MERRY CHRISTMAS, BENEDICTE

Go big or go home sa jeg, og plutselig satt jeg her med øynene på ni forskjellige cruise i Karibien. Jeg ble en del tusenlapper rikere denne julen, og hver minste lille krone legges til turen min i februar – som nå forlenges med et cruise fra Miami og nedover Karibien. Forhåpentligvis får jeg 7-8 netter ombord på et av disse fantastisk flotte skipene mens jeg bader på Bahamas, i Cozumel, på Jamaica, Cayman Islands eller St. Maarten. Alt dette kan jeg takke min superstøttende familie for – de som gjerne vil se meg fullføre reisedrømmene mine slik at jeg ikke sitter igjen med noen anger senere i livet. Er jeg heldig får jeg muligheten til å se Cuba før turismen kicker inn for fullt også, men foreløpig er det lite som er klart. Det som er klart er dette:

Vi bor i New York fra 05. – 12. februar, og hopper inn i en leiebil før vi kjører sørover på østkysten mot Miami. På veien tar vi et par dager i Atlantic City, en tur innom Washington for å kikke på Trumpen, videre til Orlando og ned til Miami og Key West hvor vi hopper på et skip ut i det turkise havet. Har dere noen reisetips langs denne ruten så tar jeg de imot med åpne armer! Dette blir bra dere! Gleder meg til å oppdatere dere fra “over there” i februar og mars ♥

LAST MINUTE CHRISTMAS GIFTS

For første gang på mange år er jeg ferdig med julegavene i tide. Jeg handlet faktisk min siste julegave istad, men det er ofte jeg må ut å farte etter de resterende julepresangene kun timer før julen ringes inn med akevitt og julesang. Og jeg vet jeg ikke er den eneste i min situasjon. Om du er en av de mennene som glemte bort søsteren eller moren sin til jul, så har jeg løsningen for deg. Det samme gjelder frøkna som sitter hjemme uten gave til sin svoger eller onkel. NIVEA har alltid en julegaveløsning, og finnes på juleåpne butikker som f.eks Vita, HM og Cubus.

Her er et eksempel til damer. Dagkrem, nattkrem, serum og tilhørende rensemelk, toner og øyesminkefjerner.

Mange forbinder NIVEA med kvinnelig hudpleie, men de har et er like godt tilbud til menn. Menn trenger naturligvis ikke sminkefjerningsprodukter, og har kanskje ikke heelt kastet seg på Q10 og antirynkekrem-bølgen, men de trenger fortsatt fuktighetskrem mot tørr hud, en dusjsåpe og produkter til hårfjerningen! 😉 Lykke til med shoppingen, lazy-face! Jeg vet så jævlig godt hvordan du har det.

NEI, DU ER IKKE ALLERGISK

LES MIN UKENTLIGE SPALTE FOR FEMELLE.NO HER

Det har aldri vært hippere å være avholds fra både gluten og laktose, og det blir stadig mer akseptabelt å takke nei til mat i sosiale sammenhenger selv om man ikke har allergi. Man skulle nesten tro det var kult å ha en intoleranse. Newsflash, det er ikke kult å være sjuk! Det er heller ikke fancy, selv om maten din ofte serveres fra en egen meny eller krever spesialbehandling fra kokken. Fler og fler bestiller laktose – eller glutenfritt ute på restaurant, og jeg tviler på at det er genetiske hiccups eller en allergifremkallende bakterie i alle norske drikkekilder som er grunnen. Noen er selvfølgelig intolerante, men de som er det syns som regel ikke det er så fett å gå med konstante smerter eller å sprute ned toalettet på grunn av en utskeielse. Så hvorfor er vi plutselig så nøye på inntaket av disse ingrediensene? Jeg tror det er medias skyld av det hele har blitt popkultur. Det er nemlig ikke normalt at tenåringsjenter selvdiagnoserer seg selv med allergier og utelukker matgrupper på grunn av trend. Den eneste som skal diagnosere deg til å la vær å spise en matvaregruppe er legen din.

