PASTA Á LA LEIFI

Shoutout til kjæresten min som er verdens beste hobbykokk! Første gang jeg var hjemme hos han lagde han denne retten til meg, og jeg hadde aldri smakt bedre pasta i hele mitt liv! Og det beste er at det er ganske så enkelt og tar typ 15 minutter å lage, så derfor skal jeg dele den med dere uten at han vet det :):):) Perfekt kosemat nå som det er langhelg! Dere må forresten love å si ifra om dere lager den selv! I’m dying to hear what y’all think ♥

TO STORE PORSJONER:

350 gram svinekjøtt, 50 gram pepperoni, 3 dl creme fraiche, to kjøttbuljongterninger, en hel chili, en hel kinesisk hvitløk, pasta tagliatelle, to dl vann, 1 hvitløksbagutette, 2 ss meierismør, salt og pepper. Serveres gjerne med ruccola og parmesan.

SLIK GJØR DU:

Stek smøret sammen med opphakket chili, pepperoni og hvitløk mens du koker pasta og varmer baguetten i ovnen. Mens dette pågår koker du 2 dl vann i vannkokeren. Når smøret freser tilsetter du svinekjøtt og bruner det i 2-3 minutter. Når vannet i vannkokeren er ferdig heller du det over i en kopp og rører inn buljongterningene. Når alt er stekt tilsetter du 3 dl creme fraiche og buljongvannet. Kok alt inn i ca 5 minutter, og hell sausen og kjøttet over pastaen. Server med hvitløksbaguetter, parmesan og ruccolasalat. Jeg var dessverre tom for sistnevnte!

Følg han på Instagram her ♥ Vi holder på å bygge opp profilen hans nå!

NATURLIG BOTOX & KOLLAGENSTIMULERING

Neida, jeg har ikke tatt det store botox-steget ennå, slik mange andre bloggere har gjort. Den første nålen er satt, men uten fyll. Jeg har nemlig vært på Neroli i Drammen å fått dermarolling og kosmetisk akupunktur!

Kosmetisk akupunktur er noe jeg syns er utrolig interessant, og selv om det har blitt brukt i Asia i tusenvis av år, er jeg fortsatt fascinert over hvordan det fungerer. Skjønnhetsmetropolene New York og Los Angeles har selvfølgelig “embracet” trenden, men nå er den også her i Drammen. Kosmetisk akupunktur er et naturlig alternativ til innsprøytninger av botox og sterke medisiner mot hudproblemer og aldringstegn. Kosmetisk akupunktur bedrer spenninger i muskelaturen og strammer opp huden. Det hjelper til med å redusere poser under øynene og øker kollagenproduksjonen i huden. Akupunkturen bidrar til å fjerne fine linjer i ansiktet og har en forminskende effekt på større eller dypere rynker. Det er også kjent for å bedre hormonbalansen, noe jeg og mitt lave stoffskifte virkelig har bruk for. Behandlingen er optimal for uren hud, og reduserer stressnivået i kroppen. Allerede ved de første behandlingene begynner de fleste å merke bedring i ansiktsfargen, hudens fasthet, bedring av muskeltonusen og øynenes klarhet. Resultatene avhenger av den enkeltes helsetilstand når behandlingen begynner, men jeg så selv resultater på min urene og stressede hud, og rynkene i panna. Det anbefales 10-12 behandlinger, 2 behandlinger i uken, for deretter en vedlikeholdsbehandling hver 4. til 6. uke.

Dermarolling er noe dere kanskje har blitt litt vant til å se og lese om. Merker som Swiss Clinic og Ame Pure har jo fått laget tusenvis av microinfluencer-innlegg som popper opp i alle sosiale kanaler, og jeg er selv en stor fan! Det eneste problemet med å gjøre det selv, hjemme, er at man kanskje ikke har guts til å presse hardt nok slik at det faktisk gjør vondt, for det er når det gjør vondt at det fungerer. Vondt er kanskje litt å ta i, men det kjennes. Godt!

