INDUSTRIAL DESIGN

Her om dagen ga jeg dere noen uhøytidelige “funfacts” om meg, og en av de var jo dette med tålmodighet – spesielt når det kommer til interiør. Dette er hylleseksjonen jeg snakket om. Er den ikke fin? Det tok nemlig ikke lange tiden fra jeg bestemte meg for å kjøpe den og til den sto ferdig montert i stuen etter x-antall timer skruing i dårlig lys. Jo mer jeg bor i denne leiligheten, desto mer faller jeg for det industrielle, grafiske og skandinaviske. Det handler plutselig om glass og metall, sort og hvitt, bokstavprint og posters. Hyllen heter forresten “Vittsjö” og finnes på IKEA.

Klippingen av bildene er forresten svært lite OCD-vennlige, men det er seriøst umulig å få tatt et godt, rett bilde:

Hyllen min er dekorert med påskeliljer i kopper fra Design Letters by Arne Jakobsen, en ekte meksikansk sugarskull fra Cozumel, coffee-table bøker, kaktuser, buddhaer, lykter og gull. I nederste hylle mot peisen finner du vedkurven.

Flere av dere har etterspurt en video fra leiligheten. Hvis det fortsatt er interessant så skal jeg få til det!

SOI SAAM THAI FOOD

I forrige uke var jeg og en venninne på en av landets beste thairestauranter, Soi Saam i Drammen! Søsteren hennes og mannen driver stedet, og det er alltid hyggelig å komme til god oppvartning og fantastisk mat. Soi Saam serverer autentisk og perfekt krydret thaimat, og jeg får alltid følelsen av å komme tilbake til Thailand når jeg spiser her. Jeg har allerede valgt meg ut et par favoritt-retter etter å ha vært her et par ganger, og dette er noe du virkelig prøve ut om du er i byen! Dette er ikke et betalt eller sponset innlegg – kun en varm anbefaling!

Gaeng Kee Lek – cassia-curry med svin! Kanskje ikke det første retten Ola Nordmann hadde valgt ut fra menyen, men den er rett og slett rå! Det er en landsbygryte bygget opp på cassiablader, og det er ikke en typisk rett du får servert på norske thairestauranter – heller ikke på turiststeder når du faktisk er i Thailand. Isåfall er det bare de innfødte som spiser det, og det er også et fantastisk reisetips. Gjør som de innfødte! Topp gryten med ris, og du har et festmåltid for ganen! Denne er faktisk så god at jeg vurderer den som take-away til helgen. Den er kremet, krydret og mektig! Spiser du denne sammen med papayasalaten (strong, but tasty!) og et par vårruller så har du middagen i boks. Det er altså et herremåltid for kroppen, og jeg kunne gjort det hver dag! Du kommer ikke hit for å bare spise kyllingog cashew altså.. Da får du kjeft av denne frøkna! 😉 Denne MÅ du smake på!

CASSIA-CURRY, PAPAYASALAT, RIS, VÅRRULLER OG SKALLDYRCHIPS MED CHILIDIP TIL FORRETT.

DØGNVILL

– ONCE YOU KILL A COW, YOU GOTTA MAKE A BURGER –

Bli fristet! Døgnvill på Tjuvholmen serverer den sykeste milkshaken, dyrevennlige og juicy burgere med rennende cheddar og fries med bacon, parmesan og chilimayo! Whats not to like?

GJENFORENT MED KJÆRLIGHETEN

Hurraaaa, i dag er det onsdag og kjæresten min er på vei hjem! Haha, jeg oppfører meg som en forelska barneskoleelev, men det å være gressenke er faktisk ikke så verst altså! Selvfølgelig er savnet stort når han er på sjøen, men jeg vet jo at han kommer tilbake igjen, og da er det helt magisk. Han har jo tross alt ikke vært borte i mer enn to uker. Det hender han stikker i 3-4 uker, og da er det nærmest unntakstilstand hjemme, haha! Ovnen er forvarmet til kylling – og spinatlasagne, og kjøleskapet er fylt opp med Corona. Det skal bli så himla deilig å kaste seg inn i den armkroken igjen! Vi har fått helt hang-up i Prison Break, selv om vi begge har sett det både én og to ganger før, men vi må jo varme opp til den nye sesongen som er rett rundt hjørnet, eller hva?