Er du litt oppblåst etter en vanlig middag så tåler du ikke karbohydrater. For å ikke glemme dumskapsepidemien av folk som tror carbs gjør deg tjukk. Slipper du en promp etter du har spist hvete har du plutselig cøliaki. Og slipper du IKKE en promp etter du har spist, så har du også cøliaki. Og ikke glem at laktose er farlig for alle. For er jo tross alt “bare kalver som skal drikke melk”. Mellom 2010 og 2011 skjedde det noe med den norske befolkningen. Salget av laktosefrie varer økte med 30 prosent, og 17 prosent av landets jenter i alderen 17-24 påsto at de ikke tålte melk –  uten å fått noen som helst diagnose. For ikke å snakke om at en liter mandel – eller soyamelk koster 20 kroner mer enn en liter kumelk.

Fuck det her. Jeg blir også oppblåst av hvete og hvit ris. Det er fordi det er raffinerte karbohydrater, og de gir deg oppblåst mage. Det kan være ubehagelig med stramme bokser og kleint når fisen først melder ankomst, men annet enn det er det hverken farlig eller tjukkas-fremkallende å være oppblåst. Og fordi jeg vil unngå dette ubehaget spiser jeg ofte heller grovere produkter, brød laget på andre korn uten glutenprotein og villris. Det er fortsatt karbohydrater, men man blir hverken tjukk eller oppblåst. Men tro meg, sendes loffe-kurven rundt som forrett på restaurant kan du banne på at jeg spiser både én, to og tre skiver. Hvorfor, når jeg blir oppblåst? Fordi jeg er på restaurant. Fordi det er kleint å la vær. Fordi alt kan spises med måte. Og fordi det er jævlig godt. Og vet du hva? Tillater du deg selv å skeie ut med rundstykker til julelunsjen eller rømmedressing på pizzaen så er du ikke allergisk. En ekte allergiker ville ikke satt seg selv i den situasjonen.

Og hvor mange av dere drakk forresten kullsyreholdig drikke til middagen som gjorde dere oppblåst? Slo det dere at det kan ha vært drikkens skyld, og ikke karbohydratene, meieriproduktene eller hveten? Brusende leskedrikker gjør deg oppblåst. Sånn er det med luftbobler. Men vet du hva karbohydrater gjør? Det gir deg energi. Energi til å løfte den manualen på treningssenteret så du senere kan spise proteiner og bygge muskler. Tror du muskler kun kommer av biff? Biff løfter ikke vekter. Poteter løfter vekter.

Det eneste du gjør ved å fake en intoleranse er å ødelegge fellesmiddager, julefeiringer og jentekvelder.

TOP MODEL EXIT

Dagen jeg kom hjem fra innspillingen i Portugal lagde jeg en video til dere. En video jeg aldri rakk å legge ut, men som jeg tenkte kunne følge dette innlegget. Denne videoen var åtte minutter lang, og forklarte alt jeg følte på en utrolig god måte. Denne videoen eksisterer ikke lenger. Telia klarte ikke redde de 100 hellige gigabytene jeg hadde inne i telefonen min, og iCloud har rett og slett rævkjørt meg ved å lagre alt fra telefonen min med unntak av det viktigste: alle bildene og videoene. Så jeg får prøve å forklare meg så godt jeg kan. Så godt jeg husker.

Filmen ovenfor ble laget samme dag som vi hadde photoshoot for Helly Hansen. Jeg var lei av alt spillet i kulissene, og ville bare hjem. Jeg hadde lenge følt at det hele var planlagt fra begynnelsen av, og mange av oss visste at vi ikke hadde en sjans til å vinne uansett. Vi var flere som bare var “in it for the long run” og ville se hvor langt det var mulig å komme, men etterhvert følte jeg at de kun beholdt meg fordi jeg lagde komedie for TV-titterne. Og det er helt greit! Det er tross alt TV og underholdning jeg ønsker å jobbe med, men det hele ble for uprofesjonelt mot slutten, og det fortalte vi produksjonen.