En dermaroller er en liten rull med mange tynne nåler som føres over huden for å stimulere og øke tilveksten av nye kollagenfibre i huden. Behandlingen gir gode resultater på dagligdagse problemer som arr fra blant annet akne, slapp hud, store porer, linjer og rynker, og pigmentforandringer. Behandlingen tar mellom 15-30 minutter i klinikken, og en reparasjonskrem påføres under behandlingen for å bidra til å binde fuktighet og redusere nedetid slik at du kan bruke sminke igjen dagen etter. Det er ikke anbefalt å kjøre på med makeup rett etter en behandling da huden er sår og åpen. Behandlingen fungerer ved å simulere en skade, og dette får hudens naturlige helbedringsprosess til å sette i gang umiddelbart. Dette fører til at nye hudceller dannes, og produksjonen av elastin og kollagen øker. Behandlingen er 100 % fri for ødeleggende kjemikalier og apparater. Effekten av behandlingen vil merkes etter kort tid, men vil fortsette å øke i opptil 10 uker etter behandlingen. Huden vil jobbe med å forbedre seg i opptil ett år etter behandlingen, og det er ikke slik at effekten vil forsvinne etter en stund. På grunn av at kollagenproduksjonen øker vil huden øke i tykkelse og redusere finere linjer og rynker. Det optimale er å ta 3-4 behandlinger over 1-2 måneder.

Kombinasjonen av gode renserutiner og en god hudpleieserie fra Environ, en oksygenbehandling, dermarolling og akupunktur har virkelig stresset ned huden min og gjort den fri for urenheter. Da jeg startet denne prosessen for nærmere to uker siden hadde jeg urenheter i store deler av panne, kinn og på haken, men nå har jeg kun ett lite kvise-sår igjen på venstre kinn, og den forsvinner gradvis dag for dag. Huden har fått spenst og fukt, og blitt skikkelig plumpet. Her om dagen sa kjæresten min: “det du driver med nå, det har faktisk fungert skikkelig bra på huden din?!”, og han har helt rett. Jeg skal fortsette med disse penetrerende nål-behandlingene hos Neroli, og holder dere oppdatert fra uke til uke.

– Ønsker du å booke time? Det kan du gjøre på Nerolis hjemmesider her! –

VOKSE OPP VS. MELDE SEG PÅ FARMEN

Jeg fyller 26 om tre måneder, og føler jeg er på et punkt i livet der jeg må ta et valg. Skal jeg leve som jeg gjør nå, å være en evig frilanser som kan melde seg på TV-program, reise verden rundt og bare surre, eller skal jeg bli voksen, få meg en fast jobb og slå meg ned med enebolig og stasjonsvogn? (EDIT: jeg hadde aldri skaffet meg stasjonsvogn) Sistnevnte frister mer enn aldri før, og jeg har plutselig havnet i en situasjon der jeg er i fire interessante jobbintervjuprosesser på én og samme tid. Jeg har ingen garanti for at jeg ender opp med noen av disse jobbene, for det er jo sinnsykt mange flinke folk der ute. Men jeg ønsker det. Jeg ønsker en CV med annet fyll enn “blogger og frilansskribent”. Jeg liker å jobbe, jeg liker å kommunisere med folk, og å bruke hendene mine, og jeg trives med å ha en hektisk hverdag og en sofa å komme hjem til på slutten av dagen.

Likevel har jeg kommet opp med ulike alternativer hvis alt går til helvete og noen andre stjeler alle jobbene jeg ønsker meg, og alt avgjøres i de kommende to ukene. Det første alternativet er at jeg opp med en 100% stilling og et voksent liv. Det andre alternativet er at jeg melder meg på Farmen og studerer makeup. Det tredje er at jeg tar et semester i utlandet til høsten, og det siste er en årsenhet i Norge. Jeg har faktisk søkt meg inn på skoler her også! Både medier – og kommunikasjon (selv om jeg allerede er utdannet journalist..) og tverrfaglige kjønnsstudier, hva nå enn det kan brukes til. Interessant er det hvertfall! Det er fire vidt forskjellige verdener, og jeg vet alt iløpet av få uker. Er det ikke rart? Jeg syns nesten det er spennende å ikke vite hva som kommer til å skje.

Jackson derimot er fint uvitende om alt som foregår om dagen, og gir pent faen i hva jeg gjør. Haha.

MY GLAMSQUAD

Er det noe jeg kunne gjort oftere, så er det å skryte av de flinke folkene som opprettholder looken min. De fortjener skryt hver eneste dag, og jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten disse menneskene i disse bedriftene! Jeg er fullstendig klar over hvor heldig jeg er som har et så stort og kreativt team i ryggen, og her er en fullstendig oversikt:

NAILS:

The one and only, Andrea ThomsonWAM-klinikken i Drammen! Hun kontaktet meg før Vixen Blog Awards i fjor, og la gelenegler på meg til den store bloggfesten. Jeg har gått fast til Andrea i ett og et halvt år, og påstår fortsatt at hun er landets beste og mest kreative negldesigner med sine swarovskikrystaller og freehand-maling. Facebook <—

MAKE-UP:

Gentiana på Ambience i Drammen er min faste makeupartist om jeg skal på et event, en fest eller foran kameraet. Hun har deltatt på kurs med Mario Dedivanovic og Kim Kardashian, og utkonkurrerer de beste makeupartistene her til lands uten noe problem. Gentiana har også reddet meg med et par behandlinger før et par photoshoots hvor huden har vært tørr og gusten, og har i tillegg lagt vippeextensions på meg mens Benedicte på WAM-klinikken har vært opptatt med PMU-kurs eller liknende.

