Jeg var innom et kjøpesenter i Porsgrunn i går for å finne meg en enkel kjole ettersom jeg hadde mistolket værmeldingen kraftig og tatt på meg skinnbukser (!) og der fant jeg disse! På salgsstativet på HM, kun étt par igjen. Er de ikke kule?! Skinny high waist jeans med mørk bord bak sømmene og perfekt slitasje på både knær og ankelpartier. Disse blir mine nye go-to jeans i sommer – hvertfall på dager hvor gradene kryper litt nedover gradstokken. Jeg elsker de! Og vet du hva det beste er? De ble mine for 150 kroner! En latterlig sum å betale for overraskende god denimkvalitet. Jeg kjøpte i tillegg to kjoler, men de får dere se senere! Nå skal jeg rydde i klesskapet, lage middag og se reprise av VG-lista showet. Ha en suuper søndag!

AFRICAN TASSELS

Jeg har glemt å blogge de “nye” øredobbene som jeg kjøpte i slutten av mai! Dette må være sommerens beste innkjøp, for jeg har brukt de SÅ mye! Disse tasseløredobbene er inspirert av den afrikanske sommeren, og jeg fant de på Lindex til 129,- kroner. De spriter opp ethvert fargeløst antrekk, og komplimentene renner inn hver gang jeg tar de i bruk. Jeg brukte de faktisk i bryllupet jeg var i forrige helg! De kan brukes til alt fra sommerkjoler til denim, og jeg elsker hvordan de frisker opp sorte jeans og en tee.

TASSELS LINDEX 129 NOK

RIDETUR I TOSCANA

Beklager litt dårlig bildekvalitet her, men det å dra med seg et svært kamera følte jeg ikke helt for å gjøre når jeg satt på ryggen til en ukjent og ukastrert ung-hingst uten hjelm midt i Italia! Haha! Hils på den nye vennen min, Stefano! Jeg og Siren var på en times ridetur i vinrankene rundt slottet sammen med Stefano og hennes vallak “Dream” og det er noe av det mest idylliske jeg har vært med på! Jeg og bruden, to glass prosecco, og to hester. Etterfulgt av en gammel cowboy som sørget for at alt gikk bra med oss. Ridetøy var ikke akkurat førsteprioritet da jeg pakket hele livet mitt ned i en 10 kilos håndbagasje-koffert, men jumpsuiten holdt meg i live – helt til vi red gjennom en skog av brennesle og jeg måtte ha mine svette føtter på nakken til stakkars Stefano. En slik ridetur koster mellom 30 og 60 euro i Italia, avhengig av hvor og hvor lenge du rir. Jeg skal gjøre det samme i søsteren mins bryllup i September – uten tvil! Dette var så utrolig koselig, og en fin gave fra brudeparet som takk for bryllupsfotograferingen ♥

CASTELLO DEL TREBBIO

FOR EN HELG! Herregud, beklager fraværet! Macbooken ble med til Italia, men derfra sa det stopp. Jeg har klart å ødelegge mousepaden og hadde selvfølgelig ikke med meg ekstra datamus, men nå er jeg tilbake med MASSE nytt og fresht innhold! Jeg reiste som skrevet tidligere til Italia på fredagen, og kom hjem i går kveld. Grunnen var at mine gode venner, Siren og Erik, skulle gifte seg på det som viste seg å være en helt MAGISK vingård i Toscana-området, ca 15 minutter utenfor Firenze. Slottet heter Castello del Trebbio, og jeg anbefaler ALLE et besøk. Om ikke bryllup, så hesteridning, vinsmaking og middag i hyggelige omgivelser. Kanskje et overnattingsbesøk også, om dere reiser en gjeng og har lyst til å leie villaer med tilgang på vinkjeller, steinovnspizza og svømmebasseng! Jeg føler selv jeg har vært på relativt mange luksuriøse resorter, men dette er virkelig et av de beste. Og for et vakkert bryllup! Såå vakker brud, såå mange tårer, også så fantastisk mat! Bryllupet ble holdt på selve slottet, utendørs med fuglekvitter, og middagen på en terrasse like ved. Og vet dere hva? Bryllupsfesten holdt på helt til klokken 08 om morgenen! Hvertfall for min del. *kremt*. Bare se hvor vakker villaen vi bodde i var! Vi hadde tre slike villaer:

Jeg og bruden koblet av med hesteridning dagen før dagen, og jeg fikk både hingst og prosecco!