Vi var flere som lenge hadde en mistanke om at ting var mer planlagt enn vi kanskje hadde trodd på forhånd. Vi følte at alt var planlagt ned på et nivå hvor til og med make-up, styling, utdelt “pose” (vi fikk sjeldent velge posering selv da vi jobbet med Janka og Joona) og antall minutter foran kameraet spilte en rolle. Det varierte såpass fra uke til uke, og fra person til person. Og vi visste omtrent bestandig hvem som skulle hjem, basert på nettopp disse tingene. Produksjonen sa til og med til oss at vi var den smarteste reality-gjengen de hadde jobbet med, og at vi måtte slutte å overtenke, analysere og konspirere. Noe som er svært vanskelig med tanke på at man ikke en dritt å gjøre.

På innspillingsdagen av Helly Hansen fotograferingen fikk jeg utdelt en jakke som ikke passet og sko som var for små. Det var muligheter for å vinne en stor kampanje for Helly Hansen, og det beste bildet vant. Jeg fikk et antrekk som hverken passet eller matchet, og jeg visste allerede på forskudd at jeg ikke kom til å vinne uansett. Janka sa at dette var min shoot, og jeg kunne være den utadvendte, smilende Benedicte jeg alltid var. Men når det kom til stykket var det ikke bra nok det heller.

De andre fortalte meg at de sto oppreist under fotograferingen, så det var det jeg øvde foran speilet på. De fikk i tillegg til dette bestemme posering og blikk selv. Da jeg kom opp til shooten ble jeg bedt om å sette meg ned. Og da jeg fikk beskjed om å smile, var det ikke pent nok med tenner. Jeg fikk heller ikke se ut, men ble bedt om å stirre rett i kameraet under hele shooten. Med andre ord fikk jeg ikke være den utadvendte, smilende Benedicte likevel. Og i følge programmet slik det er klippet på TV hadde jeg noen gode bilder med store smil, noe som absolutt ikke er synlig på exit-fotoet. Jeg følte meg manipulert, stylet og dirigert ut av hele konkurransen og ville bare hjem. Etter alt dette hadde jeg en konflikt med to av regissørene som vridde og vendte på alle ordene mine i tillegg til å løpe etter meg i huset for å filme at jeg var frustrert, forbanna og lei meg, og jeg nådde bristepunktet så hardt at produksjonen måtte sette en stopper for det hele. Jeg var helt knekt, sliten og lei denne dagen. Dette visste nok ikke juryen heller da de sendte meg hjem. Alt dette ser dere naturligvis ikke på TV, og det er jeg faktisk veldig glad for selv om det hadde gitt alle et nytt syn på hele hjemreisen min.


Da jeg kom hjem fikk jeg derimot et helt annet syn på saken. Jeg fikk så mye skryt av juryen, og jeg kunne ønske jeg husket alt de ikke fikk med på tape. Heldigvis har jeg dagboken min. Den fine, nøyaktige dagboken min som bekriver alt jeg følte så bra at jeg føler det samme mens jeg sitter her å skriver. Jeg fikk så mye skryt av produksjonen ved min exit. Av castingansvarlig. Av produksjonkoordinatoren. Vi snakker avskjedstårer – fra produksjonen! Av regissørene, fotografene og lydmennene fikk jeg høre at jeg hørte hjemme foran TV-skjermen. Jeg måtte jobbe med barne-TV. Jeg måtte jobbe i radio. Klipperen utnevnte meg som sin soleklare favoritt, og jeg avsluttet oppholdet mitt i Portugal med en fantastisk middag med hele crewet i tillegg til noen pils med både frisører, stylister, make-up artister og fotografer.