DERMAROLLING & AKUPUNKTUR:

Anne-Bente på Neroli i Drammen er dama bak alle nålene. Nå driver ikke jeg med botox og fillers, men litt stimulering av kollagenet i huden har vi alle godt av i blant! Hun er den jeg går til når jeg trenger mer “plump” i huden, ønsker å redusere porene mine eller har noen aknearr jeg vil bli kvitt. Hun driver også med kosmetisk akupunktur, også kjent som det naturlige alternativet for botox om du ønsker mindre sinnarynke eller en liten oppstramming – men fortsatt ønsker å beholde mimikken. Kosmetisk akupunktur bedrer også hormonbalansen, og siden jeg har litt problemer med stoffskiftet er dette nøkkelen til en ren hud!

HUDPLEIE:

Jeg sverger til Estheticas hudpleieserie, Environ, og denne får jeg gjennom WAM-klinikken. Jeg har gått fast på Environ siden august i fjor, og har aldri hatt så fin hud som jeg har nå. Jeg har testet mange forskjellige hudpleieserier, blant annet Dermalogica, Elixir, TL-akademiet, Vichy etc, men ingen kan måle seg med Environ. Environ er ikke billig, og det kreves tålmodighet og en del produkter, men resultatet er så bra at det er verdt både investeringen og ventingen.

HAIR & EXTENSIONS:

Ingvild Borgen tok kontakt med meg for litt over ett år siden, og jeg har gått til henne fast på KarlssonBarlindhaug i Oslo siden den gang. Og funfact: i dag er vi faktisk samboere! Vi har rukket å bli gode venner og samarbeidspartnere det siste året, og jeg skal selvfølgelig fortsette hos Ingvild selv om hun flytter ut neste måned. Salongen hun jobber i tilbyr hairextensions fra luksusmerket Balmain som leveres fra Carl M. Lundh, og sammen er dette teamet er helt enestående!

BROWS & LASHES:

Benedicte på WAM-klinikken har vært min reddende engel innen vippeexensions og vippebøy det siste året, og nå har hun også begynt med PMU som hun skal få gjøre på meg før sommeren! Benedicte er en kontrollert og avslappet vippetekniker, noe som er veldig viktig for meg som ikke liker å ha folk eller utstyr i nærheten av øyeeplet. Hun er i tillegg veldig morsom, og synger gjerne med på sangene i salongen for å dysse deg i søvn. Haha! Benedicte er også den jeg roper til når jeg føler meg bleikfeit og guffen, og da stiller hun opp med spraytan-apparatet sitt fra Vita Liberata og gjør meg brun og lekker igjen.

10 TOP MODEL FUNFACTS:

1. Deltakerne finner ingen jurymail i et tilfeldig rom, men vi blir hentet av regi og får beskjed om hvor den ligger og at vi skal rope på de andre jentene. Hver jurymail vi fikk ble lest 3-4 ganger på grunn av feil i språk og uttalelser, eller fordi de ønsket nærbilder og langdistansebilder om hverandre.

2. Hver gang vi gikk ned trappene og ut døren på vei mot judgement-day, så hadde vi egentlig 2-3 timer til i huset til å sole oss, spise, skravle eller pynte oss. Det er fordi filmcrewet må rekke å filme oss, og i tillegg komme seg ned for å rigge opp til jugdement-day. Så derfor var det til tider avvik i antrekk og make-up/hår, selv om vi egentlig skulle se ut som vi gjorde under filmingen.

3. Før “innsjekk” i huset bodde vi landsvis på hvert vårt hotell rundt i Estoril/Cascais i Portugal. Vi var på dette hotellet i to døgn, og iløpet av disse dagene ble vi kjent med tv-kanalene, hverandre og det nye konseptet. Vi gjorde også en del intervjuer, og det var veldig viktig for produksjonen at vi ikke møtte på noen av de andre deltakerne.

