VLOG: APARTMENT TOUR

Det er drøye en uke siden kollektivet ble oppløst og jeg og kjæresten tok over leiligheten, og allerede på få dager har mye skjedd. Vi har planer om å pusse opp begge soverommene og male både gangen og soveromsveggene, i tillegg til å bytte gulv og få inn en kontrastvegg. En ny tour kommer selvfølgelig så raskt sommeren er over og vi har fått prosjektet ferdigstilt! La meg høre hva dere syns! Om dere lurer på hvor ting er fra eller liknende så er det bare å legge igjen en kommentar så svarer jeg selvfølgelig ♥

NEW LOOK

Jeg har verdens beste webdesigner! Rina har omtrent gjort om bloggen min til et klinkende nytt magasin, og jeg er SÅ inspirert og motivert til å lage flere bloggposter og mer spennende artikler til dere. Benedictehaugaard.no kommer nå i helt ny innpakning, og jeg lover dere at dette blir det mest profesjonelle jeg noensinne har levert. Se frem til en festivalsommer med antrekksposter, produktanbefaling, make-up looks og videoer. Min nye jobb som visual merchandiser i Lindex, og interiørsnakk – ettersom jeg og kjæresten har fått leiligheten for oss selv. Jeg kommer til å ta dere med til Italia, Frankrike og Spania i månedene som kommer, og skrive på vegne av verdens største cruiseselskap, MSC. Det er mange kule konkurranser på gang, og mye spennende annonsør-innhold. Jeg gleder meg til å ta dere med på en spennende reise, og håper dere gjør det samme! Clean sheets, baby!

WHATS NEW:
Finn standard bloggoppsett under "blog feed"
Les de mest aktuelle postene ved å sveipe i headerbildet
Du kan abonnere på nyhetsbrev og innlegg i menyen til høyre
Kontaktskjema i headermenyen direkte til mailboksen min

VISUAL MERCHANDISER

Det har skjedd mye i kulissene de siste dagene, og derfor har det vært litt stille på bloggfronten. Jeg har kjørt konkurranser i hytt og pine, promotert for en haug av festivaler, jobbet mye frilans og signert arbeidskontrakt med…. (trommevirvel)… Lindex! Jeg har nemlig blitt visual merchandiser og personal shopper for filialen deres i Kongsberg, og har nå ansvaret for hele butikkens visuelle inntrykk. I tillegg til dette kan du booke gratis shoppingtime med meg, dersom du ønsker noen stylingtips og nye garderobeskatter. Jeg jobbet i Lindex i 2010 og 2011, men nå er jeg tilbake i bransjen hos favorittfolka. Jeg har allerede plukket med meg noen bikinier, et par bukser, tutu-skjørt og noen topper, og kommer til å vise dere mange ulike stiler og plagg i de kommende innleggene.

Jeg ønsket meg en jobb innen medie – eller motebransjen, og nå kan jeg kombinere begge deler! Dette er nemlig ikke en fulltidsstilling, så jeg får nok av tid til å opprettholde bloggen og magasinjournalistikken min. Jeg har funnet et miljø der jeg blir inspirert og motivert på flere områder, og jeg er klar for oppstart allerede 01. juni!