Jeg ville aldri vært foruten dette eventyret, men jeg tror mange realitydeltakere føler det samme når de er i akkurat den situasjonen. Man har ingenting annet å tenke på, og “bobla” er den eneste realiteten som eksiterer. Du glemmer at det du driver med ikke er viktig. Du glemmer de på utsiden. Du glemmer at verden går videre mens du er innelåst i et hus i et fremmed land med masse fremmede folk. Jeg har absolutt ingenting imot hverken produksjonen, juryen, fotografene eller regissørene. Nå som jeg har fått det hele på avstand har jeg forstått at de bare har gjort jobben sin. Kanskje ikke helt politisk korrekt til tider, men nå er det jo sånn at vi lager TV, og underholdning kommer ikke bestandig av seg selv. Derfor vil jeg bare si at jeg anbefaler alle å melde seg på neste sesong av Top Model – for det ser jaggu ut som det blir en sesong til takket være samarbeidet mellom oss deltakere og produksjonen som sammen har oppnådd gode seertall. Takk for alt! I fucking love every single one of you! ♥

THROWBACK TO KRKA NATIONALPARK

I september besøkte jeg Sibenik i Kroatia, og en av tingene denne byen er kjent for er sin flotte nasjonalpark. Her går du flere kilometer på tre-bruer i jungelen blant fugler, sjeldne fisker og skilpadder, helt til du ender reisen ved landets største fossefall. Det koster cirka 100 kroner å besøke nasjonalparken, men du kan være her så lenge du vil. I tillegg til en flott tursti og en fantastisk badeplass finner du små kiosker hvor du kan handle mat og drikke slik at du kan være ved fossen en hel dag. Noen hundre meter oppi skogen finner du også et museum med en stor restaurant som har både buffet og á la carte. Nasjonalparken ligger midt mellom Zadar flyplass og Sibenik, og du kan velge om du vil ta turistbuss ned til parken eller om du vil kjøre egen leiebil. Dette er mitt absolutt største minne fra Kroatia, og jeg er veldig fornøyd med at jeg kastet klærne og hoppet i til tross for at reisepartneren min glemte badetøyet 😉 hihi

– ONE WAY TICKET –

God morgen, fininger! Nå sitter jeg ved frokostbordet etter å ha gått en lang tur med bikkjene etterfulgt av en legetime på sykehuset for å sjekke stoffskiftet. Jeg sitter her å tenker over hva jeg nylig har kastet meg ut i. I går gjorde jeg nemlig noe sykt. Jeg booket en enveisbillett til USA, uten en eneste plan annet enn New York Fashion Week den første uken. Hvor skal jeg dra? Hva skal jeg se? Skal jeg leie bil og kjøre til Washington? Skal jeg ta fly til Miami og hoppe på et cruise til Mexico og Bahamas? Skal jeg besøke vennene mine i Los Angeles, og gamble i Vegas? Jeg har ingen aning. Jeg har penger på konto, en billett i mailboksen og kontakt med flere promotører som tilbyr meg free food & drinks på de hotteste utestedene, og 05. februar stikker jeg fra alt.

WISH ME LUCK! MACBOOKEN BLIR SELVFØLGELIG MED PÅ REISEN!

MAC MAKE-UP LESSON & NYFW FITTING

OBS: DETTE ER IKKE ET BLOGGSAMARBEID, MEN EN KONKURRANSE JEG VANT I TOP MODEL 2016.

I forrige uke var jeg i Oslo å hentet ut premien jeg vant i forbindelse med Top Model der jeg sminket meg til seieren av en Mac make-up lesson og en goodiebag med valgfrie Mac produkter. Marthe Gillebo var makeup-artisten min under siste del av innspillingen i Portugal, så det var naturlig for meg å bruke henne som læremester under seansen på Steen & Strøm. Hun lærte meg å legge en smokey kveldslook, og lærte meg i tillegg et par triks for å fremheve kinnben og for å få bustete bryn.

Jeg valgte noen produkter til bryn, lepper og huden i tillegg til å teste den nye highlighteren “double gleam”. Jeg er helt avhengig av highlighter og glød i huden generelt, og for å få enda mer glød tok jeg med meg denne strobe-kremen (som legges på etter fuktighetskrem, før primer) i fargen “peachlite”. Og MAC FIX+ har jeg jo vært totalt avhengig av etter innspillingen i sommer, så den ble med hjem som en liten bonus. Jeg elsker den! Alle som booker en Mac makeup-lesson får i tillegg til veiledning et face-chart hvor læreren din beskriver hva dere har gått gjennom og hvilke produkter som er brukt i tilfelle du vil kjøpe de.