Jeg og den ene forloveren fikk uten tvil det største og kanskje også flotteste rommet. Evig stort og høyt under taket, med utsikt over olivenlundene og vinrankene til slottet!

Hvem vil vel ikke gifte seg i slike omgivelser? Og stor creds for valget av “prest”, altså “celebrant”. Det var en fantastisk og personlig seremoni (spesielt til å være på engelsk) og uten å i det hele tatt blande inn religion!

Vinkjelleren. Enough said.

Jeg kommer til å blogge mange poster, opplevelser og antrekk fra denne turen fremover ettersom jeg ikke fikk skrevet noe mens jeg var der. Jeg lengter allerede tilbake, selv om jeg er totalt knekt og utslitt, og full av blåmerker, sår og stølhet! Jeg har tross alt danset i x-antall timer takket være slottets vin som fikk meg meget fin i farta. Jeg har hørt noen historier om at jeg blant annet har tvunget en uskyldig tenåring til å danse med meg, haha! I tillegg til det har jeg visst drevet heftig gymnastikk i bassenget i sene nattestimer i tillegg til å ha sloss mot forloveren for å få brudebuketten. Jeg har sett filmer fra bryllupet. Det var fantastisk!

CIAO, ITALY!

I natt hopper jeg på flyet til Roma, og bryllupet til et fantastisk vennepar står på agendaen! Jeg har klart å pakke hele livet ned i en ti kilos håndbagasje, og er klar for eventyr! Bryllupet foregår på et vinslott noen mil utenfor Roma, og jeg har fått det ærefulle (og dritskumle) oppdraget å være bryllupsfotograf! Jeg har planlagt å spise nydelig mat, drikke fersk rødvin, dra på  ridetur i vinrankene og ta mange antrekksbilder til dere! Er jeg heldig rekker jeg å shoppe litt også. Jeg har hørt rykter om at det er over 10 Sephora-butikker i Roma?! Uansett.. Flyet går klokken 07 i morgen tidlig, og jeg må stå opp rundt 04. Kjenner jeg meg selv rett blir det ingen oppdatering her i morgen (Zzz) men siden jeg har “roam like home” AKA fri bruk i EU må dere gjerne følge meg på:

SNAPCHAT & INSTAGRAM: HAUGAARD91

FUNNY HOW THINGS CHANGE

Når du nærmer deg min alder legger du merke til ting foreldrene dine snakket om da du var yngre. Du vet, når de fortalte deg at han kjekkasen i klassen kom til å miste håret tidlig og at klassens nerd kom til å vokse seg høy, mørk og kjekk. De snakket kanskje om sine egne venner fra ungdomskolealderen, og hvordan de endret seg. Kanskje de snakket om at deres nærmeste venner hadde fått alkoholproblemer, gjort endringer i utseendet eller en ny seksuell legning? Dette kunne du jo ikke se for deg. Du og gjengen din skulle jo være venner for alltid! Og klassens kjekkas ville vel garantert være like digg på 10 årsjubileet!?

Ting forandrer seg, og det er greit. Selv om det både kan være hyggelig og trist.

Nå skjønner jeg hva foreldrene mine snakket om. Han jeg var forelsket i på barneskolen har faktisk mistet håret. Ølmage har han fått også. En av mine nærmeste kompiser i ungdomsårene har blitt sprøytenarkoman, og flere av gutta jeg hang med når de var på bandøving har havnet i psykose eller fått andre problemer etter å ha fylt rullingsen med for mye grønt. En av hasjrøykerne ble ecoseksuell og går rundt i skogen og klemmer på trær. Jenta jeg møtte i 8. klasse ble gutt etter videregående. Hun som var bestevenninnen din ligger innlagt på mentalsykehus. Hun andre har to barn. Hun tredje har fått seg en transseksuell kjæreste, selv om hun alltid har fremstått som hetroseksuell. Hun som mobbet alle som var usikre på legningen sin har plutselig klipt seg kort og blitt lesbisk. Jenta som mobbet alle som var overvektige har blitt overvektig selv. Karma er morsom. De hadde rett.