BOOK MEG SOM DIN PERSONLIGE SHOPPINGASSISTENT HER

MYE MOTIVASJON I ET INNBILT STREKKMERKE

Haha, jeg må le av meg selv. På søndag danset jeg halvnaken rundt i leiligheten (sånn er det når man plutselig ikke bor i kollektiv lenger, men har en hel leilighet for seg selv!) og på vei inn i dusjen fant jeg noe rart på magen som ikke hadde vært der før. Jeg ble stående å stirre, plukke, føle og evaluere, og kom frem til at jeg hadde fått et strekkmerke på magen! Og jeg som ikke har fått noen strekkmerker siden puberteten kom å blåste opp ræva mi!? I all panikk kastet jeg meg over vasken og helte innpå en halvliter vann, kastet på meg treningsshortsen og headsettet og løp opp Drammens tungste løype, Kjøsterudjuvet. I full panikk og svette kom jeg meg omsider til toppen på ny rekordtid (motivert a, gitt!) og kastet meg i tjernet på toppen. Iskald og våt spurtet jeg ned slalåmbakken og hjem, og hoppet i den varme dusjen min. Og hva oppdaget jeg? Det var da for faen ikke noe strekkmerke. Det var glidelåsen på buksa mi som hadde lagt igjen merke under navelen……… Vel, jeg fikk hvertfall en heftig treningsøkt! HAHA!

MAKE-UP BY GENTIANA ELSHANI, AMBIENCE DRAMMEN

THE SMOKEY EYE

Disse bildene passer kanskje bedre på coveret til en av L’Oréals hårfarger enn en blogg, men i dag var jeg så fornøyd med sminken at jeg bare måtte ty til selfieferdighetene. Jeg har selvfølgelig vært hos Gentiana på Ambience i Drammen og vi har lekt oss frem til en kunstnerisk og rocka fest-look, og testet det nye lipkitet til Kylie der hun samarbeider med storesøster Kim. Dere trodde kanskje en slik smokey eye kun var forbeholdt høst og vinter? Neida! Dette er en supersexy partymakeup om du skal på byen, for mens øyeskyggen gjør deg mystisk lyser highlighten opp hele dansegulvet. Hva syns dere om dagens makeup-look? Gentiana er såå flink!

MAKE-UP BY GENTIANA ELSHANI, AMBIENCE DRAMMEN

GET FIT OR DIE TRYING

At man kan trene på seg en fysisk skade er noe alle vet, men at man bokstavelig talt kan gå på veggen etter et par mil på mølla var noe jeg ikke var klar over. Helt til jeg fant meg selv alene i dusjen i jentegarderoben, gråtende i fosterstilling på gulvet.

Jeg hadde vært medlem på et treningssenter i ett år. Et treningssenter jeg besøkte så ofte at jeg til slutt ble ansatt uten å i det hele tatt sende inn en søknad. Sentersjefen så motivasjonen min og at jeg alltid hadde et smil på lur, og et par uker senere var jeg ansatt i det store og voksende konseptet, Fresh Fitness. Jeg var så stolt, for etter å ha gått et halvt år arbeidsledig etter journalistikkstudiene ble avsluttet våren 2013 var jeg endelig tilbake i jobb – en jobb jeg trivdes godt i. En jobb som motiverte meg til å trene enda mer, og som tvang meg inn i lokalene de dagene dørstokkmila ble for vanskelig å tråkke over på egenhånd.

På Fresh Fitness hadde vi et system hvor man kunne se hvor mange økter man logget iløpet av et år, altså hvor mange ganger man gikk inn dørene og la igjen noen svettedråper på apparatene. Dette systemet gjorde meg besatt, og tallet på slutten av listen skulle vært så høyt som overhodet mulig når året nærmet seg slutt. Iløpet av 365 dager hadde jeg vært innenfor senterets vegger godt over 300 ganger, gjerne to ganger om dagen, både før og etter jobb. Jeg la igjen over 15 timer i uken på mølla og i frivektavdelingen, og kjøpte proteinpulver, energidrikker, koffeinpiller og treningstøy for flere tusen kroner. Jeg logget alle øktene på Instagram og blogg, og ble raskt sponset av både Under Armour og 2XU. Men jeg ble aldri fornøyd.

Hvis vi skrur klokka tilbake ser vi en høy og slank jente som passet inn i alle klær. En jente som fikk modelloppdrag av Moods of Norway gjennom en streetcasting, og som en gang i tiden endte opp med å få juling av et par albanere som mente hun var for tynn. (Jepp, jeg fikk faktisk en heftig neve i trynet, og en svær stein i hodet!). I ukene rundt 21-års dagen min endret alt seg, og jeg gikk opp 25 kilo på få uker. Det har senere vist seg å være en hormonell feil, men det visste ikke unge og usikre Benedicte da hun klatret opp på mølla for første gang.