Etter et raskt Oslo-besøk tok jeg turen videre til Sandvika for å møte Pernille Fristad, gründeren bak Kepaza som jeg skal gå catwalk for under New York Fashion Week i februar. Vi dro hjem til barndomshjemmet hennes og jeg fikk hilse på hele familien! Jeg fikk i tillegg servert deilig mat, og jeg fikk kjenne på gjestfrihet som aldri før!

KLEINE DATINGTABBER ALLE MÅ IGJENNOM

Det er mye man har gjort som man kanskje skulle hatt ugjort. Spesielt i datingverden. Og jo mer du tenker over de kleine tingene du har vært opplevd, jo mer ønsker du å grave deg ned under jordens overflate. Spesielt om du endte opp med han duden du dreit deg totalt ut foran. Dating er jo som å tråkke inn i en ny verden hvor Murphys lov er det eneste som gjelder. Der “alt som kan gå galt, vil gå galt”.

Den første fisen.
Jeg tror ikke det finnes en verre følelse enn den du føler i det du slipper den første ice-breakeren. Også er det som regel ikke ute i hagen hvor du kan vifte den vekk, eller på do hvor du kan gjemme deg et lite minutt ekstra. Neida, selvfølgelig skjer det når dere sover og ligger i skje, eller når han løfter deg opp for å gi deg en klem. Eller kanskje når han kiler deg, eller dere står i dusjen sammen. Den første fisen er grusom!

Hvem er du??
Følelsen av å være ung og bli med daten sin hjem, for så å våkne uten alt stæsjet du vanligvis trer på deg før du skal på byen. Han tok med seg en skikkelig babe hjem, men våknet opp med hold-in truser, hairextensions, løsvipper og en negl på soveromsgulvet mens du fortsatt ligger der å snorker. Med lite hjelp fra hverken konturering, highlights eller bryn fra Anastasia Beverly Hills er han kanskje litt usikker på om han har tatt med riktig person hjem, og det kan selvfølgelig bringe frem litt usikkerhet i noen unge sjeler. Kanskje har du fått tidenes fyllekviser på toppen av det hele. Men ta det med ro, du blir tryggere når du blir eldre og lærer deg å drite i det.

Den første regningen på restaurant.
Selv har jeg alltid vært ivrig på å dra frem bankkortet, men det er bare fordi jeg ikke vil ha den kleine stemningen rundt hele betalingsprosessen. Jeg kjenner mange som har vært på date hvor magien rundt daten har klappet totalt sammen i det de skal betale regningen, og dette skremmer ofte kvinnfolka bort. Ingen vil ha en gjerrig mann. Eller dame, for den saks skyld. Dra frem kortet begge to, så får dere heller ta den litt søtere krangelen om hvem som skal la være å betale.

Anger management.
Du er kanskje ikke helt riktig skrudd sammen, men det kan jo ikke han få vite! Hvertfall ikke nå, mens det kanskje er en ørliten sjans for at han holder på å bli glad i deg! Det å holde inne sin “indre psycho” kan til tider være vanskelig for oss jenter.. La oss si at dere begynner å diskutere politikk eller religion, og når du får vite at han står på totalt motsatt side av deg, klikker det totalt for deg og du forsvinner med et dørsmell istedenfor å jatte med. Eller når han begynner å nevne deg så vidt i fremtiden sin og du blir totalt overentusiastisk og begynner å planlegge hva slags bil dere skal ha, hvor dere skal bo og hva barna skal hete – høylytt.