Jeg har tenkt til å tilbringe hvert våkne minutt med denne kjekkasen her i dagene som kommer, men jeg har forhåndspublisert en haug av innlegg til dere. Kan jeg friste med middagstips, antrekk og interiør? Stay tuned!

SOMMER I MARS!

Altså, wow! Hva skjer med sommerværet? De siste dagene har blitt tilbragt lettkledd på tur i skogen og i bikini på balkongen. Jeg bor omtrent i sportsbh’en om dagen. Mye mulig at jeg får en heftig forkjølelse nå, men dette været kan man jo ikke la vær å nyte! Det har vært helt opp mot 20 varmegrader i Drammen, og på kveldene er det ikke verre enn 13 grader. Verandadøren står på vidt gap store deler av døgnet, og jeg merker ikke forskjell i temperaturen innendørs. For ikke å snakke om hvor deilig det er for hundene å velge fritt om de vil være inne eller ute! Jeg krysser fingre og tær for at dette været holder seg til påske. Vi skal nemlig til Geilo, og kanskje en tur til Hemsedal, og hvor digg hadde det ikke vært med en afterski-pils i denne sola?

Forhåpentligvis er vinteren over i byen. At snøen fortsatt ligger på fjelltoppene er bare fint, for jeg er virkelig klar for å pakke frem slalåmskiene etter en altfor våt vinter. På den andre siden er jeg sinnsykt glad for at jeg tok den fem uker lange utenlandsturen min i februar, for jeg kjenner virkelig på det at jeg har kortet ned vinteren. Kanskje det blir en måned til Asia neste vinter? Det er noe vi snakker seriøst om, så fyr løs om dere har noen backpacker-tips!

Noe sier meg at det er på tide å pusse speilet. Vaskehjelpen har tydeligvis ikke gjort jobben sin. Haha!

VERDENS BESTE KYLLINGSALAT

En kyllingsalat er enkel å lage, enkel å fordøye, å sparer deg for masse tid – både under matlagingsprosessen, og når du ønsker et raskt og sunt måltid fra kjøleskapet. Denne salaten har jeg nemlig i kjøleskapet i 3-4 dager slik at jeg har lunsj og kveldsmat på plass nesten hele uken. Du trenger kylling, pasta og salat – resten bestemmer du selv. Jeg har brukt trippelsalat (hjerte, lollo og ruccola) miniplommetomater, agurk, mais, mango, granateple, jordbær, osteterninger og avocado. Som topping har jeg italienske urtenøtter fra Mr. Filberts (fås hos blant annet Amundsen Spesial) og rømmedressing. Dressingen er enkelt laget av rømme og saften av en halv sitron. Syrlig, enkel og digg!

Kyllingen marinerer jeg med himalayasalt, fersk chili, honning og sweet chili sauce. Jeg lar den steke i ovn fremfor panne slik at jeg lettere får “pulled-effekten” på kjøttet. Når kyllingen er gjennomstekt kjøler jeg den av på benken før jeg river den oppi salaten. Kjøttet får en søt, men sterk twist, og setter skikkelig smak på salaten!


OBS: ikke oppbevar nøtter og avocado i kjøleskapet. Nøttene blir myke og smaksløse, og avocadoen brun. Tilsett dette i hver enkelt porsjon ettersom du forsyner deg. Bon Apetit!