Jeg følte meg ikke hjemme i min egen kropp, og når jeg så på meg selv i speilet i garderoben var det som om en annen, ukjent jente kikket tilbake på meg. Hvor kom disse lårene fra? Hvem eier disse overarmene? Jeg har jo aldri hatt store pupper.. Hvorfor ser ansiktet mitt så rundt og ukonturert ut? Det så ut som noen hadde kneppet opp pysjen min og fylt meg full av helium mens jeg sov!

Året 2015: iløpet av to år hadde jeg vært innenfor de ulike Fresh Fitness lokalene over 700 ganger. Jeg hadde tømt over ti bokser med koffeinpiller, chili, fatburner og andre typer forbrenningspiller. Jeg hadde over 20 bøtter med proteinpulver, proteinpannekaker, vektnedgangspulver, preworkout i skapet på badet, og psyken hadde nådd bunnen – på baderomsgulvet. Jeg lå på gulvet og gråt, for jeg hadde ikke gått ned ett eneste gram. 700 treningsøkter, og ingen endring på utsiden.

Den siste økta jeg noensinne logget på et treningssenter var i 2015, på Fresh Fitness Åssiden. Jeg lå i fosterstilling i dusjen og gråt i garderoben. Heldigvis alene. Jeg gråt etter å ha satt nye rekorder. Jeg gråt når jeg burde vært glad. Jeg hadde tatt 62,5 kilo i benk, 75 kilo i knebøy, løpt 12 kilometer i full oppoverbakke, og makset beinpress-maskinen som stoppet på 190 kilo. Jeg hadde trent på meg en kronisk beinhinnebetennelse som skulle ødelegge alle de solfylte dagene i slalåmbakken, og ødelagt treningslysten min to år frem i tid.

GET FIT OR DIE TRYING - OH, THE IRONY

I 2015 ble jeg kvalm av tanken på å begynne å trene i et studio. I dag har jeg meldt meg inn i Fresh Fitness igjen. Kontraster, ikke sant? Så får vi se hvordan det går. Psyken og motivasjonen er det ikke noe problem med, men om beina og hormonene er med på leken får tiden vise.

MORNING BLISS

God søndag, og god morgen! Håper dere har hatt en fantastisk helg, og at batteriene snart er fulladet til en ny uke. Selv har jeg mye spennende på tapetet denne uken, blant annet et møte med en fremtidig arbeidsgiver! Mer om dette får dere vite senere. I helgen har jeg ikke gjort annet enn å rydde og organisere i hjemmet. Kollektivet er oppløst, og jeg får endelig leiligheten min for meg selv og kjæresten! Det blir en del flytting av klær og møbler i tillegg til litt små-oppussing av vårt nye soverom og gjesterom, så dette er hva helgen har gått med til. I dag er planen å gjøre meg ferdig med ryddingen før jeg skal ut å spise middag med pappa. Men først skal jeg se de siste episodene av Greys Anatomy, lese Det Nye, spise opp lunsjen min, og hoppe i dusjen!

YOGHURTBOWL

4 SS GRESK YOGHURT - JORDBÆR - BLÅBÆR - NEKTARIN -VALNØTTER - HONNING

BENEDICTES EGGS BENEDICT

God formiddag! Håper alle hadde en flott dag i går! Dagen kunne gått bedre for min del, men det er nå en helt annen historie. På grunn av et møte i dag morges måtte jeg begrense moroa i går, og det er ikke alltid like gøy å være den som er mest edru blant tusenvis av drita nordmenn, haha. I dag tenkte jeg å vise dere en protein – og fettrik lunsj som er perfekt for kvalme og tømmermenn, noe jeg regner med flere har i dag.