4. Huset hadde glassdører overalt, så om du satt på do eller dusjet så var det alltid en viss fare for at du ble filmet. Dette tar de selvfølgelig ikke med på TV, men Gud veit hvor mange ganger produksjonen så oss nakne! Eneste plassen som ikke hadde glassdør var dusjen og toalettet i kjelleren – og jentene løp gjerne dit om vi hadde problemer med magen, haha!

5. Både jeg, Martine og Guro snakket om å trekke oss, men det ble det heldigvis ikke noe av. I begynnelsen følte vi litt på det at konseptet ikke var helt som vi trodde, og at det å være seg selv kanskje ikke var bra nok likevel. Det endret seg heldigvis utover sesongen, og jeg angrer ikke ett sekund den dag i dag!

6. Castingprosessen var relativt kort, og det gikk kanskje to uker fra søknaden var sendt til svaret var ja. Jeg var først på casting i Oslo, så i samtale med en reality-psykolog (yup, that’s a thing) og så måtte jeg sende inn noen bilder i bikini og en video. Det morsomste av alt var når jeg fikk mail på 17. mai (!) om at jeg måtte maile inn en video iløpet av morgendagen, så jeg satt fyllesyk i bilen og filmet en “velg meg” video. LOL!

7. Produksjonen syns vi kranglet for lite, og kom på ett tidspunkt opp til huset og sa “dere er ikke på leirskole!!”.

8. Vi hadde det jævlig bra, og varf sykt bortskjemte. Vi hadde tilgang på alt vi ville ha til enhver tid, og kunne fylle ut et A4 ark daglig med ting vi ønsker å kjøleskapet. Vi hadde også tilgang til bassenget døgnet rundt.

9. Sync er intervjuene vi gjør når vi sitter alene på tv-skjermen og snakker om ting som skjer i programmet. Jeg var nok den som ble kalt inn oftest til sync, og grunnen er vel ikke noen annen enn at jeg var underholdende og snakket rett fra levra? Men mange av de andre jentene skjønte ikke hvorfor jeg alltid ble kalt inn, og trodde i begynnelsen at jeg slang mye dritt om de. Haha!

10. I Top Model er det ikke overvåkningskameraer slik som i mange andre reality-program. Her blir vi rett og slett fotfulgt av en fotograf med filmkamera, en lydmann og en regissør som stiller spørsmål og får igang samtalene.

JEG GJORDE SOM MADONNA OG KIM K!

…OG KJÆRESTEN SÅ FORSKJELL!

Før møtet i København dro jeg til Gentiana på Ambience i Drammen for å fylle på vippene mine, og for å preppe huden før fotograferingen med Le Management. Huden min var tørr og gusten, og trengte en liten reboot. Gentiana foreslo Madonnas oksygenbehandling med Intracuticals’ spesialserum for å dempe sårene fra uttørkede kviser, og for å gi glød og fukt til huden. Serumene finnes til alle hudtyper og hudtilstander: akne, pigmentering, sensitiv, tørr/dehydrert og aldrende hud. Jeg brukte serumet for tørr og dehydrert hud, og resultatet ble over all forventning!

MASKINEN OG AMPULLENE BRUKT I BEHANDLINGEN:

Intracuticals er en ansiktsbehandling hvor et spesialserum sluses inn i huden ved hjelp av oksygen under trykk og tilfører huden nødvendige antioksidanter, vitaminer og mineraler som øker cellenes evne til å fornye seg selv. Resultatet er fyldigere, strammere hud som ser yngre og friskere ut! Intraceuticals er en mild, avslappende og beroligende behandling som passer for alle hudtyper. Behandlingen selges ofte som en anti-agekur, og er også veldig populær bland kjendiser, modeller og bruder. Behandlingen brukes også av leger og kirurger verden over på grunn av den sårlegende effekten behandlingen har. Den har blant annet blitt brukt av “The Doctors” på TV, og av kjendiser og modeller som Kim Kardashian, Naomi Campbell, Miranda Kerr, Fergie, Channing Tatum og sist, men ikke minst, Madonna som nærmest er avhengig av behandlingen og har den på raider-listen sin over ting hun ønsker å ha backstage på enhver konsert. Maskinen og behandlingen har også blitt brukt på filmsett til Sex and the City, Pretty Little Liars, Sons of Anarchy, Avatar, Modern Family, Hitchcock og mange flere.

Det viktigste for meg når jeg gjennomfører en hudpleietime eller behandling generelt, er at det ikke kræsjer med behandlinger eller produkter jeg bruker daglig fra WAM-klinikken og Environ. Dersom du har faste hudpleierutiner med en spesiell produktserie, la behandleren få vite om dette så ingen av stoffene i produktene kræsjer.