Jeg elsker deg.
Hvem skal si det først, og når er det OK å si det? Hva skjer om partneren din ikke sier det tilbake? Skal man svare det samme tilbake selv om man kanskje føler det er for tidlig? Det er så jævlig skummelt, og man føler seg sårbar. Vi nordmenn er ikke spesielt gode på å snakke om hva vi føler, og det hele kommer som regel frem etter et par glass for mye. Det er jo ikke det at vi ikke mener det vi sier i fylla, men det er mye skumlere å ta det store steget når man er edru – og ja, jeg har ikke vært noe bedre selv. Det skjer ALLTID i fylla.

Meet the parents.
Som om det ikke er kleint nok fra før av, så lever vi jo nå i en tid der alle vet alt om alle. Og om de ikke vet det, så er det bare å google. Ta et eksempel: du rekker frem hånden for å hilse, og svigermor spør hvorfor du ikke har slettet kyssebildet du har av deg selv og eksen på Facebook ennå, eller hvorfor du var så dum å tatoverte YOLO på rumpa i Magaluf i 2011. Og for Guds skyld ikke prøv å diskuter noe viktig eller prøv å løse verdensproblemer rundt spisebordet. Du kjenner ikke disse folka godt nok til å gå i diskusjon med de, og hvem vet – kanskje du er stuck med de for resten av livet?

Lykke til er alt jeg kan si til deg som dater eller holder på med en ny fyr. Jeg har vært der selv flere ganger, og jeg håper jeg aldri må tilbake dit igjen. 

HJEMMELAGET TAPAS

Er det noe jeg elsker å spise ute, så er det tapas. I Drammen finner du byens beste tapas på Anchas Bodega, og det er her jeg har hentet min inspirasjon fra. Jeg lager en del tapas hjemme, og i går slo jeg på stortromma igjen. Dette er mine favorittretter fra det spanske tapasbordet, og her finner du alle oppskriftene og fremgangsmåtene:

PÅ INNKJØPSLISTEN TIL 2 PERS
1 loff, aspargestopper, 4 champignon, 10 dadler, bacon, 6 poteter, 1 entrecôte,
1 chevre, 400 gram karbonadedeig, 300 gram scampi, mozarella, parmesan, chili, hvitløk, solsikkeolje
1 egg, fersk timian, honning, sesamfrø, maldonsalt, pepper, hvitløkssmør, dill.

FRITERING I SOLSIKKEOLJE:
Både potetbåtene og scampien skal friteres, og det er derfor du har kjøpt inn solsikkeoljen. Scampiene friteres sammen med en halv neve med hakket hvitløk og chili i en liten smørkjele, mens potetene friteres for seg selv i en egen stekepanne. Friter til scampien har krympet og til potetene har fått en gyllen farge og oppblåst form. Scampien serveres i oljen, potetene serveres i en bolle med maldonsalt, dill og litt fersk timian.

I STEKEPANNA:
I stekepanna skal både entrecôten, de baconsurrede dadlene, den fylte champignonen, osten, smøraspargesen og kjøttbollene stekes. Jeg foreslår at du begynner med champignonen. Ta ut stilken og fyll soppen med hakket, stekt bacon, parmesan og mozarella. Stek på lav varme under lokk til soppen har blitt gyllen og osten er smeltet. Sett retten til side og begyn på entrecôten. Stek denne ca 2-3 minutter på hver side med salt og pepper. Sett biffen til side når den er ferdig stekt og start med dadlene. Rull dadlene i bacon og stek de så de er gylne på alle sider. Sett til side og start på kjøttbollene. Bland kjøttdeigen med ett egg, salt og pepper, finhakket chili og hvitløk og litt fersk timian. Lag små, runde kjøttboller og stek de i mye smør. Når kjøttbollene er ferdige tar du de ut av pannen og bruker smøret til å steke aspargesen. Varm opp alle stekepanne-rettene i samme panne med smør. Når maten er varm serverer du de i forskjellige boller, mens du steker chevre-osten med litt honning og hakkede pekan-nøtter.

SERVERING:
Når tapasen serveres er det viktig å skille smakene. Server derfor rettene i forskjellige små boller. Som tilbehør pleier jeg å bruke loff eller et annet godt brød, litt aioli og et deilig kryddersmør til entrecôten.