TROLLJEGER

Det er tre ting utenomeuropeiske land tror om Norge hvis de i det hele tatt vet hva eller hvor Norge er. De tror faren er stor for at vi møter på isbjørn når vi står på ski, og tror “polarbears” er avbildet på varseltrekantene langs veien. De tror også at nordlyset er noe som danser over Oslo så fort klokka slår seks og det er mørkt. Den tredje tingen de tror på, spesielt etter å ha sett en spesifikk film, er at vi har troll. Det gjelder selvfølgelig den mindre intelligente delen av verdensbefolkningen, men det er de som har rett. Av alle disse sprø fenomenene så er myten om troll ekte.

For jeg vet nemlig ikke om et eneste annet land i Europa, eller verden generelt, som er verre enn nordmenn når det kommer til å rakke ned på hverandre. Vi er så opphengt i janteloven at det hemmer oss på verdensbasis. Vi er så redde for å tro at vi er noe, at vi heller lar vær å prøve. Jada, vi har eksport av fisk og olje, men hvor er satsingen? Hvor er det kjente bilmerket, den populære restaurantkjeden og kleskjeden – eller sminkemerket alle har hørt om? Jo, de gode idéene ligger gjemt bak i hodet på et menneske som er redd for å satse, redd for å skille seg ut og redd for at andre skal mene at de tror de er bedre. Ola Nordmann er redd for Ola Nordmann.

For her i Norge så skrikes det i offentlige kommentarfelt om du kler deg annerledes enn allmennheten. Utleverer du deg selv på nettet så tror du at du er noe. Prøver du deg på kreative fag som skuespill, design eller musikk blir du latterliggjort helt frem til dagen du lykkes, og er du i prøvefasen klages det høyt om at du prøver å tjene penger på noe annet enn de yrkesretningene de viste deg på videregående. Hvorfor tillater vi at andre påvirker livene våre i en negativ retning fordi de selv er så misfornøyd med sine egne?

For hvor irriterende kan det egentlig være for Bodil på 50 at Sophie Elise er en bestselgende forfatter? Eller at Anniken Jørgensen trodde man gikk gravid i tolv måneder istedenfor ni? Eller at Eirin Kristiansen har råd til en Porsche Cayenne, men ikke du? Påvirker det hverdagen til Toril på 40 at Kristine Ullebø er tynn, eller at Fotballfrue fikk flat mage på fire dager? Kan noen fortelle meg hvorfor Terje på 60 bryr seg om hvor mange barn Mamma til Michelle har, og hvorfor han er nødt til å spre meningene sine i kommentarfeltet til VG?

Hvorfor heier vi ikke mer på hverandre? Hvorfor investerer vi ikke mer tid og penger i hverandres idéer? Hvorfor kan vi ikke oppmuntre hverandre, bygge hverandre opp og pusse kronene til hverandre istedenfor å vise det største tegnet på usikkerhet, nemlig å spre hat? Vi snakker stadig om at vi må bygge hverandre gode på arbeidsplassen, men hvorfor tar vi ikke dette med oss hjem?? Skjerp dere, Norge!

EN WEEKEND I TIGERSTADEN

Phew, for en helg vi har hatt! Husker ikke sist jeg svidde av så mye penger på én dag i Oslo, som det jeg gjorde nå i helgen. Heldigvis var hotelloppholdet sponset av Johanna og hennes fantastiske team på Comfort Hotel Børsparken, så det gjorde livet litt enklere! Både for lommeboka, og fordi det er så latterlig sentralt. Det er kort gangavstand til både sentralstasjonen, Karl Johan, Operaen, Vippetangen, Aker Brygge, Tjuvholmen.. Ja, you name it, it’s there! Jeg har ofte skrevet at dette er mitt favoritthotell i Oslo, og det er det flere grunner til:

1. De ligger sentralt til alt i Oslo. 2. De har sen frokost til 12.00 på fyllesyke søndager. 3. De tillater hunder på rommene sine om du sier ifra i forveien. 4. De har tidenes frokostbuffet. 5. De har sen utsjekk på søndager – helt til klokken 18! Hvor rått er ikke det?! 6. De har Oslos største hotellgym med en stor crossfitavdeling. 7. De har kult design og store rom. 8. Er du heldig å havne i 8. etasje er det stor sannsynlighet for at du får din egen takterrasse! 9. Alle som jobber der er vennlige og blide, og gir fantastisk service. 10. Sengene er store og komfortable, og madrassene sklir ikke fra hverandre – noe de gjør på maange av de andre hotellene jeg har vært på.