Alt du trenger for en porsjon er to grove rundstykker, en avokado og fire egg. Kok opp en kjele med vann og tilsett fire spiseskjeer eplecidereddik. Knus eggene i en kopp og sørg for at plommen er hel. Når vannet koker lager du en syklon i vannet ved å snurre en skje eller sleiv i sirkler i kjelen. Når vannet spinner i midten tilsetter du eggene, og lar de koke i 3-4 minutter. Knus avokadoen og smør de utover rundstykkene. Når eggene er ferdig, tar du de ut av kjelen med en hullsleiv og legger de på rundstykkene. Spis retten med kaviar, majones eller en eggeplommesaus

TA MED DETTE TIL CHAMPAGNEFROKOSTEN:

God kveld, søtinger! I morgen er jeg arrangør av champagnefrokost for alle de single vennene mine, og jeg regner med jeg ikke er den eneste som skal samles til frokost eller lunsj på 17. mai. Er du en av de som er invitert bort på frokost, men som ennå ikke har bestemt deg for hva du skal ta med til buffetbordet? Fortvil ikke! Her er mine to kjappeste og diggeste triks – sånn litt last minute:

TUNFISKRØRE:

Latterlig enkelt, latterlig raskt og latterlig digg! Alt du trenger er tre bokser tunfisk i vann, 6 spiseskjeer majones, en boks creme fraiche, purre, rødløk, salt og pepper. Mix it all together, and voila! Det tar bokstavelig talt fem minutter.

EGGEHAKK:

Kok opp 12 egg, hakk det opp og bland det med en tube majones, salt og pepper, rødløk og purre. Easy as that!

Jeg håper dere får en fantastisk 17. mai alle sammen! Jeg kommer ikke til å oppdatere bloggen før 18. mai, da det er nok av ting som skjer i morgen. Lesertallene er alltid litt svekket på slike høytidsdager uansett, så jeg regner med det er flere opptatte snupper der ute i morgen. Kos dere med brus og is, champagne og vin om dere er gamle nok, og deilig middag i godt selskap! Hele 17. mai looken min får dere på torsdag! I mellomtiden kan dere følge meg på Instagram og Snapchat – storyene er alltid lange og oppdaterte under brukernavnet HAUGAARD91!

MIN 17. MAI MAKE-UP LOOK

I morgen er den store dagen her, Norges bursdag! Jeg har jo allerede fortalt dere hvordan jeg tenker å style meg i morgen, og jeg har også delt noen makeup-tanker. I dag vekket vi tankene til live, og Gentiana på Ambience har vist meg hvordan jeg skal sminke meg i morgen! Hun har fokusert på naturlig hud, mye glød, lite fokus på øyne og gitt meg røde lepper fordi jeg ønsket noe som matchet neglene, og som gjorde antrekket mitt likt det norske flagget. Kjolen ser dere så vidt på bildene, men jeg skal vise dere noen flere helfigurbilder senere.

Gentiana på Ambience er en av landets beste på make-up, og hun har vært på flere kurs med Kim Kardashians makeup-artist Mario Dedivanovic. Hun var også i Dubai og møtte Kim herself i januar! Gentiana er utdannet hudterapaut og driver i tillegg til sminke med hudpleie, vippeextensions (som jeg har på meg her) voks og mye mer. Sjekk ut facebooksiden hennes og se prisene hennes her! Jeg har gått til Gentiana siden i høst, og hun har sminket meg til mange ulike event og fester de siste månedene. Hun er utrolig dyktig, og bruker kun merker hun kan gå god for selv. Med andre ord er hun ikke “kjøpt og betalt” eller sponset, slik mange andre beautyinfluencere/makeupartister i Norge dessverre er. Hun legger gjerne en lett makeuplook på deg, og holder også kurs, men skal du gifte deg eller på en stor fest eller event så anbefaler jeg å booke en time til festmakeup!

FØR OG ETTER

(KAN IKKE TRO AT JEG DELER DET HER, HAHA)

HVA SYNS DERE OM MAKEUP-LOOKEN FOR MORGENDAGEN?