BOOK TIME PÅ TELEFON 99224098 ELLER VIA FACEBOOK HER. PRIS: 1250,- FOR 40 MINUTTER.

SUGARDATING

I januar skrev jeg en spalte om sugarbabes. De jentene mange ser opp til på Instagram. Jenter som ofte kommer kjørende i dyre biler, har hundre roser i hendene, er operert fra topp til tå, bor på de dyreste hotellene og som mest sannsylig har en eldre mann som betaler for fornøyelsene da de selv ikke er ferdig utdannet. Jenter som ønsker seg fine ting, og som gjerne bytter en date eller en avtale om å være “armcandy” på et event for en ny YSL-veske eller en semesteravgift på skolen. For det er slik det fungerer, og det er mer utbredt enn du kanskje tror. Sugardating har kommet til Norge, og det har kommet for å bli. Sugardaters.no er en av de største nettsidene for denne typen dating, og disse har jeg tatt en prat med.


“Husk at det kan ta tid å finne drømmepartneren, så du bør ha det gøy mens du leter etter den helt riktige”.


Det er dette Sugardaters.no lokker med. Og etter en rask prat med en venninne i dag, innser jeg jo at de har rett, og vi ble begge enige om at det kanskje ikke er så dumt som det først høres ut som likevel. Det er kjipt å ha 300 000 i studielån, det vet vi alt om, og det som ofte byttes med selskap er nettopp dette, studieavgiften. Hvem vil vel ikke ha litt ekstra støtte under de harde semestrene på høgskolen, eller en sommerferie fylt med champagne, fine dates på Aker Brygge og kanskje en båttur til Hovedøya istedenfor en sommerjobb på Kiwi?

Salg av sex, sexrelaterte bilder og eskortetjenester er ikke tillatt gjennom datingtjenesten, så allerede her vant sugardating over fordommene jeg besatt. Sugardating beskrives som en moderne versjon av gammeldags dating. Her er det mannen som oftest varter opp og tar vare på den yngre kvinnen, og innfrir hennes materielle ønsker i bytte mot hennes selskap, og i noen tilfeller, kjærlighet. For ja, folk har faktisk funnet den store kjærligheten her også!

Vel, jeg skal innrømme at det ikke faller meg helt naturlig, men så er jo alt forskjellig fra person til person også. Selv faller jeg ikke for eldre menn. Ikke trives jeg i deres selskap heller, om det ikke er familierelatert, selvfølgelig. Jeg liker heller ikke menn som varter meg opp for mye. Jeg liker å bli tatt vare på, det er ikke det, men jeg liker følelsen av å klare meg selv og å være selvstendig mye mer. Jeg tror sjansen for at jeg skulle vært en sugarmama i 40-årene er større enn at jeg skulle datet en sugardaddy nå. Men hva vet jeg vel før jeg har prøvd..

SLIK FUNGERER SUGARDATING:

Du registrerer deg på lik linje som du gjør på Tinder, Happn, Match og Sukker. Laster opp et bilde, deler den informasjonen du ønsker å dele og fyller ut hva du søker etter. Er du en sugarbabe på jakt etter en sugardaddy, eller kanskje motsatt? Eller kanskje du er en økonomisk sterk sugarmama på jakt etter en yngre, mer muskuløs date? Her finner du det du leter etter gjennom et par museklikk, og du bestemmer selv hvem du vil møte, hvor lenge du vil møte de, og når du ønsker å avslutte sugardatingen. Det er ingen regler annet enn forbud om salg av sex, sexrelaterte bilder og eskortetjenester, og du må gjerne date 2-3 samtidig. Hva dere velger å bli enige om i deres “forhold” er opp til dere, men alt foregår under trygge rammer, i et system som kontrolleres manuelt med all nødvendig informasjon om alle medlemmer.

Jeg er tross alt eventyrlysten og nysgjerrig, så jeg har konkludert med at dette er noe jeg kanskje kunne prøvd for en liten periode bare for å krysse det av på “bucketlisten”, på lik linje som Tinder, speed-dating og andre ukontroversielle datingtyper. Men en ting er sikkert – ingen sugardaddy i verden hadde kommet ned i disse trusene. Og hadde jeg funnet ut at en av sugardaddyene var gift mens vi datet? Well, say hello to Ms. Blabbermouth.

HAR DU ERFARING MED SUGARDATING? HUSK AT DU KAN VÆRE ANONYM I KOMMENTARFELTET!