…for ikke å snakke om at en del av rommene har badekar! Spør om dette når du reserverer ♥

ANDRE INNLEGG I SAMARBEID MED COMFORT HOTEL BØRSPARKEN: FINDINGS / KØBEN-SØNDAG

Kusinen min på 13 år ønsket seg en tur til hovedstaden i julegave, og det fikk hun. Det ble (myyee!!) shopping og sightseeing, og det hele endte med en deilig burger på Tjuvholmens perle, Døgnvill! Burgeren “Juicy Joe” med dirty søtpotetfries er et klimaks for kjeftamentet, og jeg gleder meg allerede til å dra tilbake! Av shopping fant jeg blant annet en culotte-bukse og en vårjakke på Zara, en god del sminke og hudpleie på Mac og Lush, og en svæær, sort faux fur kåpe fra UFF. Denne blir perfekt til påsketurene på fjellet! Jeg viser dette i egne innlegg senere ♥

10 TING MOREN DIN IKKE FORTALTE DEG

– Sex handler ikke om blomsten og bien, eller hvordan man får barn. Moren din fortalte deg mest sannsylig ikke hvordan du skal reagere når noen spør om du kan kvele de eller gi de en “golden shower” under en one-nighter.

– At kroppen din er bra nok som den er. Mødre er helt ekstreme på å påføre døtrene sine slankepress, og kommer gjerne med treningstips og forslag til slankemetoder, eller skuer på seg selv i speilet og finner feil – foran deg som barn. Hvordan skal man bli fornøyd med seg selv når ikke engang din egen mor klarer å gi deg den tryggheten?

– At du ikke trenger en mann for tunge løft, skift av bildekk og endring av strømavtaler.

– Moren din fortalte deg nok heller aldri at du kunne dobbelklikke på musa di for å få en orgasme. Kanskje du gikk gjennom mange år med dårlig sex før du skjønte at du egentlig bare trenger deg selv? #girlpower

– At det er greit å bli tømmerhugger, bilmekaniker og elektriker om du ønsker det. Kvinner MÅ ikke være sykepleiere, lærere eller frisører. De kunne også fortalt oss at det var greit å bli sykepleier, lærer eller frisør. Noen foreldre er litt for flinke til å presse barna sine inn på legestudier, tannlegestudier eller juss. Du bestemmer selv.

– At det er lov å ombestemme seg, enten det gjelder studievalg, stortingsvalg eller valg i kjærligheten.

– Hvor jævlig vanskelig det er å finne en OK mann å dele livet med. Faren din var kanskje et kupp, men du skal faen meg kysse mange frosker før du finner den jævla prinsen.

– Hvor sykt kjipt mensen egentlig er. Moren din snakket vel aldri om mensenkramper, en ukes mangel på sex, blødninger gjennom klærne og alle kaloriene du får lyst til å trøkke i deg? Og at du på toppen av alt må ha det over 500 ganger. Og at du må betale for hele sirkuset fra din egen lommebok.

– Sannheten bak graviditeten. Oppklipping av dåsa, sting og arr, bekkenproblemer, morgenkvalme, hemoroider, åreknuter, underlivssopp, mangel på sex (igjen!), vektoppgangen, strekkmerkene, cellulittene og karbo-suget. Og til slutt så kommer den nydelige, dritstygge, røde, blodige ungen ut – og skriker.

– Ingenting er som på film. Det er ikke alltid en happy ending. Ingen forhold overlever på kun kjærlighet. Det kommer ingen ridder på en hvit hest og redder deg fra kjærlighetssorgen. Folk dør. Vennskap går over. Du har bare deg selv.